Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Džanan Musa

Post Postao/la filip13 » 25 sep 2018, 11:26

lumani je napisao/la:
Drape je napisao/la:Ja ga vidim kao "dvojku" na kojoj super izgleda a već sada je vjerovatno najvisočiji bek šuter u NBA, sa 208 - 210 cm to definitivno ne bi mogao igrati.
2,3 to su njegove pozicije a pokazao je da zna nesto i na 1.Kako godine budu išle tako će i on učiti druge stvari, pa ga očekujem sa nekih 26,7 godina da igra i 4.

da,cim ojaca eto njega sa tom visinom i na 4

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 sep 2018, 11:30

Da, ako bude radio kao što Juka radi sve je moguće.. BTW, još mi ona njegova blokada sa 2 ruke pred očima..

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 25 sep 2018, 19:59

Fear the beard? :think:

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 25 sep 2018, 21:13

slika
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 25 sep 2018, 21:55

Izgleda da se fino uklopio u kolektiv. Lijepo se snasao hvala Bogu. Ipak je sa ovih prostora otisao direktno u Ameriku.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 sep 2018, 01:54

nerealno je koliko lici na gordona haywarda fizicki, za par godina ce postati njegova idealna kopija u tom smislu, samo jos da postane dobar igrac kao on hehe...

slika
not sure if dzanan musa or gordon hayward :kafa:

slika

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 sep 2018, 07:06

Kenny Atkinson says Rondae Hollis-Jefferson did "40 to 50 percent" of today's first practice, while Dzanan Musa was limited to just conditioning.
Radi ovih duela sa Finskom i Češkom i povrede koje je zadobio nije 100% spreman od prvog dana na treninzima Netsa, iako mu je prijeko potrebno da se nametne i dokaže :damn: Nije to vrijedilo onih 0 - 2, kud dođe da igra :facepalm: Kad već ostatku tima ni Džanan i Jusuf nisu dovoljni da ih odvedu do poneke pobjede, onda oni džabe i dolaze, samo još riskiraju i ovakve povrede koje mogu ozbiljno omesti njihove NBA karijere.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 27 sep 2018, 11:59

Da se nije pojavio sad, prvi ti bi ga popljuvao. Normalno da se treba odazvati kad god je to moguce. Ako se uvijek bude gledalo ko su mu saigraci, onda je najbolje da se ekipi Sparsa klupski dres zamijeni reprezentativnim i da nas oni predstavljaju. Povrijediti se moze i na treningu u Brooklynu, ili dok se penja uz stepenice prilikom ulaska u vlastiti stan. Sve su to stvari na koje je nemoguce utjecati. Dzanan bi trebao biti spreman za pripremne utakmice i to sto trenutno ne radi maksimalno je vjerovatno zbog predostroznosti.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 27 sep 2018, 12:28

zasto niko ne kaze koliko je ova mala povreda muse kostala savez. znate li vi da savez mora poloziti novac na racun nba tima u vidu osiguranja, da ako dodje do povrede, da sve troskove liecenja i dijela mjesecnih primanja ide iz tih uplacenih sredstava. znate li da savez nikad nije imao te novce i su nba igraci (mirza, juka i sad musa) od svog novca vrsili polog na racun nba tima. sta mislite koliki je trosak bio musi sto je dosao na reprezentativno okupljanje, igrao tekme i povrijedio se. ta povreda ipak trazi preglede i tretman u kojem je trenutno, a odbija se od uplacene sume. kad sljedeci put budete pljuvali nase zvijezde sto se ne odazovu, razlog je najcesce u ovome. musa je imao trosak dolaskom na okupljanje, pa vi vidite.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 sep 2018, 16:13

kobe24 je napisao/la:Da se nije pojavio sad, prvi ti bi ga popljuvao. Normalno da se treba odazvati kad god je to moguce. Ako se uvijek bude gledalo ko su mu saigraci, onda je najbolje da se ekipi Sparsa klupski dres zamijeni reprezentativnim i da nas oni predstavljaju. Povrijediti se moze i na treningu u Brooklynu, ili dok se penja uz stepenice prilikom ulaska u vlastiti stan. Sve su to stvari na koje je nemoguce utjecati. Dzanan bi trebao biti spreman za pripremne utakmice i to sto trenutno ne radi maksimalno je vjerovatno zbog predostroznosti.
Ako bi u slučaju nedolaska Jusufa ili Džanana i napisao nešto negativno o njima, to bi proizašlo iz uvjerenja da bi njihov dolazak zaista napravio razliku u rezultatskom smislu. Sada nakon dva relativno rutinska poraza i sa njima, drugačije gledam na to.

Teško da se nešto može zamjeriti njihovom pristupu, Jusuf kao onoliki čovjek se u Finskoj bukvalno bacao na parket za loptom, Džanan se složio sa tim da glumi organizatora igre i meč sa Češkom završio sa povredom, no opet nije bilo dovoljno. A ja sam iskreno očekivao da hoće biti. I pogriješio.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 27 sep 2018, 18:43

Drape je napisao/la: Ako bi u slučaju nedolaska Jusufa ili Džanana i napisao nešto negativno o njima, to bi proizašlo iz uvjerenja da bi njihov dolazak zaista napravio razliku u rezultatskom smislu. Sada nakon dva relativno rutinska poraza i sa njima, drugačije gledam na to.

Teško da se nešto može zamjeriti njihovom pristupu, Jusuf kao onoliki čovjek se u Finskoj bukvalno bacao na parket za loptom, Džanan se složio sa tim da glumi organizatora igre i meč sa Češkom završio sa povredom, no opet nije bilo dovoljno. A ja sam iskreno očekivao da hoće biti. I pogriješio.
Kako se unaprijed moze znati da njihov dolazak nece napraviti razliku protiv prosjecnih reprezentacija, pogotovo sto se do zadnjih dana nije znalo da li ce se Gordic odazvati?

Ako se Gegic, Atic i Penava razviju kako treba i ako ugrabimo dobrog Amerikanca, uz njih dvojicu bi mogli sklopiti ozbiljnu petorku. Do kvalifikacija za EP bi mogli imati respektabilnu ekipu, pod uslovom da se poklope neke stvari. Mozda sad Mirza sa saradnicima zasuce rukave, pa uspiju napraviti nesto za ove 2-3 godine.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 sep 2018, 19:23

hz1987 je napisao/la:zasto niko ne kaze koliko je ova mala povreda muse kostala savez. znate li vi da savez mora poloziti novac na racun nba tima u vidu osiguranja, da ako dodje do povrede, da sve troskove liecenja i dijela mjesecnih primanja ide iz tih uplacenih sredstava. znate li da savez nikad nije imao te novce i su nba igraci (mirza, juka i sad musa) od svog novca vrsili polog na racun nba tima. sta mislite koliki je trosak bio musi sto je dosao na reprezentativno okupljanje, igrao tekme i povrijedio se. ta povreda ipak trazi preglede i tretman u kojem je trenutno, a odbija se od uplacene sume. kad sljedeci put budete pljuvali nase zvijezde sto se ne odazovu, razlog je najcesce u ovome. musa je imao trosak dolaskom na okupljanje, pa vi vidite.
Pišem godinama o tim troškovima ;) ali nije to toliki problem za igrače, problem igrača je sledeci ovi iz saveza nisu mogli nazvati i Barem pitati kako su.. A Napaceni Bosnjo smatra da je normalno da platiš sam sebi sve, jer imaš finu platu.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 01 okt 2018, 17:11

slika

Hajmo sada realno, koliko Musa ima šanse da bude među prvih 12 i uzme neke minute, ako tim broji 18 igrača, znači ima 6 viška, a neki treneri 2 igrača u prvih 12 i ne vrte kroz rotaciju. Znači, pola tima mora otpasti, da bi Musa dobio neke minute.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 okt 2018, 17:22

Čim se oporavi od povrede nekad pred početak sezone pridružit će se ostalima u borbi za mjesto u timu :yawn:
Dzanan Musa did a little more in camp today. He still isn't full-go yet, but he did take part in individual work.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 01 okt 2018, 17:26

hz1987 je napisao/la:
slika

Hajmo sada realno, koliko Musa ima šanse da bude među prvih 12 i uzme neke minute, ako tim broji 18 igrača, znači ima 6 viška, a neki treneri 2 igrača u prvih 12 i ne vrte kroz rotaciju. Znači, pola tima mora otpasti, da bi Musa dobio neke minute.
prvih 13

RollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la RollsRoyce » 01 okt 2018, 17:31

Pinson i Kurucs su sasvim sigurno ispod Muse, tako da će upasti među 13, ali koliku će minutažu imati je već upitno, Brooklyn ima solidnu širinu na svim njegovim pozicijama, znači njegovo je da se igrama nametne za minutažu, što će biti jako teško ove godine.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 okt 2018, 17:45

Za pocetak na poziciji dvojke zagarantovano mjesto imaju Crabbe i Harris, a na poziciji trojke Carroll i LeVert. To su cetiri kosarkasa koja ce na startu sezone vjerovatno dobiti najvecu minutazu. Svi ostali koji pokrivaju te dvije pozicije nisu nedostizni za Musu, ali ni on ni po cemu nije ispred njih. Na njemu je da se izbori za minute. Po meni, on je trenutno dvojka i svoju sansu zasad treba traziti na toj poziciji. Tijelo jos uvijek nije doveo do tog nivoa da moze igrati nisko krilo.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 01 okt 2018, 18:11

kobe24 je napisao/la:Za pocetak na poziciji dvojke zagarantovano mjesto imaju Crabbe i Harris, a na poziciji trojke Carroll i LeVert. To su cetiri kosarkasa koja ce na startu sezone vjerovatno dobiti najvecu minutazu. Svi ostali koji pokrivaju te dvije pozicije nisu nedostizni za Musu, ali ni on ni po cemu nije ispred njih. Na njemu je da se izbori za minute. Po meni, on je trenutno dvojka i svoju sansu zasad treba traziti na toj poziciji. Tijelo jos uvijek nije doveo do tog nivoa da moze igrati nisko krilo.
+DLO

Za njega bi bilo najbolje da BKN dovede Butlera. Tako bi se ovi sigurno rijesili 2-3 igraca + picka od Denvera za sljedeci draft
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

RollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la RollsRoyce » 01 okt 2018, 18:11

kobe24 je napisao/la:Za pocetak na poziciji dvojke zagarantovano mjesto imaju Crabbe i Harris, a na poziciji trojke Carroll i LeVert. To su cetiri kosarkasa koja ce na startu sezone vjerovatno dobiti najvecu minutazu. Svi ostali koji pokrivaju te dvije pozicije nisu nedostizni za Musu, ali ni on ni po cemu nije ispred njih. Na njemu je da se izbori za minute. Po meni, on je trenutno dvojka i svoju sansu zasad treba traziti na toj poziciji. Tijelo jos uvijek nije doveo do tog nivoa da moze igrati nisko krilo.
A ne znam, Napier, Dinwiddie, Levert će svi tražiti minute i na dvojci.

Mislim da mu je najveća šansa na trici, Levert nije krilo, nego bek, Dudley će po tom nekom depth chartu biti trica iza Carrolla.

Puno solidnih igrača ima Brooklyn, teško ih je i poredati kako će ko igrati po kojoj poziciji, puno igrača će igrati i playa i beka šutera.

Russell/Napier/Levert/Dinwiddie
Crabbe/Harris/još jedan od ovih gore/Musa
Carroll/Dudley/Graham/Musa
Hollis-Jeferson/Faried/Williams/Carroll
Allen/Davis/Faried

Tako bi ih ja nekako rasporedio da sam trener, ali vidjet' ćemo još, Musa nije spreman da igra u NBA. Još nema taj kvalitet, ali sigurno da će krajem sezone više koristiti njega na trici nego Dudleya ili Carrolla, koji su već dokazani igrači i ako ranije ostanu bez playoffa ne vidim zašto bi njih 2 igrala ispred Muse.

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 okt 2018, 21:29

tesko da ce on ikako igrati ove sezone,ima dosta jaku konkiurenciju

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum i 7 gostiju.