Nije pljuvanje, nego odgovori na komentare koji relativiziraju ocigledne greske.hurem je napisao/la:Ne znam zasto ste se dovezali utakmice u S.Irskoj...bilo proslo, pozitivnim ishodom zavrsilo!
Svakom se desi los dan, losa tekma...pa i Brazilu!
Naravno da je odbrana bila organizovana i u S.Irskoj, naravno ne kao protiv Austrije, ali svakako organizovana. Ako izuzmemo one 3,4 vece greske Civica kao i ispucavanje Sehica nakon kojih su uslijedile ponajozbiljnije prilike domacina, mozemo slobodno konstatovati da nam domaci tim na toj utakmici nije ozbiljnije zaprijetio niti neke 100% prilike slozio...par puta nekakve poluprilike.
Eh ako se korneri i ubacaji sa strane racunaju kao velike prilike onda je druga prica.![]()
Naravno, svi se slazemo da to nije dobro izgledalo...ali za razliku od drugih, neki bar uzimaju u obzir cinjenicu da smo imali odjedanput dosta povrijedjenih igraca, da je Besic morao na beka, da je Civic fakticki nespreman igrao i sl.
Uzeti sve okolnosti u obzir i onda suditi. Na kraju, i pored velikih problema izvukli smo maksimum.
Civic u svakom slucaju ispred Nastica...u prvoj takmicarskoj tekmi se i Vranjes pogubio, pa vidi ga sada.
Od Civica (kapitena U-21) makar mogu ocekivati centarsut i pozrtvovanost, od Nastica nisam siguran...neka ga na klupi.
Naravno da je pljuvanje a ne kritika ako si toliko glasan nakon jedne lose predstave, a sutis nakon dobrih, solidnih predstava protiv Austrije, Juzne Koreje, Senegala, Bugarske...
Turneju po SAD-u ne racunam...ni u kom kontekstu nije mjerodavna!
Svaka kritika se poklapa argumentima "vazan je rezultat, ne igra", "falili su nam bekovi".
Razloga za zabrinutost ima i ne treba ih ignorisati. Prva utakmica je bila odron, druga meni dobra radi borbenosti, ali daleko od onoga o cemu je selektor govorio. Dakle, cini mi se da smo imali stihiju.
Sto se tice prijateljskih, i sam zanas da one bas i nisu najrelevantniji pokazatelj.