FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nadam se da im je vec receno da pola plate za ovaj mjesec nece vidjeti nikad.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Yebo mater koje su ono ljige ne mogu da vjerujem, treba im dati da igraju na crnici familiju im yebem
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Teska utakmica do bola, kao i sto se ocekivalo. Sloboda je dosta nekvalitetnija ekipa u odnosu na nas, ali je Zlatan Nalic jedan veliki strucnjak - naprosto sam ostao zapanjen kako se dere na svoje igrace da ne pricaju sa sudijom, da se ne valjaju i da ne protestvuju. Fizicki su jako jaka ekipa i njihovo samo postavljanje je onemogucilo bilo kakve pokusaje pravljenja akcija s nase strane.
Kvaliteta u nasoj ekipi ima, ali moramo shvatiti da je ova ista ekipa poderala lazne mostarce i ubiljezila najvecu gostujucu pobjedu na pecari u zadnjih 10-ak godina.
Ono sto je evidentno je to da nas je zadesio niz pehova - suspenzija igraca koji bi mozda mogli biti prevaga - istrosenost glavnih karika u ekipi koji su iznijeli teret evrope i prvih 8 kola. Na klupi veceras jednostavno nisi imao koga ubaciti da unese neku svjezinu ili prevagu.
Ne moze navijac Zelje da ne spomene nas tandem zadnjih veznih - Saban i Hajdar - Vidjelo se u prvom poluvremenu da je Saban, poucen iskustvom iz utakmice protiv Mladosti, odlucio da bude zustriji u duelima i to je za pohvalu, ali je veceras u toj borbi zakazao njegov kreativni dio. Hajdaru ocigledno fali utakmica, s tim da je muski i stoicki u par navrata kasapio igrace Slobode - ocekivati od njega da bude vodja je apsurdni, njegovo najbolje izdanje obicno bude kada je u paru sa Blagojevicem jer on nije kreativac vec onaj koji opstruira.
Blagojevic je odigrao losu utakmicu i evidentno je da je on jedan od starijih igraca koji je van forme i van ritma.
Veceras sam sjedio sa jednim igracem Sarajeva koji mi je komsija, i on je konstatovao da je za njega nepojmljivo da se “desetka” u toliko navrata vraca po loptu ispred stopera - aludirajuci da destetka ni u kom slucaju se ne vraca na svoju polovicu - to kretanje Curjurica je direktna posljedica jako lose igre sva 3 nasa zadnja vezna.
Pored osvjezavanja veznog reda i vracanja tih igraca u formu, mi jednostavno se ne mozemo uzdati u trenutna krila - Zaima i Zeca. Njih 2 bi u svakoj ozbiljnijoj ekipi bili samo dobra rjesenja za ulazak sa klupe kada jos vise trena stisnuti protivnika - a njih 2 su nama glavne uzdanice u ofanzivi. Krpa je veliki borac i veliki igrac sesnesterca, a svako ko imalo poznaje fudbal i njegove igracke karakteristike zna da je on potpuno neupotrebljiv u bilo kojem vidu igre i samog ucestvovanja u istoj. 50 puta se vratio na centar i pri tome je izgubio 80% zracnih duela protiv Ignjatovica.
Na kraju, rak rana nase ekipe je (ne) agilnost i nepostojanost veznog reda, i na tome se mora dosta raditi.
Odovicu se nema sta zamjeriti, ukoliko veznjaci nisu u optimalnoj spremi i formi, nasa igra ce biti ovakva kao i veceras - metva i bezidejna. Sama vizija i shvatanje fudbala Ode se direktno veze sa velikom fizickom mobilnoscu veznjaka (Hadziahmetovic-Sadikovic) sa primjesom kreativnosti (Blagojevic).
Moramo izdrzati do pauze i ostati u kakvom takvom egalu da bi na proljece uz 3 pojacanja i definitivno mogli napasti titulu.
Ne trebamo pasti u neku depresiju, ova ekipa moze i zna igrati fudbala - potrebno je osvjezenje, nadoknada fizicke spreme.
I opet za kraj, posjeta je veceras bila mizerna i to treba da ide na dusu nama navijacima koji smo postali nevjerovatno razmazeni. Ekipa ti dijeli PRVO mjesto na tabeli a mi smo kao nesto vec nervozni i razocarani u 10. kolu?!?
Kvaliteta u nasoj ekipi ima, ali moramo shvatiti da je ova ista ekipa poderala lazne mostarce i ubiljezila najvecu gostujucu pobjedu na pecari u zadnjih 10-ak godina.
Ono sto je evidentno je to da nas je zadesio niz pehova - suspenzija igraca koji bi mozda mogli biti prevaga - istrosenost glavnih karika u ekipi koji su iznijeli teret evrope i prvih 8 kola. Na klupi veceras jednostavno nisi imao koga ubaciti da unese neku svjezinu ili prevagu.
Ne moze navijac Zelje da ne spomene nas tandem zadnjih veznih - Saban i Hajdar - Vidjelo se u prvom poluvremenu da je Saban, poucen iskustvom iz utakmice protiv Mladosti, odlucio da bude zustriji u duelima i to je za pohvalu, ali je veceras u toj borbi zakazao njegov kreativni dio. Hajdaru ocigledno fali utakmica, s tim da je muski i stoicki u par navrata kasapio igrace Slobode - ocekivati od njega da bude vodja je apsurdni, njegovo najbolje izdanje obicno bude kada je u paru sa Blagojevicem jer on nije kreativac vec onaj koji opstruira.
Blagojevic je odigrao losu utakmicu i evidentno je da je on jedan od starijih igraca koji je van forme i van ritma.
Veceras sam sjedio sa jednim igracem Sarajeva koji mi je komsija, i on je konstatovao da je za njega nepojmljivo da se “desetka” u toliko navrata vraca po loptu ispred stopera - aludirajuci da destetka ni u kom slucaju se ne vraca na svoju polovicu - to kretanje Curjurica je direktna posljedica jako lose igre sva 3 nasa zadnja vezna.
Pored osvjezavanja veznog reda i vracanja tih igraca u formu, mi jednostavno se ne mozemo uzdati u trenutna krila - Zaima i Zeca. Njih 2 bi u svakoj ozbiljnijoj ekipi bili samo dobra rjesenja za ulazak sa klupe kada jos vise trena stisnuti protivnika - a njih 2 su nama glavne uzdanice u ofanzivi. Krpa je veliki borac i veliki igrac sesnesterca, a svako ko imalo poznaje fudbal i njegove igracke karakteristike zna da je on potpuno neupotrebljiv u bilo kojem vidu igre i samog ucestvovanja u istoj. 50 puta se vratio na centar i pri tome je izgubio 80% zracnih duela protiv Ignjatovica.
Na kraju, rak rana nase ekipe je (ne) agilnost i nepostojanost veznog reda, i na tome se mora dosta raditi.
Odovicu se nema sta zamjeriti, ukoliko veznjaci nisu u optimalnoj spremi i formi, nasa igra ce biti ovakva kao i veceras - metva i bezidejna. Sama vizija i shvatanje fudbala Ode se direktno veze sa velikom fizickom mobilnoscu veznjaka (Hadziahmetovic-Sadikovic) sa primjesom kreativnosti (Blagojevic).
Moramo izdrzati do pauze i ostati u kakvom takvom egalu da bi na proljece uz 3 pojacanja i definitivno mogli napasti titulu.
Ne trebamo pasti u neku depresiju, ova ekipa moze i zna igrati fudbala - potrebno je osvjezenje, nadoknada fizicke spreme.
I opet za kraj, posjeta je veceras bila mizerna i to treba da ide na dusu nama navijacima koji smo postali nevjerovatno razmazeni. Ekipa ti dijeli PRVO mjesto na tabeli a mi smo kao nesto vec nervozni i razocarani u 10. kolu?!?
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
U Njemacku ih na gradjevinu poslat
-
- Kontakt:
Da citiram opet Ivicu Osima: "Ko ne moze da trci taj ne moze da igra". Sloboda je vise trcala pa je imala i vise od igre....Kada imas tacno 11 igraca da sastavis tim, a ostali su tu za nedaj boze, onda i ne moze drugacije. Nadao sam se da ce sve biti bolje jer konacno imamo bar 18 igraca, ali nakon otpisivanja Vranesa i Arezine i povreda Veselinivica i Jazvica sve se svelo na trckaranje i (fizicku) nemoc..Ne kontam ni kakve su to povrede da Jazvica nema mjesec dana, a Veselinovica tri sedmice.Moguce da su skloni povredama, a onda od njih nema vajde. Kako god. Igramo lose jer lose trcimo. Zato protivnik bolje stoji na terenu, pa se sve lopte odbijaju njima, a zapravo oni kupe te lopte jer se brze i bolje krecu. Nema, ljudi, oybiljnog truda igraca ako nema konkurenta za mjesto u timu. Krpic ga nema. Nemamo ni rezervna krila ni zamjene za Curjurica i Blagojevica. Sto prije rijesiti se igraca od kojih smo digli ruke i dovest nove KOJI MOGU DA TRCE...Najveci idiotizam bi bila jos jedna smjena trenera, jer to nikakve svrhe nema. A nema ni covjeka koji je neka klasa da ga dovedes (Osim nece pa nema potrebe da se prica o tome). Mora se popuniti roster na mjestu veznog igraca i spica. Mora.
Bravo.nekadafanatik je napisao/la:Da citiram opet Ivicu Osima: "Ko ne moze da trci taj ne moze da igra". Sloboda je vise trcala pa je imala i vise od igre....Kada imas tacno 11 igraca da sastavis tim, a ostali su tu za nedaj boze, onda i ne moze drugacije. Nadao sam se da ce sve biti bolje jer konacno imamo bar 18 igraca, ali nakon otpisivanja Vranesa i Arezine i povreda Veselinivica i Jazvica sve se svelo na trckaranje i (fizicku) nemoc..Ne kontam ni kakve su to povrede da Jazvica nema mjesec dana, a Veselinovica tri sedmice.Moguce da su skloni povredama, a onda od njih nema vajde. Kako god. Igramo lose jer lose trcimo. Zato protivnik bolje stoji na terenu, pa se sve lopte odbijaju njima, a zapravo oni kupe te lopte jer se brze i bolje krecu. Nema, ljudi, oybiljnog truda igraca ako nema konkurenta za mjesto u timu. Krpic ga nema. Nemamo ni rezervna krila ni zamjene za Curjurica i Blagojevica. Sto prije rijesiti se igraca od kojih smo digli ruke i dovest nove KOJI MOGU DA TRCE...Najveci idiotizam bi bila jos jedna smjena trenera, jer to nikakve svrhe nema. A nema ni covjeka koji je neka klasa da ga dovedes (Osim nece pa nema potrebe da se prica o tome). Mora se popuniti roster na mjestu veznog igraca i spica. Mora.
- MocMahale444
Prije par dana sam postavio post koji kaze. Dok je Blagoja (blagoje) necemo osvojiti titule.Rokoko87 je napisao/la:Dok je Ćelo u ekipi mi ćemo osvojiti sve osim trofeja!
Ne znam više, nisam pametan. ..
Nije on jedini.
LjoZee munja si.
Veceras i 7 dana

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Igrači ne slušaju šta kažem. Apsolutno ne. Igrači Slobode izlaze visoko, a da smo mi bili pravi, nakon pet tečnih kvalitetnih dodavanja bili bismo u šansi da damo gol, ali nismo uspjevali jer se bojimo. Svaka lopta je nazad. - Odović
Pu pizdeeeeeee
Pu pizdeeeeeee
Do sljedećeg čitanja bratovi, uživajte
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Zzzzzz i od mene, opusteno. Ne moze gore bit. 

- MocMahale444
- invincible1921
- Kontakt:
Objektivno nista:nista..sloboda za nijansu bolja. Onaj duel vece sa neez kojim igracem slobode je mogao hladno pokazat na penal. Stigo prije do lopte veca mu u noge uletio..
Zec jedna solidna i jedna odlicnq situacija....ne mogu da odlucim u kojoj je gore sutnuo.
Veznj red bezidejan...ustvari i to im je kompliment.
Hajdarevic i Anel ne mogu igrati bilo kakvu ozbiljniju utakmicu..a zajedno ni u ludilu.
Zec jedna solidna i jedna odlicnq situacija....ne mogu da odlucim u kojoj je gore sutnuo.
Veznj red bezidejan...ustvari i to im je kompliment.
Hajdarevic i Anel ne mogu igrati bilo kakvu ozbiljniju utakmicu..a zajedno ni u ludilu.
=\_1921_/=
Isti scenarij trecu godinu, valjda je i budali jasno do cega je
Gradi Miske boli te **** pa nam dovedi onda krcmarevica, kostica i slicnih da malo isprobaju se na klupi velikana pa onda uzmu velike pare za 2-3 tekme sto vode pa onda isturi nekog zeljinog vojnika kad treba gasit pozar
Gradi Miske boli te **** pa nam dovedi onda krcmarevica, kostica i slicnih da malo isprobaju se na klupi velikana pa onda uzmu velike pare za 2-3 tekme sto vode pa onda isturi nekog zeljinog vojnika kad treba gasit pozar
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Podhitno izmjeriti koeficijent inteligencije svim igračima.....Pa ovo je nevjerovatno da ni jedan zračni duel nismo dobili, ali oni i dalje nabijaju. Ne mogu da vjerujem, jesu li toliko glupi ili šta? Znači vidiš da ne ide duga lopta, ali ti i dalje pokušavaš. **** fudbal i ko me natjera da pratim ovu igru, samo živce gubim bezveze.
Ja ne razumijem kako neko nakon loseg rezultata moze kriviti Misimovica pa taj covjek je toliko toga dobrog uradio za Zelju da mu svi redom trebate lizati supak pogledajte stadion prije dvije godine i sada, i sta sada on kriv sto su igraci qurac i sto vi mislite da ste Real i da trebate sve redom da gazite. Pa ne ide to bas tako jednostavno stvar je u tome da se Zeljo vise ne bori samo sa Zrinjskim sada se bori sa jos 4 kvalitetne ekipe koje nece spustiti gace kad dodju na Grbavicu a kada Zeljo ide u goste svi ce poginuti da ga pobijede od Goska pa nadalje jer ne igra ime, ne igra stadion igraju igraci koji su obicni placenici i koje samo zanima stanje na racunu boli njega kurrac za Zelju i za svaki drugi klub u BiH. Sam Misimovic je rekao moras imati 20% kvalitetniji ekipu od ostalih da bi bio prvi, a od kojih igraca je sastavljen Zeljo od prosjecnih igraca koji godinama hljeb zaradjuju u ovoj jadnoj ligi. I sta sad sad vam zao ko biva Ode da se jadan ne nasekira zbog losih igara a Krcmarevicu ste psovali sve zivo jer je sa istom ekipom imao isto tako jadne rezultate i da tada nisu bili krivi igraci neko Krcmarevic jedini krivac. Prizivali ste Odu i u startu kazali Oda je nasa legenda sta god da bude on nece biti kriv jer je on vojnik kluba kako rekošte a ja sam tada rekao da ce i pod Odovicem biti losih igara ali zbog toga sto je on Milomir Odovic drzat cemo ga kao malo vode na dlanu jer on ko biva vojnik kluba haha a nije tamo neki anonimus iz Srbije, a na kraju krajeva si su oni u 5 grama. Zakljucak cijele ove price jeste da ne mogu razumijeti navijace koji pod jednim trenerom krive trenera za neuspjeh dok pod drugim trenerom (vojnikom kluba) krive igrače a sve u razmaku od dva mjeseca.
Kao sto sam reko bojim se da ce bit 0-0 i tako i bi i to jos mozemo bit zadovolnji sa bodo.Dok su u prvih 11 Zec Zaimaga pa i Saban molim vas budimo realni da to nije tim za prvaka.Zalosno ali tako je.Mi cemo rec bice pojacanja super ali nece ni drugi sjedit i gledat kako se mi pojacavamo.Kako je tako je more bidne i bolje.
Poenta tvog posta je sve krivi samo misketa ne diraj.Asimetric je napisao/la:Ja ne razumijem kako neko nakon loseg rezultata moze kriviti Misimovica pa taj covjek je toliko toga dobrog uradio za Zelju da mu svi redom trebate lizati supak pogledajte stadion prije dvije godine i sada, i sta sada on kriv sto su igraci qurac i sto vi mislite da ste Real i da trebate sve redom da gazite. Pa ne ide to bas tako jednostavno stvar je u tome da se Zeljo vise ne bori samo sa Zrinjskim sada se bori sa jos 4 kvalitetne ekipe koje nece spustiti gace kad dodju na Grbavicu a kada Zeljo ide u goste svi ce poginuti da ga pobijede od Goska pa nadalje jer ne igra ime, ne igra stadion igraju igraci koji su obicni placenici i koje samo zanima stanje na racunu boli njega kurrac za Zelju i za svaki drugi klub u BiH. Sam Misimovic je rekao moras imati 20% kvalitetniji ekipu od ostalih da bi bio prvi, a od kojih igraca je sastavljen Zeljo od prosjecnih igraca koji godinama hljeb zaradjuju u ovoj jadnoj ligi. I sta sad sad vam zao ko biva Ode da se jadan ne nasekira zbog losih igara a Krcmarevicu ste psovali sve zivo jer je sa istom ekipom imao isto tako jadne rezultate i da tada nisu bili krivi igraci neko Krcmarevic jedini krivac. Prizivali ste Odu i u startu kazali Oda je nasa legenda sta god da bude on nece biti kriv jer je on vojnik kluba kako rekošte a ja sam tada rekao da ce i pod Odovicem biti losih igara ali zbog toga sto je on Milomir Odovic drzat cemo ga kao malo vode na dlanu jer on ko biva vojnik kluba haha a nije tamo neki anonimus iz Srbije, a na kraju krajeva si su oni u 5 grama. Zakljucak cijele ove price jeste da ne mogu razumijeti navijace koji pod jednim trenerom krive trenera za neuspjeh dok pod drugim trenerom (vojnikom kluba) krive igrače a sve u razmaku od dva mjeseca.
Ako kone uzmu titulu djaba mu da enfild napravi nogara u skokovima dosta nam je građevine nismo hidrogradnja nego željo.
Kad Saban igra imamo igraca manje. Vece sline nisam vidio. Kad gos ne pocne slino mi cemo uzeti. Cim malo igramo pasove ato kaze oda i ekipe stanu...juce Veci vraceno 756 lopti i ljudi kao traze krivca. Stabote vi na gol i izbijajte loptu 90 min. Sto svaka lopta ide nazad????
ŽELJEZNIČAR 1921
Nabijem i tebe i grobara Misimovića na spolovilo.Asimetric je napisao/la:Ja ne razumijem kako neko nakon loseg rezultata moze kriviti Misimovica pa taj covjek je toliko toga dobrog uradio za Zelju da mu svi redom trebate lizati supak pogledajte stadion prije dvije godine i sada, i sta sada on kriv sto su igraci qurac i sto vi mislite da ste Real i da trebate sve redom da gazite. Pa ne ide to bas tako jednostavno stvar je u tome da se Zeljo vise ne bori samo sa Zrinjskim sada se bori sa jos 4 kvalitetne ekipe koje nece spustiti gace kad dodju na Grbavicu a kada Zeljo ide u goste svi ce poginuti da ga pobijede od Goska pa nadalje jer ne igra ime, ne igra stadion igraju igraci koji su obicni placenici i koje samo zanima stanje na racunu boli njega kurrac za Zelju i za svaki drugi klub u BiH. Sam Misimovic je rekao moras imati 20% kvalitetniji ekipu od ostalih da bi bio prvi, a od kojih igraca je sastavljen Zeljo od prosjecnih igraca koji godinama hljeb zaradjuju u ovoj jadnoj ligi. I sta sad sad vam zao ko biva Ode da se jadan ne nasekira zbog losih igara a Krcmarevicu ste psovali sve zivo jer je sa istom ekipom imao isto tako jadne rezultate i da tada nisu bili krivi igraci neko Krcmarevic jedini krivac. Prizivali ste Odu i u startu kazali Oda je nasa legenda sta god da bude on nece biti kriv jer je on vojnik kluba kako rekošte a ja sam tada rekao da ce i pod Odovicem biti losih igara ali zbog toga sto je on Milomir Odovic drzat cemo ga kao malo vode na dlanu jer on ko biva vojnik kluba haha a nije tamo neki anonimus iz Srbije, a na kraju krajeva si su oni u 5 grama. Zakljucak cijele ove price jeste da ne mogu razumijeti navijace koji pod jednim trenerom krive trenera za neuspjeh dok pod drugim trenerom (vojnikom kluba) krive igrače a sve u razmaku od dva mjeseca.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.