Ima i to sto svako koga navijaci pohvale i postane miljenik se digne ko da je 5 titula uzokerimatomic1921 je napisao/la:Ispuhao, fizicka (ne) sprema dolazi do izrazaja. On je majstor i to nema govora, svaku tekmu to i dokaze, ali koja kila viska i ta nesprema je pocela uzimati danak.Rokoko87 je napisao/la:Koji je klinac Ćurjuriću u posljednje vrijeme?
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Sve ovo mi poprilično ide na qrac. Oda nemoćan, igrači nespremni, zavisimo od pojedinaca koje kad zatvoriš slijedi patnja... mogli bi opet ostati nasmijani.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bio sam u blagoj nevjerici na poluvremenu medjutim dojam se malo promjenio i iz ove utakmice se moze izvuc par dobrih stvari.Oda mora reci Pavicu da bude vise defanzivniji igrac jer smo vec nekoliko golova primili po njegovoj strani dok je on visio u napadu.On svaki napad ide na krilo i dosta puta smeta Zaimovicu koji ce sigurno napravit vise sa svojim prodorom nego Pavic svojim centarsutom koji jednom od 20 puta zavrsi na Krpicevoj glavi.Druga stvar Sabanadzovic treba da grije klupu umjesto Hajdarevica!?Ako Odovic suprotno misli onda on nije nista bolji od Adzema i slavke.Treca stvar kolko god se mi sprdali sa Bogicevicem on kad igra odbrana izgleda punu,puno bolje jer on zna da diriguje i postavlja igrace u toku akcija protivnicke ekipe.Na kraju kad se sve sagleda bod nije los jer smo mogli ostat i bez njeg i dalje smo na prvom mjestu(djelimo ga) i pobjeda protiv Slobode vraca stvari na normalu.
P.S Steta za onaj udarac celavog sa sesnaesterca u 90-toj minuti.Da je ondje bio Curjuric ono bi zavrsilo u golu.
P.S Steta za onaj udarac celavog sa sesnaesterca u 90-toj minuti.Da je ondje bio Curjuric ono bi zavrsilo u golu.
23
- svrakino1921
- Kontakt:
GOAT je napisao/la:Bio sam u blagoj nevjerici na poluvremenu medjutim dojam se malo promjenio i iz ove utakmice se moze izvuc par dobrih stvari.Oda mora reci Pavicu da bude vise defanzivniji igrac jer smo vec nekoliko golova primili po njegovoj strani dok je on visio u napadu.On svaki napad ide na krilo i dosta puta smeta Zaimovicu koji ce sigurno napravit vise sa svojim prodorom nego Pavic svojim centarsutom koji jednom od 20 puta zavrsi na Krpicevoj glavi.Druga stvar Sabanadzovic treba da grije klupu umjesto Hajdarevica!?Ako Odovic suprotno misli onda on nije nista bolji od Adzema i slavke.Treca stvar kolko god se mi sprdali sa Bogicevicem on kad igra odbrana izgleda punu,puno bolje jer on zna da diriguje i postavlja igrace u toku akcija protivnicke ekipe.Na kraju kad se sve sagleda bod nije los jer smo mogli ostat i bez njeg i dalje smo na prvom mjestu(djelimo ga) i pobjeda protiv Slobode vraca stvari na normalu.

Svaka ti cast na analizi ...Svaka rijec ti je na mjestu,volio bih da nas ima vise koji ovako detaljno opisu svaki detalj sa utakmice.kerimatomic1921 je napisao/la:Jedva sam upratio igru danas, navijao sam kao da mi je 17 a ne 30 godina.
1. Fizicka sprema je 80% danasnjeg fudbala i Odoviceve fudbalske filozofije, tako da dok to ne popravimo - mrka kapa.
2. Roster - danas jednostavno nisi imao koga ubaciti da okrene rezultat, s tim da bih pohvalio Dacica zbog mangupskog gola.
3. Sabanadzovic je veliki talenat i dijete zna igrati lopte, ali a ovakvom konatitucijom on nema sta da trazi protiv seljackih ekipa- Hajdar bi danas pocistio ove seljake kao i npr. Dino Hasanovic)
4. Za mene je kompletna zadnja linija odigrala dobro, druga je stvar sto vezni red nije imao srca i muda da pritisne ove nase odbjegle sinove - tj da im onemoguce bilo kakvo razmahivanje.
5. Sulejman Krpic - bice jos ovakvih utakmica gdje ce ga neki jablan ili ti ga seljak zatvoriti - to bi po pravilu trebala biti velika sansa za nasa krila, a i Zec i Zajmovic su danas imali jako jako puno prostora - morali su to bolje iskoristiti
6. Iako je ovo kontradiktorno, mozda bi nam danas pomogli i Vranjes i Arezina, jedan zbog sigurnosti na lopti a ovaj drugi zbog mozda lucidnog poteza kojim bi se tekma rijesila.
7. Osmanovic me je odusevio danas - udje, uzme loptu i iznese je iz naseg boxa do protivnicke predzadnje linije odbrane. Fizicki je mocniji od Anela a i zna vise sa loptom od Hajdara.
8. Ko god kaze da mi imamo protektorat sudija je jedna sizofrena budala - niti jedan karton nije pokazao ovim seljacima + glupo prekidanje nase akcije iako je linijski sugerirao na pustenu prednost.
9. Emil Velic - da je sudija iole imao neku prisebnost, ovaj seljak je danas trebao dobiti zuti karton u najmanje 5 navrata, mislim da je direktno oduzeo 7 ili 8 minuta aktivne igre svojim valjanjem i odugovlacenjem sa ispucavanjem.
10. U srijedu nam dolazi Sloboda koja je fizicki dosta mocna ekipa, a iz ove mini krize mi jedino mozemo izaci nadljudskim naporima i enormnom kolicinom trke i volje.
Ja u srijedu idem na Grbavicu, necemo i ne trebamo odustati jer je Zeljo smisao zivota.
Ubije te ekipa koja ce se boriti za opstanak, a hoces titulu. Isto ovako je bilo prosle sezone samo Vitez je bio u pitanju. Mozda Bajramski turnir osvojimo negdje, pozovite nas.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ljudi pa jedan mancester koji je ulozio u tim poslednje 3 godine milijardu ne moze da dobije indijance neke nego izgubi 3-0...Slazem se da je moralo bolje danas,ali vezni red je popustio danas,da li umor ili sta vec,ovaj bod je kao 3 da smo uzeli,jer smo tokom citave utakmice bili slabiji protivnik da se ne lazemo...Igramo 3 tekme kuci treba da se skoncetrisemo na svaku sledecu i da pokusamo da dobijemo,pa nemamo mi fond od 20 igraca da u svakom trenutku imas zamjenu,kiksace i drugi...Haos bi bio da smo izgubili,dok god se ne gubi mir je u kuci...
Ma po meni smo previše forsirali ubačaje na Krpića koji zaista jester majstor u takvim situacijama nema šta ali treba uzet u obzir da su ga danas čuvali Isaković i Marković obojica po 2 metra visoki. Jučer je Isaković u jednom razgovoru rekao da mu najviše odgovaraju napadači poput Krpića, a da se najviše muči sa niskim i brzim igračma. Siniši svaka čast, ima već 4 asistencija, ja ne znam jel ih toliko ima otkad je došao u Želju.
Ma svake sezone isto u smislu da već unaprijed znam da ćemo ga popušit u Doboju kod Kaknja, Tuzli, Zenici, i Krupi/Radniku na kraju sezone kad nam najviše treba. Ima izuzetaka ponekad poput prošle godine u kupu kad smo raznjeli tuzlake u gostima, ali inače i tamo je vazda patnja. Kad smo kod Slobode već, jedino pozitivno je što danas niko od igrača kojim je prijetio žuti do suspenzije nije dobio isti (Krpić, Pavić, Stevanović i Čurjurić).Virtu4l je napisao/la:Sve ovo mi poprilično ide na qrac. Oda nemoćan, igrači nespremni, zavisimo od pojedinaca koje kad zatvoriš slijedi patnja... mogli bi opet ostati nasmijani.
- MocMahale444
Oda rece sve mu je jasno prije par tekmi. Izgleda da nije.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Covjeku je jasno, ali ne moze nista uradit. I ovako nema igraca.
- MocMahale444
Izgledao je izgubljeno.
Rece da ovaj put su bolji igraci nego onda kad je bio trener. Mislim put prije ovog.
Sta je problem ako vidis da je igrac lipsO pa vadi ga napolje sto cekas 70 i neku.
Igraci bez plana jos igras protiv seljacke ekipe.
Rece da ovaj put su bolji igraci nego onda kad je bio trener. Mislim put prije ovog.
Sta je problem ako vidis da je igrac lipsO pa vadi ga napolje sto cekas 70 i neku.
Igraci bez plana jos igras protiv seljacke ekipe.
A koga ce ubacit konkretno danas? Imas na klupi samo Dacica koji pokazuje da treba vise minuta. Ostalo 0. Moze tri puta igrac crknut nema dostojnu zamjenu pogotovo kad si u zaostatku. Imamo tim koji nije pravilno popunjen i puno igraca bez iskustva i za ovaj nas jad. Tu Oda nema krivice.
- MocMahale444
Jbga sad. Mislim ja sam za Odu ali se pomalo gubi s Balerinama. Izgleda da je Blagojevic peh da klixovi nisu to pisali bez razloga.
On je trener nisam ja, hocemo sad i kad napravi gresku reci ma okej je.
Okej je malo sutra.
On je trener nisam ja, hocemo sad i kad napravi gresku reci ma okej je.
Okej je malo sutra.
Bakraca se rijesiti ove zime I dovesti pravog stopera. Klupa je pretanka, puno mladi od kojih ocekujemo da rijesavaju tekme. Ma ne ide to.
Šta je to Bakrač danas pogriješio da se tako okarakteriše?Topnikus je napisao/la:Bakraca se rijesiti ove zime I dovesti pravog stopera. Klupa je pretanka, puno mladi od kojih ocekujemo da rijesavaju tekme. Ma ne ide to.
Odbrana je bila na vjetrometini zbog nepostojanja veznog reda, momci su uradili korektan posao.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- MocMahale444
Sredine nikako. Preskace se igra.
Krpa nema sanse da moze sam. Stavi Zaima do njega, nije los s loptom.
Bjezi ba **** ti loptu
Krpa nema sanse da moze sam. Stavi Zaima do njega, nije los s loptom.
Bjezi ba **** ti loptu
Interesantno je da 8 od 17 golova koliko smo dali ove sezone u ligi su naši igrači dali glavom.
Normalno da je klupa tanka kad su ti povrijeđeni Ramović, Veselinović, Jazvić, Hajdarević danas nije bio na klupi, te Vranješ i Arežina kojima se vjerovatno noga sprema ako se šta ne promjeni.
Normalno da je klupa tanka kad su ti povrijeđeni Ramović, Veselinović, Jazvić, Hajdarević danas nije bio na klupi, te Vranješ i Arežina kojima se vjerovatno noga sprema ako se šta ne promjeni.
Pa kad je tako ovo je svemirski brod da si sa ovakvim timom u vrhu.
Izvještaj sa utakmice Mladost-Željezničar
Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba
ma ne moze niko reci da igramo lose ali juce da smo 3 penala imali ne bi uzeli. Bio sam na tekmi i nisam mogo ja na tribini da se dozovem a ne igraci. Da nisam svojim ocima vidio sta konj izvadi u 3 min Zecu iz samog coska i poslije kornera iato odbrana pa na podu neka nafaka pogodi njihovog igraca... pa sut zeca iz voleja i jos par finih prilika i oni ti utrpaju 1:0. IDI U PICKU MATERINU! I vratis se 2x ali nemas klupe jer ti dva igraca koja su trebala biti najveca pojacanja ne ivraju...kad dodas Hajdarevica,Ramovica,Veselog.... mi nismo imali koga uvesti. A da fali zara i borbe za dres i to se vidi. Ja cu uvijek za primjer dati Sinisu Stevanovica.
Blagojevic koliko god dobeo odigra on nikako da osuta po golu sa 16-20m. Juce mu se odbila lopta u 90+ sam ko duh da bira gdje ce da suta on zateze punim u pm. Ne znam ali mislim da ce pravo zajebano biti ako ne dovedemo zamjene za ove sto ne misle da uvode. Ma da su po mom misljenju prebzo **** Arezinu kojem su trebali jos dati sansu. Vranjes je svoje ispuco. Jer nije da neke partije pruzaju (golovi i asistencije) trenutni vezni red. Ramovic je trpao ko napadac za razliku od ovih. To sto nekog zadivi laznjak na centru ili dijagonala to meni nije dovoljno. 3/3 Sloboda Celik Gosk i to je to! Isto ko sto su se islupili sa Sirokim kad smo kiksali sa Krupom.
Blagojevic koliko god dobeo odigra on nikako da osuta po golu sa 16-20m. Juce mu se odbila lopta u 90+ sam ko duh da bira gdje ce da suta on zateze punim u pm. Ne znam ali mislim da ce pravo zajebano biti ako ne dovedemo zamjene za ove sto ne misle da uvode. Ma da su po mom misljenju prebzo **** Arezinu kojem su trebali jos dati sansu. Vranjes je svoje ispuco. Jer nije da neke partije pruzaju (golovi i asistencije) trenutni vezni red. Ramovic je trpao ko napadac za razliku od ovih. To sto nekog zadivi laznjak na centru ili dijagonala to meni nije dovoljno. 3/3 Sloboda Celik Gosk i to je to! Isto ko sto su se islupili sa Sirokim kad smo kiksali sa Krupom.
ŽELJEZNIČAR 1921
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], OldTownDistrict, Tatamata1946 i 53 gosta.