FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Nije dovoljno biti mlad pa da nekoga covjek hvali. Mladost ne znaci nista ako iza toga nema nekog kvaliteta. A ja sem Hajdarevica, i to zato sto je decko fajter i moze na par mjetsa da igra, ne vidim neku posebnu nadu. Dacic dva puta ide na loptu sa golmanom i oba puta jos u stratu u glavi odluci da - ne moze stici. I onda, normalno, i ne stigne. Neko je dobro napisao da nije pokazao pozrtvovanost. A to mlad igrac mora imati. Sehic gubi trkacke i fizicke duele i naprijed i nazad. Mlad je, ali neeksplozivan. Kako kazu treneri - slaba mu je "motorika.. Nista od mladosti nema ako nema talenta....
Nece Zeljo vidjeti titule ako se ne dovede ozbiljan vezni igrac tipa Curjurica, a umjesto Zeca neko ko moze u spic i na krilo. Treba nam promjena strane u napadu, otvaranje prostora, pas u prazno...Nije problem u ligi, vec u tome sto nemamo dovoljno upotrebljivih igraca. Da li je neko promjetio da smo prv put na utakmici imali brzu i duzu lopru na krilo tek pri kaju utakmice kada je usao Curjuric. To sve govori. U nedjelji u Kaknju na pobjedu. Ipak je to Kakanj.
Nece Zeljo vidjeti titule ako se ne dovede ozbiljan vezni igrac tipa Curjurica, a umjesto Zeca neko ko moze u spic i na krilo. Treba nam promjena strane u napadu, otvaranje prostora, pas u prazno...Nije problem u ligi, vec u tome sto nemamo dovoljno upotrebljivih igraca. Da li je neko promjetio da smo prv put na utakmici imali brzu i duzu lopru na krilo tek pri kaju utakmice kada je usao Curjuric. To sve govori. U nedjelji u Kaknju na pobjedu. Ipak je to Kakanj.
to jesteRokoko87 je napisao/la:Ma ne, bolje je njega trpiti opet nego Bogija kako god okreneširfo je napisao/la:Je li to treba biti neki komplimentRokoko87 je napisao/la:Ma meni Kemo nije ništa gori od Bogija, neka ga kao treća opcija.
Fejzić, šta reći, bolje da je Ćeman branio.![]()
Ma Kemo je dobio bruku sansi, najvise od svih mladih igraca, i ja sam nekada bio veliki zagovornik da mu se da sansa, ali nista od njega, teski kikser
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Raonffa je napisao/la:Čestitke ovoj djeci na borbi večeras, izgubili su, a uopšte nisu bili u podređenom položaju, dva gola Širokog na dvije greške, al' Bože moj
Srce mi je baš puno zbog ovih juniora, oni su nam svakako zalog za budućnost.
A sada se okrenuti samo i isključivo ligi, sljedeća stanica Mladost
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.
Protiv Mladosti moraju pobijedit makar ih grcevi safatali od prve minute. Izgovora vise nema niko.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Dacić uopšte nije napadač, dečko je ofanzivni vezni i ima finu brzinu za tu poziciju. Meni je odigrao ok s obzirom na okolnosti, borio se i trčao kao uostalom i svi juniori večeras.
Šehić je desno krilo, imam osjećaj da je igrao lijevog beka samo zato što je ljevak, al' dobro za uhar je i to što se Pavić malo odmorio, ipak nemamo dostojne zamjene za njega.
Vidjelo se koliko je falio neko iskusan veznom redu Šaban-Hajdar-Osmanović, halalio sam tekmu kada je Osmanović ušao umjesto Blagojevića, halalio u smislu da se više nisam ni nadao nečemu, jer smo mi stvarno fino igrali do povrede Blagojevića, kontam hajde možda će Čurjurića ubaciti, kad vidim Osmanović, eh reko tamam sad fino bez ikakve nervoze gledati tekmu do kraja i malo analizirati ovu djecu
Šehić je desno krilo, imam osjećaj da je igrao lijevog beka samo zato što je ljevak, al' dobro za uhar je i to što se Pavić malo odmorio, ipak nemamo dostojne zamjene za njega.
Vidjelo se koliko je falio neko iskusan veznom redu Šaban-Hajdar-Osmanović, halalio sam tekmu kada je Osmanović ušao umjesto Blagojevića, halalio u smislu da se više nisam ni nadao nečemu, jer smo mi stvarno fino igrali do povrede Blagojevića, kontam hajde možda će Čurjurića ubaciti, kad vidim Osmanović, eh reko tamam sad fino bez ikakve nervoze gledati tekmu do kraja i malo analizirati ovu djecu

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Treba nam jako desno krilo na polusezoni ili da molimo Boga da Jazvić proigra.
Od Zeca na krilu nema ništa, lijevo rotirati Zaima i Veselog, a Krpića neka mijenja Zec.
Dacića uvoditi umjesto Ćurjurića dok se ne oporavi Ramović.
Dovesti jakog drugog golmana, ovo sa Fejzom je neozbiljno.
Odbrana je po meni okej sa ova četiri stopera i dva jaka beka i našom djecom kao zamjenom.
I nije istina da nema zamjena na poziciji napadača, Zec je tu igrao, konstitucijom može i Zaim, ne pravite problem tamo gdje ga nema.
Od Zeca na krilu nema ništa, lijevo rotirati Zaima i Veselog, a Krpića neka mijenja Zec.
Dacića uvoditi umjesto Ćurjurića dok se ne oporavi Ramović.
Dovesti jakog drugog golmana, ovo sa Fejzom je neozbiljno.
Odbrana je po meni okej sa ova četiri stopera i dva jaka beka i našom djecom kao zamjenom.
I nije istina da nema zamjena na poziciji napadača, Zec je tu igrao, konstitucijom može i Zaim, ne pravite problem tamo gdje ga nema.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Ma nemamo mi zamjenu na lijevom belu. Stavi ti Sehica, ali ukopat ce te. Krpic, Curjuric i Celavi su glavni igraci. Cim jednog nema pisi propalo.
Ama Kemo je sasvim solidno odigrao ove dvije utakmice. Toliko solidno da se ne sjecam nijedne njegove greske. S druge strane Rodin je mnogo vise grijesio i jedini je krivac za drugi gol. Evidentno je da se u utakmicu uslo opustenije sa podmladjenom ekipom pa sta urade. Igralo se dobro, Zeljo je bio bolji do prvog gola. Jovanova povreda, a onda i drugi primljeni gol su sve poremetili.
Ispali smo, ali nije neka velika steta jer nemamo ekipu za dva fronta. Jedino da smo izvukli nekog lahkog protivnika pa da smo ispali bio bi veliki propust. Ovako, okrecemo se ligi i nema vise izgovora za neosvajanje titule.
Osmanovic ce biti dobar fudbaler.
Ispali smo, ali nije neka velika steta jer nemamo ekipu za dva fronta. Jedino da smo izvukli nekog lahkog protivnika pa da smo ispali bio bi veliki propust. Ovako, okrecemo se ligi i nema vise izgovora za neosvajanje titule.
Osmanovic ce biti dobar fudbaler.
Zadnja izmjena: ZaZelju, dana/u 19 sep 2018, 22:05, ukupno mijenjano 1 put.
Ma nemamo se šta žaliti, navikli smo ovako..hlive je napisao/la:Momci je li bio dobar prijenos?

Malo je komentator iritantan, ali svejedno.
Čestitke i nadam se da ćete dogurati daleko.

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Komentator je sa televizijeRokoko87 je napisao/la:Ma nemamo se šta žaliti, navikli smo ovako..hlive je napisao/la:Momci je li bio dobar prijenos?![]()
Malo je komentator iritantan, ali svejedno.
Čestitke i nadam se da ćete dogurati daleko.
Mi smo radili reziju (miks kamera) i grafiku

It's better when it's live
A sta li je u glavi Rodinu veceras bilo Boga dragog pitaj. Ko da se Bogicevic ukazao. Ako smo dosli onako ne moras bas gluposti pravit.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Jedino steta zbpg X2 na listicu... Kvota 2.00
A sto se tice prolaska, ma idemo lagano titulu ganjati, aBd bez umora igrati... Raduje sto su dalje prosli i Zrinjski, cigani s koseva, i Siroki.... I zelim im svu srecu da prodju i u cetvrt-finale...

A sto se tice prolaska, ma idemo lagano titulu ganjati, aBd bez umora igrati... Raduje sto su dalje prosli i Zrinjski, cigani s koseva, i Siroki.... I zelim im svu srecu da prodju i u cetvrt-finale...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Previše je opušten bio, što bi se reklo malo se ufurao poslije dobrih igaraLjoZee je napisao/la:A sta li je u glavi Rodinu veceras bilo Boga dragog pitaj. Ko da se Bogicevic ukazao. Ako smo dosli onako ne moras bas gluposti pravit.

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Samo pojedini trebaju shvatiti da nije ovo velika “prednost” u odnosu na konkureciju. Ti ako nemas igrace za titulu mozes svaki dana po jednu igrat dzaba ti je.
Prednost je ako ništa zbog fizičkih napora, doduše nas nikada Kup nije koštao u ovoj fazi, neko onda kada se lomi liga, tamo nekada od aprila pa do kraja maja.
Vidjet cemo ove sezone. Svjesno su uradili ovaj potez. Izgovora nema.
Hajmo sad

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
- MocMahale444
Ma Zec je školovan kao špic igrač i što kaže @rokokot treba ga koristi kao špica, zavisno od situacije kad treba odmorit Krpu ili ako ganjamo rezultat možda pokušat u tim situacijama sa 2 špica tj. Krpa i Zec. Može on i krilo ali po meni nije to to. Pogledajte njegove highlightse iz mlađih dana dok je igrao u Olimpiku, Travniku, Veležu, Čeliku itd. on ima dobar osjećaj da utrči u prostor kao napadač. Po meni Veselinović iako nije klasa ala Zakarić je puno bolja opcija na krilu od Zeca. Što reče @nekadafanatik Zecu je velika mana to što kao krilni igrač jednostavno nema tu prodornost za krilo, pokaže je nekad ali urijetko. Veselinović ipak ima dobar dribling i može praviti kakvu takvu razliku uz aut liniju. Ali eto ne treba otpisati još ni Jazvića, dobiće sigurno šansu kad se vrati poslije povrede, možda se pokaže bolje i od Veselinovića i Zeca.
Za lijevog beka sam već ranije pisao, ne znam koliko je realno ali bih probao na zimu ako postoji mogućnost naravno, dovesti Irfana Jašarevića koji ne igra u Švedskoj nikako. Pa nek se rotira sa Pavićem jer je očigledno da Eldar Šehić nije bek. Jašareviću su tek 23 godine i mislim da bi bio dobra akvizicija, zapravo teško mi je zamislit da u ovom trenutko možemo dovesti boljeg beka za rotaciju.

Za lijevog beka sam već ranije pisao, ne znam koliko je realno ali bih probao na zimu ako postoji mogućnost naravno, dovesti Irfana Jašarevića koji ne igra u Švedskoj nikako. Pa nek se rotira sa Pavićem jer je očigledno da Eldar Šehić nije bek. Jašareviću su tek 23 godine i mislim da bi bio dobra akvizicija, zapravo teško mi je zamislit da u ovom trenutko možemo dovesti boljeg beka za rotaciju.
Čitam danas ovoirfo je napisao/la:Hajmo sad

Još ih brat izlevatio za 3 godine ugovora.Nastavio se brukati: Bivši trener Želje uskoro dobija novi otkaz
Ekipa albanskog Luftetarija koju sa klupe predvodi bivši trener sarajevskog Željezničara Miloš Kostić katastrofalno je startovala u novoj sezoni albanske Superlige.
Oni su poraženi u sva četiri uvodna meča u šampionatu uz gol razliku od dva data i sedam primljenih pogodaka, pa će po svemu sudeći Kostić dobiti otkaz na klupi.
Ratnici, kako je nadimak ekipe Luftetarija su postali prvi tim u historiji albanskog šampionata koji u prva četiri meča nije osvojio ni bod.
I u Evropi je nekadašnji strateg Željezničara doživio debakl budući da je u dvije utakmice deklasiran od strane latvijskog Ventspilsa, bilo je 8:3.
Mali problem čelnicima Luftetarija i predsjedniku Grigoru Tavu predstavlja činjenica da je Kostić ljetos potpisao trogodišnji ugovor, pa ukoliko dobije otkaz moraće mu pripasti određena financijska naknada.
Inače, Kostić je na Grbavicu stigao sa velikim ambicijama, ali je i tu dobio otkaz poslije šest utakmica na klupi.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.