Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.
Ma nikad mi nećemo moći parirati ozbiljnim reprezentacijama kada nemamo vanjskog šuta, na stranu vrhunski Nurkić koji je odigrao maestralno u oba pravca, kada ti nemaš nikoga ko će pogoditi nekakav vanjski šut. Česi na 50% za tri poena večeras, hej 50%, mi ne možemo preko 20%.
Jedini Musa ima muda ispaliti neku tricu preko ruke, a vidi se da je momak malo izgubio na osjećaju zbog treninga u Americi, ovi ostali ne smiju gađati otvorene trice a kamo li pogoditi nešto kada je gusto, smiješno stvarno.
I ne možemo mi bez toga biti konkurentni ozbiljnim selekcijama, a da ne govorim koliko smo skakački smiješni kada Nurkić nije na terenu.
Slobodna nećemo spominjati, koliko smo tu smiješni to je za medalju. Eto večeras mi se čak i činilo da smo bolji nego inače što se tiče slobodnih, al' to je opet smiješnih 63%, opet možemo konstatovati da nas je to koštalo pobjede bez obzira na sve ostale okolnosti.
Jedini Musa ima muda ispaliti neku tricu preko ruke, a vidi se da je momak malo izgubio na osjećaju zbog treninga u Americi, ovi ostali ne smiju gađati otvorene trice a kamo li pogoditi nešto kada je gusto, smiješno stvarno.
I ne možemo mi bez toga biti konkurentni ozbiljnim selekcijama, a da ne govorim koliko smo skakački smiješni kada Nurkić nije na terenu.
Slobodna nećemo spominjati, koliko smo tu smiješni to je za medalju. Eto večeras mi se čak i činilo da smo bolji nego inače što se tiče slobodnih, al' to je opet smiješnih 63%, opet možemo konstatovati da nas je to koštalo pobjede bez obzira na sve ostale okolnosti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- tuzlak1987
- Kontakt:
Bolje da imamo Teletovica za Nurkica i Musu. Razlog po meni jer nama bas ta pozicija sutera treba uvijek i najbolji smo bili kada smo imali crnog pleya uz vrhunskog sutera koji zatrpa kos kada ga krene (Teletovic, Djedovic). A centra uvijek imamo nekog koji ce da ubere 5-10 skokova i zabije 10ak poena. Svakako ne znamo to iskoristiti maksimalno. Jeste da smo kukali kada bi bili nadskakani ali sada ti ovo ne mozes nikako ukomponovati, djaba sto je Nurkic NBA igrac i kalibar kada tebi treba poena. Normalno druga bi bila prica da imamo sutera i pleya uz njega, tada bi bilo i pobjeda ali za ove utakmice smo mi previse ocekivali, logicno je bilo da cemo izgubiti i pored toga sto je Nurkic bio prisutan. Iako to izgleda sada zvucnije sa Musa plus Nurkic to nije ni blizu onog sto smo imali prije, vara nas to to na papiru imamo 2 NBA igraca ali smo losa ekipa.
Treba se znati ko je ko na terenu i sta radi, ne treba nama Nurkic da koristi 50% lopti i da bude nesto sto nije (da trci kontru, spusta loptu u dribling, pokusava nerealne suteve), nama treba on da zabije 10 poena i 10 skokova uz dobru odbranu, a da suter i pley zabiju po 20. Ovako mi cemo izgubiti od svakoga pa bio on tu ili ne bio.
Sreca pa ga imamo ali sve drugo nemamo. I zato ce on uvijek nakon neuspjeha da bude pod najvecim udarom, a na prvenstvo neko tesko da cemo se vise plasirati po ovom novom. Dok se ne saberemo, dok ne budemo u stanju skupiti 10 igraca i 3 normalna za petorke ne treba ih zvati vise jer gubimo i sa njima i bez njih, tj. razlike velike nema. A koliko se kroz medije provlaci da li ce doci ili ne, to nije normalno. Da bi dosli na katastrofu gdje ne mogu nista uciniti i uz to riskiraju zdravlje.
Treba se znati ko je ko na terenu i sta radi, ne treba nama Nurkic da koristi 50% lopti i da bude nesto sto nije (da trci kontru, spusta loptu u dribling, pokusava nerealne suteve), nama treba on da zabije 10 poena i 10 skokova uz dobru odbranu, a da suter i pley zabiju po 20. Ovako mi cemo izgubiti od svakoga pa bio on tu ili ne bio.
Sreca pa ga imamo ali sve drugo nemamo. I zato ce on uvijek nakon neuspjeha da bude pod najvecim udarom, a na prvenstvo neko tesko da cemo se vise plasirati po ovom novom. Dok se ne saberemo, dok ne budemo u stanju skupiti 10 igraca i 3 normalna za petorke ne treba ih zvati vise jer gubimo i sa njima i bez njih, tj. razlike velike nema. A koliko se kroz medije provlaci da li ce doci ili ne, to nije normalno. Da bi dosli na katastrofu gdje ne mogu nista uciniti i uz to riskiraju zdravlje.
Da se razumijemo, Musa je još godinama daleko da bude NBA igrač. On nije još bio ni dobar euroligaški igrač i bojim se da će ga koštati ovakvo preskakanje stepenica. Jednostavno je još veoma mlad i treba da radi radi i radi. Ko mu uostalom garantuje da će se uopšte izboriti za mjesto u rosteru. Možda bi mu u suštini bilo bolje da ga pošalju još koju godinu na kaljenje u Evropu.
dnalydal je napisao/la:Da se razumijemo, Musa je još godinama daleko da bude NBA igrač. On nije još bio ni dobar euroligaški igrač i bojim se da će ga koštati ovakvo preskakanje stepenica. Jednostavno je još veoma mlad i treba da radi radi i radi. Ko mu uostalom garantuje da će se uopšte izboriti za mjesto u rosteru. Možda bi mu u suštini bilo bolje da ga pošalju još koju godinu na kaljenje u Evropu.
Dosadni ste sa tim da nije jos da bude ovo i ono. Vi znate, a ovi iz Brooklyna ne znaju. Ljudi salju trenere sa njim, da ga prate, da gledaju desavanja, da ga dozive na terenu. Decko hladno dao 15 i to uz povredu od pocetka, ali neka vi pametni samo znate pametovati kako on jos nije igrac, decko ima 19 i sad ce da naprave masinu od njega, a onda ce svi “moliti” da se pojavi kao sto je bilo i za Juku.
- invincible1921
- Kontakt:
Ma na stranu i to ali ti moras imat i soidne role igrace da ne kazem vodonose..par njih sto ce ti doprinijet sa 20tak poena kombinovano, odigrat odbranu ufatit skokova i nekoga ko nece gubit lopte. Recimo na onom EB kad smo litvu dobili odkicno su te role igrali sutalo, stipanovic pa i kikanovic e haj uporedi sad to sa npr lazicem, vrapcom i gegicem...tuzlak1987 je napisao/la:Bolje da imamo Teletovica za Nurkica i Musu. Razlog po meni jer nama bas ta pozicija sutera treba uvijek i najbolji smo bili kada smo imali crnog pleya uz vrhunskog sutera koji zatrpa kos kada ga krene (Teletovic, Djedovic). A centra uvijek imamo nekog koji ce da ubere 5-10 skokova i zabije 10ak poena. Svakako ne znamo to iskoristiti maksimalno. Jeste da smo kukali kada bi bili nadskakani ali sada ti ovo ne mozes nikako ukomponovati, djaba sto je Nurkic NBA igrac i kalibar kada tebi treba poena. Normalno druga bi bila prica da imamo sutera i pleya uz njega, tada bi bilo i pobjeda ali za ove utakmice smo mi previse ocekivali, logicno je bilo da cemo izgubiti i pored toga sto je Nurkic bio prisutan. Iako to izgleda sada zvucnije sa Musa plus Nurkic to nije ni blizu onog sto smo imali prije, vara nas to to na papiru imamo 2 NBA igraca ali smo losa ekipa.
Nurkic je odlican ali bez vanjskog suta ti nemos bit ozbiljan u modernoj kosarci. Recimo i ekipe koje imaju igru baziranu na centrima imaju moderne centre. Evo nor gruzija sa shermadinijem i shengelijom.
Sto se muse tice puno vi ocekujete i to instant uspkeh od nekoga ko je 30ti pick i nekoga ko je u ovom trenutku igrac za 15 min u euroligi.
=\_1921_/=
dnalydal je napisao/la:Da se razumijemo, Musa je još godinama daleko da bude NBA igrač. On nije još bio ni dobar euroligaški igrač i bojim se da će ga koštati ovakvo preskakanje stepenica. Jednostavno je još veoma mlad i treba da radi radi i radi. Ko mu uostalom garantuje da će se uopšte izboriti za mjesto u rosteru. Možda bi mu u suštini bilo bolje da ga pošalju još koju godinu na kaljenje u Evropu.
da,mlad je,ima i dosta igraca na njegovoj poziciji koji su solidni nba igraci,a s druge strane,sjetimo se jokica,nikad u euroligi nije igrao a vidi ga sad,ne kazem da ce musa biti nesto kao jokic ali ko bi rekao da ce i on biti na ovom nivou
-
- Kontakt:
Jokic ima visinu , Saric isto , Nurkic isto lakse je njima , ovaj ima samo nekakav ulaz , al to ce NBA da ga lijepe , Musa se uvjek zali na povrede ili udarce igraca , a NBA je troduplo agresivnija od Evropske kosarke , sumnjam u Musu.
pa jokic bas i nema visinu za centra,šarić je par cm visi od muse
-
- Kontakt:
Nisam bas Jokica poznavao , Sarica i Bogdanovica jesam , pogotovo Sarica , Covjek je rodjen za nba , vidim ga buducim vodjom neke NBA ekipe mislim na Sarica , sto se Muse tice koje su njegove prednosti da moze u NBA iskoristit slabo sam Cedevitu pratio..filip13 je napisao/la:pa jokic bas i nema visinu za centra,šarić je par cm visi od muse
-
- Kontakt:
Kakav vodja, on nije dobar ni u ulozi vodje HR repke. Njemu najvise odgovara da bude druga-treća opcija.HeraklitMracni je napisao/la:Nisam bas Jokica poznavao , Sarica i Bogdanovica jesam , pogotovo Sarica , Covjek je rodjen za nba , vidim ga buducim vodjom neke NBA ekipe mislim na Sarica , sto se Muse tice koje su njegove prednosti da moze u NBA iskoristit slabo sam Cedevitu pratio..filip13 je napisao/la:pa jokic bas i nema visinu za centra,šarić je par cm visi od muse
jedan kukoč nije mogao biti vodja osim one jedne sezone kad su bullsi bili medju dva-tri najslabija tima u nba
Najjace mi je kad cujem Musa se nabildo pa mu oslabio sut, ono prije mu je bas bio dobar sut pa sad oslabio
:lol
Imamo jednog vrhunskog igraca, jednog talenta i ostalo teski skart i ovo nije iznenadjenje mada dojma sam da je bio Dule da bi on sa ovom ekipom uspio puno bolje odigrati ove dvije utakmice i da je moguce da bi obje pobjedili.

Imamo jednog vrhunskog igraca, jednog talenta i ostalo teski skart i ovo nije iznenadjenje mada dojma sam da je bio Dule da bi on sa ovom ekipom uspio puno bolje odigrati ove dvije utakmice i da je moguce da bi obje pobjedili.
Prvo trebamo sagledati kompletnu sliku ciljeva i ambicija.
Plan 1 je bio proći pretkvalifikacije (gdje smo plesali po tankoj žici do zadnje utakmice) i tu smo profitirali jer smo dobili mlade igrače za A-tim (Gegić, Atić, Musa, Lazić i društvo).
Plan 2 je bio igrati i nadigravati se u grupi i pokušati se provući nekim čudom u drugi krug kako bi imali još 6 jakih takmičarskih utakmica. Ispalo je da smo grupu prošli ali da su mladi igrači stagnirali i nazadovali zbog pogrešnog odabira timova.
Plan 3 se više nego neočekivano, nego očekivano ispunio. Imaćemo još 6 jakih utakmica i borbu za plasman na SP. Prilikom potpisa Vujoševića ovo je bio cilj po najidealnijem scenariju. Niko nikad nije rekao da nam je obaveza da se mora plasirati na SP.
Plan 4 je onaj ciljni tj. početni plan zbog čega je sve ovo i počelo sa podmlađivanjem. Pripremiti novi tim koji će se boriti u kvalifikacijama za Eurobasket i koji će imati u kontinuitetu seriju jakih reprezentativnih utakmica. Cilj ispunjen. U suštini dobili smo Gegića, Atića, Musu, Lazića, Sulejmanovića, a tu se vrte Talić, Čampara, Alibegović. Sačekati i Penavu. Pored ovih igrača u rosteru imamo još prostora za ove starije Gordić, Halilović, Stipanović, Kikanović, Nurkić...uz jednog naturalizovanog za 2-3 godine imaćemo respektabilan i jak tim spreman za Eurobaske 2021, pod uslovom da svi pomenuti igrač igraju u svojim timovima i ne prave gluposti u odabiru.
Jedini segmenti koji su kaskasli do sada su unutrašnja organizacija saveza, improvizacija i turbulencije. Zadatak u narednih godinu dana je da savez stane na noge, konsoliduje se i krene spremno u realizaciju projekta Eurobasket 2021, gdje nam kontinuitet drže još 4 utakmice ovog drugog kruga kvalifikacija za SP.
Ono na čemu jedino igračima zamjeram je loše izvođenje slobodnih bacanja i toplo im preporučujem da u narednih godinu dana do savršenstva dovedu taj segment koji traži samo trening i trening.
Plan 1 je bio proći pretkvalifikacije (gdje smo plesali po tankoj žici do zadnje utakmice) i tu smo profitirali jer smo dobili mlade igrače za A-tim (Gegić, Atić, Musa, Lazić i društvo).
Plan 2 je bio igrati i nadigravati se u grupi i pokušati se provući nekim čudom u drugi krug kako bi imali još 6 jakih takmičarskih utakmica. Ispalo je da smo grupu prošli ali da su mladi igrači stagnirali i nazadovali zbog pogrešnog odabira timova.
Plan 3 se više nego neočekivano, nego očekivano ispunio. Imaćemo još 6 jakih utakmica i borbu za plasman na SP. Prilikom potpisa Vujoševića ovo je bio cilj po najidealnijem scenariju. Niko nikad nije rekao da nam je obaveza da se mora plasirati na SP.
Plan 4 je onaj ciljni tj. početni plan zbog čega je sve ovo i počelo sa podmlađivanjem. Pripremiti novi tim koji će se boriti u kvalifikacijama za Eurobasket i koji će imati u kontinuitetu seriju jakih reprezentativnih utakmica. Cilj ispunjen. U suštini dobili smo Gegića, Atića, Musu, Lazića, Sulejmanovića, a tu se vrte Talić, Čampara, Alibegović. Sačekati i Penavu. Pored ovih igrača u rosteru imamo još prostora za ove starije Gordić, Halilović, Stipanović, Kikanović, Nurkić...uz jednog naturalizovanog za 2-3 godine imaćemo respektabilan i jak tim spreman za Eurobaske 2021, pod uslovom da svi pomenuti igrač igraju u svojim timovima i ne prave gluposti u odabiru.
Jedini segmenti koji su kaskasli do sada su unutrašnja organizacija saveza, improvizacija i turbulencije. Zadatak u narednih godinu dana je da savez stane na noge, konsoliduje se i krene spremno u realizaciju projekta Eurobasket 2021, gdje nam kontinuitet drže još 4 utakmice ovog drugog kruga kvalifikacija za SP.
Ono na čemu jedino igračima zamjeram je loše izvođenje slobodnih bacanja i toplo im preporučujem da u narednih godinu dana do savršenstva dovedu taj segment koji traži samo trening i trening.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Treba sve ovo rasformirati i ispočetka krenuti. Tapkamo u mjestu godinama. Prvo savez treba otići i dovesti druge ljude koji znaju svoj posao jer ovi ne znaju, pa onda trenera. Nije ovdje Repeša ništa učinio, znam malo je vremena ali mogao je neke stvari bolje da uradi. Možda i sa Duletom vidjeti da li postoji šansa da preuzme ekipu za kvalifikacije za EP jer teško da mi možemo naći i približno dobrog stručnjaka kao što je Dule.
I roster mijenjati, ne vidim svrhu više u pozivanju Miloševića i Vrabca, ne nude ništa. Tražiti šutera kako znaju i umiju jer ne treba nama ništa drugo do šutera, mi ne znamo tricu dati i slobodna popraviti. Nema gore ekipe po tom pitanju, najslabija ekipa pogađa slobodna lagano, samo mi u prosjeku između 15-20 slobodnih promašimo u meču.
I roster mijenjati, ne vidim svrhu više u pozivanju Miloševića i Vrabca, ne nude ništa. Tražiti šutera kako znaju i umiju jer ne treba nama ništa drugo do šutera, mi ne znamo tricu dati i slobodna popraviti. Nema gore ekipe po tom pitanju, najslabija ekipa pogađa slobodna lagano, samo mi u prosjeku između 15-20 slobodnih promašimo u meču.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Musa --> Djedovic
Nurkic --> Rikic ( ako je dobio dozvolu Hrvatske da moze igrati za nas ), ako nije onda Tomic
Durmo --> Vrabac
Zahvaliti se Milosevicu i Stipanovicu nek se posvete klubu.
I u ove 4 tekme dati sansu igracima od kojih bi u kvalifikacijama za EB i na EB imali koristi
Gegic, Talic ( Zahiragic, Campara )
Amerikanac, Atic, Djedovic, Durmo, Lazic ( Buza, Vrabac )
Halilovic, Sulejmanovic ( Karacic, Karahodzic )
Kikanovic, Rikic, Loncar (Tomic, Kamenjas )
Trazit Amerikanca koji je suter, koji moze u pogadjati u serijama trice i suteve sa polu-distance.
Nurkic --> Rikic ( ako je dobio dozvolu Hrvatske da moze igrati za nas ), ako nije onda Tomic
Durmo --> Vrabac
Zahvaliti se Milosevicu i Stipanovicu nek se posvete klubu.
I u ove 4 tekme dati sansu igracima od kojih bi u kvalifikacijama za EB i na EB imali koristi
Gegic, Talic ( Zahiragic, Campara )
Amerikanac, Atic, Djedovic, Durmo, Lazic ( Buza, Vrabac )
Halilovic, Sulejmanovic ( Karacic, Karahodzic )
Kikanovic, Rikic, Loncar (Tomic, Kamenjas )
Trazit Amerikanca koji je suter, koji moze u pogadjati u serijama trice i suteve sa polu-distance.
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com
japa je napisao/la:Najjace mi je kad cujem Musa se nabildo pa mu oslabio sut, ono prije mu je bas bio dobar sut pa sad oslabio:lol
tacno,a neki ovdje spominju iznenandjenja na EP i neke medalje
Mirza Teletovic!!!
Eto, to je baš ono što nam je falilo. Nije imao ko doći debel na pripreme, trenirati kad hoće i koliko hoće, spavati u stanu dok ostatak tima u hotelu, šutirati 4/20, odbijati izmjenu, daviti suigrača, sazivati presice da pita što nisu pozvani Nih. Đedović i Sikiraš, to je ta karika koja je nedostajala da ponovimo uspjeh iz prošlih kvalifikacija za Eurobasket 2017!Scout1921 je napisao/la:Mirza Teletovic!!!
imas pravo na svoje misljenje,ali kad god pozelimo BH kosarku gledamo Mirzu s parkinga.Ne spominjem ga u smislu da bi bili nesto bolji,jednostavno repka nije ista bez MirzeDrape je napisao/la:Eto, to je baš ono što nam je falilo. Nije imao ko doći debel na pripreme, trenirati kad hoće i koliko hoće, spavati u stanu dok ostatak tima u hotelu, šutirati 4/20, odbijati izmjenu, daviti suigrača, sazivati presice da pita što nisu pozvani Nih. Đedović i Sikiraš, to je ta karika koja je nedostajala da ponovimo uspjeh iz prošlih kvalifikacija za Eurobasket 2017!Scout1921 je napisao/la:Mirza Teletovic!!!
Kad se bolje pogledaju ove Salinove trice, više je to bilo do naše užasne odbrane. Ne znam šta je gore, Vrabac koji je predstavom u ovoj utakmici izgubio status "dobrog defanzivca", Lazić koji onako reda radi malo zadigne ruku prilikom Salinovog šuta, ili kako je pobjegao Atiću kod zadnje trice. Iako ni njima nije jednostavno trčati za košarkašem od 191 - 192 cm a oni svi preko 2 metra visoki.
A kako je tek Schilb punio Musu, ali uzeti ćemo u obzir da je jedan 1999. a drugi 1983. godište i puno namazaniji i snažniji.
A kako je tek Schilb punio Musu, ali uzeti ćemo u obzir da je jedan 1999. a drugi 1983. godište i puno namazaniji i snažniji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.