Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

bavarian_bk
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la bavarian_bk » 26 sep 2010, 19:21

Alonso je zasluzeno pobjedio , iako je Vettel bio brzi nakon izlaska iz boksa . Alonso je znao u pravom trenutku odvoziti brzi krug od Vettela i odvojiti se od Seba. Vettelov zaostatak nikada nije prelazio 4 sekunde sto dokazuje koliko je uvijek bio blizu . Međutim , zbog pregrijavanja kočnica nikada nije se uspio dovoljno dugo zadržati , da proba neki napad.

Weber je pokazao da covjek zna odvoziti utrku . Iako mi nije pretjerano drag, vidi se da se ne boji uci u dvoboj kao pojedini vozaci . Prije svega tu mislim na Massu. Nakon one nesrece prosle godine , nijednom ga nisam vidio da je agresivan . Ne pokusava preci vozaca ispred sebe . Drag mi je vozac . Nakon Raikonnena i Alonsa najdrazi ali vidi se , ili se boji , ili u njemu nema vise zara za F1.

Hamilton se s pravom danas ljutio na Webera . Hamilton ga je vec bio presao , gotovo za cijeli bolid , i bio je na trkacoj putanji , dakle Weber je trebao popustiti i priznati svoju gresku . Hamilton je bio brzi , Weber nije pazio , nije na vrijeme zatvorio i trebao je popustiti gas ondje .

Button danas vozi svoju zasebnu utrku . Par puta sam ga vidio , i to kada je imao tim radio . Na kraju 4. mjesto za njega , uz onakvu voznju , nije lose.

Kubica i danas pokazao kako se vozi . Imao je nove gume , mnogi će reći da je zbog toga odvozio odlično onih par krugova , ali i Massa je imao također nove gume na početku pa se vozio iza Hulkenberga i društva cijelu utrku .

Žao mi je Kobayashia i Glocka koji su imali odličnu utrku ali jedan svojom greškom , a jedan zbog bolida nisu uspjeli završiti utrku .

Po meni veoma dosadna utrka , bez obzira koliko je bilo sejfti kara , jer čar F1 nije u sudarima i izvrtanju , već u prestizanju .

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 26 sep 2010, 20:35

Neznam sta pusete Kubicu. Ono bi bila sramota da nije isprestizo one ispred sebe, a onoliko brzi. Svi vozaci ispred njega su vozili na istim gumama skoro od pocetka utrke, odnosno od izlaska prvog safety cara, dok je kubica uzeo nove gume nekoliko krugova prije kraja. Logicno je da ce biti brzi.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 26 sep 2010, 20:42

kad bi gume pravile toliku razliku onda bi svako isao da mjenja gume.. kao sto rece iznad, i Massa je imao nove gume pa opet nista nije mogao..

a Kubica nije jednom pokazao kako se vozi.. ;) iskreno, volio bih da on i Kimi budu sljedece godine vozaci Renaulta.. odlicni bi bili..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 26 sep 2010, 20:46

Renault sa tim tandemom vozaca , i sa ovakvim bolidom uz jos malo poboljsanje bio bi rame uz rame sa Red Bullom , Ferrarijem i McLarenom .

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 26 sep 2010, 20:58

Italia je napisao/la:kad bi gume pravile toliku razliku onda bi svako isao da mjenja gume.. kao sto rece iznad, i Massa je imao nove gume pa opet nista nije mogao..

a Kubica nije jednom pokazao kako se vozi.. ;) iskreno, volio bih da on i Kimi budu sljedece godine vozaci Renaulta.. odlicni bi bili..
Masa je prvi na utrci promjenio gume i vozio na njima do kraja. Pitam se kako su mu uspjele ostati nove :lol:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 sep 2010, 21:04

Ovo sam danas gledao, paralelno sa utakmicom Bolton - United i nekim utakmicama Serije A, i ono sto sam vidio, a mogu reci da sam dosta toga upratio, Alonso je suvereno dosao do zasluzene pobjede...
Ponovo je sve otvoreno sto se tice Svjetskog prvaka, jer Webber vise nema veliku prednost u odnosu na Spanca, koji je trenutno u najboljoj formi i vjerujem da ce je zadrzati do posljednje utrke i da ce doci do naslova najboljeg.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 26 sep 2010, 21:42

Bilal je napisao/la:
Italia je napisao/la:kad bi gume pravile toliku razliku onda bi svako isao da mjenja gume.. kao sto rece iznad, i Massa je imao nove gume pa opet nista nije mogao..

Masa je prvi na utrci promjenio gume i vozio na njima do kraja. Pitam se kako su mu uspjele ostati nove :lol:
2 puta je Massa isao u box..

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 26 sep 2010, 21:44

Omerbavarac je napisao/la:Ovo sam danas gledao, paralelno sa utakmicom Bolton - United i nekim utakmicama Serije A, i ono sto sam vidio, a mogu reci da sam dosta toga upratio, Alonso je suvereno dosao do zasluzene pobjede...
Ponovo je sve otvoreno sto se tice Svjetskog prvaka, jer Webber vise nema veliku prednost u odnosu na Spanca, koji je trenutno u najboljoj formi i vjerujem da ce je zadrzati do posljednje utrke i da ce doci do naslova najboljeg.
Jos sto volim kad se ja i neki bavarac slazemo oko istih stvari. Jos samo da kazes da ti je Alonso najdrazi vozac u F1,ne bi mi bilo kraja sreci.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 sep 2010, 23:02

majestic24 je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Ovo sam danas gledao, paralelno sa utakmicom Bolton - United i nekim utakmicama Serije A, i ono sto sam vidio, a mogu reci da sam dosta toga upratio, Alonso je suvereno dosao do zasluzene pobjede...
Jos sto volim kad se ja i neki bavarac slazemo oko istih stvari. Jos samo da kazes da ti je Alonso najdrazi vozac u F1,ne bi mi bilo kraja sreci.
Naravno uz neprikosnovenog Schumija. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 sep 2010, 14:14

"Nije dobro. Staza u Južnoj Koreji je trebala biti gotova još prije šest tjedana", priznao je Bernie Ecclestone, prvi čovjek Formule 1.

Time je ponovno potaknuo nagađanja hoće li se premijerna utrka na stazi Yeongam uopće održati. Posljednji rok organizatorima za dovršetak radova postavljen je za 11. listopada, 13 dana prije zacrtanog datuma u službenom kalendaru.

Ne bude li južnokorejska staza spremna, ovogodišnje svjetsko prvenstvo imat će samo 18 umjesto planiranih 19 utrka.

Svoju su zabrinutost izrazili i neki šefovi momčadi, poput Martina Whitmarsha iz McLarena te Erica Boulliera iz Renaulta. "Želimo što više utrka kako bismo imali prilike osvajati bodove. Čujem da se mnogi brinu za tu utrku, ali nadam se da će Ecclestone i organizatori poraditi na tome", rekao je Whitmarsh.

"Nije mi to drago čuti jer bi značilo da smo uludo potrošili novac i uložili nepotreban trud. Trebalo je unaprijed saznati hoće li se utrka održati ili ne", požalio se Boullier.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 27 sep 2010, 19:31

Italia je napisao/la: 2 puta je Massa isao u box..
Provjeri ponovo, nije isao dva puta, samo je isao na pocetku utrke.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 27 sep 2010, 19:50

uvjeren sam da jeste.. prvi put usao na pocetku, i onda kada je bio safety car (cini mi se) ulazi ponovo jedan Ferrari i razmisljam "koja budala od Masse, pa sto je usao kada je bio na pocetku".. uvjeren sam.. :?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 sep 2010, 20:03

Massa jedno zaustavljanje tako kaze sajt F1.
http://www.formula1.com/results/season/ ... mmary.html
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 27 sep 2010, 20:04

Italia je napisao/la:uvjeren sam da jeste.. prvi put usao na pocetku, i onda kada je bio safety car (cini mi se) ulazi ponovo jedan Ferrari i razmisljam "koja budala od Masse, pa sto je usao kada je bio na pocetku".. uvjeren sam.. :?
On je poslije prvog ulaska u boks pao skroz na zacelje i kad je izasao prvi safety car probio se nekoliko pozicija, na racun ovih sto su isli u boks dok je bio safety na stazi i onda je bio iza Sutila i Hulkenberga (koji su tada isli u boks) i za njima je vozio do kraja utrke. Jedini vozac koji je dva puta mjenjao gume bio je Heitfeld, kada mu je Liuzi probio gumu uzeo je mekse gume i onda opet kad je bio safety uzeo tvrdje. Pa tokom utrke ti napise nekoliko puta lista odlazaka u boks i samo je Heitfeld imao 2 stops i onda kasnije Sumi kad je ostetio prednje krilce. I jos je neko iz onih losijih ekipa isao 2 puta. Jednom je prikazalo sredinom utrke u Ferarijevom boksu da se pripremaju za dolazak nekoga u boks ali tada niko nije usao.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 sep 2010, 21:00

randy_moss je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:
randy_moss je napisao/la:Ferrari, prvi i zadnji na gridu. Pa ne pamtim da je iko od propetih konjica ikad bio posljednji na poleu. :evil: :evil: obezbijedite bolid bar jedan krug da napravi.
Bio je onaj talijan-- Luka Badoer
dobro mislio sam od standardnih vozaca..luka je upao jer nikog drugog nisu mogli dovesti, pa je poslije dosao fisichella nije ni on bio nesto posebno negdje oko sredine uvijek.
a posto su force indije 16. i 17. massa ce potrositi jedno 30 krugova na njima kad ih stigne.
Bio je ni vise ni manje nego MIchael Schumacher ;)
Italia je napisao/la:Kubica je pokazao da je klasa isred skoro svih vozaca.. pa Massa je 40 krugova vozio iza Hulkenberga i Sutila, a Kubica za 3 kruga presao svu trojicu.. sa puno puno slabijim bolidom.. :lol:

svaka cast Webberu, onako se vozi.. crnjo misli da sto mu Rosberg i ostale pic*ice pustaju da prolazi pored njih, da ce i ostali.. jednostavno, navikao je Hamilton da ga svi pustaju kada ide u svoje kamikaza napade.. ali Webber nije glup.. iako sam ga osporavao radi nekih istuacija, radi ovog ga gotivim maximalno..

edit: ali Kovalainen je obiljezio citavu utrku :lol:

Jos jedan koji ocigledno fundamentalne stvari u formuli 1 ili ne razumije ili ne zeli da razumije... Znas li ti koliko su bitne gume na bolidu? Pa kubica je na friskim gumama bio po vise od sekundu i pol brzi od vozaca koji su se vozili na gumama starim 30, 40 krugova ili vise... A Massa je samo CITAVU utrku vozio na jednim te istim gumama, ma nista strasno... :roll:

A sto se tice tog "svaka cast Webberu", cisto za tvoju informaciju, ni on nije uspio preteci jednog WIlliamsa, bas kao sto nije ni Massa mogao drugog, a Webber je imao daleko bolje karte u rukama...

Iako nisam navijac Hamiltona tj navijam protiv njega, za ovo "crnjo" treba da te bude sramota...
bavarian_bk je napisao/la: Iako mi nije pretjerano drag, vidi se da se ne boji uci u dvoboj kao pojedini vozaci . Prije svega tu mislim na Massu. Nakon one nesrece prosle godine , nijednom ga nisam vidio da je agresivan . Ne pokusava preci vozaca ispred sebe .
Ja se sjecam malezije '10 i odlicnog Massinog preticanja... no cinjenica je da kaska za Alonsom ove godine
pa covjece! Massa je vozio od prvog kruga na istim gumama, zar ti nije to jasno?! A gume su kubici donijele na onoj stazi, gdje je potrosnja velika, sigurno dvije sekunde u odnosu na protivnike. a sto ljudi ne idu na mjenjanje guma, pa to je jasno ko dan. prvo, dok obavis pit stop, izgubis 20 i kusur sekundi, a onda kad stignes nekoga onda ga trebas i preteci, a ako ti je taj neko daleko, onda ces jos i potrositi nesto te gume u stizanju istoga...

evo ti, pogledaj ovdje koliko je massa puta isao u box pa se razuvjeri :lol:
http://www.formula1.com/results/season/ ... mmary.html
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

CodOn
Kontakt:

Post Postao/la CodOn » 09 okt 2010, 02:01

Red Bull najbolji na treninzima,valjda ce Alonso izvuc sta iz onog Ferraria:d

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 09 okt 2010, 15:40

Hamilton kažnjen s pet mjesta u poretku kvalifikacija zbog promjene mjenjačke kutije
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 09 okt 2010, 20:41

Bas me zanima hoce li na f1.com proci ijedna sedmica bez intervjua sa hamiltonom! :( :o Pa lik je stvarno vise naporan sa tim marketingom, ko da je .....schumacher 8-)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 okt 2010, 20:43

Kakav je raspored vozaca za utrku? Barem prvih 10 mjesta.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 okt 2010, 20:49

Omerbavarac je napisao/la:Kakav je raspored vozaca za utrku? Barem prvih 10 mjesta.
Pa kvalifikacije su u 03:00 ako sam ja dobro razumio, a utrka će startati u 08:00(naravno, po našem vremenu). Problemi sa vremenskim (ne)prilikama i tu smo gdje jesmo.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.