Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JavierBosnia
Kontakt:

Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Post Postao/la JavierBosnia » 10 sep 2018, 14:21

90% da Civa pocinje sutra

PS. Stotka :opaopa:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 10 sep 2018, 14:22

faruk993 je napisao/la:Vidim da ovdje mnogi imaju nerealna ocekivanja. Proslo je vrijeme kad smo mi imali kvalitetnu reprezentaciju, kad su tu bili Spahic, Papac, Mujdza, Rahimic, Lulic, Misimovic. Ovo sada sto imamo je goli prosjek i u skladu s tim treba imati i ocekivanja.
Ova reprezentacija je takodjer kvalitetna. Svi bi mi zeljeli da smo odigrali kvalitetnije i dopadljivije u S.Irskoj. Od selektora, preko igraca svi su slozni da to moze puni bolje. Koliko je to bolje? Ne znamo. Cak ni sami igraci na celu sa selektorom nisu svjesni koji su to gornji limiti ove ekipe, a garantujem da bi i oni bas kao i mi zeljeli da uvijek (pocevsi od sutra) igraju na toj gornjoj granici.

Kada su u pitanju ocekivanja. Ja, kao prosjecni navijac, ocekujem plasman na Euro. Iako mrzim rijec imerativ (ili pridjev historijski) sada kazem da je IMPERATIV plasman na Euro podjednak onom koji smo imali i u prethodna dva ciklusa. Uvjeren sam da ovo nije preteska rijec, pa bez i najmanje doze podcjenjivanja prema konkurenciji ipak rijec je velikom broju ucesnika, 24 reprezentacije Evrope, zar tu ne pripadamo?

Druze Faruk, nije realno iznijeti tako sveobuhvatan i konacan sud o kvalitetu reprezentacije na osnovu prve zvanicne utakmice. Nasem selektoru (kao i svakom novom) potrebno je vrijeme, a to je ovdje izgleda najteze dobiti. Pogotovo jer iz nekog razloga primjecujem da je vrijeme u ovoj Robertovoj eri nekako najskuplje do sada. Moramo biti svjesni kakav je posao selektora. Iako je tu 9 mjeseci ovo je Robertu tek trece okupljanje sa najboljim igracima ( cetvrto ukupno). Svako okupljanje znaci maksimalno 7-8 dana zajednickog rada. 3 dana treninga pa utakmica, pa opet 3 pa utakmica. Za ta tri dana posao selektora je i da regenerise igrace, osvjezi, odmori, a opet da za dan- dva budu na svojim optimumima. Ovo je najbanalniji argument kada kazem da je vrijeme i kontinuitet jedan jako bitan faktor.
Koliko je to vrijeme koje nudimo Robertu?
Vec sam pisao na ovu temu, ali minimalno vrijeme koje Robert treba da dobije,a da pri tome sve ispadne ozbiljno i profesionalno, jeste jedan kvalifikacioni ciklus. U slucaju neuspjeha to je i maksimalno vrijeme koje Robert treba da dobije. Onda adio Zuti.
Mozda nikako u toku ovog vremena nase predstave na terenu nece biti onakve kakvima se nadamo, mozda ce nas buduci stil igre biti i drugaciji od onog dopadljivog iz Papetove ere, ali svejedno jer za to vrijeme Robi ce robovati iskljucivo rezultatu kao jedinoj relevantnoj referenci. Nikako raznim marginalnim stvarima kao sto su umjetnicki dojmovi, posjed lopte, kljucni pasovi, ili kojekave statisticke decimale....
Narozujamo se strpljenjem i pocnimo usvajati kulturu navijanja :bih:
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 10 sep 2018, 14:26, ukupno mijenjano 2 puta.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Namibija
Kontakt:

Post Postao/la Namibija » 10 sep 2018, 14:25

Nego kako je moguće da igrači ne dobiju vize za neku zemlju, zar to ne bi trebao biti neki ogroman dealbreaker, jer ti neka država automatski ograničava reprezentaciju.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 sep 2018, 14:25

Očekujem neriješeno a priželjkujem pobjedu. :opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 sep 2018, 14:26

JavierBosnia je napisao/la:90% da Civa pocinje sutra

Ne daj boze.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 sep 2018, 14:30

Moglo bi to biti dobro sutra.
Austrijanci ce ocekivati haoticnu ekipu, a mi bi s Besicem, Pjanom u veznom redu, s malo stabilnijom odbranom trebali biti puno ozbiljniji.
Robija je vjerovatno zavarala tekma sa J. Korejom, ocekivao je onakvu igru veznog reda i napada.
Sutra mu je vazan ispit.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 10 sep 2018, 14:53

Nemaju Austrijanci toliki kapacitet pluca da igraju onako dobar i visok presing kao Irci. Nekako mislim da cemo igrati bolje, ili "ljepse" kako to neko ovde želi, samo da nasa odbrana ne bude preumorna da odigra jos jednu vrhunsku utakmicu.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 10 sep 2018, 14:59

Mi na sredini trebamo igrati s Besicem, Pjanicem i Krunicem, a na krilima s Hajrovicem i Duljevicem. Prcic, Cimirot, Gojak na klupi i sasvim solidne rotaciono-kombinacione alternative.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 sep 2018, 15:04

Hoće li Pjanić definitivno biti spreman?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 10 sep 2018, 15:04

Raonffa je napisao/la:Hoće li Pjanić definitivno biti spreman?
Hoce brate, samo lakse istegnuce
BHF

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 10 sep 2018, 15:05

Vucevich je napisao/la:

Ne daj boze.
Vec vuchko našo novu žrtvu da je blati besmisleno. Momak, kapiten mlade reprezentacije, odigra prvu zvaničnu utakmicu za A tim, malo podlegne pritisku i zadatku i vec je krpelj zvani Vuchko tu da ga diskreditira. Fuj :puke:
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 sep 2018, 15:07

Miske01 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Hoće li Pjanić definitivno biti spreman?
Hoce brate, samo lakse istegnuce
Hvala :thumbup:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 10 sep 2018, 15:08

NiftyDribbler je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

Ne daj boze.
Vec vuchko našo novu žrtvu da je blati besmisleno. Momak, kapiten mlade reprezentacije, odigra prvu zvaničnu utakmicu za A tim, malo podlegne pritisku i zadatku i vec je krpelj zvani Vuchko tu da ga diskreditira. Fuj :puke:
Ubijaš ga Omere Driblere
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 sep 2018, 15:14

NiftyDribbler je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

Ne daj boze.
Makar jednom ne seri ako je moguce. U svakom drugom postu mene spominjes :lol:

Ako 'podlegne pritisku' onda nije za prvih jedanaest protiv Austrije.

A ti nastavi sa ovim glupim emocijalnim 'patriJotskim' pricama.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 sep 2018, 15:17

Mozda bi i bilo dobro da pocne utakmicu. Lako je prekrizit sada momka. Bio je katastrofalan u Irskoj ali ove momke iz mlade ne treba olako brisati iz rostera. Strah je svakog od nas jer nismo sigurni sto od njega ocekivati ali i Nastic je takodjer fresko zakrpan pa ni kod njega nije jasna situacija.
Ja bih radije u sastavu vidio Nastica ali sam nekako uvjeren da bi ponovna prilika dobro utjecala na samopouzdanje Civica.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 10 sep 2018, 15:25

h1a2s3o4 je napisao/la:Nemaju Austrijanci toliki kapacitet pluca da igraju onako dobar i visok presing kao Irci. Nekako mislim da cemo igrati bolje, ili "ljepse" kako to neko ovde želi, samo da nasa odbrana ne bude preumorna da odigra jos jednu vrhunsku utakmicu.
Uzme li nama sreca ono sto nam je dala u Irskoj, nece nas biti nigdje..
Volim te Bosno!!!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 10 sep 2018, 15:37

Civic je jednostavno spremniji trenutno. Boki je pod povredom i dalje i koristit ce se samo pod moranjem.
Mislim da je Civa dobio podrsku saigraca i da ce sutra vec bolje malo izgledati, bar gore od onog ne moze
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 10 sep 2018, 15:43

Ni s jednom otockom repkom narocito u gostima mi ne mozemo igrati, kao ni s Bolivijom recimo sto ne bismo mogli radi uslova i njihovih pluca. Ne dizite frku bezveze kad imamo rezultat, sutra ce nam biti lakse igrati jer ce i Austrijanci pokusati spustiti loptu, samo ne znam koliko ce to Sunjicu i Zuki odgovarati.

Sto se tice tih "nerealnih ocekivanja" koja gore neko spomenu, samo da podsjetim da na EP igraju 24 reprezentacije, a da smo mi u B diviziji Lige nacija, dakle među 24 i da smo krenuli s pobjedom, sto znaci da imamo mjesta itekako i na EURO-u.

Austrija pada u grotlu Bilinog polja, sest bodova nakon dva kola, misevi u rupe nazad
BHF

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 10 sep 2018, 15:46

xavi26 je napisao/la:
h1a2s3o4 je napisao/la:Nemaju Austrijanci toliki kapacitet pluca da igraju onako dobar i visok presing kao Irci. Nekako mislim da cemo igrati bolje, ili "ljepse" kako to neko ovde želi, samo da nasa odbrana ne bude preumorna da odigra jos jednu vrhunsku utakmicu.
Uzme li nama sreca ono sto nam je dala u Irskoj, nece nas biti nigdje..
Ne mislim ja bas da je sve ono bila sreca. Kao prvo, i to se stalno ponavlja, na bekovima najtanji. Na jednom bio debitant, a na drugom igrac na neprirodnoj poziciji. Drugo, nismo igrali visok presing, jer bi se onda branili sa manje igraca fakticki jer dok Elva King vrati opet u odbrani govotovo je, ali mislim da do sada defanzivno nismo bili onako dobro organizovani. Mozda ofanzvno sredina terena nije bila perfektna,ali su defanzivno sasvim solidno odigrali.
I trece, velike ekipe i kad slabije igraju pobjeđuju. :bih: :bih: :bih: :bih:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 sep 2018, 15:50

Ne znam što se toliko potencira ta priča "Austrija će spustiti loptu" ono kao za razliku od S.Irske, realno Irci su nama kroz čistu pas igru dolazili do našeg šesnaesterca, pa je onda došlo do izražaja to što nemaju igrača sa "zadnjim pasem" pa su išli na dosta centaršuteva, al' nije ni blizu to bila klasična otočka igra.

Da su pustili utakmicu nekom ko ne zna ko igra, samo da su mu rekli "jedni će težiti kombinatorici, pas igri" dok će drugi igrati na "duge lopte i skok duele", 95% ljudi bi reklo da su Irci ti koji su forsirali kombinatoriku, dok smo mi bili ti koji su loptu nabijali na Džeku, u momentima panike i nemogućnosti iznošenja lopte pas igrom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.