Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- bhpremierliga12
- Kontakt:
Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.
Austrija je definitivo mnogo jaca i ozbiljnija ekipa od Irske. Pa uz zvijezde Arnautovica, Alabu svi ostali igraci igraju u Bundesligi, Leverkusen, Augsburg, Hannover, Schalke, Hertha, Werder pa onda Prodl u Watfordu, mlada nada Schlager iz Salzburga i onda to uporedite sa nasim igracima pojedinim i sve vam je jasno. Budala je onaj ko misli da cemo lahko izaci na kraj s njima. Jedino dobro u svemu sto nam se makar Todorovic vraca i sto cemo makar imati igrace na svojim pozicijama u ovoj utakmici. Medjutim ne mogu se odati utisku da Pjanic ne daje ni 50% za ovaj dres, kako je to radio 2010-2011 godine kada je tek "postajao" igrac, kako to radi u Juventusu. Jasno mi je da ovdje igra sa Saricem i Cimirotom, ali brate mili covjek se samo skriva cijelu utakmicu, nit dolazi po pasove, niti nesto pretjerano trci. Igra i Dzeko u Romi sa sjajnim igracima, pa opet u repki za razliku od Rome trci do centra po loptu da razigra igrace kao danas kad je poslao loptu na stranu, istrcao, sutirao, ali golman mu odbranio i jos nekoliko slicnih situacija sto radi u repki, a to ne radi u Romi.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!
ibrulj?Vucevich je napisao/la:Uvijek realan, najbolji sportski novinar u BIH![]()
Ovako smo se branili samo onomad sa Španijom. Ne vidim ništa dobro osim rezultata, osim ako ovo nije bio plan, a u to prosto sumnjam. Ali hajde, 3 boda, idemo dalje...
Tek sad procitah ovo, sta kaze ovaj kralj, lakse bi bilo da smo igrali sa Portugalom ili Njemackom nego sa Sj. IrskomRokoko87 je napisao/la:Ma jok, niko ne trči sem Iraca, daj bolan...
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Moj irfane svako danas komentariše i baš su pojedinci jadni pokušavajući odbraniti neodbranjivo..irfo je napisao/la:Tek sad procitah ovo, sta kaze ovaj kralj, lakse bi bilo da smo igrali sa Portugalom ili Njemackom nego sa Sj. IrskomRokoko87 je napisao/la:Ma jok, niko ne trči sem Iraca, daj bolan...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Jeste.babino je napisao/la:ibrulj?Vucevich je napisao/la:Uvijek realan, najbolji sportski novinar u BIH![]()
Ovako smo se branili samo onomad sa Španijom. Ne vidim ništa dobro osim rezultata, osim ako ovo nije bio plan, a u to prosto sumnjam. Ali hajde, 3 boda, idemo dalje...
Makar ce realan biti i priznati da je nam jedna Sjeverna Irska dominirala i da smo mi ovdje izgledali kao ta ekipa, sto Prosinecki kaze, "igra na duge lopte".
Prodl i Bičakčić su mi dva najgora stopera koji se vrte u "Ligama petice", malo je falilo da ih gledamo obojicu u Zenici i bacamo oklade ko će prvi kiknuti.
Džeko će završiti započeto protiv Dragovića ovaj put 
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Znam brate, al' ne možeš ni na Pjanića, eto pogledaj naš prvi gol danas, realno uz Džeku najzaslužniji za gol (Dulja je samo naletio na loptu i usmjerio je prema golu, mislim svaka čast al' nije mu ostao težak zadatak), vrhunska promjena strane kod lopte za Džeku, a i prije toga na samom početku akcije kada je jednim potezom tj. dodavanjem do Sarića izbacio par igrača iz igre i sjajno otvorio prostor za saigrače.bhpremierliga12 je napisao/la:Austrija je definitivo mnogo jaca i ozbiljnija ekipa od Irske. Pa uz zvijezde Arnautovica, Alabu svi ostali igraci igraju u Bundesligi, Leverkusen, Augsburg, Hannover, Schalke, Hertha, Werder pa onda Prodl u Watfordu, mlada nada Schlager iz Salzburga i onda to uporedite sa nasim igracima pojedinim i sve vam je jasno. Budala je onaj ko misli da cemo lahko izaci na kraj s njima. Jedino dobro u svemu sto nam se makar Todorovic vraca i sto cemo makar imati igrace na svojim pozicijama u ovoj utakmici. Medjutim ne mogu se odati utisku da Pjanic ne daje ni 50% za ovaj dres, kako je to radio 2010-2011 godine kada je tek "postajao" igrac, kako to radi u Juventusu. Jasno mi je da ovdje igra sa Saricem i Cimirotom, ali brate mili covjek se samo skriva cijelu utakmicu, nit dolazi po pasove, niti nesto pretjerano trci. Igra i Dzeko u Romi sa sjajnim igracima, pa opet u repki za razliku od Rome trci do centra po loptu da razigra igrace kao danas kad je poslao loptu na stranu, istrcao, sutirao, ali golman mu odbranio i jos nekoliko slicnih situacija sto radi u repki, a to ne radi u Romi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- bhpremierliga12
- Kontakt:
To si u pravu, to sam i napisao danas kad smo zabili gol, kao da prackom pogodi Dzeku sa loptom, ali u globalu gledano veoma lose, nezainteresovano, mlako..Bas sad gledam highlightse protiv Rumunije u Zenici 2011. godine, trci Pjana ubi se, dribla, sve radi i onda pogledas ovo danas, gdje je 10x bolji igrac nego sto je bio prije 7 godina, ali nista..Raonffa je napisao/la:Znam brate, al' ne možeš ni na Pjanića, eto pogledaj naš prvi gol danas, realno uz Džeku najzaslužniji za gol (Dulja je samo naletio na loptu i usmjerio je prema golu, mislim svaka čast al' nije mu ostao težak zadatak), vrhunska promjena strane kod lopte za Džeku, a i prije toga na samom početku akcije kada je jednim potezom tj. dodavanjem do Sarića izbacio par igrača iz igre i sjajno otvorio prostor za saigrače.bhpremierliga12 je napisao/la:Austrija je definitivo mnogo jaca i ozbiljnija ekipa od Irske. Pa uz zvijezde Arnautovica, Alabu svi ostali igraci igraju u Bundesligi, Leverkusen, Augsburg, Hannover, Schalke, Hertha, Werder pa onda Prodl u Watfordu, mlada nada Schlager iz Salzburga i onda to uporedite sa nasim igracima pojedinim i sve vam je jasno. Budala je onaj ko misli da cemo lahko izaci na kraj s njima. Jedino dobro u svemu sto nam se makar Todorovic vraca i sto cemo makar imati igrace na svojim pozicijama u ovoj utakmici. Medjutim ne mogu se odati utisku da Pjanic ne daje ni 50% za ovaj dres, kako je to radio 2010-2011 godine kada je tek "postajao" igrac, kako to radi u Juventusu. Jasno mi je da ovdje igra sa Saricem i Cimirotom, ali brate mili covjek se samo skriva cijelu utakmicu, nit dolazi po pasove, niti nesto pretjerano trci. Igra i Dzeko u Romi sa sjajnim igracima, pa opet u repki za razliku od Rome trci do centra po loptu da razigra igrace kao danas kad je poslao loptu na stranu, istrcao, sutirao, ali golman mu odbranio i jos nekoliko slicnih situacija sto radi u repki, a to ne radi u Romi.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
Najveci je problem sredina terena, jer nemamo igraca uz Pjanica. U Juventusu Pjanic ima 1-2 igraca koji rade prljav posao, i njemu omogucavaju da dodje do izrazaja. Mi takvog igraca nemamo od vremena Bajramovica. Nije ni Besic nivo Bajramovica. Mozda Loncar bude slicniji igrac. Cimirota ne zelim da komentarisem, jer nas je ukopao protiv Kipra a vidilo se i danas. Nista meni taj Liege ne znaci kad je liminitiran igrac. Mogli su nam Irci da prolaze kroz sredinu bez ikakvih prepreka.
Todor se vraca na desnog beka, Besic u sredinu i imamo dvije normalne linije. Lijevo Besic ili Nastic, potpuno svejedno. Austrija je kvalitetnija od Sjeverne Irske, ali njih ćemo mnogo lakše pobijediti nego danas, zbog njihovog načina igre koji nam više leži od otočkog. Samo me strah za odbranu, Zuka i Sunjic na Marka i ostale... Tipujem na dosta golova i nasu pobjedu, 3:2 recimo
BHF
Protiv Austrije ovo mora bolje. Todorovic se vraca na desnog beka, valjda Nastic bude spreman, Besic ide u sredinu. Pa cemo imati nesto 'normalniji' sastav.
Ja bi i sa bodom u ovakvoj situaciji bio zadovoljan.
Ja bi i sa bodom u ovakvoj situaciji bio zadovoljan.
Rezultat je trend, ideal je vječan!
Nakon sto se zavrse U21 kvalifikacije treba Loncara prikljuciti A-reprezentaciji, siguran sam da ne bi bio nista gori od Cimirota ili Sarica.
Pjanić općenito od kako je stigao u Juventus nije više onaj Pjanić koji se dosta kreće i ide prema naprijed. Od njega su u Juventusu napravili pravog 'registu' igrača koji ordinira iz dubine, diktira tempo igre i pronalazi najbolja i najjednostavnija rješenja u datom trenutku, i prije svega postao je puno puno defanzivno odgovorniji nego što je bio prije.bhpremierliga12 je napisao/la: To si u pravu, to sam i napisao danas kad smo zabili gol, kao da prackom pogodi Dzeku sa loptom, ali u globalu gledano veoma lose, nezainteresovano, mlako..Bas sad gledam highlightse protiv Rumunije u Zenici 2011. godine, trci Pjana ubi se, dribla, sve radi i onda pogledas ovo danas, gdje je 10x bolji igrac nego sto je bio prije 7 godina, ali nista..
On općenito u našoj reprezentaciji, u ovakvim okolnostima i sa ovakvim saigračima, neće vjerovatno nikada pružati partije kao u Juventusu jer jednostavno njemu trebaju kvalitetni saigrači da bi on sam došao do izražaja. Nije više to toliko ni do one stare naše floskule da mu "trebaju dva igrača u sredini da trče za njega" nego mu trebaju prije svega dva igrača u sredini da trče za sebe, da koriste prostor kako bih on mogao kvalitetno upošljavati, da ne govorim koliko mu u našoj repki trebaju ofanzivno kvalitetni bekovi koji mu nude dvije dodatne opcije za razagrivanje, a kod nas ih nema ili barem još nije odigrao zvaničnu utakmicu gdje ih ima (Todor i Seo da su na raspolaganju).
I ono najjednostavnije za kraj, pogotovo od njega nećemo dobiti ništa ako nemamo kontrolu lopte i ako se branimo. Naša raja konta da je on Modrić i da on može jednako kvalitetno kao Modrić iznositi loptu do naših ofanzivaca (što smo viđali od Luke na nedavno završenom prvenstvu, iz defanzive on iznese loptu i pokrene strašan kontranapad Hrvatske), al' tu žestoko griješe nije on ni blizu taj tip veznjaka. Ako ćemo o susjedima, najsličniji je Rakitiću, al' Rakitić pored sebe ima Modrića i Brozovića i on zato može igrati kvalitetno i rasterećenije u reprezentaciji, isto kao u klubu. Baš bih volio vidjeti Ivana u veznom redu sa Cimirotom i Sarićem, sumnjam da bi odigrao išta kvalitetnije od Pjanića, pogotovo danas i pogotovo u ovakvim okolnostima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Kad je to Arnatović postao napadač od kojeg se strahuje? Čuj Marko Arnautović.
Hvala...qaa18 je napisao/la:sk1 u 23:15zmaj348 je napisao/la:Gdje mogu pogledati snimak utakmice? Hvala unaprijed..
To je ono sto sam i rekao, fali mu kvalitetniji suigraci na sredini terena koji obavljaju prljav posao kao Matuidi i Khedira. Takav posao je mogao jedan Z Bajramovic obavljati. Iako igra defanzivnije, njemu svakako trebaju suigraci koji su fizicki dosta markantniji da on dodje do izrazaja.Raonffa je napisao/la:Pjanić općenito od kako je stigao u Juventus nije više onaj Pjanić koji se dosta kreće i ide prema naprijed. Od njega su u Juventusu napravili pravog 'registu' igrača koji ordinira iz dubine, diktira tempo igre i pronalazi najbolja i najjednostavnija rješenja u datom trenutku, i prije svega postao je puno puno defanzivno odgovorniji nego što je bio prije.bhpremierliga12 je napisao/la: To si u pravu, to sam i napisao danas kad smo zabili gol, kao da prackom pogodi Dzeku sa loptom, ali u globalu gledano veoma lose, nezainteresovano, mlako..Bas sad gledam highlightse protiv Rumunije u Zenici 2011. godine, trci Pjana ubi se, dribla, sve radi i onda pogledas ovo danas, gdje je 10x bolji igrac nego sto je bio prije 7 godina, ali nista..
On općenito u našoj reprezentaciji, u ovakvim okolnostima i sa ovakvim saigračima, neće vjerovatno nikada pružati partije kao u Juventusu jer jednostavno njemu trebaju kvalitetni saigrači da bi on sam došao do izražaja. Nije više to toliko ni do one stare naše floskule da mu "trebaju dva igrača u sredini da trče za njega" nego mu trebaju prije svega dva igrača u sredini da trče za sebe, da koriste prostor kako bih on mogao kvalitetno upošljavati, da ne govorim koliko mu u našoj repki trebaju ofanzivno kvalitetni bekovi koji mu nude dvije dodatne opcije za razagrivanje, a kod nas ih nema ili barem još nije odigrao zvaničnu utakmicu gdje ih ima (Todor i Seo da su na raspolaganju).
I ono najjednostavnije za kraj, pogotovo od njega nećemo dobiti ništa ako nemamo kontrolu lopte i ako se branimo. Naša raja konta da je on Modrić i da on može jednako kvalitetno kao Modrić iznositi loptu do naših ofanzivaca (što smo viđali od Luke na nedavno završenom prvenstvu, iz defanzive on iznese loptu i pokrene strašan kontranapad Hrvatske), al' tu žestoko griješe nije on ni blizu taj tip veznjaka. Ako ćemo o susjedima, najsličniji je Rakitiću, al' Rakitić pored sebe ima Modrića i Brozovića i on zato može igrati kvalitetno i rasterećenije u reprezentaciji, isto kao u klubu. Baš bih volio vidjeti Ivana u veznom redu sa Cimirotom i Sarićem, sumnjam da bi odigrao išta kvalitetnije od Pjanića, pogotovo danas i pogotovo u ovakvim okolnostima.
Bi bilo lakse.Uvalili bi nam za 30 min. 3 gola i gotovo.Ovako smo do zadnje sekunde strepiliirfo je napisao/la:Tek sad procitah ovo, sta kaze ovaj kralj, lakse bi bilo da smo igrali sa Portugalom ili Njemackom nego sa Sj. IrskomRokoko87 je napisao/la:Ma jok, niko ne trči sem Iraca, daj bolan...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 17 gostiju.