Uopšteno, ne smijemo sebi dozvoliti ovakve partije, jer ovo je dno dna.
Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.
Ne pamtim lošiju partiju naših Zmajeva.
Ne pamtim da sam vidio onako zbunjenog i nekvalitetnog igrača kao što je Ćivić. Bože me sačuvaj ko sve igra za reprezentaciju. Šehić na nivou danas, po meni možda i igrač utakmice.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Pa zar nije to logičnije nego sa desetkovanom ekipom igrati na trku sa 3x spremnijom ekipom? Oni ne znaju drugačije, a mi to ne znamo nikako, to bi bilo ravno samoubistvu.Raonffa je napisao/la: Ma pazi, ako je ovo urađeno sa nekom namjerom onda svaka čast selektoru, al' čisto sumnjam da mu je taktika bila da damo Ircima loptu i da ih puštamo da nam se šetaju do naših 20ak metara od gola, sredima je danas bila katastrofalna.
Ovako, taj prvi nalet smo izdržali i uslijedila im je kazna.
Slažem se da smo imali i sreće jer im je ekipa limitirana i nemaju nekog ko zna zavšiti, ali kad pogledaš sve što su radili je to da su kružili. Neki konkretan šut u okvir gola?
Korneri nisu mjerilo, samo je neki dokaz da su vršili pritisak. Naši su dali sve od sebe, i ono što im je taktika zahtjevala odradili su dovoljno onoliko koliko je potrebno za 3 boda.
Hajde eto nekima nema nikakvog smisla i raspad je sistema, dok mi s druge strane gledamo ovo kao na genijalnu taktičku psostavu, ono kao Mourinho s Interom protiv Barce, "vi nosite posjed kući, a mi ćemo pobjedu", samo nek nije monotono i bezijedno u svakom pogledu poput prošlog selektora
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Bosnjo nadje zamjerku i kad pobijedimo 7-0.Ovo je jedna od onih utakmica igru brisi bodove pisi.Nek i nama jednom u zivotu sudija za penal progleda kroz prste.Bit ce ovo bolje kad dodju Bicakcic,Kolasinac,Todorovic itd.Bolje je ovako lose igrat a pobijedit,nego protiv Grcke u Atini dominirat i ispustit 2 boda koja ti znace baraz.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pa iskreno ovo je najgora utakmica reprezentacije koju ja pamtim, a bilo ih je loših i pod Ćirom i pod Safetom i pod Mešom, al' ovo je vrh stvarno. Brate mi nismo 80 minuta izašli iz krila Šehiću, ako je to bila taktika onda samo mogu reći da su nas vile pronosale.wobly92 je napisao/la:Pa zar nije to logičnije nego sa desetkovanom ekipom igrati na trku sa 3x spremnijom ekipom? Oni ne znaju drugačije, a mi to ne znamo nikako, to bi bilo ravno samoubistvu.Raonffa je napisao/la: Ma pazi, ako je ovo urađeno sa nekom namjerom onda svaka čast selektoru, al' čisto sumnjam da mu je taktika bila da damo Ircima loptu i da ih puštamo da nam se šetaju do naših 20ak metara od gola, sredima je danas bila katastrofalna.
Ovako, taj prvi nalet smo izdržali i uslijedila im je kazna.
Slažem se da smo imali i sreće jer im je ekipa limitirana i nemaju nekog ko zna zavšiti, ali kad pogledaš sve što su radili je to da su kružili. Neki konkretan šut u okvir gola?
Korneri nisu mjerilo, samo je neki dokaz da su vršili pritisak. Naši su dali sve od sebe, i ono što im je taktika zahtjevala odradili su dovoljno onoliko koliko je potrebno za 3 boda.
Hajde eto nekima nema nikakvog smisla i raspad je sistema, dok mi s druge strane gledamo ovo kao na genijalnu taktičku psostavu, ono kao Mourinho s Interom protiv Barce, "vi nosite posjed kući, a mi ćemo pobjedu", samo nek nije monotono i bezijedno u svakom pogledu poput prošlog selektora
Nije ovdje problem u statistici, yebo to, ja ti govorim o samoj igri, qurčiš se Džekom i Pjanićem a nisi sposoban zadržati loptu u svom posjedu više od pola minute. Letargičnost, bez presinga, amaterska ispadanja i postavljanja pojedinih igrača. Igra ti se zasniva na dugim loptama prema Džeki, duele koje on u većini slučajeva dobije al' šta će kada se oko njega nalaze tri-četiri protivnička igrača jer su svi naši igrači duboko na našoj polovini.
Ovakvu taktiku koristi Andora protiv Njemačke, ukratko.
Da se razumijemo, ne pljujem uopšte ni selektora ni igrače, svjestan sam svih problema koji su nas zadesili, al' ovo je danas baš bilo mučno za gledati. Već protiv Austrije nadam se boljoj igri.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 08 sep 2018, 18:55, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Bodovi su na našoj straniGradonacelnik je napisao/la:Nevjerovatna dominacija Bosne, lažu na SK i o posjedu, i o broju kornera, i u broju pasova. Sve je na našoj strani!
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Mnogi pričaju gluposti. Ubili su ljudi brašno u nama, imalo smo sreće i kraj priče.
Nije ovo nikakva taktička zamisao trenerskog maga Prosinečkog, već čista sreća i umijeće ofanzivnih igrača naše reprezentacije.
Nije ovo nikakva taktička zamisao trenerskog maga Prosinečkog, već čista sreća i umijeće ofanzivnih igrača naše reprezentacije.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Najjaci su mi ovi sto svaku kritiku selektora spustaju na razinu Zelje, Amara, Sarajeva...harden je napisao/la:Da je Amar na ovakav način uzeo nekoga pusili bi mu qrac tri mjeseca i nazivali ovo taktickim savrsenstvom, te pricali kako je max iskoristio kadar koji je imao
Ne treba se zalijetati sa kritikama na racun selektora, prva je utakmica, falilo je dosta igraca zbog povreda a i izvukla su se sretna tri boda. Jesmo bili dobri? Nismo. To ako komentatori kazu da smo igrali dobro ok, ja se slazem ako je fakat taktika Prosineckog bila da pusti ove i pouzda se u slampavost njihovog napada i veznog reda onda svaka cast. Mada slusajuci sta je govorio otkad je sjeo na klupu i kakvu igru bi da igra sumnjam da je ovo danas bas htio ovako da se odigra, jer realno nijedan trener pa cak ni oni najdefanzivniji ne zeli da se igra 90 minuta pred svojim sensestercom gdje protivnik neometano probija sa strane i ubacuje loptu ispred gola. Nas je od poraza djelilo samo par dobrih centarsuteva domacina koji bi pogodili metu.
Raonffa je napisao/la:
Pa iskreno ovo je najgora utakmica reprezentacije koju ja pamtim, a bilo ih je loših i pod Ćirom i pod Safetom i pod Mešom, al' ovo je vrh stvarno. Brate mi nismo 80 minuta izašli iz krila Šehiću, ako je to bila taktika onda samo mogu reći da su nas vile pronosale.
Nije ovdje problem u statistici, yebo to, ja ti govorim o samoj igri, qurčiš se Džekom i Pjanićem a nisi sposoban zadržati loptu u svom posjedu više od pola minute. Letargičnost, bez presinga, amaterska ispadanja i postavljanja pojedinih igrača. Igra ti se zasniva na dugim loptama prema Džeki, duele koje on u većini slučajeva dobije al' šta će kada se oko njega nalaze tri-četiri protivnička igrača jer su svi naši igrači duboko na našoj polovini.
Ovakvu taktiku koristi Andora protiv Njemačke, ukratko.
Da se razumijemo, ne pljujem uopšte ni selektora ni igrače, svjestan sam svih problema koji su nas zadesili, al' ovo je danas baš bilo mučno za gledati. Već protiv Austrije nadam se boljoj igri.
Bolje da smo u ove 2 utakmice odigrali X,i imali 2 boda,jer od Austrije ćemo izgubit,dobro je Pape skonto,bolje 2 boda nego 3..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Nije lako igrati protiv ovakve ekipe, još na njihovom terenu. Rijetko ko ima ovakvu fanatičnost kao naš današnji protivnik, posebno kad osjete da mogu i da im prolazi.
Što se nas tiče, sasvim nova reprezentacija u odnosu na ono što smo gledali posljednjih pa i desetak godina. Prošli smo tu neku tranziciju i ponovo gradimo tim, sa dosta novih igrača i nekim novim stilom fudbala.
Ima tu, kao i uvijek, pluseva i minusa, ali smo upisali tri boda koja realno nismo zaslužili i onda je svaki komentar suvišan. Ova tekma je apsolvirana, sad slijedi drugi protivnik, sasvim drugačiji, pa ćemo onda davati ocjene i biće nam malo jasnije gdje smo.
Što se nas tiče, sasvim nova reprezentacija u odnosu na ono što smo gledali posljednjih pa i desetak godina. Prošli smo tu neku tranziciju i ponovo gradimo tim, sa dosta novih igrača i nekim novim stilom fudbala.
Ima tu, kao i uvijek, pluseva i minusa, ali smo upisali tri boda koja realno nismo zaslužili i onda je svaki komentar suvišan. Ova tekma je apsolvirana, sad slijedi drugi protivnik, sasvim drugačiji, pa ćemo onda davati ocjene i biće nam malo jasnije gdje smo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da mi je optimizam ovih koji današnju pobjedu vide kao "planski, smišljeno i sinhronizovano puštanje incijative protivniku i čekanje i korištenje svojih prilika".
Sve dok se sibicari petljaju oko reprezentacije i dok guraju igrace cimirot bajic kjosevski
biti cemo.sve gori.
Vijecete pravo lice Topalbecirevica nakon poraza ko je sta je kako se unosi nemir u reprezentaciju i kreira misljnje javnosti.
Vijecete pravo lice Topalbecirevica nakon poraza ko je sta je kako se unosi nemir u reprezentaciju i kreira misljnje javnosti.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Kad se uzme sve u obzir, odigrali smo onako kako je najbolje s onim što imamo, protiv jakog protivnika, koji gaji onakav stil fudbala koji nama najgore leži, i s kojim su nas svi trehali godinama.
Al de, vidićemo sve protiv Austrije, dal' je ovo bila samo sreća ili ipak tu ima nešto više. Čujemo se u utorak navečer.
Al de, vidićemo sve protiv Austrije, dal' je ovo bila samo sreća ili ipak tu ima nešto više. Čujemo se u utorak navečer.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Zamislite da smo izgubili s ovakom igrom. Sijevalo bi sa sve strane. Pljuvalo bi se i po selektoru i po igracima.
Jedino sto su kupili sa ovom pobjedom je malo vremena sebi.
Meni nada stoji u u21 u utorak. Jel ovo sto smo danas gledali je da bog sacuva.
Tesko da vidim da ce se ovdje nesto promijeniti.
Jedino sto su kupili sa ovom pobjedom je malo vremena sebi.
Meni nada stoji u u21 u utorak. Jel ovo sto smo danas gledali je da bog sacuva.
Tesko da vidim da ce se ovdje nesto promijeniti.
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Dobro si ti reko nismo daleko od andore... nikad gore nismo izgledali , nikad vise amatera u repki...bajic saric kjosevski civic visca... sparta u21,Istanbul bb, Samsung galaxy s8, Dresden 2njemacka, ekipa uvjek igra za opstanak, Standard, erzurum zumzum, itd nikad losiji timovi gdje nam igraju igraci..mi smo trebali nakon sp2014 da postanemo velika ekipa da dignemo sve na jedan veci Level Ali sam se prevario, izgleda sve gore i gore...bit ce zanimljivo gledat u utorak kako ce to sve izgledat .avenija je napisao/la:Sve dok se sibicari petljaju oko reprezentacije i dok guraju igrace cimirot bajic kjosevskibiti cemo.sve gori.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
Mislim da nikad jedna repka nije trcala 90 minuta kao danas S.Irska, i bolje ekipe bi imale problema s posjedom pri konstantnom pritisku i trku cijelih 90 minuta, kao da su dobro dopingovani bili.
Na kraju, nije to tolika dominacija bila koliko smo im mi u tome pomogli, nekim bezveznim pogresnim pasovima u odbrani, izgubljenosti Civica koji im je sam servirao 3,4 situacije spustivsi im loptu glavom unutar kaznenog...dosta bezveze izbacenih lopti u korner umjesto u aut.
Dakle, jeste bila dominacija domacina, jesu i stvorili par opasnih sansi, ali ne kao sto neki ovdje predstavljaju...
Ako bismo izuzeli neiznudjene greske u odbrani, skroz druga slika bi bila...
U svakom slucaju, cinjenica je da ovo danas nije valjalo, bez obzira na probleme s povredama. Previse smo grijesili, previse smo im dopustili.
Ova tekma mi nije nikakvo mjerilo!
Gledam na posljednjih 5 tekmi ukupno i u globalu sam zadovoljan...ocekujem bolje dane.
Na kraju, nije to tolika dominacija bila koliko smo im mi u tome pomogli, nekim bezveznim pogresnim pasovima u odbrani, izgubljenosti Civica koji im je sam servirao 3,4 situacije spustivsi im loptu glavom unutar kaznenog...dosta bezveze izbacenih lopti u korner umjesto u aut.
Dakle, jeste bila dominacija domacina, jesu i stvorili par opasnih sansi, ali ne kao sto neki ovdje predstavljaju...
Ako bismo izuzeli neiznudjene greske u odbrani, skroz druga slika bi bila...
U svakom slucaju, cinjenica je da ovo danas nije valjalo, bez obzira na probleme s povredama. Previse smo grijesili, previse smo im dopustili.
Ova tekma mi nije nikakvo mjerilo!
Gledam na posljednjih 5 tekmi ukupno i u globalu sam zadovoljan...ocekujem bolje dane.
Tuga u sjebernoj irskoj i na grbavici 
ako reprezentaciju pratis od 2014, a mislim da je takobhfanatic14 je napisao/la:
Dobro si ti reko nismo daleko od andore... nikad gore nismo izgledali , nikad vise amatera u repki...bajic saric kjosevski civic visca... sparta u21,Istanbul bb, Samsung galaxy s8, Dresden 2njemacka, ekipa uvjek igra za opstanak, Standard, erzurum zumzunikad losiji timovi gdje nam igraju igraci....mi smo trebali nakon sp2014 da postanemo velika ekipa da dignemo sve na jedan veci Level Ali sam se prevario, izgleda sve gore i gore...bit ce zanimljivo gledat u utorak kako ce to sve izgledat .
Zarathustra
Pa to prvi vi radite, navijaci Zelje i Sarajeva... procitaj pet stranica sta se pisalo tokom utakmcie pa ces vidjeti.japa je napisao/la:Najjaci su mi ovi sto svaku kritiku selektora spustaju na razinu Zelje, Amara, Sarajeva...harden je napisao/la:Da je Amar na ovakav način uzeo nekoga pusili bi mu qrac tri mjeseca i nazivali ovo taktickim savrsenstvom, te pricali kako je max iskoristio kadar koji je imao
Al cu se sloziti s tobom u vezi ovog sto si napisao za utakmicu, pa ne znam kakvu leprsavu igru su ocekivali ljudi sa ovakvom odbranom bez koje se ne moze igrati ono sto Robi hoce. Pa mi smo danas igrali bez bekova, bolje da su dvije klade staviti na bekove nego Besica i Civica
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Trenutno korisnika/ca: dedo26, Edincapitano, General505, hansbosna i 20 gostiju.