Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

h1a2s3o4
Kontakt:

Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Post Postao/la h1a2s3o4 » 08 sep 2018, 18:14

Irska je reprezentacija koja igra brz nogomet i po krilima, a nama mi smo na obje strane sa bekovima improvizovali. Tako da nista bolje od ovoga i nismo mogli ocekivati. Da imamo dubinu na tim pozicijama vjerovatno bi i bolje odgovorili. U drugom poluvremenu Visca se stalno vracao da pomogne Besicu, tako da smo izgubili i krilo, koje se nekad bespotrebno trosi. Ali nam je sredina defanzivno odlicno stajala i pokrivala prostor, oni sve sto su napravili je bili preko krila, sto se moglo i ocekivati. Taktika nije bila kao kod Mese, izbi-nabi, i sigurno da ce to biti jos bolje sa vremenom. Krunica jos mozemo zvati debitantom, jer se nije ni uigrao sa ekipom.
Ovako defanzivno dobro i organizovano do sada nismo stajali. Bravo Robi, idem dalje. Austrijancima valja pasti u Zenici.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 sep 2018, 18:16

Nahvališe ljudi taktiku, pripremu, ekipu i Robija i onda dođe neki maloumnik i napiše da je sve loše, raspad i sločne gluposti. Baš bi volio da se repka ili neki tim da nekom stručnjaka s foruma i portala, mislim da bi to bila komedija visoke klase. Svaka čast ljudima s SK-a, vidi se da znaju i prate fudbal, te da nisu džaba na TV-u.

I da, Robi ne može doživjeti sudbinu Baždarevića, jer je Prosinečki autoritet s nekoliko pogleda. Zato ga igrači i poštuju, jer znaju kakav je bio igrač, kakav je trener i kakav je čovjek. Tako da, ta priča je blago rečeno smiješna. Koliko sam odvala ima po ovim stranicama i komentarima, za sjesti i plakati od smijeha.. :lol:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 08 sep 2018, 18:17

Fikret1946 je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:Ćivić nek napusti repku. Podhitno.
jes jes, nek se vrati glupi Kolasinac koji ce poklanjati golove Kipru i ostalim amaterima, nije ga prosao onaj ko nije probao..
Al' zato Ćivić igra k'o Alba jel?
Kolašinac za ovaj metar drva izmislio fudbal.
Nikad goreg igrača nisam gledao u repci.
Čelik Zenica 1945

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 08 sep 2018, 18:21

Auuuuu al ste strucni svi

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 sep 2018, 18:23

1. Nekoliko igrača falilo (Bičakčić, Kolašinac, Todorović)
2. Bešić igrao neprirodnu poziciju (ispašta sredina)
3. Čivić i Nastić haman povrijeđeni
4. Gostujući teren i navijači (mnogi gubili bodove)
5. Tvrd protivnik protiv kojeg su i najveći imalo problema
6. Prva zvanični meč Prosinečkog
7. Smjena generacija i nedostatak iskusnih igrača tipa Ibiševića, Lulića, Spahića, Medunjanina.

Kad sagledaš sve ove stvari, ovo je odličan rezultat.

Zašto drvlje i kamenje po malom Čiviću? Momak je skoro pa povrijeđen, nije igrao u proteklom periodu nikako, a i prvi nastup mu je za prvu selekciju. Jeste li ikad igrali na nekom većem turniru, da li znate kakva je trema i strah dok ne uđeš u fazon? Ne vjerujem.. Ne budite mutavi i bezobrazni, pa okinuti po tako mladom momku nakon jedne utakmice. Lavovski posao je raditi na Balkanu, zato i stručnjaci zaobilaze ovo područje, jer znaju kakav je mentalitet.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 08 sep 2018, 18:24

Trebo je Pindru zvat,momak odusevio Bilino,sjajna je karijera pred njim,samo ako ga zaobidju povrede i turski sporovi..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 08 sep 2018, 18:24

Civic je bio malo reci katastrofa, barem prvo poluvrijeme koliko sma gledo. Pod hitno naci zjenu na l beku protiv osterajh

faruk993
Kontakt:

Post Postao/la faruk993 » 08 sep 2018, 18:27

Imam ja komsiju koji sve promasi kad prognozira rezultate, kaze dobijamo Austriju glat 2 razlike, tako da ljudi oparite se, zategnite dvicu u utorak :D .

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 08 sep 2018, 18:27

Nedostatak Ibisevica nije bas golem a i sa Lulicem smo primali tri gola protiv yebenog Kipra!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 08 sep 2018, 18:30

Da je Amar na ovakav način uzeo nekoga pusili bi mu qrac tri mjeseca i nazivali ovo taktickim savrsenstvom, te pricali kako je max iskoristio kadar koji je imao :tokralju:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 08 sep 2018, 18:32

harden je napisao/la:Da je Amar na ovakav način uzeo nekoga pusili bi mu qrac tri mjeseca i nazivali ovo taktickim savrsenstvom, te pricali kako je max iskoristio kadar koji je imao :tokralju:
Ne seri !

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 sep 2018, 18:34

BosnaSTL je napisao/la:Nedostatak Ibisevica nije bas golem a i sa Lulicem smo primali tri gola protiv yebenog Kipra!
Tri gola od Kipra nemaju veze isključivo s Lulićem, niti se to može gledati na taj način. Lulić, kao i Vedo su nam značili pravo, koliko se uspjeha napravilo s njima. Pogotovo, važni su jer smo mala zemlja i nemamo veliki izbor igrača, tako da se to dodatno osjeti na iskustvu trenutnog kadra. Sreća pa je Lulića zamijenio Duljević, koji je odlićan bio u svakoj utakmici do sada. Bit je da moramo biti strpljivi, jer biće još oscilacija u igri, jer je to normalno. Došli su mladi igrači, biće straha kao kod Čivića recimo, pa sve dok se ne opuste i dobro ne uigraju. Za to je potrebno vrijeme, strpljenje i kontinuitet, a bez toga nema rezultata. Koliko je to moguće na ovom podneblju gdje je stoka od naroda i medija, gdje svi hoće sve odmah i sve sad, teško. Ali, od mene puna podrška Žutom i ne sumnjam da će napraviti odličan rezultat, baš kao i svugdje gdje je bio.

Jeste jeste, upravu je momak. Ima dosta navijača Želje koji su navijali za Amara, pa i medija, koji su bili plačeni za razne lobije u vidu onih članaka protiv Prosinečkog. Zato, sad se i jedva čeka neka situacija da se udari na Robija. A hvala bogu pa nije došao Amar, jer taj lik i dan danas nema posao. Garant nema sreće? Sumnjam..
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 08 sep 2018, 18:36, ukupno mijenjano 1 put.

JakMani
Kontakt:

Post Postao/la JakMani » 08 sep 2018, 18:35

Sad malo hladne glave analiza,realno ako cemo,ova S. Irska je ucesnik posljedneg Eura,gdje se cak nisu ni obrukali uopste.Na Svjetsko nisu otisli samo zbog nepostojeceg penala koji je poklonjen Svicarcima. Da su diktirali tempo jesu,ali realno to je bila jalova inicijativa,i moglo se vidjeti na momente,kada uvezemo par pasova da ih izbacujemo kao amatere. Mislim da nam je svima malo neobicno,jer mi bi smo obicno bili u ulozi S.Irske,gdje bi dominirali,igrali cak daleko bolje od njih danas,ali na kraju bi ostajali praznih ruku.. Danas smo mi bili ti koji smo igrali iz bunkera,i nekako smo svi ocekivali da ce nas ljudi probiti,ali nisu,mogli smo jos upisati i ubjedljivu pobjedu da udje ona stativa Duljevica.Duljevic polako postaje jedan od nosioca igre,cekamo dugo vec to krilo koje moze probiti 1 na 1,zao mi je samo sto momak ranije nije otisao vani.. Da je otisao sa 20-21 u cvajtu sada bi vrijedio barem 30 miliona.. Sehic isto,sta god mnogi pricali,za sada djeluje usudicu se reci, mozda i bolje od Begovica.. Igrac utakmice danas..Begovic bi danas primio barem 2 gola..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 sep 2018, 18:36

wobly92 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Evo ovi na SK hvale Robija i postavku, taktički im pustio loptu i uzeo ih na kontre :D
Pa ne trebaš biti neki vleiki stručnjak da to skontaš.
Kakav smo narod ograničen, smeta nam pobjeda, i bojimo se da će nas Austrija nakantat...100% sam siguran da mi od njih izgubit nećemo, i da će tu biti totalno drugačija taktička postavka.
Ma pazi, ako je ovo urađeno sa nekom namjerom onda svaka čast selektoru, al' čisto sumnjam da mu je taktika bila da damo Ircima loptu i da ih puštamo da nam se šetaju do naših 20ak metara od gola, sredima je danas bila katastrofalna.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 08 sep 2018, 18:38

Hajmo sada malo realno, ovo je uspeh epskih razmjera shvatite da ako oduzmemo Dzeku mi smo u rangu Andore.

Bod protiv Austrije je ravan svjetskom cudu.

Nemojte gledati na ovu Bosnu i na onu prije tri godine jednako.

Nekada smo bili favorit protiv Austrije danas smo autsajderi.

Gledajuci igracki.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 08 sep 2018, 18:38

avenija je napisao/la:Hajmo sada malo realno, ovo je uspeh epskih razmjera shvatite da ako oduzmemo Dzeku mi smo u rangu Andore.

Gledajuci igracki.
Usra ga i ti pravo.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 sep 2018, 18:39

Ako neko misli da je ovo neka takticka majstorija Prosineckog sto smo prosli na guzove i S. Irci nam stvorili 26 prilika onda zaista :crazy:

Cak je i on sam priznao da su oni nas danas dominirali.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 sep 2018, 18:40

Pa svi naši igrači su isto priznali, jedino onaj koji ne poznaje osnove fudbala može napisati kako je ovo bilo smisleno i taktički.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Gradonacelnik
Kontakt:

Post Postao/la Gradonacelnik » 08 sep 2018, 18:41

Nevjerovatna dominacija Bosne, lažu na SK i o posjedu, i o broju kornera, i u broju pasova. Sve je na našoj strani!
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 08 sep 2018, 18:44

exampLe. je napisao/la:
avenija je napisao/la:Hajmo sada malo realno, ovo je uspeh epskih razmjera shvatite da ako oduzmemo Dzeku mi smo u rangu Andore.

Gledajuci igracki.
Usra ga i ti pravo.
Mozes li pojasniti zasto?

Nekada Lulic, Spahic, Misimovic, Ibisevic
Danas, Civic Cimirot, Saric, Zakaric

70% reprezentacije je poluamatersko.
Inas 4-5 igraca sa Dzekom profesionalci ostalo Andora.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CudanLik, Majestic-12 [Bot] i 21 gost.