Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
babuka koji je posljednjih 12 godina svoje karijere treci igrac svijeta, e jakog babuke
Cim zagazise Rafa i Nolo u dvadesete, babuka je od tog momenta u 12 godina jednom zavrsio kao broj 1 (isto koliko i Murray), pametnom dosta...Steta, dok je tu bio dobra stara kanta Rodick, Henman i sl. te proleteri Bagdatis i Filipusis Federer je dominirao, poslije toga prc...kupi GSove kad ovi upadnu u krizu
Kunem se onaj RG ne bi nikad osvojio da su normalne oklolnosti bile ali valjda to je zivot kad si uporan pa gubis i gubis i gubis i jbg iz milion pokusaja moralo se potrefiti da onaj sto te ubija non stop ispadne i ti osvojis, ali svejedno taj RG nema neku vrijednost jer nije pobjedio Nadala.
Rafa potpuno zdrav i spreman nikada ne bi izgubio na RG. Odgovorno tvrdim.japa je napisao/la:babuka koji je posljednjih 12 godina svoje karijere treci igrac svijeta, e jakog babuke![]()
Cim zagazise Rafa i Nolo u dvadesete, babuka je od tog momenta u 12 godina jednom zavrsio kao broj 1 (isto koliko i Murray), pametnom dosta...Steta, dok je tu bio dobra stara kanta Rodick, Henman i sl. te proleteri Bagdatis i Filipusis Federer je dominirao, poslije toga prc...kupi GSove kad ovi upadnu u krizu
Kunem se onaj RG ne bi nikad osvojio da su normalne oklolnosti bile ali valjda to je zivot kad si uporan pa gubis i gubis i gubis i jbg iz milion pokusaja moralo se potrefiti da onaj sto te ubija non stop ispadne i ti osvojis, ali svejedno taj RG nema neku vrijednost jer nije pobjedio Nadala.
Mi nikada odustati necemo...
E jesi našao kome češ objašnjavati.10.Skoro je napisao/la:Rafa potpuno zdrav i spreman nikada ne bi izgubio na RG. Odgovorno tvrdim.japa je napisao/la:babuka koji je posljednjih 12 godina svoje karijere treci igrac svijeta, e jakog babuke![]()
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 08 jul 2022, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
A zasto bi on to meni objasnjavao kada sam ja to isto napisao? Ti ocito imas problema sa razumjevanjem onoga sto pise.
hahaha ovaj Mancini se sramoti na svakom dijelu foruma 
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Znaci jos ima ljudi koji haman misle da je Federer trebao bit prvi od 2004. do dana danasnjeg da bi oni bili zadovoljni loljapa je napisao/la:babuka koji je posljednjih 12 godina svoje karijere treci igrac svijeta, e jakog babuke![]()
Šta ti nije jasno?harden je napisao/la:hahaha ovaj Mancini se sramoti na svakom dijelu foruma
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Mislio sam da si jedan od onih što "dižu" Federera.japa je napisao/la:A zasto bi on to meni objasnjavao kada sam ja to isto napisao? Ti ocito imas problema sa razumjevanjem onoga sto pise.
Prvo si trebao procitati post pa onda komentarisati, a ne napamet pisatiMancini je napisao/la:Šta ti nije jasno?harden je napisao/la:hahaha ovaj Mancini se sramoti na svakom dijelu foruma
Ne mislim, samo mi je smijesno kada vidim da neko nekoga ko je sa 26 (najbolje godine) skinut sa trona (cim su dva tinedjzera usli rane dvadesete) za Goata i od tog momenta kada i otprilike pocinje najjaca era tenisa pa do danas taj teniser je u 12 godina jednom zavrsio kao br.1 i po svim ostalim bitnim parametrima je treci igrac svijeta.darker10 je napisao/la:Znaci jos ima ljudi koji haman misle da je Federer trebao bit prvi od 2004. do dana danasnjeg da bi oni bili zadovoljni loljapa je napisao/la:babuka koji je posljednjih 12 godina svoje karijere treci igrac svijeta, e jakog babuke![]()
Dakle moj je zakljucak, Federer je u eri Rodicka, Hewita, Bagdatisa, Safina itd bio dominator i br.1. U eri Nadala i Djokovica on je br.3 a u obje ere je igrao u svom primeu, jer nisu njega Nadal i Djokovic skinuli kad mu je bilo 33 vec 26. Pametnom ce to biti dovoljno da shvati koliko je smijesna konstatacija da je on nekakav Goat.
Roger je veliki igrac i sampion. Ali je jasno kao dan da su Novak i Rafa bolji igraci od njega, da su ga jednostavno nadmasili igrom i dostigli veci nivo nego je on ikada imao . Sad, on mozda ostane najtrofejniji teniser radi titula koje je uzimao prije dolaska ove dvojice iako i to cisto sumnjam ako Nole i Rafa potraju jos 3-4 godine, ali mislim da svako neutralan ko je gledao tenis zadnjih 15 godina moze jasno zakljuciti da su Novak i Nadal generalno jaci i kvalitetniji igraci od Federera. Pa Federer ima negativan omjer protiv obojice, to dovoljno govori valjda. Uzimali su ga na svim podlogama i u svim uslovima, pogotovo Nole koji ga je tukao i na Wimbledonu i na US Openu i na Australian Openu, kad god i gdje god a s druge strane Nadal mu je traume napravio takve da ih nece nikad zaboraviti.japa je napisao/la:Kad bi otvorio taj pdf skontao bi samo kakva si ti ubleha i dokazani kvazistrucnjak. Da nemam pojma o sportu samo bi pogledao koga ti hvalis i to bi mi bilo dovoljno.
Federer GOAT![]()
![]()
Voajer GOAT![]()
![]()
Lacazette svjetska klasa![]()
STEVIE GERRARD
Apsolutno se slazem sa tobom. Opet kazem dovoljno je gledait ko je zadnjih 11 godina zavrsavao godinu ko br.1, jasno se vidi dominacija dva tenisera. Ne mogu sada biti gatara i reci hoce li ga stici po broju GS titula (to mu je jos jedino i ostalo da ga nisu stigli). Evo ako Nadal je ozlijedjen ozbiljnije ja mogu da vidim DJokovica da uzme sva 4 GSa iduce godine, to uopste nije nerealno. Ali mislim i nadam se da ce se Rafa vratiti i jos ove dvije sezone odigrati i odraditi i taj posao da vise i taj mit o broju GSova razbijemo jer nesnosljivo je slusati ove lazi i fantazije o Goatu od strane pojedinih.
Mislim da nije nista ozbiljno Nadalu sto i on rece u nekoj izjavi nakon jucerasnje predaje i da ce vec na narednom turniru nazad na teren, valjda je samo preveliki zamor koljena pa je pocelo osjecati bolove.japa je napisao/la:Apsolutno se slazem sa tobom. Opet kazem dovoljno je gledait ko je zadnjih 11 godina zavrsavao godinu ko br.1, jasno se vidi dominacija dva tenisera. Ne mogu sada biti gatara i reci hoce li ga stici po broju GS titula (to mu je jos jedino i ostalo da ga nisu stigli). Evo ako Nadal je ozlijedjen ozbiljnije ja mogu da vidim DJokovica da uzme sva 4 GSa iduce godine, to uopste nije nerealno. Ali mislim i nadam se da ce se Rafa vratiti i jos ove dvije sezone odigrati i odraditi i taj posao da vise i taj mit o broju GSova razbijemo jer nesnosljivo je slusati ove lazi i fantazije o Goatu od strane pojedinih.
Sto se tice Noleta, onaj nivo protiv Kei-a sinoc je bio nevjerovatno, ali nevjerovatno dobar. Sto mi se najvise svidja, Novak je pun motivacije, opet mu se vratio onaj ludjacki pogled a kada je takav gotovo da ga niko na touru ne moze pobjediti na tvrdoj podlozi, eventualno Wawrinka iz najboljih dana i mozda Nadal ali sigurno ne ovakav Nadal kakav je bio na ovom US Openu. TAko da sam i vise nego siguran u titulu sutra iako Del Potro igra odlicno ali on ne moze ispratiti ovaj nivo koji Nole trenutno ima. Idemo po 14. GS.
Ma prestici ce Federera i Nole i Nadal do kraja karijera, mladji su 4-5 godina i nabrat ce oni po 20+ GS turnira. Nadal nek uzme jos 3 RG i eto ga na 20 a Nole ovakav kakav je naredne sezone moze ici po ostala sva 3 GS-a jer je konkurencija tanka. Bilo bi fino povezati Wimbledon pa sada US Open i Australiju u januaru za pocetak.
Zadnja izmjena: memija38, dana/u 08 sep 2018, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.
STEVIE GERRARD
U žurbi pročitao samo dio posta.ronaldo99 je napisao/la:Prvo si trebao procitati post pa onda komentarisati, a ne napamet pisatiMancini je napisao/la:Šta ti nije jasno?harden je napisao/la:hahaha ovaj Mancini se sramoti na svakom dijelu foruma
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Pa uzimajte kao parametar i njihove godine, mlađi su od njega 5-6 godina. Od 2004. pa do danas broj titula: Federer 76, Nadal 80 a Đoković 70 (a od 2011. 52 titule). U najboljim godina su bili kad je Federer već bio 30+, daleko je to od dominacije. Normalno da su uzeli u zadnjih 4-5 godina više titula, bili su u najboljim godinama, top forma a Federer daleko od toga.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Godine nikakav parametar nisu i ne smiju biti jer je sam Federer pobio taj mit o godinama tenisom koji je igrao na AO 2017 koji je bio njegov najbolji tenis u karijeri. Dalje, 2015. godine Federer je takodjer bio do tada najbolji u karijeri a preslusan je od Noleta i na Wimbledonu i na US Openu. Kakve crne godine kralju, pa Federer iz 2015. je duplo bolji igrac nego Federer iz 2004. i 2005. kad je uzimao lakocom GS turnire s onim diletantima, napredovao je covjek, popravio servis, popravio BH, dobio na iskustvu...Unofficialpage je napisao/la:Pa uzimajte kao parametar i njihove godine, mlađi su od njega 5-6 godina. Od 2004. pa do danas broj titula: Federer 76, Nadal 80 a Đoković 70 (a od 2011. 52 titule). U najboljim godina su bili kad je Federer već bio 30+, daleko je to od dominacije. Normalno da su uzeli u zadnjih 4-5 godina više titula, bili su u najboljim godinama, top forma a Federer daleko od toga.
Jedina istina je da su Nole i Nadal bolji igraci od njega i ne znam sta tu nije jasno, to su dokazali X puta.
Sjecatel se Federera u mecevima protiv Noleta na Us openu 2010. i 2011. godine i onih propustenih mec lopti, tu je Nole jednostavno pokazao da je koplje iznad i mentalno i igracki i da je bolji teniser od RF-a, ugasio ga ko svijecu.
STEVIE GERRARD
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Naravno da su bitne, nešto što se zove izdržljivost, mogućnost regenerisanja to je biologija. Koliko god je ona pomogla Federeru toliko i ovom dvojcu, ta razlika nije bitna protiv npr. Berdycha ali jest protiv Rafe i Novaka, jest protiv igrača koji imaju isti nivo tenisa kao i on pa te male nijanse odlučuju, u tom slučaju su one velike nijanse. Po meni to nisu njegove najbolje partije, AO je dosta brži sad, što Federeru itekako pogoduje, plus Rafa je imao težak meč dva dana ranije, Federer promjenio reket pa taj spin može malo bolje hvatati. Za 2015. vrhunski igrao ali je problem što je i Novak isto tako igrao pa ta razlika u godinama dođe izražaja. Ne može fizički da izdrži napore da drži isti nivo tenisa tokom cijelom.memija38 je napisao/la:Godine nikakav parametar nisu i ne smiju biti jer je sam Federer pobio taj mit o godinama tenisom koji je igrao na AO 2017 koji je bio njegov najbolji tenis u karijeri. Dalje, 2015. godine Federer je takodjer bio do tada najbolji u karijeri a preslusan je od Noleta i na Wimbledonu i na US Openu. Kakve crne godine kralju, pa Federer iz 2015. je duplo bolji igrac nego Federer iz 2004. i 2005. kad je uzimao lakocom GS turnire s onim diletantima, napredovao je covjek, popravio servis, popravio BH, dobio na iskustvu...Unofficialpage je napisao/la:Pa uzimajte kao parametar i njihove godine, mlađi su od njega 5-6 godina. Od 2004. pa do danas broj titula: Federer 76, Nadal 80 a Đoković 70 (a od 2011. 52 titule). U najboljim godina su bili kad je Federer već bio 30+, daleko je to od dominacije. Normalno da su uzeli u zadnjih 4-5 godina više titula, bili su u najboljim godinama, top forma a Federer daleko od toga.
Jedina istina je da su Nole i Nadal bolji igraci od njega i ne znam sta tu nije jasno, to su dokazali X puta.
Jedina istina je da ni Novak ni Federer ni Rafa nisu bolji jedan od drugog, sve trojica su vrhunski igrači, koji imaju svoje omiljenje podloge, uslove i koji tu traže svoje prednosti. Rafa na šljaci i sporom betonu, isto tako i Nole ali veći akcenat baca na spori beton dok Federer na brži beton, na njegovu nesreću takvih podloga ima vrlo malo.
Federer je za jedne najbolji, Rafa za druge, Nole za treće i tako nema najboljeg igrača svih vremena, ima samo najtrofejniji jer niko ne zna kako bi se ova trojka ponašala u uslovima prije 30 god a kako ti igrači od prije 30 god ponašali danas.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Skinuo ga je Nadal kad je Federer imao 26 i od tog momenta pa do danas imamo konstantnu dominaciju dva tenisera sa po jednom sezonom prekida od strane Murraya i Federera.Unofficialpage je napisao/la:Pa uzimajte kao parametar i njihove godine, mlađi su od njega 5-6 godina. Od 2004. pa do danas broj titula: Federer 76, Nadal 80 a Đoković 70 (a od 2011. 52 titule). U najboljim godina su bili kad je Federer već bio 30+, daleko je to od dominacije. Normalno da su uzeli u zadnjih 4-5 godina više titula, bili su u najboljim godinama, top forma a Federer daleko od toga.
Na osnovu kojih parametara su Đoković i Nadal bolji bolji od Rogera Federera?
Head to head? Da li je to jedini argument koji ide u prilog ovoj dvojici da su iznad Federera?
Niti su najtrofejniji teniseri, niti imaju više Grand Slamova od Federera, niti su najduže vremena proveli na broju jedan, niti su konstantniji od njega, koji su to argumenti koji dižu njih dvojicu iznad Federera?
Head to head? Da li je to jedini argument koji ide u prilog ovoj dvojici da su iznad Federera?
Niti su najtrofejniji teniseri, niti imaju više Grand Slamova od Federera, niti su najduže vremena proveli na broju jedan, niti su konstantniji od njega, koji su to argumenti koji dižu njih dvojicu iznad Federera?
- LAZARUS2000
- Kontakt:
Ti diže najviše kila u teretani, ali ja te prebijem svaki put. Ko je jači?AA23 je napisao/la:Na osnovu kojih parametara su Đoković i Nadal bolji bolji od Rogera Federera?
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.