FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 04 sep 2018, 23:49

Zagor je napisao/la:da je zeljetznicar dobio krupu sad bi gora situacija bila..zato tisu.. ovo je dobro..
Ako si gledao detalje te utakmice , komsije nisu ni bod zasluzile,a mi protiv GOSKa i Celika zasluzili smo pobjede.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 04 sep 2018, 23:52

Samozdravlje je napisao/la:
Zagor je napisao/la:da je zeljetznicar dobio krupu sad bi gora situacija bila..zato tisu.. ovo je dobro..
Ako si gledao detalje te utakmice , komsije nisu ni bod zasluzile,a mi protiv GOSKa i Celika zasluzili smo pobjede.
Da i sta s tim. Mi smo ama bas isto igrali protiv Goska kao i sto su oni protiv krupe. Blago receno pickasto. Gosk je brale moj nama mogao dati barem 2-3 gola u prvom dijelu, nasa odbrana ispadala svako malo. jedino u cemu smo bolji bili sto smo zadnjih 20 min. atakovali na gol goska, masili sve sto se moze masit. sto bi se reklo Kasno marko na kosovo stize. I mi i oni smo odigrali piččkasto, samo eto izuzmi tih zadnji 20ak minuta..
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 05 sep 2018, 00:24

Zagor je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:
Da i sta s tim. Mi smo ama bas isto igrali protiv Goska kao i sto su oni protiv krupe. Blago receno pickasto. Gosk je brale moj nama mogao dati barem 2-3 gola u prvom dijelu, nasa odbrana ispadala svako malo. jedino u cemu smo bolji bili sto smo zadnjih 20 min. atakovali na gol goska, masili sve sto se moze masit. sto bi se reklo Kasno marko na kosovo stize. I mi i oni smo odigrali piččkasto, samo eto izuzmi tih zadnji 20ak minuta..
Istina ,lose sam obrazlozio upravo na sanse sam mislio(u zavrsnici utakmice/20 min.)
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 05 sep 2018, 01:55

skoroalen je napisao/la:Lani smo nakon 8 kola imali 11 bodova (pobjede protiv Viteza, Lištice i Čelika, po bod protiv Borca i Doboja, i porazi od Gabele, kona i Zrinjskog. Sad smo za 4 boda bolji, al je atmosfera pozitivnija radi toga što još nemamo poraza koji bi nam teško pao (realno, poslije utakmice u Italiji, za koju su odmarani igrači, svi smo halalili bodove Radniku). Ovako nam je najgori rezultat taj kiks sa GOŠKom, iz Zenice i sa Grbavice nismo baš navikli donosit bodove, a za Bijeljinu smo bili oslabljeni. Nije ovo nimalo loše iskreno, nema te ekipe koja uzima sve utakmice. Sad imamo za nijansu teži raspored od kona al ništa nerealno, i oni opet mogu prosut bodove negdje, bez obzira na puno domaćih utakmica u narednom periodu. Mogu se itekako okliznut negdje.
Dobra analiza. Vjerujte da ogromnu ulogu igra i to KADA, U KOJEM MOMENTU, s nekim igraš. Npr. ubjeđen sam da sada mi ni u snu ne bi izgubili od Radnika i da sada Čelik nikad ne bi uzeo Želju i Zrinjski. Svaka ekipa je u nekom momentu slabija i lošija. Svaku utakmicu ti sreća može biti presudan faktor. Imaš Želju koju Lištici stavi tricu, 2 iz ničega i 1 iz polušanse, i onda vidiš naših zadnjih 20 protiv Čelika. Ili Zrinjskog koji treba da primi maltene 5 komada, al pobijede Tuzlu 1:0. Ovo je definitivno najzanimljivija liga u odnosu na kvalitet. Da je moglo gore, moglo je, isto tako i bolje!
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 05 sep 2018, 04:33

Bez obzira na sve dali ko Husrefa Volio ne Volio nemoze reci da ne voli FK SARAJEVO. Dali je on legenda za nekog dali nije i to nije bitno (recimo za skretnicu je odovic tenkista legena ivica osim legenda manje uspjeha od husrefa ima i kao igrac i kao trener u tim klubu prodavo utakmice “tresnjevka” amaw neznam jel ikad i uspio odigrat i jednu utakmicu za skretnicu tuzio im klub eto kofu nesto osvoio sa prugom al niko im nesuje pomrle fameliju i tako.)

**** ako husref zasluzio psovanje sta onda reci za uscuplica za buregdziju iz visokog skoru i tako te sta su oni pa ti igraci husrefu nebi mogli **** pusit kad je on igro.

Ako cemo posteno jedino protiv atlante i slobode (iako protiv slobode smo uzeli 3 boda) se moze reci da husref je podbacijo gosk je kiks kompletnog tima, celik isto. Svinjski fasovo od pruge mi ga uzeli sa 4 komada, pruga prosula bodove protiv krupe celika a 0 igraca iz omladinskog tima (saban mali jedino al on vec igra duze djete pojma nema o fudbalu mustafic je mendijeta za njeg) tako i svinjski.

Mi para nemamo zadnje 3 godine nijednog igraca nismo doveli da je kapitalac tipa ubiparip zeba vranjes arezina stevanovic tidorovic biblija piric itd. Krsto je najzvucnije ime koje smo mi doveli= vratili u zadnje tri godine. Tome husref kriv nije

Ovde je dosta ljudi govorilo da bi halalili sezonu dvije al da se da sansa omladini, sansa se dala i mo smo 2 sa -2 boda od prvog nakon 8 kola. Nijedan igrac nije doveden da je bio podpuna fula osim Saida. Sofrenac to sa djetetom sto se njemu desilo to nije mogo niko predvidit, cak i limeni pokazuje znake zivota, znaci imamo jos samo dvije tetovaze plus pavlovic koji je otjeran da nepridonose klubu nista. Znaci 3 igraca i od tog dva polu fule dok je said bio totalna fula za 3.5 godine to je super i plus 2 mjesto.

Kovacevicu da je ovo 2 godina umjesto prva u pl ligi mislim da bi mi bili sad ubjedljivo prvi.

Ii svi su govorili protiv husrefa ko nedaje mladim sanse covjek postavio rekord u 8 kola sa minutama igracima ispod 21 godinu sa 2 mjestom opet nevalja.

Btw; NEK MI NEKO DA PODATAK KAD JE KOJA EKIPA BILA 2 nakon 8 kola sa onoliko minuta i gol razlikom +10. I plus da je neki klub podpiso 6-7 juniora po 5 godina u radponu od 4 mjeseca.

Pustite covjeka nek odradi ovu godinu sa ovom djecom kako treba i onda cemo dat ocjenu

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 05 sep 2018, 13:11

slika

Polaznici Akademija FK Sarajevo koji nastupaju za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nekadašnji i sadašnji fudbaleri Bordo kluba šalju svim navijačima FK Sarajevo pozdrave iz Zenice, gdje se naša mlada reprezentacija priprema za nadolazeći kvalifikacijski susret protiv Švicarske.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 05 sep 2018, 13:54

SarajevoJeBordo je napisao/la: Dobra analiza. Vjerujte da ogromnu ulogu igra i to KADA, U KOJEM MOMENTU, s nekim igraš. Npr. ubjeđen sam da sada mi ni u snu ne bi izgubili od Radnika i da sada Čelik nikad ne bi uzeo Želju i Zrinjski. Svaka ekipa je u nekom momentu slabija i lošija. Svaku utakmicu ti sreća može biti presudan faktor. Imaš Želju koju Lištici stavi tricu, 2 iz ničega i 1 iz polušanse, i onda vidiš naših zadnjih 20 protiv Čelika. Ili Zrinjskog koji treba da primi maltene 5 komada, al pobijede Tuzlu 1:0. Ovo je definitivno najzanimljivija liga u odnosu na kvalitet. Da je moglo gore, moglo je, isto tako i bolje!
E bravo, to je to. Mi bismo pomeli kone da im je ostao Krčma, al doveli su najbolje moguće rješenje u ovom trenutku, zato su dobri. Zrinjski takođe, s Bakom su druga ekipa. Lištica je sad lakši plijen zbog turbulencija u klubu al kad mi s njima budemo igrali, bit će to druga pjesma, novi trener i to. Ne znam, puno sreće treba u ovoj ligi, trebaš iskoristit da budeš dobar onda kad su protivnici loši, itd. Mi ove sezone konačno imamo neku širinu, možemo reć da smo na svakoj poziciji solidno popunjeni. Utakmicu po utakmicu pa šta Bog da.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 05 sep 2018, 14:21

Jesmol' baš na svakoj popunjeni? :D
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 sep 2018, 14:26

Memara je napisao/la:slika

Polaznici Akademija FK Sarajevo koji nastupaju za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nekadašnji i sadašnji fudbaleri Bordo kluba šalju svim navijačima FK Sarajevo pozdrave iz Zenice, gdje se naša mlada reprezentacija priprema za nadolazeći kvalifikacijski susret protiv Švicarske.
Bas gledam sliku dodas iz A selekcije Duljevica i Sariča uz Adukora,Ahmetovica ,Rahmanovica imas fantaaticnu ekipu . koja je mogla biti na okupu s malo boljom strategijom a nebi kostali puno skuplje nego sto trenutno imamo ekipu .

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 05 sep 2018, 14:30

bordobijeli je napisao/la:Bas gledam sliku dodas iz A selekcije Duljevica i Sariča uz Adukora,Ahmetovica ,Rahmanovica imas fantaaticnu ekipu . koja je mogla biti na okupu s malo boljom strategijom a nebi kostali puno skuplje nego sto trenutno imamo ekipu .
Ma ne mozes ti druze Duljevica zadrzat toliko dugo, isto kao sto cemo i Mujakica vjerovatno jos samo ovu sezonu gledat na Kosevu :)
ZZ

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 sep 2018, 14:38

moj uzor-S.G je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Bas gledam sliku dodas iz A selekcije Duljevica i Sariča uz Adukora,Ahmetovica ,Rahmanovica imas fantaaticnu ekipu . koja je mogla biti na okupu s malo boljom strategijom a nebi kostali puno skuplje nego sto trenutno imamo ekipu .
Ma ne mozes ti druze Duljevica zadrzat toliko dugo, isto kao sto cemo i Mujakica vjerovatno jos samo ovu sezonu gledat na Kosevu :)
Pa mislim da mozes ako imas dobru strategiju i naravno veca ulaganja . naravno da ne moze ostat za mjesecnu platu 5-6 hiljada eura da mu ponudis 30-40 ostao bi . Terzic direktor cz kaze kad sam dosao u klub 2016 plate igracima bile 5 000 eura sad trose godisnje na igracki kadar 12 miliona , ove godine 3 miliona na obestecenja dali zato ce igrati ligu šampiona . ulaganje , dobrar rad i strategija se uvijek isplati

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 sep 2018, 14:40

Znam da je primjer ali Duljević ne vrijedi ni blizu te cifre kao ni mnogi drugi. Za te pare možeš dovesti 6-7 puta boljeg i konkretnijeg igrača. Nama su sad plate ko tad Zvezdi naprimjer što je nedovoljno, još je čak ispod.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 sep 2018, 15:04

MortemHz je napisao/la:Znam da je primjer ali Duljević ne vrijedi ni blizu te cifre kao ni mnogi drugi. Za te pare možeš dovesti 6-7 puta boljeg i konkretnijeg igrača. Nama su sad plate ko tad Zvezdi naprimjer što je nedovoljno, još je čak ispod.
Da slazem se . a ovdje se novinari i strucnjaci ubise analizama kako nasi klubovi ne mogu u grupne faze . pa ne mozemo zbog ranog odlazka kvalitetni igraca odnosno ne mogucnosti placanja . kad budu plate 15-20 hiljada eura i kad mognes platit slobodi,krupi 200 000 obestecenja za nekog koga mislimo sa trebamo dovesti onda cemo tek moci pricati i grupnim fazama.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 05 sep 2018, 15:12

bordobijeli je napisao/la:
moj uzor-S.G je napisao/la:
Pa mislim da mozes ako imas dobru strategiju i naravno veca ulaganja . naravno da ne moze ostat za mjesecnu platu 5-6 hiljada eura da mu ponudis 30-40 ostao bi . Terzic direktor cz kaze kad sam dosao u klub 2016 plate igracima bile 5 000 eura sad trose godisnje na igracki kadar 12 miliona , ove godine 3 miliona na obestecenja dali zato ce igrati ligu šampiona . ulaganje , dobrar rad i strategija se uvijek isplati
U pravu si ako klub zna u koje igrace da ulozi te pare i viziju daljeg razvoja. To rezultira uspjehom garantovano. U nasem slucaju je obrnuto jer niko nije sposoban odrediti za koga se isplati platiti cak ni odstetu. Uprava skontala da je najjeftinije potpisivati akademce i onda cak mogu reci i da imaju plan i viziju, plus izgovor za rezultate da nam je tim mlad. A realnost je da se mladi nisu forsirali dok nisu pocele povrede krajem prosle sezone.

Niko ne primjecuje da je suludo gurnuti akademca da mu prvih 3-4 nastupa za prvi tim u zivotu budu derbi i Zrinjski. Sreca nasa pa su se Kovacevic i ostali akademci dobro pokazali. To se u normalnim uslovima radi postepeno i protiv losijih protivnika ili u Kupu. Nakon gola sa centra od prosle godine Pavlovicu se trebala naci solidna zamjena. Sreca ove uprave je da ima super resurse pa se ne primjeti toliko njihovo neznanje (osim Atalante).

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 05 sep 2018, 15:26

Sta ja napisah neki dan ovdje zbog cega je gomes u Sarajevu a hilmo obrisa moj post :mrgreen: Citaj novine druze hilmo informisi se pravo imas clanak tamo Nuno Gomes dosao zbog sabrine u Sarajevo :beba:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 05 sep 2018, 15:38

Ja nisam zadovoljan. Igrom u zadnje vrijeme i jesam, ali gubitkom od 9 bodova u 8 kola, nisam. Vidim ima ih što jesu, svaka im cast, ali ovim tempom ako nastavimo gubiti bodove, nema šanse trofej da uzmemo, još proljece kad dođe i kiše :facepalm:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 sep 2018, 15:45

MortemHz je napisao/la:Znam da je primjer ali Duljević ne vrijedi ni blizu te cifre kao ni mnogi drugi. Za te pare možeš dovesti 6-7 puta boljeg i konkretnijeg igrača. Nama su sad plate ko tad Zvezdi naprimjer što je nedovoljno, još je čak ispod.
Da slazem se . a ovdje se novinari i strucnjaci ubise analizama kako nasi klubovi ne mogu u grupne faze . pa ne mozemo zbog ranog odlazka kvalitetni igraca odnosno ne mogucnosti placanja . kad budu plate 15-20 hiljada eura i kad mognes platit slobodi,krupi 200 000 obestecenja za nekog koga mislimo sa trebamo dovesti onda cemo tek moci pricati i grupnim fazama.
A i moraš dati platu takvim igračima i to podebelu tipa Benko i slični, neće nas sigurno Hebibović ili Halilović odvesti negdje, realnost.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 05 sep 2018, 16:02

MortemHz je napisao/la:
A i moraš dati platu takvim igračima i to podebelu tipa Benko i slični, neće nas sigurno Hebibović ili Halilović odvesti negdje, realnost.
Sabrina rece da imamo para a zar nismo u zadnjih 18 mjeseci uzeli dobru lovu ?
Svugdje u svijetu - se kvalitet placa, plus ko ne rizikuje taj i ne profitira. To je suprotno od one - samo da se ne puca, zato nam je ovako kako je.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 05 sep 2018, 16:02

CZ je bila niko i nista i prije rata cim se partizan dinamo hajduk pobone i drzava morala da djeli lovu koju bi u vecini davala cz oni su bili 3-4 natabeli.

Partizan ih karo 15 godina, i sad eto oni jaki smjesno. Nama drzava odkad postojimo nije pomogla.

Ako se uzme da je zrinjskom dat stadion da je prugi data i zemlja i 60% stadiona sredeno, celiku isto tako pa cak i slobodi sb velezu, zasto nama bar onu zemlju u hutmoru nisu dali dzaba.?

Koliko god to neko smatro nebitnim, samo cu reci evo za ovo treniranje za 4 godine koliko vec ima odkad akademija postoji pogledajte rezultate a cinimi se da je neko pisao da smo oko 90k km godisnje davali samo za rentu za treniranje. Drugo DOVEDES DJETE DA TI TRENIRA U FK SARAJEVO jedan dan trenira na kosevu jednom u vogosci drugi put rajlovcu, a klubovima koji su vjeciti drugoligasi bivse yuge bili kao zeljo celik sloboda zrinjski das stadion dzaba.

Da drzava stane iza Sarajeva ko sto stoji iza skretnice zrinjskog da bi mi igrali od ove zadnje 4 godine bar grupnu le.

I na kraju jedini klub u BOSNI I HERCEGOVINI koji je ima dug cak i javno se iznosio koji je fakticki i javno odplacen dok ti pojedini klubovi placaju rate.

Da se razumijemo nemam nista protiv nek pomaze drzava svaki klub i volio bi kad bi drzava savez i fifa mogli nac srestva da bar svi prvoligasi bar imaju travu ko na deponi i zenici.

Al ako ce se gurat samo pojedini klubovi a nece se gurat najveci klub (cak mi smo i doveli najvise velki klubova u drzavu i sa nastupima u evropu) onda to nije uredu.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 05 sep 2018, 16:58

Nuno Gomes posjetio Sarajevo: “Došao sam zbog Sabrine”
:lol:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Fouzi1, napoleon72 i 39 gostiju.