FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

robertkosar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la robertkosar » 03 sep 2018, 12:33

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
robertkosar je napisao/la:Pa imas Emira Hadzica sta je on u klubu??? :mrgreen:
Hadžić bi mogao biti savjetnik sportskog direktora za prostor Bosne i Hercegovine, dok bi Mamić rukovodio transferima igrača iz okolnih država, Južne Amerike. Kad se svi bh. menadžeri, sportski direktori skupe, opet ne mogu u istu rečenicu sa Zdravkom Mamićom, uz sve poštovanje koje lično gajim prema Emiru Hadžiću i ostalima.
OK! OK!! Veliko hvala druze na infu :D
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 03 sep 2018, 12:45

alacious je napisao/la:
Esport je napisao/la: Zvanićno i nezvanićno su dva pojma, koliko sam shvatio @paulus prevashodno razmišlja o nezvanićnom pristupu.
Za mene lično, većina BH kvazimenađera koji su se vrtili i vrte oko kluba, su lopovi i prevaranti u odnosu na Mamića. Plus svaki od njih je ganjao lični interesa i štetio klubu(gubili smo pare i igrače), a ideja je da klub zaradi.
:kafa:
Upravu si 1/1, pogotovo za ove kojekakve likove sa ličnim interesima, ali velika razlika je u pravnom smislu između njih i Mamića, upravo zbog presude suda RH. Naravno da bi dolazak čovjeka poput Mamića značio napredak u sportskom i financijskom smislu, ali klub jednostavno ne može dozvoliti sebi da "zapošljava" osuđene ljude, koji su još i u bjekstvu.
Zato govorim nezvanično, uspostavi se saradnja, u funkcionalnom smislu, bez davanja neke zvanične funkcije. Nije cilj njega zaposliti, nemamo za to para, već je cilj da ako je moguće, iskoristimo njegove mogućnosti u obstranom interesu. Njegovi transferi su sedmocifreni, pa neka se on tu ogradi i sa masnim procentom(koji vjerujem nebi bio veći, nego kod ovih nadrimenađera, seoskih varalica), klub bi mogao da ostvari za nas nezamisljive transfere.
Mi imamo robu, samo je neznamo prodati.
Realno od toga nema ništa, ali lijepo je pozitivno razmišljati.
:hmmmmm:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 sep 2018, 13:12

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Zdravko Mamić bi bio pravo riješenje za FK Sarajevo. Nema sumnje da bismo napredovali na svakom planu, ali pitanje je da li Mamić želi ići igdje iz Međugorja? Trenutna situacija u kojoj se nalaze braća Mamić nije povoljna.
Osuđeni kriminalac.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 sep 2018, 13:16

MortemHz je napisao/la:
KrajisnikBosnjak je napisao/la:Zdravko Mamić bi bio pravo riješenje za FK Sarajevo. Nema sumnje da bismo napredovali na svakom planu, ali pitanje je da li Mamić želi ići igdje iz Međugorja? Trenutna situacija u kojoj se nalaze braća Mamić nije povoljna.
Osuđeni kriminalac.
Ne kontam zašto ljudi misle da "biti Mamić" znači biti extra giga mega genijalac i da je SAMO ON taj koji TO može?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 03 sep 2018, 13:19

SarajevoJeBordo je napisao/la: Ne kontam zašto ljudi misle da "biti Mamić" znači biti extra giga mega genijalac i da je SAMO ON taj koji TO može?
Zato što ljudi previše vjeruju novinama šta pišu, novinarima koji su plaćeni da ga dižu u nebesa itd itd. Kriminalac, kojem je Dinamo bio samo firma preko koje će da pere pare ;)

Dalje od svetinje svakom takom :nene:
I am coming

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 03 sep 2018, 13:21

Imamo mi dovoljno lopova u klubu,ne treba nam jos da uvozimo iste :mrgreen:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 sep 2018, 13:23

SarajevoJeBordo je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Osuđeni kriminalac.
Ne kontam zašto ljudi misle da "biti Mamić" znači biti extra giga mega genijalac i da je SAMO ON taj koji TO može?
Čovjek će ostati zapamćen kao najveći u ovom poslu i narednih 20 godina vjerovatno ali opet..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vaha1946
Kontakt:

Post Postao/la Vaha1946 » 03 sep 2018, 13:25

Joj teme :facepalm:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 03 sep 2018, 13:32

Imali smo mi jednog Mamića, svi su ga tjerali. :/ Ljudi, frajer ne valja nijednom navijaču Dinama, a mi drk.amo na njega. Stvorio je ubojitu mašineriju koju godinama niko nije gledao, dolazi Real na Maksimir a na tribinama 1000 ljudi. Kakvu su represiju doživljavali navijači Dinama dok je on bio u klubu, ne vrijedi ni pričat o tom. Da je Florentino Perez lično, kriminalac je kojeg je njegova država popljuvala, tako da...
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 sep 2018, 14:05

skoroalen je napisao/la:Imali smo mi jednog Mamića, svi su ga tjerali. :/ Ljudi, frajer ne valja nijednom navijaču Dinama, a mi drk.amo na njega. Stvorio je ubojitu mašineriju koju godinama niko nije gledao, dolazi Real na Maksimir a na tribinama 1000 ljudi. Kakvu su represiju doživljavali navijači Dinama dok je on bio u klubu, ne vrijedi ni pričat o tom. Da je Florentino Perez lično, kriminalac je kojeg je njegova država popljuvala, tako da...
Da se ne lažemo, čovjek je od Dinama napravio evropski klub i klub koji je po svemu izašao van balkanskih okvira. Napravio je i u Evropu poslao dvije trećine hrvatske reprezentacije koja unazad više od deceniju bilježi fantastične rezultate na velikim natjecanjima. Ali eto to je dokaz da navijačima rezultat nije dovoljan. Što se mene tiče takvom liku bih halalio sve, ali očigledno kad se sirotinji da malo, guzica zine za još.

Mene u ovoj temi samo nervira priča joj da hoće ON doći kod nas. Garantujem da neko ko je u tim i sličnim vodama može raditi slične stvari. Samo što je Bošnjo mala sitna ameba i beskičmenjak pa se zadovoljava kad s menadžerom rastali raskid ugovor sa po par hiljada KM.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 sep 2018, 14:07

Esport je napisao/la: Zvanićno i nezvanićno su dva pojma, koliko sam shvatio @paulus prevashodno razmišlja o nezvanićnom pristupu.
Za mene lično, većina BH kvazimenađera koji su se vrtili i vrte oko kluba, su lopovi i prevaranti u odnosu na Mamića. Plus svaki od njih je ganjao lični interesa i štetio klubu(gubili smo pare i igrače), a ideja je da klub zaradi.
:kafa:
Mamic moze doci do izrazaja samo ako je glavni i batina u klubu.U ovakvoj strukturi kakvu ima FKS nema posla za Mamica.Ono sto bi on mogao pomoci je odrzati seminar svim uposlenicima kluba.Naravno za to mu dobro platiti.Prvo poboljsati i jos vise uozbiljiti rad Akademije Objasniti Hadzicu da trener koji ne koristi svaku minutu da da mladom igracu nije za FKS.Mi smo u minusu 5/6 bodova radi toga sto nismo svjesni svog kvaliteta.Bojimo se izdominirati ligom.Mi se ne smijemo takmiciti u bod/dva razlike.Pokazali smo da mozemo dominirati kad su stvari postavljene kako treba.Hodzic,Bekic,Crepulja,Sofranc su tumor FKS.Stalno nas prate tumori,hajd ovi su puno manji nego oni prethodni godina.Ovu cetvoricu bi udaljio od prvog tima,dok ne budu top spremni.Sto ce Crepulja na klupi(nek sjedi neki momak iz Akademije).Mamic treba Hadzicu i menadzmentu objasniti kako funkcionise prodaja mladih igraca.Treba im objasniti da je igrac talentovan do 18,a poslije ili jeste ili nije igrac.Nama je talentovan do 21 g.Da smo svjesni svog kvaliteta imali bi 4 boda prednosti ispred Zelje , kojeg smo morali dobiti,ja to sad vidim,ali struka i igraci su to morali vidjeti ,pa za to dobijaju solidne pare.Ahmetovicu nisi se vidio u Zenici,a tvoje je zabiti u onakvim utakmicama(nema jednu hocu,pa rucna,da si mi brat).
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 03 sep 2018, 14:11

SarajevoJeBordo je napisao/la:Napravio evropski klub i klub koji je po svemu izašao van balkanskih okvira. Napravio je i u Evropu poslao dvije trećine hrvatske reprezentacije koja unazad više od deceniju bilježi fantastične rezultate na velikim natjecanjima. Ali eto to je dokaz da navijačima rezultat nije dovoljan. Što se mene tiče takvom liku bih halalio sve, ali očigledno kad se sirotinji da malo, guzica zine za još.
Navijačima je rezultat bitan al kada taj rezultat prate kriminalne afere, kada ti je klub paravan za pranje novca, što je i dokazano. Onda ti nije briga kakve rezultate klub pravi jer imaš kriminalca kao vlasnika koji se diči s klubom a iznutra ga izjeda. Zar ti misliš da bi on bio osuđen da nije tako, zar misliš da bi navijači Dinama, bez obzira bili oni BBB ili obični ne dolazili na tribine da nije tako ? Hiljadu pitanja a jedan odgovor, kriminalac, osuđen, u bijegu ;)

I po tebi je on dobar, e žalosno je kako je bošnjo kratkovidan :wtf:
I am coming

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 sep 2018, 14:19

Anonjimus je napisao/la:
SarajevoJeBordo je napisao/la:Napravio evropski klub i klub koji je po svemu izašao van balkanskih okvira. Napravio je i u Evropu poslao dvije trećine hrvatske reprezentacije koja unazad više od deceniju bilježi fantastične rezultate na velikim natjecanjima. Ali eto to je dokaz da navijačima rezultat nije dovoljan. Što se mene tiče takvom liku bih halalio sve, ali očigledno kad se sirotinji da malo, guzica zine za još.
Navijačima je rezultat bitan al kada taj rezultat prate kriminalne afere, kada ti je klub paravan za pranje novca, što je i dokazano. Onda ti nije briga kakve rezultate klub pravi jer imaš kriminalca kao vlasnika koji se diči s klubom a iznutra ga izjeda. Zar ti misliš da bi on bio osuđen da nije tako, zar misliš da bi navijači Dinama, bez obzira bili oni BBB ili obični ne dolazili na tribine da nije tako ? Hiljadu pitanja a jedan odgovor, kriminalac, osuđen, u bijegu ;)

I po tebi je on dobar, e žalosno je kako je bošnjo kratkovidan :wtf:
Ti pričaš sa moralnog aspekta, ja pričam sa sportskog. Sa prvog nije dobar, sa drugog mu niko ne može osporiti Modrića, Mandžukića, Kovačića, Vidu, Vukojevića, Pjacu, Ćorića, Rebića i ostale, a neki od njih važe za najbolje u velikim klubovima.

I ne znam o kakvoj kratkovidnosti pričaš kad nam u klubu decenijama sjede likovi koji bi mater rođenu za markicu naguzili, bili bi i oni ko Mamić, ali ih zadovoljava sitni kriminal i prevara. Samo što je nama od vrha do dna država takva pa ne možeš reći osuđeni!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 03 sep 2018, 14:23

Samo kažem, da on valja, neko bi ga u Hrvatskoj volio. Osim onih plaćenika koji su se ganjali sa pravim Boysima.
Neko bi sa strane gledajući Sarajevo rekao, šta hoćete vi, imali ste Ibrakovića. Pod njegovim vodstvom ostvarili najveći transfer lige, dovodili igrače Čelsija i Kelna, igrali play-off EL, bili magnet za velike sponzore i velike igrače... Samo mi znamo kakva je rak-rana on bio. Takođe i Sisoja, neutralni posmatrač lige kaže da treba više takvih ljudi u BH fudbalu, mi kažemo da takve lopove u startu treba sasjeć.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 03 sep 2018, 14:24

Ti pričaš sa moralnog aspekta, ja pričam sa sportskog. Sa prvog nije dobar, sa drugog mu niko ne može osporiti Modrića, Mandžukića, Kovačića, Vidu, Vukojevića, Pjacu, Ćorića, Rebića i ostale, a neki od njih važe za najbolje u velikim klubovima.
Pa svi ti igrači, prvi Modrić je bio na sudu, mijenjao svoj iskaz, pa Lovren itd... Dobijali pare, preko njih on uzimao od države porez itd itd itd... Sportski dio je takav jer u Hrvatskoj nije imao ko da mu parira dok Rijeka se nije uozbiljila i odmah im uzelala titulu, eto kako su jaki.
SarajevoJeBordo je napisao/la: I ne znam o kakvoj kratkovidnosti pričaš kad nam u klubu decenijama sjede likovi koji bi mater rođenu za markicu naguzili, bili bi i oni ko Mamić, ali ih zadovoljava sitni kriminal i prevara. Samo što je nama od vrha do dna država takva pa ne možeš reći osuđeni!
Ja neopravadam naše "intelektualce" niti kažem da su oni nešto bolji, samo eto još nisu osuđeni, "samo" im to fali. O državi neću da pričam kada je ovo sve samo nije država.
I am coming

ReufHerco
Kontakt:

Post Postao/la ReufHerco » 03 sep 2018, 14:36

Zdravko Mamic je vec poceo sa radom, doduse iz sjene, u Sirokom Brijegu. Zato je i Goce Sedloski dole, zato ce i neki igraci dole doci, tako da nema potrebe pricati o njemu.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 03 sep 2018, 14:37

Ma smiješna je priča Mamić i FK Sarajevo. Nema od toga ništa nit će kad bit.

Uporedba naših "sportskih" radnika i "sportskog" radnika Mamića je što naši "kradu" siću jer ne gledaju sportske rezultate a kad nemaš rezultate, ne vrti se puno para, mada za obične smrtnike i naš standard te pare nisu male dok je Mamić gledao i sportske rezultate i svoju korist, imao je rezultate i vrtile su se dosta veće pare, i zato se to, naravno vidjelo i primjetilo da pere pare ilitiga krade, malo direktnije.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 03 sep 2018, 14:39

ReufHerco je napisao/la: tako da nema potrebe pricati o njemu.
Nema potrebe al opet kako neki ljudi gledajuu njega kao da je svetac neki, al eto, tu su novine da naprave takve ljude ;)
I am coming

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 sep 2018, 14:42

Anonjimus je napisao/la:
Pa svi ti igrači, prvi Modrić je bio na sudu, mijenjao svoj iskaz, pa Lovren itd... Dobijali pare, preko njih on uzimao od države porez itd itd itd... Sportski dio je takav jer u Hrvatskoj nije imao ko da mu parira dok Rijeka se nije uozbiljila i odmah im uzelala titulu, eto kako su jaki.
SarajevoJeBordo je napisao/la: I ne znam o kakvoj kratkovidnosti pričaš kad nam u klubu decenijama sjede likovi koji bi mater rođenu za markicu naguzili, bili bi i oni ko Mamić, ali ih zadovoljava sitni kriminal i prevara. Samo što je nama od vrha do dna država takva pa ne možeš reći osuđeni!
Ja neopravadam naše "intelektualce" niti kažem da su oni nešto bolji, samo eto još nisu osuđeni, "samo" im to fali. O državi neću da pričam kada je ovo sve samo nije država.
Jel to znači da ti igrači nisu level o kojem mi možemo sanjati? Jel znači da Ronaldo i Messi ne valjaju jer su oni bili optuženi, ovi su makar bili svjedoci (po tvojoj logici)? Eto nacija im mrzi Mamića, ali te momke dočeka pola miliona ljudi u ZG. I previše mi seremo i morališemo za nekog ko nema mozga ni približan level da bude u bilo kakvom poslu.

I Bog me ubio ako 20% ljudi na ovom pdfu zna definiciju "pranja novca".

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 03 sep 2018, 14:44

SarajevoJeBordo je napisao/la: Eto nacija im mrzi Mamića...
Sam si sebi odgovor napisao, Hrvatska mrzi Bosna ga priželjkuje :crazy:

SarajevoJeBordo je napisao/la:I Bog me ubio ako 20% ljudi na ovom pdfu zna definiciju "pranja novca".
To je ono kada staviš pantale u veš mašinu a u njoj bio cener ? :yawn:
I am coming

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Bejker, Chony533 i 11 gostiju.