NHL
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: NHL 2009/2010
Montreal dao Halaka za dva prospekta
Montreal Canadiens dao je St.Louis Bluesima Jaroslava Halaka za dva prospekta Lars Ellera i Iana Schultza.
Pomeni jako dobraodluka posto je Price veci talenat normalno ta odluka se moze i odbiti od glavu sto bi se reklo
,ali gledajuci sve opcije ova je onako izgledala najbolje .
Navijaci nisu blago receno odusevljeni,ali ako Price bude branio onako kakav mu je potencijal sve ce biti zaboravljeno..
Montreal Canadiens dao je St.Louis Bluesima Jaroslava Halaka za dva prospekta Lars Ellera i Iana Schultza.
Pomeni jako dobraodluka posto je Price veci talenat normalno ta odluka se moze i odbiti od glavu sto bi se reklo

Navijaci nisu blago receno odusevljeni,ali ako Price bude branio onako kakav mu je potencijal sve ce biti zaboravljeno..
Ma ne znam je li ovo ispravno, Price jeste veliki talenat ali se još nije dokazao, zar nisu nešto bolje mogli izvući za Halaka koji je čuda pravio ove sezone...DR.HOUSE je napisao/la:Montreal dao Halaka za dva prospekta
Pomeni jako dobraodluka posto je Price veci talenat normalno ta odluka se moze i odbiti od glavu sto bi se reklo,ali gledajuci sve opcije ova je onako izgledala najbolje .
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Iskreno i ja sam se nadao da ce uzeti nekog top 6 centra ili top 5 wingera plus 1 prospekta,ali generalni menader Habsa Paul Gauthier kaze da su dugo pratili ovog ellera i da je ovo bila sansa da ga se dovede,e sad ako se mali pokaze ko promasaj,a Halakpostane superstar golman ja ne bi bio u njegovoj stolici ili ti foteljiHare_BvB je napisao/la:Ma ne znam je li ovo ispravno, Price jeste veliki talenat ali se još nije dokazao, zar nisu nešto bolje mogli izvući za Halaka koji je čuda pravio ove sezone...DR.HOUSE je napisao/la:Montreal dao Halaka za dva prospekta
Pomeni jako dobraodluka posto je Price veci talenat normalno ta odluka se moze i odbiti od glavu sto bi se reklo,ali gledajuci sve opcije ova je onako izgledala najbolje .

- samovasposmatram
- Kontakt:
kolko je halak u serijama bio dobar tolko je bio i los,...eto branio je nemoguce stvari a zato je se i nadobivo bezze golova,...on je imo svoju sansu u montrealu neki ce reci da se Price previse forsira (sto i nije tolko daleko od istine) ali halak je imo sansu i nije je iskoristio,...mtl je napravio gresku sa Pricom trebali su ga drzat jos najmanje godinu, dvije u hamiltonu i onda ga pozvat u prvi tim,..a vako su ga bacili u hladnu vodu ali eto nadoce nije on tolko los,..meni smeta sto montreal dovodi opet neke prospekte kad i sami imaju dobar minor team u hamiltonu sa A+ prospektima,...
WHUFC
i moje je misljenje da Halak i nije nesto poseban barem meni samo covjek je veliki radnik a Price je sa sela dosao u montreal mislim momak je kada je bio mladi na trening isao avionom ,plus kada je zaigrao u all star tekmi ne da su ga nabusili nego je on jos poceo da sumnja u sebe ovdje se zna da u tim tekmama nema odbrana ,ali Hal Gill ga je uzeo pod svoje i sada momak ne moze docekat novu sezonu psihicki je sada 100% jaci a da ima talenat to niko i ne osporava...a to za prospekte znas sta je vecina ovih velikih igraca je strahy da dodu u montreal [posto ovdje je ili platyoff ili mrs iz gradasamovasposmatram je napisao/la:kolko je halak u serijama bio dobar tolko je bio i los,...eto branio je nemoguce stvari a zato je se i nadobivo bezze golova,...on je imo svoju sansu u montrealu neki ce reci da se Price previse forsira (sto i nije tolko daleko od istine) ali halak je imo sansu i nije je iskoristio,...mtl je napravio gresku sa Pricom trebali su ga drzat jos najmanje godinu, dvije u hamiltonu i onda ga pozvat u prvi tim,..a vako su ga bacili u hladnu vodu ali eto nadoce nije on tolko los,..meni smeta sto montreal dovodi opet neke prospekte kad i sami imaju dobar minor team u hamiltonu sa A+ prospektima,...

- SaltCityAttack
- Kontakt:
ja neznam sta STL radi
... pa oni imaju dosta dobrog golmana i mislim da su napravili gresku.Da je kojim slucajem Chicago pravio trade mozda bi rekao da je ispravno.Ipak Stl ima Cris Masona koji je po meni izvandredan, ali ne moze biti super dobar kada im ekipa jos uvjek nije toliko dobra.Takodjer su prosle godine doveli i iz Detroita Ty Conklina koji je provjereni i iskusni golman.Uglavnom po meni velika greska.
Jedini mozda razlog sto se Montreal zelio rjesiti Halaka zbog salary capa, jer ove godine je mislim mala mogucnost da ekipe mogu imati vise preplacenih igraca.Skoro svi ce morati rjesiti se nekih igraca, jer ja mislim da je umanjen cap room.Naprimjer Hawksi ce sigurno izgubiti Verstiga ili Sharpa jer moraju trade njih ukoliko niko ne bude zelio onog propalog golmana Hueta koji kosta preko 6 m po godini.Prioritet im je svakako da njega poslaju negdje, ali zaista tesko je naci budalu koja ce onakvog golmana placati toliko , a nece im donjeti nista dobro.Ipak Hawksi imaju dosta dobrog i bogatog ownera i mnogi se nadaju da ce on odkupiti njegov ugovor sam i tako zadrzati ovaj postojeci kadar.

Jedini mozda razlog sto se Montreal zelio rjesiti Halaka zbog salary capa, jer ove godine je mislim mala mogucnost da ekipe mogu imati vise preplacenih igraca.Skoro svi ce morati rjesiti se nekih igraca, jer ja mislim da je umanjen cap room.Naprimjer Hawksi ce sigurno izgubiti Verstiga ili Sharpa jer moraju trade njih ukoliko niko ne bude zelio onog propalog golmana Hueta koji kosta preko 6 m po godini.Prioritet im je svakako da njega poslaju negdje, ali zaista tesko je naci budalu koja ce onakvog golmana placati toliko , a nece im donjeti nista dobro.Ipak Hawksi imaju dosta dobrog i bogatog ownera i mnogi se nadaju da ce on odkupiti njegov ugovor sam i tako zadrzati ovaj postojeci kadar.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Eto Hawksi trade big Baffa
....zao mi ga je iz ralzoga sto zaista ovdje su ga svi obozavali zbog te pozrtvovanosti i emocije koju posjeduje.Jednostavno on je bio najbolja opcija za trade, s obzirom da moramo izgubiti jednog takvog igraca zbog salary capa koji je umanjen za slijedecu sezonu.Tesko bi se mogli odreci Sharpa ili Verstiga, tako da se moramo pomiriti sa tim.Pored Baffa put Atlante su jos otisli Ben Eager i Sopel, a Chicago je za uzvrat dobio prvi draft pick, kao i drugi i jos jendog igraca koji je po njima potreban ekipi.Uglavnom nasi kazu da su zadovboljni jer su se oslobodili novca, a dobli su za uzvrat ono sto su trazili, ponovo mlade pickove, kao i tog jednog veterana.

FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
ma ja moraju tako je to kada se smanji cap space eto i ako su ga ko fole povecali za dva miliona....uglavnom pogotovo kada osvojis stanley cup igraci dobiju na vrijednosti i tako da odmah cim si osvojio znas da moraju otici neki igraci ,eto meni nije bilo jasno zasto montreal dade halaka za ovu dvojicu ,ali poslije 100 analiza ovog danca ispade da je tu montreal i dobro prosao,a posto ce sada free agency biti pretrpana golmanima montreal i nije mogao nesto bolje dobiti za halaka tako da su raja se smirila ....sada evo citam hoce jos bracukosticin da negdje uvale....danas su one ponude ispod milion dolara ovdje ih zovu qualifikation offers dobili Price lappiere carle s.kosticin,i jos par iz hamiltonaSaltCityAttack je napisao/la:Eto Hawksi trade big Baffa....zao mi ga je iz ralzoga sto zaista ovdje su ga svi obozavali zbog te pozrtvovanosti i emocije koju posjeduje.Jednostavno on je bio najbolja opcija za trade, s obzirom da moramo izgubiti jednog takvog igraca zbog salary capa koji je umanjen za slijedecu sezonu.Tesko bi se mogli odreci Sharpa ili Verstiga, tako da se moramo pomiriti sa tim.Pored Baffa put Atlante su jos otisli Ben Eager i Sopel, a Chicago je za uzvrat dobio prvi draft pick, kao i drugi i jos jendog igraca koji je po njima potreban ekipi.Uglavnom nasi kazu da su zadovboljni jer su se oslobodili novca, a dobli su za uzvrat ono sto su trazili, ponovo mlade pickove, kao i tog jednog veterana.
A sutra je draft i u subotu Montreal ima u 1 rundi 27 pick
ps:evo nadoh koji su dobili ove ponude pa da bude puna info
Carey Price, Sergei Kostitsyn, Maxim Lapierre, Tom Pyatt, Mathieu Carle, Cedrick Desjardins, Brock Trotter, David Desharnais, Ryan Russell, and J.T. Wyman.
ps:evo nadoh koji su dobili ove ponude pa da bude puna info

- SaltCityAttack
- Kontakt:
DR.HOUSE je napisao/la:ma ja moraju tako je to kada se smanji cap space eto i ako su ga ko fole povecali za dva miliona....uglavnom pogotovo kada osvojis stanley cup igraci dobiju na vrijednosti i tako da odmah cim si osvojio znas da moraju otici neki igraci ,eto meni nije bilo jasno zasto montreal dade halaka za ovu dvojicu ,ali poslije 100 analiza ovog danca ispade da je tu montreal i dobro prosao,a posto ce sada free agency biti pretrpana golmanima montreal i nije mogao nesto bolje dobiti za halaka tako da su raja se smirila ....sada evo citam hoce jos bracukosticin da negdje uvale....danas su one ponude ispod milion dolara ovdje ih zovu qualifikation offers dobili Price lappiere carle s.kosticin,i jos par iz hamiltonaSaltCityAttack je napisao/la:Eto Hawksi trade big Baffa....zao mi ga je iz ralzoga sto zaista ovdje su ga svi obozavali zbog te pozrtvovanosti i emocije koju posjeduje.Jednostavno on je bio najbolja opcija za trade, s obzirom da moramo izgubiti jednog takvog igraca zbog salary capa koji je umanjen za slijedecu sezonu.Tesko bi se mogli odreci Sharpa ili Verstiga, tako da se moramo pomiriti sa tim.Pored Baffa put Atlante su jos otisli Ben Eager i Sopel, a Chicago je za uzvrat dobio prvi draft pick, kao i drugi i jos jendog igraca koji je po njima potreban ekipi.Uglavnom nasi kazu da su zadovboljni jer su se oslobodili novca, a dobli su za uzvrat ono sto su trazili, ponovo mlade pickove, kao i tog jednog veterana.
ma kako nije dobro prosao dfobio je mladog i perspektivnog igraca... pa pogledaj kako je Chicago prosao sa mladim igracima poput Kane i Toewsa,Sebrok,Kaith, pa i Baff je bio nas pick takodjer ali tek tmao negdje u petoj rundi.On je sada trenutno dobar, ali covjek nikad nezna kakav ce biti slijedecu godinu i onda bolje sto su ga trade sada, nego da ga izgube slijedece sezone kad aje free agent.
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
jos malo pa pocinje sezona,utakmica u mannheimu je bila haos.nazalost u evropi se forsira vise tehnicki hokej nego u usa.
U Evropi se sve vise forsira na tehniku,nego u SAD,basket,fudbal(soccer),hokej sve se vise igra timski nego kod Amera.valdo079 je napisao/la:jos malo pa pocinje sezona,utakmica u mannheimu je bila haos.nazalost u evropi se forsira vise tehnicki hokej nego u usa.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ponovo glavni favoriti su Capitalsi,Blackhawksi,Pingvini,Devilsi....Vjerovatno ce to Detroit biti opasan, ali i kod njih treba doci brzo smijena generacije, jer puno je tu istrosenih igraca/Oni ce vjerovatno proci jednu fazu koju su i Hawksi prosli...nekoliko sezona bili su jako losi, dok nisu doveli mlade igrace i kruna svega toga je osvojen cup prosle sezone.....od ekipa koje bi mogle mnogo to su Kingsi,Phoenix koji takodjer imaju mlade ekipe i naravno Vancouver
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Moram priznati da nisam upratio promjene u igračkim kadrovima, tako da ću se morati ušteliti pa nešto više napisati. Inače, simpatizujem Red Wingse i Senatorse. Nadam se da ćemo i ove sezone uživati u ovoj plemenitoj igri, samo ne znam da li će biti prenos na Sport Klubu. Ako ne bude, moraću nešto učiniti i po pitanju ovoga, jer mi se ne isplati gledati preko neta.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Bice prenosi na SK. Nisam nesh ni ja upratio transfere, znam da je Afinogenov otisao u Rusiju.
Moji Canadinesi ce opet biti 6-8 na Istoku i onda muka u play offu i ispadanje u prvoj ili drugoj rundi
Mislim da ce Colorado biti pravo dobar, ocekujem pad San Josea kao i Detroita.
Moji Canadinesi ce opet biti 6-8 na Istoku i onda muka u play offu i ispadanje u prvoj ili drugoj rundi

nema potpisa
Ima i na Arenisport NHL ove sezone.
Na SK je sutra Minesotta-Carolina a na AS je San Jose-Columbus.
Moje simpatije i ove godine idu na stranu "Crvenih krila" pre svega a onda i na stranu Washingtona.Takodje kao i vi nisam nesta pomno gledao ovaj prelazni rok tako da cu se sa njim tek posle upoznavati.
p.s Da li moze neko promeniti naslov teme u NHL 2010/2011.
Na SK je sutra Minesotta-Carolina a na AS je San Jose-Columbus.
Moje simpatije i ove godine idu na stranu "Crvenih krila" pre svega a onda i na stranu Washingtona.Takodje kao i vi nisam nesta pomno gledao ovaj prelazni rok tako da cu se sa njim tek posle upoznavati.
p.s Da li moze neko promeniti naslov teme u NHL 2010/2011.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Nail for Real
- Kontakt:
Na ESPN-u je uzivanje gledati uz one amerikance.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
malo reklame zivciraju al espn je espn.nisam pratio threads ove sezone al ko i prosle coyotes i sharks su mi favoriti.ko ce stvarno biti gore je druga prica.al razlika je gledati nhl i ovu moju ebel.ova moja nekako dosadna nista se nedesava.ok,cujes navijace da navijaju al to je.inace pozitivno iznenadjenje za ligu nam je zagreb.uvjek dobri za iznenadjenje
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Admir_Sa je napisao/la:Bice prenosi na SK. Nisam nesh ni ja upratio transfere, znam da je Afinogenov otisao u Rusiju.
Moji Canadinesi ce opet biti 6-8 na Istoku i onda muka u play offu i ispadanje u prvoj ili drugoj rundi![]()
Ma Sharksi su uvjek dobri u regularnom dijeli, ali u playoffu su pravi amateri....veceras inace igra Colorado i Hawks

FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.