Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Prenosi li Mojatv veceras Zrinjski?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
sarajevo je najveći klub u BiH samo ih je malo stalo
Da to malo opširnije ispišemo:nagibBeg je napisao/la:sarajevo je najveći klub u BiH samo ih je malo stalo
1.Sarajevo je najtrofejniji klub u BiH samo ih je malo stalo
2.Sarajevo ima bolji omjer u derbijima samo ih je malo stalo
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Željezničar je mit, Sarajevo klub.prisonbreak je napisao/la:Ko ima vecu tradiciju, koji klub je veci Sarajvo ili Zelji?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
O tome ti pričam, vi bili, mi bili, oni bili, u vas je sve "bilo" i treba da "bude".MortemHz je napisao/la:Da bi se približili Želji a tokom historije mi smo većinski bili tu na prvom mjestuRaonffa je napisao/la:Sveukupno gledano, Željo. Bez ikakvog subjektivnog mišljenja, to je činjenica.prisonbreak je napisao/la:Ko ima vecu tradiciju, koji klub je veci Sarajvo ili Zelji?
Iako komšije vole to malo "isjeći" na periode da bi se približili Želji, tipa Željo bio deset godina u drugoj ligi Yuge, Sarajevo ima trofej više u Jugi itd, al' sveukupno gledano mislim da je stvar jasna.Vi niste ni u Jugoslaviji bili drugi nego treći, poslije Veleža vi idete pa onda Borac. Tada se igrala mnogo, mnogo jača liga i naravno da treba spomenuti koliko je teže bilo nešto za osvojiti u državi od 20+ miliona stanovnika podijeljenu na 6 republika od čega su 2 uvijek bile nadmoćnije (Srbija, Hrvatska pa tek onda BiH). Što se ne bi spominjalo vaših 10 godina u nižem rangu? Upravo takve stvari određuju, između ostalog, veličinu kluba. Vi imate ovaj period poslije rata gdje ste ubjedljivo najbolji i najtrofejniji ali lopta se još igra pa ćemo vidjeti gdje smo.
Ja ti govorim o sadašnjosti, sveukupno gledano Željo je veći klub od Sarajeva, od trofeja, europskih uspjeha do međusobnih duela. Ni u jednom parametru niste uspješniji, al' iz nekog razloga imate potrebu da ulazite u bespotrebne rasprave, sa pričom "bili" i "biti ćemo"

I vidiš tačno pišeš o dijelovima, čuj "Vi imate taj period poslije rata...", rekoh već, znam vam sve cake, al' istina je jedna

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ni u jednom parametru, a uspješniji u Jugoslaviji bili od njih. 
Sprem'te se, mitomani!

Sprem'te se, mitomani!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Bravo, džematlijo!High je napisao/la:Željezničar je mit, Sarajevo klub.prisonbreak je napisao/la:Ko ima vecu tradiciju, koji klub je veci Sarajvo ili Zelji?
Da to nije slučajno napisano u Bordo vremeplovu?
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Ne čitam usko štivo svakako. Nemoj to isuviše prinositi duši.Rokoko87 je napisao/la:Bravo, džematlijo!High je napisao/la:Željezničar je mit, Sarajevo klub.prisonbreak je napisao/la:Ko ima vecu tradiciju, koji klub je veci Sarajvo ili Zelji?
Da to nije slučajno napisano u Bordo vremeplovu?
Kako nisu uspješniji ni u jednom parametru? Pa sarajevo je od od 2014 do 2015 godine osvojilo titulu i kup a šta je Željezničar?Raonffa je napisao/la:Ni u jednom parametru niste uspješniji, al' iz nekog razloga imate potrebu da ulazite u bespotrebne rasprave, sa pričom "bili" i "biti ćemo"
Ko te pita za ovo prije i poslije
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa normalno da će biti u dijelovima kad su dvije države grob te **** ludi
još smo u onoj ligi koja je bila jača otprilike 600 puta proveli više godina. Ne igra se lopta samo 25 godina ljudino, treba spomenuti sve a ne jedan manji dio historije, ono kako tebi odgovara.

Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 29 avg 2018, 19:55, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Pa kakav je to parametar?High je napisao/la:Ni u jednom parametru, a uspješniji u Jugoslaviji bili od njih.
Sprem'te se, mitomani!

Od kada se to "period u Jugoslaviji" vadi kao parametar u poređenju uspješnosti klubova? Koliko znam, to su već gore nabrojani trofeji, uspjesi, međusobni dueli...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Najbitniji je period u Jugi i ono što piše u Bordo vremeplovu, kraj priče!
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- Osttribine
- Kontakt:
Bila prva u jednoj od grupa, ljudi shvatite da se taj kup tek pod okriljem UEFA od 1994.e godine igrao, i igrao se tokom ljeta, a pobjednik sticao pravo nastupa u prvom kolu Kupa Uefa. Sve do te 1994.e je u tom Intertoto Kupu je mogao igrati ko je htjeo, a nakon priznavanja od UEFA pravo nastupa se sticalo kroz ligu odnosno mjesto koje nije vodilo u ove "glavne" kupove vodilo je u Intertoto, npr. sad bi to u slucaju nase lige bilo 4. ili 5. mjesto. A sto se Mitropa odnosno srednjoevropskog kupa tice, pravo nastupa u njemu su sticale ekipe koje su osvajale drugu ligu i ulazili u prvu. Celik je tu imao uspjeha u dva navrata, kao i jednom Iskra Bugojno. Od jacih liga u tom Kupu je ucestvovala samo Italija odnosno njihovi predstavnici, sve ovo naravno mozete provjeriti uz par klikova na netu.Brcanskamalta je napisao/la:Jeste yebo te franto.Rokoko87 je napisao/la:Je l to onaj league cup winners zvjezdicaBrcanskamalta je napisao/la:Kako racunate celiku taj "intertoto"kup a Slobodi ne racunate....Ne racunate nam ni legalno uzeti kup prvoligasa jedno zvanicno takmicenje. ..
Dupli arsini nevalja to drugovi sa svete teme.![]()
Ozbiljno i Sloboda je osvajala Intertoto kup....Nema duplih arsina. Imamo dva kupa.Jedan Jugo jedan evropski...
Pa kralju moj, valjda se kod poređenja uspješnosti klubova gleda cijeli period njihovog postojanja, a ne određeni periodi? Znači sveukupno nešto.MortemHz je napisao/la:Pa normalno da će biti u dijelovima kad su dvije države grob te **** ludijoš smo u onoj ligi koja je bila jača otprilike 600 puta proveli više godina.
Ja razumijem da je vama to teško priznati kad vidite broj trofeja, al' budite malo realni

Edit: Čuj ne igra se fudbal 25 godina, a on izvadio period jedne države i vadi mi to kao parametar nekakvog uspjeha

Pa vi ste ti koji prave periode, ja baš govorim suprotno, cjelokupno gledano Željo je veći klub.
Sarajevo je mnogo uspjesnije samo ih je sad malo stalo.... 

- Beduin
- Kontakt:
Istina, osvojili sve sto se moze osvojiti, naravno u ratnom periodu.svrakino1921 je napisao/la:Sabinho je napisao/la:Naravno da je u odredjenom smislu derbi jer je Celik poslije Sarajeva i Zeljeznicara nas najveci klub.

U ex jugoslaviji se naigrali u cvajti, navijaci i ljubav prema Celiku na drugu stranu. U zajednickoj ligi ko tuki su, ko i Velez ni Evrope nit kojeg klinca. Pa jbte u zajednickoj ligi su veci Modrica, Leotar i jos masa ih, nego Sloboda, Celik ili Velez.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
i borac isto osvojio 1992. sekOsttribine je napisao/la:Bila prva u jednoj od grupa, ljudi shvatite da se taj kup tek pod okriljem UEFA od 1994.e godine igrao, i igrao se tokom ljeta, a pobjednik sticao pravo nastupa u prvom kolu Kupa Uefa. Sve do te 1994.e je u tom Intertoto Kupu je mogao igrati ko je htjeo, a nakon priznavanja od UEFA pravo nastupa se sticalo kroz ligu odnosno mjesto koje nije vodilo u ove "glavne" kupove vodilo je u Intertoto, npr. sad bi to u slucaju nase lige bilo 4. ili 5. mjesto. A sto se Mitropa odnosno srednjoevropskog kupa tice, pravo nastupa u njemu su sticale ekipe koje su osvajale drugu ligu i ulazili u prvu. Celik je tu imao uspjeha u dva navrata, kao i jednom Iskra Bugojno. Od jacih liga u tom Kupu je ucestvovala samo Italija odnosno njihovi predstavnici, sve ovo naravno mozete provjeriti uz par klikova na netu.
45515
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa to je moja poenta. Ti si se bazirao na Bosnu i ne popuštaš sa tim gdje i jeste uspješniji što sam napisao u prvom postu ali nekim čudom ignorišeš igranje u Jugoslaviji jer znaš da ste tada vrlo malo imali a opet ti spominjem da smo tamo proveli puno više vremena nego sad i koliko je samo jača liga bila. Jedan period je bila 4. ili 5. po jačini, ne mogu se sad sjetiti. Bosna je trenutno na 40. mjestu. Upravo ti i govorim da trebaš uzeti komplet period a ne onaj koji tebi više odgovara. Nije meni ništa teško priznati jer je taj broj mizeran i tehnički se može stići za 2 godine, ostalim klubovima više treba. Evo ti si u par navrata pisao da Zrinjski ne može biti veći klub od Veleža a Zrinjski ima mnogo više trofeja. Ovo ti govorim jer si kontradiktoran. Kada je Željo u pitanju ti gledaš trofeje a kada porediš druge onda budeš realniji i uzmeš u obzir više faktora što i jeste ispravna stvar. Mislim da si napisao i da je Velež veći od Čelika a Čelik ima više trofeja, razumiješ šta ti govorim?Raonffa je napisao/la:Pa kralju moj, valjda se kod poređenja uspješnosti klubova gleda cijeli period njihovog postojanja, a ne određeni periodi? Znači sveukupno nešto.MortemHz je napisao/la:Pa normalno da će biti u dijelovima kad su dvije države grob te **** ludijoš smo u onoj ligi koja je bila jača otprilike 600 puta proveli više godina.
Ja razumijem da je vama to teško priznati kad vidite broj trofeja, al' budite malo realni
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- Osttribine
- Kontakt:
U pravu si, promakao mi je Borac BL.grbavicka je napisao/la:i borac isto osvojio 1992. sekOsttribine je napisao/la:Bila prva u jednoj od grupa, ljudi shvatite da se taj kup tek pod okriljem UEFA od 1994.e godine igrao, i igrao se tokom ljeta, a pobjednik sticao pravo nastupa u prvom kolu Kupa Uefa. Sve do te 1994.e je u tom Intertoto Kupu je mogao igrati ko je htjeo, a nakon priznavanja od UEFA pravo nastupa se sticalo kroz ligu odnosno mjesto koje nije vodilo u ove "glavne" kupove vodilo je u Intertoto, npr. sad bi to u slucaju nase lige bilo 4. ili 5. mjesto. A sto se Mitropa odnosno srednjoevropskog kupa tice, pravo nastupa u njemu su sticale ekipe koje su osvajale drugu ligu i ulazili u prvu. Celik je tu imao uspjeha u dva navrata, kao i jednom Iskra Bugojno. Od jacih liga u tom Kupu je ucestvovala samo Italija odnosno njihovi predstavnici, sve ovo naravno mozete provjeriti uz par klikova na netu.
seljescar stariji 25 godina..sarajevo igralo 25 sezona vise u prvoj ligi..znaci nerjeseno
prednost seljescara je ta sto sarajevo nikad nije izbacivano u nizi rang takmicenja i nemaju legende koje su osudjivane zbog svoje skromnosti, jer su utakmice voljenog zeljkana prodavali za samo 50 njemackih maraka 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.