FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neprilagodjen
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neprilagodjen » 07 okt 2010, 15:12

Neće. zato što je počeo da se gradi sistem. Ta gradnja sistema će trajati još par godina
Nije valjda da očekuješ da se za toliko godina još neće donijeti Zakon o sportu i privatizaciji sportskih kolektiva?

Onda smo u banani svi,ako se nastavi ovo bezvlašće u kojem bi razni Predsjedničičiččičičiići :D ,da upravljaju tudjim parama....

Uloži Baja svoje pare pa odlučuj šta hoćeš,a ne ovako da glumiš gazdu sa parama od grada,kantona,sponzora i sl....
Zadnja izmjena: Neprilagodjen, dana/u 07 okt 2010, 15:22, ukupno mijenjano 2 puta.

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 07 okt 2010, 15:12

nikad_izvini je napisao/la:
Avanes je napisao/la:@nikad izvini
sjetih se jos jednog Željinog proljeća u sezoni 2003/2004 kad nas je Oda vodio. Na jesen bili osmi, a na kraju samo dva boda iza Širokog koji je uzeo titulu (dakle viceprvaci).

Neprilagodjeni evo i ja se pridruzujem porukama koje udaraju na tvoju inteligenciju.
Kada smo njanjama preokrenuli sa 0:1 na 2:1 :mrgreen:
To je ona sezona s Odovicem kad smo cini mi se imali 12 2 1 omjer u drugom dijelu.Bio Zrinjski prvak,a mi drugi.Mada ko garantuje plavo proljece,ali u naredna tri meca mozemo puno toga napraviti.S cetiri boda iz dva sarajevska :mrgreen: meca su odlicna,a sest donosi borbu za titulu sto posto :mrgreen: jer nam slijede dosta laksa gostovanja.Zato je ova pobjeda protiv Celika ko kuca velika jos kad se uzme u obzir igra(samo u Sirokom losije bilo) onda ne moze bolje.
AMAR OSIM!

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 07 okt 2010, 15:18

avlami97 je napisao/la:Željo je trenutno drugi, ali će se na kraju sezone ako Bog da okititi novom titulom. To mi svi želimo. Kao i poslije svake utakmice se razvije priča i to je dobro, jer o Želji pišemo jer ga volimo. Svi mi trebamo imati jedan cilj, a cilj je jasan - cilj je Željo. Mnogi govore da je titula došla prerano, a ja ću opet napisati što sam već jednom da titule nikada ne mogu doći prerano, Naročito za struku, igrače i klub. Titula je došla prerano samo za navijače. Mi smo ti koji treba uvijek davati podršku Želji, ali uvijek. Prije par godina smo igrali protiv Posušja. Kiša, ružno vijeme, ja sa djetetom na sjeveru. Jedva 1000 ljudi. Cijeli stadion skandira "uprava napolje" i "sudija lopove". Ja volim Želju i neću ništa što je protiv Želje. Sudija prvh 45 minuta sudi odlično, narednih 15 šilji za Želju i zadnjih pola sata svira što ni fudbaleri sami sebi ne bi svirali. Dajemo gol u 93. minuti - Igor Radovanović. Nije mi drago zbog igre i sudijske krađe, ali mi je drago što smo uzeli. Prvenstveno zbog dušmana, jer oni tako uzimaju dosta češće od nas. Pored mene je sjedio Amar Osim i pitam ga - šta je ovo?. Kaže, ne znam ja sam platio kartu i pokazuje mi je - 7KM. Poslije mi je pričao da je taj isti sudija ukop'o Želju u Trebinju, kada smo trebali uzeti titulu, a uzeo je Leotar. Ja to vrijeme više ne želim da se ponovi. I mislim da neće. Zašto neće? Neće. zato što je počeo da se gradi sistem. Ta gradnja sistema će trajati još par godina, a u tom vremenu bih ja volio da stalno uzmemo titulu. Tako izlazimo u Evropu. Pare liježu na kraju sezone. I tako par sezona kada bi izgurali, tek bi onda mogli dovoditi za naše prilike dobre igrače koji će htjeti da potpišu, ne na 4 već na 5,6 godina , pa i više. Zašto?. Zato što će im plata biti 4-5000, a ne 500 - 1000 KM.Moći ćemo prodavati igrače i zarađivati. Tada nećemo morati tražiti igrače oni će sami dolaziti. Ne zato što vole Želju, nego zato što vole sebe.Tada ćemo se moći nositi, ne sa ovim iz naše, nego i sa onim iz mnogo jačih liga. Možda uletimo i u neko takmičenje lige Evrope ili čak i ligu prvaka. No, to je još daleko i zato mi je drago što smo počeli graditi sistem. Sistem, sistem i samo sistem. A što se tiče ove sezone, za sada idemo dobro i biće još bolje. Mora biti bolje. Trebamo i hoćemo biti šampioni, a da bi to ostvarili treba da smo k'o jedan. Zajedno. Skupa.Treba da vjerujemo u uspjeh i uspjeh će doći. Željo je šampion.
SVAKA CAST!! Slazem se u potpunosti ;)
Razumijes ti mene burazere moj :)

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 07 okt 2010, 15:55

da nam je savez organizovan kao sto nije , razmisljali bi o uvodjenju stranih sudija , jer je ocigledno da ovi nasi i kad nemaju namjeru da nastele utakmicu , nemaju kvalitet da budu dobre sudije , mislim da bi sa stranim sudijama koji imaju kvalitet to puno bolje izgledalo , daj boze da uskoro udruzenje premijerligasa preuzme vodjenje premijer lige , nadam se da ce u martu biti neke promjene , ili nek nas platini posalje u sportsku izolaciju

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 07 okt 2010, 16:14

Neprilagodjen je napisao/la:
Neće. zato što je počeo da se gradi sistem. Ta gradnja sistema će trajati još par godina
Nije valjda da očekuješ da se za toliko godina još neće donijeti Zakon o sportu i privatizaciji sportskih kolektiva?

Onda smo u banani svi,ako se nastavi ovo bezvlašće u kojem bi razni Predsjedničičiččičičiići :D ,da upravljaju tudjim parama....

Uloži Baja svoje pare pa odlučuj šta hoćeš,a ne ovako da glumiš gazdu sa parama od grada,kantona,sponzora i sl....
Bez obzira kada se donio ili ne donio Zakon o sportu ili/ti privatizaciji sportskih kolektiva u istim treba da funkcionira sistem. U Želji nije bilo sistema. Odnosno tačnije, bio je ali on nije imao svoj cilj, strategiju, nismo znali što hoćemo i što možemo. Moje mišljenje je da se taj sistem lagano uspostavlja i to je pozitivno, neovisno o bilo kakvim Zakonima ili privatizacijama. Mora se za cilj izboriti i ta borba traje i biće ako Bog da uspješna. U ovoj Premier ligi jedino Široki ima sistem i zahvaljujući njemu ostvaruje određene rezultate u kontinuitetu. Ko je Široki? Šta je Široki?. Prije rata sam išao u Lišticu i gledao utakmicu Pofalićkog protiv Mladosti iz Lištice, Regionalna liga jug, a vidi gdje su danas. Ja neću da Željo bude k'o Široki. Ja hoću jačeg i boljeg Želju od tamo neke Mladosti iz Lištice, ne jednom već jačeg i boljeg bar za tri koplja. Ja to hoću. Ja znam da će tako i biti ako Bog da, a zato nam je potrebna vjera u Želju, u klub u našu ljubav. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 07 okt 2010, 17:08

Bice buraz korteo sa Dobrinje kao i dosad svake godine, bicemo i blagovremeno obavješteni u koliko sati je okupljanje na lokaciji i polazak....bar Lukavica je najmanji problem što se tice gostovanja.
Ne treba ti ni lova, ni prevoz, ma ništa...samo dobra volja.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 07 okt 2010, 17:20

Feljton: Željezničar kroz godine (dio VI)
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/fe ... ine-dio-vi
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Manijak sa sjevera
Kontakt:

Post Postao/la Manijak sa sjevera » 07 okt 2010, 22:14

Imali link neki od Sejine nove pjesme?

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 07 okt 2010, 23:31

Preživio sam, nisam dobio ban :mrgreen:

Još jednom da objasnim da mi ne smeta konstruktivna kritika forumaša tipa @čamca, niti se predstavljam većim navijačem od njega :mrgreen: Smeta mi što nema sabura. Da ponovim još jednom. Dok se ŽELJO ne privatizuje, dok se namještanja ne budu sankcionisala zatvaranjem aktera jer je to ozbiljno krivčno djelo, dok se još par klubova u BiH ne bude privatizovalo, dok nam je savez ovakav-kakav jeste, reardiran, politički, bez ikakve veze sa fudbalom, dok ne promijenimo travu na Grbavici(ono je oranica a ne teren) od ŽELJE kakvog priželjkujemo NEMA NIŠTA. Atrakciju ćemo gledati povremeno, kad nas pročepi. U suštini, možemo i trebali bi da budemo u vrhu BiH fudbala i nadamo se nekom laganom/raspalom :mrgreen: protivniku u Europi kojeg možda možemo proći i slaviti kao da smo uzeli LŠ. Izgleda da će nam ukinuti vize pa se možemo se nadati nekom mangupskom euro(a ne azijskom) gostovanju da vidimo na šta liče ti euro navijači :mrgreen:
Meni je automatski lakše kad nemam velika očekivanja. Preko glave mi je bilo tavorenja u sredini tabele a nekada i na samom dnu. Uživam u svakom trenutku. Ne igramo dobro a pobjeđujemo. Ih, meni još slađe :mrgreen: Dok je tako, dobro je. Dosta je više sredine tabele i misaone imenice zvane "pobjeda u gostima". Jer, imali smo mnogo jaču ekipu pa nas destkovani ozljedama Newcastle umlati ko mačku na ćilimu, sve varnice okolo letjele :mrgreen:
Ne znam zašto naš narod nema sabura i zašto (pre)brzo zaboravi sve ružne stvari koje su se dešavale u proteklih par godina. Ko hoće da gleda, gledaće. Ko neće, ****, eno Čelzija, Reala i tako tih mangupskih ekipa. @Čamac, ovo se ne odnosi na tebe nego na te koji neće da gledaju "ovakvog Želju" :mrgreen: Fulili su državu na njihovu žalost :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 07 okt 2010, 23:56

Nikad Izvini je u pravu definitivno :!:
Nema nekih velikih pomaka ka naprijed bez onih navedenih osnovnih stvari : Zakon o sportu, privatizacija klubova, ulaganje kapitala u naše klubove gdje se zna ko je gazda i kome se polažu racunu, rastjerivanje polusvijeta iz našeg fudbala (čelinici NS, mešetari, razni kvazi menageri, preloša sudijska organizacija sa još lošijim sudijama itd).
Preduga je lista toga šta treba da se ucini da bi se samo stekli uslovi za koliko-toliko normalnu ligu i normalno poslovanje i egzistenciju klubova.
Hocemo da se nosimo sa 5 puta skupljim i organizovanijim Hapoelom, a igramo u divljackoj ligi po nekakvim livadama i kukuruzima (sinoc kad sam vidio prve kadrove reportaže sa utakmice iz Travnika i kako čoban odmah iznad stadiona sabira stado ovaca, covjeku dođe da place od tuge) , gdje vladaju polupismeni ljudi koji jedva barataju sa maternjim jezikom (tipa Čolaković ili Ušanović), gdje nekakvi menageri se motaju oko klubova ko lešinari obecavajuci kule i gradove našim igracima i odvode ih za mizeriju...e pa ne može, nikako.

LiMvOtElJoZe
Kontakt:

Post Postao/la LiMvOtElJoZe » 08 okt 2010, 00:32

[youtube][/youtube]
:mrgreen:

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 08 okt 2010, 01:30

fakat je ovo postalo degutantno...
bistrik, aco, i ko jos ima nadleznost, brisite ove infantilne postove u zadnja dva tri dana...otelo se, od 30 postova dva su konstruktivna ostalo su "FB komentari"...
Zadnja izmjena: Seyo_TM, dana/u 08 okt 2010, 08:47, ukupno mijenjano 1 put.

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 okt 2010, 08:45

Obrisana bruka off-a,nikoga apsolutno nikoga ne zanima da li cete i kako ici na utakmice,to se dogovorite preko PP-a a ovaj svima vidljivi dio foruma ostavite ostatku forumasa koji zele nesto konstruktivno reci ili nesto novo cuti.Hvala.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

tik-tak
Kontakt:

Post Postao/la tik-tak » 08 okt 2010, 11:46

je li istina da je onaj crni golman otisao u genovu
MOJA MISIJA JE DA NONAME DOBIJE BAN

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 08 okt 2010, 12:16

Kakav li je ovaj mali? Ima li za nas materija tu?
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-44458.htm

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 okt 2010, 12:30

čamac je napisao/la:Kakav li je ovaj mali? Ima li za nas materija tu?
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-44458.htm
materijala ima bilo je i nekih koraka da se dovede ali puno para ima jos nekih prica da bi nam moglo stici jos nekih igraca na polusezoni, mada sve te neke price obicno kad dodje 5 do 12 padnu u vodu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 08 okt 2010, 12:56

Većinom kad se priča da je sve dogovoreno, od toga ne bude ništa, al' zato dođu neki igrači bez puno pompe,
a pokažu se kao odlične investicije npr. Vasilić, Čolić, Bogićević, Marković...
Mada se za Čolića govorkalo i ranije, onda je bilo sve propalo.
;)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 08 okt 2010, 13:04

Amar je pratio uzivo utakmicu protiv Makedonije, mislim da druge dvije nije, ali je dobio informacije o ucinku pojedinih igraca. On ce znati sta je najbolje. Ne treba zaboraviti da para nema.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 okt 2010, 13:34

ellaxaz je napisao/la:Većinom kad se priča da je sve dogovoreno, od toga ne bude ništa, al' zato dođu neki igrači bez puno pompe,
a pokažu se kao odlične investicije npr. Vasilić, Čolić, Bogićević, Marković...
Mada se za Čolića govorkalo i ranije, onda je bilo sve propalo.
;)
Imali smo dogovor sa nekim igracima ako ne nadju angazman vani da dodju nama takav je bio i dogovor sa Colicem izmedju ostalog osmanagicem i dzafic je dolazio na pregovore prije potpisa za celik ali je trazi posebne uslove,v jerujem da ce na polusezoni biti slicna situacija.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 08 okt 2010, 14:44

znali neko tacno,cuo sam neke suplje da je kerla potpiso predugovor sa nekim hrvatskim klubom
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921, Hrasno15, Levin i 20 gostiju.