FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Lillard
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Lillard » 27 avg 2018, 16:12

Neymar u posjetu klubu, eno ga i u svlačionici. Toga valjda samo u Barceloni ima. Ko da nikad nije ni otišao.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 27 avg 2018, 16:34

AlfredNobel je napisao/la:
Opet kažem, koliko god neko umanjivao značaj Neymara ili ga mrzio zato što je otišao, mi smo izgubili igrača koji može riješiti meč jednim potezom, jedini koji je bio takav uz Messija. Koliko puta tok utakmice nije išao prema planiranom, pa Neymar na osnovu nekog individualnog poteza riješi stvari. Treći najbolji igrač svijeta bez ikakvih dilema, poslije Messija i Ronalda, naravno.
KdB i Hazard su puno bolji igrači od Neymara, a o Griziju da ne govorim.
Što se njegovim izvedbi tiče imao je vrh ona 2 mjeseca kad je Leo bio povrijeđen i tada je bio najbolji igrač ekipe, ovo ostalo ni blizu tom nivou.
Da ne govorim kako je svojim promašajima koštao Barcu titule u sezoni 13/14 i kako je očajnu sezonu imao 16/17 (s izuzetnom one utakmice protiv PSG-a).
Izvikan, cigan, vječiti talenat, simultant.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 27 avg 2018, 16:35

Mokes je napisao/la:
Opet kažem, koliko god neko umanjivao značaj Neymara ili ga mrzio zato što je otišao, mi smo izgubili igrača koji može riješiti meč jednim potezom, jedini koji je bio takav uz Messija. Koliko puta tok utakmice nije išao prema planiranom, pa Neymar na osnovu nekog individualnog poteza riješi stvari. Treći najbolji igrač svijeta bez ikakvih dilema, poslije Messija i Ronalda, naravno.
Što se njegovim izvedbi tiče imao je vrh ona 2 mjeseca kad je Leo bio povrijeđen i tada je bio najbolji igrač ekipe, ovo ostalo ni blizu tom nivou.
Da ne govorim kako je svojim promašajima koštao Barcu titule u sezoni 13/14 i kako je očajnu sezonu imao 16/17 (s izuzetnom one utakmice protiv PSG-a).
:lol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 avg 2018, 16:35

Mokes je napisao/la:
Daleko od toga, ali poštujem.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 avg 2018, 16:54

Od Neye se ocekivao produktivniji igrac, s obzirom da je poslije Messija najtalentovaniji igrac svijeta, godinama.

To nismo dobili, kao ni Pariz.
27.10.2020

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 27 avg 2018, 17:23

Samo mala digresija vezana za Suareza u Liverpoolu, nije on toliko zabijao neke ekstra važne golove, šta više imao je slab record protiv TOP 5 ekipa, ali je svojom igrom na terenu pravio razliku, doslovno je jeo teren. A zadnji put kada sam Suareza iz Liverpoola vidio u Barceloni je ona njegova prva sezona kada je osvojena tripleta (?), sve poslije toga nije ona dimenzija Suareza, mada naravno u to ulazi i drugačiji stil igre kao i zamisli trenera.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 27 avg 2018, 17:30

Ove prve tri zvanične utakmice me nisu previše dojmile. Možda najbolji dojam protiv Alavesa, ali i tu je Messi bio na drogama. Čini mi se da je opet pitanje vremena kad će Valverde vratiti 4-4-2 formaciju jer je očigledno da 4-3-3 nikako ne može ukomponovati. Rano je za bilo kakve prognoze, ali ako ovako nastavimo igrati od Lige prvaka nema ništa jer taj trofej osvajamo samo kada gazimo protivnike k'o plitak potok.
Mes Que Un Club

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 27 avg 2018, 17:49

hule_barca je napisao/la:Ove prve tri zvanične utakmice me nisu previše dojmile. Možda najbolji dojam protiv Alavesa, ali i tu je Messi bio na drogama. Čini mi se da je opet pitanje vremena kad će Valverde vratiti 4-4-2 formaciju jer je očigledno da 4-3-3 nikako ne može ukomponovati. Rano je za bilo kakve prognoze, ali ako ovako nastavimo igrati od Lige prvaka nema ništa jer taj trofej osvajamo samo kada gazimo protivnike k'o plitak potok.
Sto je zalosno, i ja mislim da ce okrenuti na 4-4-2, i to ne sa Coutinhom, Dembeleom, Messijem i Suarezom kako ja ocekujem, nego ce Dembele na klupu, a Vidal ce na teren, samo golovi i odlicne partije uz pritisak uprave i navijaca Dembu drzi na terenu.
Prvi kiks i losa partija Dembelea ga salje na klupu, a vjerovatno bi ga i bez toga klupirao u nekoj derbi utakmici.

Silovanje Rakitica koliko god ovaj da dobro igra ne smije da se nastavi, kao ni Roberta i Albe, radije cu gledati Arthura kako pravi greske i uci na njima, nego Rakitica koji ce krepati od umora nakon 20 utakmica sezone.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 avg 2018, 18:01

Osim13 je napisao/la:Samo mala digresija vezana za Suareza u Liverpoolu, nije on toliko zabijao neke ekstra važne golove, šta više imao je slab record protiv TOP 5 ekipa, ali je svojom igrom na terenu pravio razliku, doslovno je jeo teren. A zadnji put kada sam Suareza iz Liverpoola vidio u Barceloni je ona njegova prva sezona kada je osvojena tripleta (?), sve poslije toga nije ona dimenzija Suareza, mada naravno u to ulazi i drugačiji stil igre kao i zamisli trenera.
Ma nebitno što mu je bio slab rejting protiv većih klubova, znao je on zabiti Chelseaju iz slobodnog, Unitedu, Tottenhemu, a posebno su mi u sjećanju ostala dva projektila, protiv Fulhama i Evertona. Bio vam je tad ključni igrač, uvalio 30 golova tu sezonu, a za četiri sezone zabio 82 uz 48 asistencija, što je vrhunski.

Velika razlika je to bila između tadašnjeg i današnjeg Suareza.. Mora se uozbiljiti, zapustio se previše, mora raditi. Ne treba njemu puno za to, klasa je on, ali malo više discipline mu ne bi falilo. Gledaj kakva je zvjerka bio u Liverpoolu, razvaljivao sve pred sobom, a boga mi, bio je neuporedivo mršaviji. :D

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 27 avg 2018, 18:05

ljudi prave formacije bez Suareza :rol:

sto se prije pomirite s cinjenicom da ce igrati 90% utakmica to ce vam biti lakse
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 avg 2018, 18:10

Osim13 je napisao/la:Samo mala digresija vezana za Suareza u Liverpoolu, nije on toliko zabijao neke ekstra važne golove, šta više imao je slab record protiv TOP 5 ekipa, ali je svojom igrom na terenu pravio razliku, doslovno je jeo teren. A zadnji put kada sam Suareza iz Liverpoola vidio u Barceloni je ona njegova prva sezona kada je osvojena tripleta (?), sve poslije toga nije ona dimenzija Suareza, mada naravno u to ulazi i drugačiji stil igre kao i zamisli trenera.
Suarez iz druge Luchove sezone je najbolji napadac u zadnjih 10 godina vjerovatno. Pa zabio je 60 golova u sezoni covjece.

I odvadite malo, pricate kao da je rijec o Ibisevicu jbt.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 avg 2018, 18:19

hule_barca je napisao/la:Ove prve tri zvanične utakmice me nisu previše dojmile. Možda najbolji dojam protiv Alavesa, ali i tu je Messi bio na drogama. Čini mi se da je opet pitanje vremena kad će Valverde vratiti 4-4-2 formaciju jer je očigledno da 4-3-3 nikako ne može ukomponovati. Rano je za bilo kakve prognoze, ali ako ovako nastavimo igrati od Lige prvaka nema ništa jer taj trofej osvajamo samo kada gazimo protivnike k'o plitak potok.
Pa kako ce se ukomponovat sa 4-3-3 kad imas nanekreativniju i najsporiju vezu od svih top klubova. Sporiju ima mozda samo United. :lol:

Ovako ti treba 6 u vezi, da se bar malo ne osjeti to :mrgreen:
27.10.2020

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 avg 2018, 18:33

Pa ne može klub poput Barcelone čekati da Suarez smrsa i proradi. Nije kantonalna liga. Otjerati cigu prvom prilikom.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 avg 2018, 18:37

Suarez je od Liverpoolovih dana do početka ove godine drugi igrač svijeta. To što je sada pao qrcu za uši je druga priča.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 avg 2018, 18:45

Rajaz je napisao/la:Suarez je od Liverpoolovih dana do početka ove godine drugi igrač svijeta. To što je sada pao qrcu za uši je druga priča.
Naravno, i nije talentiran kao ostali, ali je izgubio svoju glavnu osobinu- da se trudi i da grize po terenu.

Ne znam da li je to zbog kila ili manjka motivacije, pa on je silovao stopere svojim presingom, pogotovo je bio najbolji igrac u osjecaju za prostor, slican work rate je imao kao Cavani do ove godine.
27.10.2020

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 avg 2018, 18:49

leorey je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:Suarez je od Liverpoolovih dana do početka ove godine drugi igrač svijeta. To što je sada pao qrcu za uši je druga priča.
Naravno, i nije talentiran kao ostali, ali je izgubio svoju glavnu osobinu- da se trudi i da grize po terenu.

Ne znam da li je to zbog kila ili manjka motivacije, pa on je silovao stopere svojim presingom, pogotovo je bio najbolji igrac u osjecaju za prostor, slican work rate je imao kao Cavani do ove godine.
Višak kilograma i samopouzdanje u qrcu.

Ništa što par utakmica klupe ne može popraviti.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 27 avg 2018, 18:53

leorey je napisao/la:
Pa kako ce se ukomponovat sa 4-3-3 kad imas nanekreativniju i najsporiju vezu od svih top klubova. Sporiju ima mozda samo United. :lol:

Ovako ti treba 6 u vezi, da se bar malo ne osjeti to :mrgreen:
Slažem se da je naš vezni red jedan od najgorih u ovom stoljeću, ali to je do uprave. Ipak, mislim da i sa veznim redom Busquets - Vidal - Coutinho možemo solidno parirati, pa čak i da Messi igra lažno desno krilo, Vidal bi to mogao pokriti. Problem je što je Suarez tanak i što se Dembele očito bolje snalazi na desnoj strani.
Mes Que Un Club

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 avg 2018, 19:10

Jok, eto trebaš ga odmah šutnuti kao zadnjeg papka.. Sreća pa se mi ne pitamo i sreća što je to totalno drugi mentalitet, civilizacija i sistem u odnosu na našu balkansku džunglu. Nigdje se ne tjera i ne progoni kao kod nas, jer to nije normalno. Kako mi ide na živce kad se neko tako omalovažava, kao da je pobio nekome pola familije, pa se okomili na njega. Ali, dobro, što jednom prilikom reče Kolarov u jednom intervju, ima tu i ličnih frustracija kod našeg naroda.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 avg 2018, 19:14

Frajer u 30im, prošla sezona loša, ova krenula katastrofalno.. jasta nego sutnuti na vrijeme.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 27 avg 2018, 19:15

AlfredNobel je napisao/la:Jok, eto trebaš ga odmah šutnuti kao zadnjeg papka.. Sreća pa se mi ne pitamo i sreća što je to totalno drugi mentalitet, civilizacija i sistem u odnosu na našu balkansku džunglu. Nigdje se ne tjera i ne progoni kao kod nas, jer to nije normalno. Kako mi ide na živce kad se neko tako omalovažava, kao da je pobio nekome pola familije, pa se okomili na njega. Ali, dobro, što jednom prilikom reče Kolarov u jednom intervju, ima tu i ličnih frustracija kod našeg naroda.
Pa dobar ti je primjer Bonuccija, Juventini sa Balkana drvlje i kamenje kad ga vratiše sad, lad neki dsn dočekaše na stadionu čovjeka samo tako :mrgreen:

Nije ni čudo što smo shupak svijeta :kafa:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.