Prva liga FBiH - 2018/19

Moderator/ica: GracanicaAA

BihacSN
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH - 2018/19

Post Postao/la BihacSN » 26 avg 2018, 17:34

Što ste kao navijači dozvolili da mjenja naziv

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 avg 2018, 17:52

rodjak je napisao/la:ja ne mogu da odgonetnem kome treba Olimpic(K) kao klub i radi cega postoji.I ova 2 navijaca navijalu ili za Zelju ili za Sarajevo,nema sanse da navijaju samo za Olimpic osim ako to nije radi licne neke koristi.

Zamisli,recimo otvoris kafic i sam ti u njemu sjedis sa kolegom po citav dan i kazes da zelis biti u konkurenciji za najbolji kafic u gradu Ccccc :roll:
Mozda vi vodite svoj klub kao kafic pa tako racionaliziras, i napustili bi ga u treptaj oka kad festa prestane. Malo smijesno da spominjes konkurenciju za najbolji kafic u gradu kad vas Mostar u tom pogledu i ne treba, ni fudbal uopste, jer vam je gradski konkurent uzeo nekoliko drzavnih titula vec, i posto se vi hvalite da niste bosnje, ne vidim sto ste se segregirali u taj manji kaficic. Zar nije podijela bila losa stvar?

Kad ti je ljubav uslovna ili kako ti razmisljas "iz neke licne koristi" kao tvoja, onda si prostitutka, kad je bezuslovna kao nasa, onda je istinska.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 avg 2018, 17:52

BihacSN je napisao/la:Što ste kao navijači dozvolili da mjenja naziv
Gazda nekadašnji promijenio jedno slovo. I to je to.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 26 avg 2018, 18:00

Naša ljubav je uslovna, mi napuštamo Klub kad je najteže, a vaša je istinska,ona prava s 0 pogledanih utakmica Olimpicka uzivo :urnebes: :lolno: :tokralju:

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 avg 2018, 18:07

drakensang je napisao/la:Naša ljubav je uslovna, mi napuštamo Klub kad je najteže, a vaša je istinska,ona prava s 0 pogledanih utakmica Olimpicka uzivo :urnebes: :lolno: :tokralju:
1. Ali jesam. :rol: Samo ne mnoge jer zivim daleko, i davno je bilo.
Mokroguz je napisao/la:[...]Kad ti je ljubav uslovna ili kako ti razmisljas "iz neke licne koristi" kao tvoja, [...]
2. Pa koliko racuna imate cojce :think:

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 26 avg 2018, 18:13

Hocemo li po 50KM da ja i rodjak nismo na istom kontinentu, a ne da su nam isti racuni :D

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 avg 2018, 18:15

Pa u tom slucaju si samo priznao da vam je ljubav uslovna. :urnebes:
Sta bi vi da ostanete samo vas dvojica na forumu, ili dolazi vam po 50-200 ljudi svaku utakmicu, bi li prestali navijati za Velez? Sto ili zasto nebi?

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

nokee95
Kontakt:

Post Postao/la nokee95 » 26 avg 2018, 19:04

Mali dio atmosfere od jucer, mislim da ovakva posjeta i atmosfera nije nikad zabiljezena u prvoj ligi

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 avg 2018, 20:01

Cestitam Biscanima na ambijentu. :thumbup:

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 avg 2018, 20:09

nokee95 je napisao/la: mislim da ovakva posjeta i atmosfera nije nikad zabiljezena u prvoj ligi
Ona utakmica Sloboda - Jedinstvo je ipak daleko iznad ove... a i znacaj je bio puno veci pa je razumljivo, to je bila utakmica za PL.
Utakmica u rangu derbija Premijer lige a ne ove smrdljive.

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 26 avg 2018, 20:10

nokee95 je napisao/la:

Mali dio atmosfere od jucer, mislim da ovakva posjeta i atmosfera nije nikad zabiljezena u prvoj ligi
Dobar, ali tesko da je atmosfera bila bolja nego na ovoj :D

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 avg 2018, 20:22

harden je napisao/la:
nokee95 je napisao/la: mislim da ovakva posjeta i atmosfera nije nikad zabiljezena u prvoj ligi
Ona utakmica Sloboda - Jedinstvo je ipak daleko iznad ove... a i znacaj je bio puno veci pa je razumljivo, to je bila utakmica za PL.
Utakmica u rangu derbija Premijer lige a ne ove smrdljive.

Uz duzn postovanje prema tim ekipama, ali mislim da je ukupni kvalitet ovih sad ekipa, Veleza i Jedinstva, dosta veci nego tada Slobode i Jedinstva.
Tada je sve nesto bila na brzaka, nije bilo neke organizacije, a i stimalo se puno vise nego sada.

Atmosfera i napetost je bila veca tada.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 avg 2018, 20:29

ASD je napisao/la: Uz duzn postovanje prema tim ekipama, ali mislim da je ukupni kvalitet ovih sad ekipa, Veleza i Jedinstva, dosta veci nego tada Slobode i Jedinstva.
Tada je sve nesto bila na brzaka, nije bilo neke organizacije, a i stimalo se puno vise nego sada.

Govorio sam o posjeti i atmosferi.. da bih pričao o kvaliteti nogometa, morao bih ponovo pogledati onu utakmicu, a to ne smijem ako mi vjeruješ, odmah mi zlo dođe :puke:

Mada teško je i to porediti, ali ona ekipa Jedinstva je bila jača i uigranija od ove, bar mi se čini tako... nije ova ekipa sad toliko jaka, ali ovaj sad Velež bi onu Slobodu uništio za 45min.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 avg 2018, 20:42

harden je napisao/la:
ASD je napisao/la: Uz duzn postovanje prema tim ekipama, ali mislim da je ukupni kvalitet ovih sad ekipa, Veleza i Jedinstva, dosta veci nego tada Slobode i Jedinstva.

Govorio sam o posjeti i atmosferi.. da bih pričao o kvaliteti nogometa, morao bih ponovo pogledati onu utakmicu, a to ne smijem ako mi vjeruješ, odmah mi zlo dođe :puke:

Mada teško je i to porediti, ali ona ekipa Jedinstva je bila jača i uigranija od ove, bar mi se čini tako... nije ova ekipa sad toliko jaka, ali ovaj sad Velež bi onu Slobodu uništio za 45min.
Niste bili losi prvu polusezonu, drugu polusezonu niste bili nesto, ono realno. Nesto kao Zvijezda prosle sezone.
Sloboda nista posebno, jedino ih Ciro izvlacio na atmosferu, ali neke uigranosti i velikog kvaliteta nisam vidio.
Kako su se samo te sezone stimale utakmice. :lol:
Prisustvovao sam par njih gdje se rezultat prije tekme znao, i to broj golova.

Jedinstvo trenutno nije mozda bolje od te dvije ekipe, ali siguran sam da ce ukupni dojam na kraju biti bolji nego tad.
Ne po poziciji na tabeli i bodovima, vec po izgledu na terenu.

Velez prosle sezone u prvom dijelu nije bio nesto, ali na kraju je sigurno bio najbolja ekipa lige, da je sve bilo posteno, bio bi ispred Sloge.
Ove sezone je jaci dosta nego tad.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 avg 2018, 20:48

ASD je napisao/la: Niste bili losi prvu polusezonu, drugu polusezonu niste bili nesto, ono realno. Nesto kao Zvijezda prosle sezone.
Sloboda nista posebno, jedino ih Ciro izvlacio na atmosferu, ali neke uigranosti i velikog kvaliteta nisam vidio.

Jedinstvo trenutno nije mozda bolje od te dvije ekipe, ali siguran sam da ce ukupni dojam na kraju biti bolji nego tad.

Velez prosle sezone u prvom dijelu nije bio nesto, ali na kraju je sigurno bio najbolja ekipa lige, da je sve bilo posteno.
Znam da se prvu polusezonu igralo odlicno, vrhunac igre je pobjeda 3-1 protiv Slobode... Odlaskom Janjosa pocinje raspad, pogotovo dovođenjem onog propaliteta Katalinića.

Sloboda ništa, nešto na individualni kvalitet i nabrijanost zbog Ćire, ostalo pare riješile.
Al da se štimalo na sve strane, uh, itekako jeste. :lol: Baš se išlo na sve ili ništa, šteta što nam je uprava bila ograničena tada, mogli smo do sada biti stabilan premijerligaš da se pametnije razmišljalo.

Mislim da malo precjenjuješ ovu ekipu Jedinstva, al' eto pred nama je, vidjet ćemo. Jedan od uvjeta za Vladu je bio da se igra atraktivan i napadački nogomet.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 avg 2018, 21:03

harden je napisao/la:
ASD je napisao/la: Niste bili losi prvu polusezonu, drugu polusezonu niste bili nesto, ono realno. Nesto kao Zvijezda prosle sezone.

Velez prosle sezone u prvom dijelu nije bio nesto, ali na kraju je sigurno bio najbolja ekipa lige, da je sve bilo posteno.
Znam da se prvu polusezonu igralo odlicno, vrhunac igre je pobjeda 3-1 protiv Slobode... Odlaskom Janjosa pocinje raspad, pogotovo dovođenjem onog propaliteta Katalinića.

Sloboda ništa, nešto na individualni kvalitet i nabrijanost zbog Ćire, ostalo pare riješile.
Al da se štimalo na sve strane, uh, itekako jeste. :lol: Baš se išlo na sve ili ništa, šteta što nam je uprava bila ograničena tada, mogli smo do sada biti stabilan premijerligaš da se pametnije razmišljalo.

Mislim da malo precjenjuješ ovu ekipu Jedinstva, al' eto pred nama je, vidjet ćemo. Jedan od uvjeta za Vladu je bio da se igra atraktivan i napadački nogomet.
Ma, smatram vas top 3-4 ekipe lige, jer ste zadrzali igracki kadar, fakticki ga samo nadogradjujete. Sljedeci prelazni rok vjerujem da ce vam neki igraci otpasti, stici ce neki novi.

Mislim da ovoj ekipi Jedinstva fali jedno 2 igraca 98-godiste i mladji.
Druga stvar, mislim da ima dosta igraca koji imaju visak kilograma i nedovoljne fizicke spreme su.
To su neki problemi u igrackom kadru, mislim da ce se to nekako rijesiti do godine.

tesanj91
Kontakt:

Post Postao/la tesanj91 » 27 avg 2018, 01:26

drinjak81 je napisao/la:Od samog pocetka utakmice se vidjelo sta se danas sprema u Gorazdu.Domaci igraci su u prvom poluvremenu dobili 4-5 zutih kartona a da pri tome nije bilo ozbiljnijeg prekrsaja(niti jednom se nije ukazivala pomoc fauliranom igracu olimpila).Pomocni sudija A1 signalizira ofsajd na povratnoj lopti(igrac koji ubacuje loptu je na korner liniji,igrac koji prima loptu je na 7-8 metara od gola olimpika.Glavni sudija utakmice konstantno dosudjuje nepostojece faule za olimpik oko 16-terca domacina.Igrace koje je vec kartonirao konstantno provocira,cekajuci samo jednu gestikulaciju da im pokaze drugi zuti karton.Koliko znam i poznajem fudbal sudijska trojka kad svira poluvrijeme ceka da svi igraci ispred njih odu u svlacionicu.Danas je A2 sudija sam otisao a da nije cekao svoje kolege.A2 sudija se umjesao medju igrace na putu do svlacionice,i taj A2 sudija je navodno napadnut.Svakakvih utakmica sam vidio u gorazdu,nekad se pomagalo domacinu,nekad i gostu,al ovoo sto je danas bilo ja jos vidio nisam.
Duznost sudije A2 i jest da po zavrsetku krene prema tunelu gdje ce pratiti ulazak igraca i eventualna naguravanja... tako da on je radio onako kako su i upute.... a sto i kako je doslo do obracuna u to nebi ulazio...

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 avg 2018, 09:39

Velež bi trebao ove sezone, da naplati, strpljenje koje su pokazali prošle godine, ništa nabrzinu, već polako ali sigurno formiraj ekipu, sredi infrastrukturu, definiraj buđet. Kao što vas većina tvrdi prošle godine u prvom djelu prosjek, ali u drugom djelu kada se sve posložilo odlični. Sve to su prenjeli u ovu sezonu, i realno bi trebali glatko osvojiti titulu, a obezbijedili su sve potrebne elemente za igranje u PL.
Olimpik je tu negdje, ali organizacijski je trenutno iza Veleža. Plus Olimpik ima problem, mrzitelja Sarajeva i Želje, jer sve što urade gleda se kroz drugaćije oči. Sve što naprave pokušava se smjestiti u floskulu, lobiranja, najaših najjačih klubova(koje u principu Olimpik ne interesuje).
Najbolji primjer, je ova utakmica u Goraždu, primitivizam, domačina, se opravdava, jer je to "protežirani" Olimpik. To primjetim pogotovo, od navijača Veleža(samo da napomenem Velež mi je mnogo draži od Olimpika, zbog svoje svjetle tradicije), koji u svakom trenutku pokušavaju popljuvati rivala, i izmisliti neko lobiranje od Sarajeva i Želje, to je ponašanje koje nije primjereno za tako ozbiljan klub.
Treće ekipe koja bi se mogla umiješati u borbu za titulu realno nema.
O borbi za opstanak, realno kao i svake godine će se moći prićati tek u drugom djelu, malo ekipa ispada, puno će ih biti sigurno, biće trgovine.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 27 avg 2018, 10:16

nokee95 je napisao/la:

Da Bog da vam svaka 'vaka bila
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

drinjak81
Kontakt:

Post Postao/la drinjak81 » 27 avg 2018, 11:38

tesanj91 je napisao/la:
drinjak81 je napisao/la:Od samog pocetka utakmice se vidjelo sta se danas sprema u Gorazdu.Domaci igraci su u prvom poluvremenu dobili 4-5 zutih kartona a da pri tome nije bilo ozbiljnijeg prekrsaja(niti jednom se nije ukazivala pomoc fauliranom igracu olimpila).Pomocni sudija A1 signalizira ofsajd na povratnoj lopti(igrac koji ubacuje loptu je na korner liniji,igrac koji prima loptu je na 7-8 metara od gola olimpika.Glavni sudija utakmice konstantno dosudjuje nepostojece faule za olimpik oko 16-terca domacina.Igrace koje je vec kartonirao konstantno provocira,cekajuci samo jednu gestikulaciju da im pokaze drugi zuti karton.Koliko znam i poznajem fudbal sudijska trojka kad svira poluvrijeme ceka da svi igraci ispred njih odu u svlacionicu.Danas je A2 sudija sam otisao a da nije cekao svoje kolege.A2 sudija se umjesao medju igrace na putu do svlacionice,i taj A2 sudija je navodno napadnut.Svakakvih utakmica sam vidio u gorazdu,nekad se pomagalo domacinu,nekad i gostu,al ovoo sto je danas bilo ja jos vidio nisam.
Duznost sudije A2 i jest da po zavrsetku krene prema tunelu gdje ce pratiti ulazak igraca i eventualna naguravanja... tako da on je radio onako kako su i upute.... a sto i kako je doslo do obracuna u to nebi ulazio...
Koliko ja znam duznost cetvrtog sudije je da radi te poslove,a ne sudija koji su na terenu,mozda se varam.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.