SVAKA CAST.nikad_izvini je napisao/la:Poštujem utakmice koje imaš u "dlanovima", "nogama" ali imam ih i ja. Čitam opet tvoj post i kontam kako smo prokleti. Igramo a ne osvajamo bodove, ne valja. Ne igramo, ne osvajamo bodove, ne valja. Ne igramo osvajamo bodove, opet ne valja. Znači, ostaje nam da igramo extra fudbal i osvajamo bodove. To će zadovoljiti apetite stručnjaka. Hoće li ? Znači, čamac moj, ti očekuješ da za dvije milje maraka plate, sa dugovima od par miliona igramo ko Arsenal. Jel to očekuješ ? Šta očekuješ ? Jel hoćeš da borimo za opstanak. Sumnjam. Ne valja ti drugo mjesto i šansa da prođemo u Kupu Borca. Šta onda valja ?čamac je napisao/la:...
Zašto ovo pišem. Vidiš, ja se ne sjećam pretjerano Želje prije rata. Sjećam se utakmica sa Radom, Jugoslavijom, Zvijezdom, onako, kroz maglu. Zato se sjećam Želje protiv Rudara iz Breze. Dođe Sloboda, ubije nas ko mačke na ćilimu, sve varnice pršte. Sjećam se Zmaja od Bosne. Sjećam se iživljavanja njanja na Koševu. Sjećam se patnje protiv Turbine, sjećam se gostovanja u Kaknju, Visokom gdje nismo mogli meda. Sjećam se jer sam bio na tim utakmicama. Sjećam se Kameta/Ahmetagića, sjećam se Lalića, sjećam se Guše u svojim briljantin izadnjimaSjećam se Kunića u napadu. Štopera koji nam je pomogao da ne ispadnemo iz lige. Sjećam se dolaska Brajlovića, Džele i Pehlija koji nas spasiše debakla, uz navedenog Kunića. Tada su haman svi bili protiv nas, skoro svi. Savez nas nije bendao 2%, sudije ni ta 2%. U početku nije bilo ni navijača. Nas bilo 500-ak u kopu, njanja mnogo više. Nismo imali ni stadion. Nigdje ništa. Vratismo stadion. Ostasmo u ligi. Vratiše se navijači. Nestade Turbine, Bosne, Zmaja od Bosne, Rudara iz Breze, Rudara iz Kaknja. Sloboda tavori. KLUB je i dalje tu, jedno mjesto ispod od onog koje mu pripada. Al polako, tu smo.
Čelik je odigrao bolje od nas i izgubio. Ti bi očito da smo na mjestu Čelika. Lijepa igra i glabanje. E pa ja ne bih.
I prošle sezone je ista priča bila. U prvom dijelu smo bili odron. Samo, ima i drugi dio. Amar ih natjera da odigraju 20-ak utakmica u pripremama, stvori još par igrača i eto nas.
Želje kakvog ti hoćeš neće biti JER NEMA PARA. Nema zakona o sportu. Barem ne onog koji nama treba. Očekivati atrakciju za dvije milje maraka je apsurd, blago rečeno. Do atrakcije TREBA STRPLJENJA a ne tersa i gorčine koju prosipaš. Od kako je Amar došao, donio nam je sigurno preko milion maraka(Europa + Bekrić) za JEDNU SEZONU. Al džaba, ne valja to Amare, mijenjaj dok je vrijeme je poruka znalca. Eto Amar je blesav pa konta da smo "dobri".
Što se tiče suđenja. Sve "velike"ekipe imaju blagu naklonost sudija. Iskreno, onakvo suđenje, ODMAH POTPISUJEM DA IMAMO U GOSTIMA SVAKU UTAKMICU. Inače, onakvi Čelikovi golovi se poništavaju zbog ofsajda. Onakvi startovi golmana nad Zebom se sviraju kao penali za domaće ekipe. Par "sumnjvih faulova", ofsajd i nedavanje žutog kartona je odlično suđenje u našoj ligi za goste. Na žalost, tako je.
Ostaće nas par hiljada bolesnika jer ti kao"bolesnik"(barem kažeš da jesi) pričaš kako pričaš. A trebao bi niti upućen u stanje stvari. Šta će tek reći oni "koji nisu upućeni".
Zaključak, znam ja nas, **** ti nas.

sve ovo se i meni samom motalo po glavi dok sam citao komentare poslije utakmice, samo sto nisam imao volje/strpljenja da to ovako srocim. da bogdo svi ovako razmisljamo...