čamac je napisao/la:Ma ne znam ljudi, ali ovo je za mene još jedna velika sramota i poniženje i opet što je najgore pod prenosom. Apsolutno nikave igre nema niti se više zna šta ko igra. Čulum i Savić ne mogu zajedno igrati. Zeba ni sam ne zna šta igra. Stana na beku niđe veze itd. U nas jedino Šeha i Lazo igraju svoje ovo ostalo bez ikakvog smisla. Ne može se reči da se momci nisu trudili, ali to se valjda podrazumijeva i to nije dovoljno. Fali tu još mnogo toga.
Čelik ne da nas je razvalio nego je skroz bolja ekipa. Imaju ba bolje igraće, nije više stvar ni igre već kvalitete. Purić je pojam za ove naše vedete. Igraju brzo, kreću se, zna se ko šta igra itd. Najgore što se ja uopšte nisam iznenadio i davno sam rek'o kad dođe malo kvalitetnija ekipa da će biti drama. Sad smo se izvukli, ali protiv Borca i pita nek nam je Bog na pomoći. Mi jedan korner izveli za cijelu tekmu, Čelik bruku kornera. Par kolosalnih prilika i još bi ih bilo da se nisu svirali izmišljeni faulovi i offside-i. Ovoj ekipi pod hitno treba remont na svim pozicijama. Amare skontaj kako dok ne bude kasno. Tuhni ovo sve ako imaš kome dok je još kakva takva cijena. šta kod za te pare dovedeš neće gori od ovih biti, a i stručnjak si da praviš pitu od govana.
Suđenje katastrofalno, pravo domaćinsko. Najmanje pola faulova koji su nam svirani niko nam i nigdje ne bi svirao. Ko ne vjeruje nek se sjeti Hapoela na Koševu. Faul kod gola niđe veze. Šeha kasni, sudija svira faul od straha, čelikovac promaši glavom čistu situaciju. Ona meljanja pored aut linije i kornera niđe veze, svaki put izmišljeni faulovi. Lazo je dobro proš'o jer za ono se nekad daje i crveni (start s leđa na nogu i to prilično visoko)Nek' priča šta hoće i nek poredi sa drugim terenima i suđenjima, ali to realno nije dobro i ovim igraćima stvara krivu sliku. Kakav ba penal nad Zebom, niđe veze, golman prije stigo pokupio loptu i vozdra.
Čeliku svaka čast i neka Amar (koji se klinac pojavljuje na terenu, bruka) dobro pregleda ovu tekmu i malo vidi kako ljudi igraju. Nek' priča ko šta hoće, ali onaj Ibrak umije nešta i od svakog se nešto može naučiti.
Posjeta solidna kad se sve uzme u obzir (termin, kiša, prenos), ali ako ovako budemo loše igrali ostaće na nas par hiljada bolesnika. Nakon ovih prenosa i naših igara kako više nekog animirat' (ko nije bolestan ko mi) da ode na tekmu. Prob'o sam ne ide, sretan sam kad jednog navučem. Poslije tekme se osjećam kao da sam oteo nekom 7-8 maraka. Plać'o karte ma ne ide ni to. Obični svijet neće da gleda onu patnju, sekira se i još da zato plati. Obični svijet hoće igru, šanse, golove, da ne strepi do zadnje minute za rezultat. Ukratko raja hoće provod i atrakciju. Pa barem na Grbavici.
Poštujem utakmice koje imaš u "dlanovima", "nogama" ali imam ih i ja. Čitam opet tvoj post i kontam kako smo prokleti. Igramo a ne osvajamo bodove, ne valja. Ne igramo, ne osvajamo bodove, ne valja. Ne igramo osvajamo bodove, opet ne valja. Znači, ostaje nam da igramo extra fudbal i osvajamo bodove. To će zadovoljiti apetite stručnjaka. Hoće li ? Znači, čamac moj, ti očekuješ da za dvije milje maraka plate, sa dugovima od par miliona igramo ko Arsenal. Jel to očekuješ ? Šta očekuješ ? Jel hoćeš da borimo za opstanak. Sumnjam. Ne valja ti drugo mjesto i šansa da prođemo u Kupu Borca. Šta onda valja ?
Zašto ovo pišem. Vidiš, ja se ne sjećam pretjerano Želje prije rata. Sjećam se utakmica sa Radom, Jugoslavijom, Zvijezdom, onako, kroz maglu. Zato se sjećam Želje protiv Rudara iz Breze. Dođe Sloboda, ubije nas ko mačke na ćilimu, sve varnice pršte. Sjećam se Zmaja od Bosne. Sjećam se iživljavanja njanja na Koševu. Sjećam se patnje protiv Turbine, sjećam se gostovanja u Kaknju, Visokom gdje nismo mogli meda. Sjećam se jer sam bio na tim utakmicama. Sjećam se Kameta/Ahmetagića, sjećam se Lalića, sjećam se Guše u svojim briljantin izadnjima

Sjećam se Kunića u napadu. Štopera koji nam je pomogao da ne ispadnemo iz lige. Sjećam se dolaska Brajlovića, Džele i Pehlija koji nas spasiše debakla, uz navedenog Kunića. Tada su haman svi bili protiv nas, skoro svi. Savez nas nije bendao 2%, sudije ni ta 2%. U početku nije bilo ni navijača. Nas bilo 500-ak u kopu, njanja mnogo više. Nismo imali ni stadion. Nigdje ništa. Vratismo stadion. Ostasmo u ligi. Vratiše se navijači. Nestade Turbine, Bosne, Zmaja od Bosne, Rudara iz Breze, Rudara iz Kaknja. Sloboda tavori. KLUB je i dalje tu, jedno mjesto ispod od onog koje mu pripada. Al polako, tu smo.
Čelik je odigrao bolje od nas i izgubio. Ti bi očito da smo na mjestu Čelika. Lijepa igra i glabanje. E pa ja ne bih.
I prošle sezone je ista priča bila. U prvom dijelu smo bili odron. Samo, ima i drugi dio. Amar ih natjera da odigraju 20-ak utakmica u pripremama, stvori još par igrača i eto nas.
Želje kakvog ti hoćeš neće biti JER NEMA PARA. Nema zakona o sportu. Barem ne onog koji nama treba. Očekivati atrakciju za dvije milje maraka je apsurd, blago rečeno. Do atrakcije TREBA STRPLJENJA a ne tersa i gorčine koju prosipaš. Od kako je Amar došao, donio nam je sigurno preko milion maraka(Europa + Bekrić) za JEDNU SEZONU. Al džaba, ne valja to Amare, mijenjaj dok je vrijeme je poruka znalca. Eto Amar je blesav pa konta da smo "dobri".
Što se tiče suđenja. Sve "velike"ekipe imaju blagu naklonost sudija. Iskreno, onakvo suđenje, ODMAH POTPISUJEM DA IMAMO U GOSTIMA SVAKU UTAKMICU. Inače, onakvi Čelikovi golovi se poništavaju zbog ofsajda. Onakvi startovi golmana nad Zebom se sviraju kao penali za domaće ekipe. Par "sumnjvih faulova", ofsajd i nedavanje žutog kartona je odlično suđenje u našoj ligi za goste. Na žalost, tako je.
Ostaće nas par hiljada bolesnika jer ti kao"bolesnik"(barem kažeš da jesi) pričaš kako pričaš. A trebao bi niti upućen u stanje stvari. Šta će tek reći oni "koji nisu upućeni".
Zaključak, znam ja nas, **** ti nas.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna