FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fczeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fczeljo » 06 okt 2010, 18:43

ChWilla je napisao/la:puriću i cijeloj ekipi čelika svaka čast za jučerašnju predstavu, ali što se suđenja tiče, ja bih sad potpisao da želji na svakom gostovanju bude onako i da najveća greška bude dosuđen slobodnjak s tridesetak metara.

siguran sam da bi čelik s ovim sastavom bio u vrhu da ima normalnu situaciju u upravi i klubu.

potpisujem! Da je bilo kakvog navlačenja sviro bi nam nekoliko slobodnjaka oko 16erca ili penal, ovako to pada u vodu.

Btw, i Čeliku je u prvom poluvremenu dao indirekt kad je našeg lopta pogodila u leđa. Šta da je tada Čelik dao go? Onda bi bilo da je navlačio za Čelik?

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 06 okt 2010, 19:22

Čemu rasprava kad je Ibraković (poznatiji kao "sudije su nas uništile") izjavio da je sve bilo čisto! Zamislite onda kakvo je suđenje zaista bilo! Pametnom dosta!

Šta se kome imamo pravdati, ko hoće nek čestita ko neće ne mora, nek plače!

Lokomotiva ide dalje i gazi sve redom...

Što se prije svi pomire sa tim, lakše će im biti.

U lukavicu idemo po novu tricu, vrijeme je da i sokolovima skrešemo krila.. :mrgreen:

Željo je Šampion a ostale ko yebe... ;)
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 06 okt 2010, 19:35

Tako je vrijeme je da se okrenemo narednom (desetom) kolu koje se igra 16. i 17. oktobra,
naravno ako ga Željo ne odgodi. :lol:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 06 okt 2010, 19:36

ellaxaz je napisao/la:Tako je vrijeme je da se okrenemo narednom (desetom) kolu koje se igra 16. i 17. oktobra,

kontali smo nastelit neke izbore na taj datum ;)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 06 okt 2010, 19:48

samir_tm87 je napisao/la:
ellaxaz je napisao/la:Tako je vrijeme je da se okrenemo narednom (desetom) kolu koje se igra 16. i 17. oktobra,

kontali smo nastelit neke izbore na taj datum ;)
:mrgreen:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 06 okt 2010, 20:07

ChWilla je napisao/la:puriću i cijeloj ekipi čelika svaka čast za jučerašnju predstavu, ali što se suđenja tiče, ja bih sad potpisao da želji na svakom gostovanju bude onako i da najveća greška bude dosuđen slobodnjak s tridesetak metara.

siguran sam da bi čelik s ovim sastavom bio u vrhu da ima normalnu situaciju u upravi i klubu.
bilo vam je posteno sudjenje protiv sirokog pa ste 10 dana plakali po forumu kako su vas pokrali zat ne serite vise majke vam kad vam se svaka utakmica stima

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 06 okt 2010, 20:08

Tek sad postam :D
Zakasnio sam bio na tekmu jedno desetak minuta, ali izgleda da ništa nisam posebno propustio. Sve u svemu dobra utakmica za neutralnu publiku, jer mene samo što infarkt nije strefio :D . Čelik igrao otvoreno, bilo je kod nas propusta. Stanić nije za beka, da iskreni budemo, ali ne mogu kriviti momka. Mijenja stalno pozicije po potrebi. Šehić imao par odličnih intervencija. Štoperi dobri, Lazo se trudio, umalo i zabio euro gol :D . Čolić i Zeba nisu došli do izražaja, a Višća majstorski poentirao. Naći napadača, beka i popuniti još par pozicija i ekipa za Europe.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 06 okt 2010, 20:09

Seyo_TM je napisao/la:slika

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 06 okt 2010, 20:09

Hajmo im podjeliti maramice da se isplacu ko prave tetke, vidite da smaraju vec 2 dana i nikako da prežale tu "strašnu sudijsku nepravdu".
Šta im napravi Golać :lol: :mrgreen:

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 06 okt 2010, 20:11

@ChWilla

Potpis brate...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 okt 2010, 21:14

Pa ako racunas u eurima to znaci da ih je bilo 12-14 000 :mrgreen:
Jucer bilo 4000 na grbavici sto je jako zadovoljavajuci broj sa obzirom na vrjeme.!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 okt 2010, 21:20

mrzim_ulizice je napisao/la:

bilo vam je posteno sudjenje protiv sirokog pa ste 10 dana plakali po forumu kako su vas pokrali zat ne serite vise majke vam kad vam se svaka utakmica stima
ajd' ne baljezgaj.

široki nas je razvalio tu utakmicu i to je svako realan priznao. što ne mijenja činjenicu da slobodni udarac iz kojeg smo dobili prvi gol nije bio. a taj je bio sa 16 metara.

da je bilo 4 hiljade mogu se samo nasmijati, možda na početku, ali u drugom poluvremenu skoro pun jug i jače od pola sjevera.

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 06 okt 2010, 22:38

samosarajvo je napisao/la:Pa ako racunas u eurima to znaci da ih je bilo 12-14 000 :mrgreen:
Jucer bilo 4000 na grbavici sto je jako zadovoljavajuci broj sa obzirom na vrjeme.!
cca. 6500 ljudi na obje tribine na jugu puni B,C polupuni A i D.A na sjeveru dosta ljudi :twisted: :twisted:
svoj ti pos'o !

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 06 okt 2010, 23:14

samosarajvo je napisao/la:Ne baljezgajte sa tim brojevima od 6 i 7 hiljada molim vas. Realni jednom u zivotu budite.
Na pocetku nekih 4000 na kraju 5000 maximum. :( Jug nek je bio 2500,sjever 2500 i to je to maximum. Opet ponavljam vrlodobro sa obzirom na uvjete!
i ti pretjera vala, cuj 5 milja, pa jbte tvoja realnost, jug puna 2 sektora, A i D slabo popunjeni, ali je bilo raje, a eto vjerovat cemo ti na sjeveru 2500 milje, pa izracunaj onda
Za zivot cijeli!

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 06 okt 2010, 23:29

Cuj 3.000 ili 4.000 hiljade ukupno :o evo dokaza da je na jugu bilo 3500

ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 06 okt 2010, 23:57

Na Grbavici je protiv Čelika bilo od 4 500 do 5000 plafon,a onaj ko je nerealan može govoriti da je bilo 20 000,samo ne vidim svrhu toga. :roll:
ali nema para,sve se rastalilo....

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 07 okt 2010, 00:02

Prvi i nadamo se Zadnji gol primljen na Grbavici...

Ultralopulos
Kontakt:

Post Postao/la Ultralopulos » 07 okt 2010, 01:12

ljudi pitam posto nisam u toku imali sta za onaj projekat njemaca stadiona grbavica sto su rekli da ce upravni odbor zasjedat u oktobru imali li ista od toga hvala

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 07 okt 2010, 01:16

Kakve gluposti citam ovdje ,nevjerovatno.

Za strucnjaka za tribine dva pitanja : Kako je onda moglo ,prošle sezone, protiv Borca biti po 15.000 u dva navrata :?: (i još plus nije bio pun stadion, definitivno).
Ili još jedan primjer kako je u derbijima prije 7-8 godina bilo po 20.000 redovno, ako je kapacitet 12.000 kao što strucnjak tvrdi.

Juce je bilo 5-6 milja 'ladno ;)

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 07 okt 2010, 02:07

čamac je napisao/la:Ma ne znam ljudi, ali ovo je za mene još jedna velika sramota i poniženje i opet što je najgore pod prenosom. Apsolutno nikave igre nema niti se više zna šta ko igra. Čulum i Savić ne mogu zajedno igrati. Zeba ni sam ne zna šta igra. Stana na beku niđe veze itd. U nas jedino Šeha i Lazo igraju svoje ovo ostalo bez ikakvog smisla. Ne može se reči da se momci nisu trudili, ali to se valjda podrazumijeva i to nije dovoljno. Fali tu još mnogo toga.
Čelik ne da nas je razvalio nego je skroz bolja ekipa. Imaju ba bolje igraće, nije više stvar ni igre već kvalitete. Purić je pojam za ove naše vedete. Igraju brzo, kreću se, zna se ko šta igra itd. Najgore što se ja uopšte nisam iznenadio i davno sam rek'o kad dođe malo kvalitetnija ekipa da će biti drama. Sad smo se izvukli, ali protiv Borca i pita nek nam je Bog na pomoći. Mi jedan korner izveli za cijelu tekmu, Čelik bruku kornera. Par kolosalnih prilika i još bi ih bilo da se nisu svirali izmišljeni faulovi i offside-i. Ovoj ekipi pod hitno treba remont na svim pozicijama. Amare skontaj kako dok ne bude kasno. Tuhni ovo sve ako imaš kome dok je još kakva takva cijena. šta kod za te pare dovedeš neće gori od ovih biti, a i stručnjak si da praviš pitu od govana.
Suđenje katastrofalno, pravo domaćinsko. Najmanje pola faulova koji su nam svirani niko nam i nigdje ne bi svirao. Ko ne vjeruje nek se sjeti Hapoela na Koševu. Faul kod gola niđe veze. Šeha kasni, sudija svira faul od straha, čelikovac promaši glavom čistu situaciju. Ona meljanja pored aut linije i kornera niđe veze, svaki put izmišljeni faulovi. Lazo je dobro proš'o jer za ono se nekad daje i crveni (start s leđa na nogu i to prilično visoko)Nek' priča šta hoće i nek poredi sa drugim terenima i suđenjima, ali to realno nije dobro i ovim igraćima stvara krivu sliku. Kakav ba penal nad Zebom, niđe veze, golman prije stigo pokupio loptu i vozdra.
Čeliku svaka čast i neka Amar (koji se klinac pojavljuje na terenu, bruka) dobro pregleda ovu tekmu i malo vidi kako ljudi igraju. Nek' priča ko šta hoće, ali onaj Ibrak umije nešta i od svakog se nešto može naučiti.
Posjeta solidna kad se sve uzme u obzir (termin, kiša, prenos), ali ako ovako budemo loše igrali ostaće na nas par hiljada bolesnika. Nakon ovih prenosa i naših igara kako više nekog animirat' (ko nije bolestan ko mi) da ode na tekmu. Prob'o sam ne ide, sretan sam kad jednog navučem. Poslije tekme se osjećam kao da sam oteo nekom 7-8 maraka. Plać'o karte ma ne ide ni to. Obični svijet neće da gleda onu patnju, sekira se i još da zato plati. Obični svijet hoće igru, šanse, golove, da ne strepi do zadnje minute za rezultat. Ukratko raja hoće provod i atrakciju. Pa barem na Grbavici.
Poštujem utakmice koje imaš u "dlanovima", "nogama" ali imam ih i ja. Čitam opet tvoj post i kontam kako smo prokleti. Igramo a ne osvajamo bodove, ne valja. Ne igramo, ne osvajamo bodove, ne valja. Ne igramo osvajamo bodove, opet ne valja. Znači, ostaje nam da igramo extra fudbal i osvajamo bodove. To će zadovoljiti apetite stručnjaka. Hoće li ? Znači, čamac moj, ti očekuješ da za dvije milje maraka plate, sa dugovima od par miliona igramo ko Arsenal. Jel to očekuješ ? Šta očekuješ ? Jel hoćeš da borimo za opstanak. Sumnjam. Ne valja ti drugo mjesto i šansa da prođemo u Kupu Borca. Šta onda valja ?
Zašto ovo pišem. Vidiš, ja se ne sjećam pretjerano Želje prije rata. Sjećam se utakmica sa Radom, Jugoslavijom, Zvijezdom, onako, kroz maglu. Zato se sjećam Želje protiv Rudara iz Breze. Dođe Sloboda, ubije nas ko mačke na ćilimu, sve varnice pršte. Sjećam se Zmaja od Bosne. Sjećam se iživljavanja njanja na Koševu. Sjećam se patnje protiv Turbine, sjećam se gostovanja u Kaknju, Visokom gdje nismo mogli meda. Sjećam se jer sam bio na tim utakmicama. Sjećam se Kameta/Ahmetagića, sjećam se Lalića, sjećam se Guše u svojim briljantin izadnjima :roll: Sjećam se Kunića u napadu. Štopera koji nam je pomogao da ne ispadnemo iz lige. Sjećam se dolaska Brajlovića, Džele i Pehlija koji nas spasiše debakla, uz navedenog Kunića. Tada su haman svi bili protiv nas, skoro svi. Savez nas nije bendao 2%, sudije ni ta 2%. U početku nije bilo ni navijača. Nas bilo 500-ak u kopu, njanja mnogo više. Nismo imali ni stadion. Nigdje ništa. Vratismo stadion. Ostasmo u ligi. Vratiše se navijači. Nestade Turbine, Bosne, Zmaja od Bosne, Rudara iz Breze, Rudara iz Kaknja. Sloboda tavori. KLUB je i dalje tu, jedno mjesto ispod od onog koje mu pripada. Al polako, tu smo.
Čelik je odigrao bolje od nas i izgubio. Ti bi očito da smo na mjestu Čelika. Lijepa igra i glabanje. E pa ja ne bih.
I prošle sezone je ista priča bila. U prvom dijelu smo bili odron. Samo, ima i drugi dio. Amar ih natjera da odigraju 20-ak utakmica u pripremama, stvori još par igrača i eto nas.
Želje kakvog ti hoćeš neće biti JER NEMA PARA. Nema zakona o sportu. Barem ne onog koji nama treba. Očekivati atrakciju za dvije milje maraka je apsurd, blago rečeno. Do atrakcije TREBA STRPLJENJA a ne tersa i gorčine koju prosipaš. Od kako je Amar došao, donio nam je sigurno preko milion maraka(Europa + Bekrić) za JEDNU SEZONU. Al džaba, ne valja to Amare, mijenjaj dok je vrijeme je poruka znalca. Eto Amar je blesav pa konta da smo "dobri".

Što se tiče suđenja. Sve "velike"ekipe imaju blagu naklonost sudija. Iskreno, onakvo suđenje, ODMAH POTPISUJEM DA IMAMO U GOSTIMA SVAKU UTAKMICU. Inače, onakvi Čelikovi golovi se poništavaju zbog ofsajda. Onakvi startovi golmana nad Zebom se sviraju kao penali za domaće ekipe. Par "sumnjvih faulova", ofsajd i nedavanje žutog kartona je odlično suđenje u našoj ligi za goste. Na žalost, tako je.

Ostaće nas par hiljada bolesnika jer ti kao"bolesnik"(barem kažeš da jesi) pričaš kako pričaš. A trebao bi niti upućen u stanje stvari. Šta će tek reći oni "koji nisu upućeni".

Zaključak, znam ja nas, **** ti nas.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Direktorcic i 21 gost.