Najbolji golman svih vremena

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

samosarajvo
Kontakt:

Re: Najbolji golman svih vremena

Post Postao/la samosarajvo » 28 sep 2010, 19:43

Najbolji od 1998 -2003 po meni je khan. 2005- pa do sad je Kasiljas ubjedljivo. Ko kaze da je Casillas linijski golman on pojma nema. Procjene su mu savrsene i skoro nikad ne kiksa. :( Vi ocigledno niste gledal njega dovoljno.
;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 28 sep 2010, 23:06

Ja mislim da mi u potpisu piše ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 sep 2010, 23:09

Vladimir Stojkovic bez dileme,onako nije ni Iker branio u najboljim danima. ;) :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 06 okt 2010, 15:29

Najbolji golmani svih vremena

http://www.xtratime.org/forum/showthread.php?t=246891

Odlican clanak, ljudi su uzeli sve u obzir. Mislim da je ovo najobjektivniji i najvjerodostojniji sud o kvaliteti golmana proslog i tekuceg stoljeca.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 06 okt 2010, 15:32

L'Avvocato je napisao/la:Najbolji golmani svih vremena

http://www.xtratime.org/forum/showthread.php?t=246891

Odlican clanak, ljudi su uzeli sve u obzir. Mislim da je ovo najobjektivniji i najvjerodostojniji sud o kvaliteti golmana proslog i tekuceg stoljeca.
Ma naravno da je Lav Yashin najbolji golman svih vremena. Ali mislim da se medju 50 najboljih moglo naci mjesta i za "leteceg mostarca" Envera Marica.

shevchenko 88
Kontakt:

Post Postao/la shevchenko 88 » 06 okt 2010, 15:33

Po meni Oli Kan je najbolji !

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 06 okt 2010, 15:42

naravno kao sto sam i pretpostavljao za Jashina, druga je stvar sto ovdje raja je gledala ove Kahna, Bufona, Schmeihela, Bartheza i sta ja znam pa njih fali u zavisnosti za koga navijaju, naravno to je vase misljenje jer i ne znate kao i ja tog Jashina koji je branio 60 godina proslog vijeka.....ali eto nema vise dileme kad se uzmu svi parametri Jashin je najbolji svih vremena.....tako da ova thema vise nema smisla
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 06 okt 2010, 15:45

Po meni je jako tesko porediti golmane dansanjeg vremena i golmane koji su branili prije 50 i vise godina, cak sta vise skoro je besmisleno. Razloga je dosta, danasnji igraci imaju daleko vecu fizicku spremu i snagu, zbog cega imaju jace i preciznije suteve, duze mogu napadati go protivnika, a da se ne premore, sto odma znaci duzi pritisak na golmana. Danasnje lopte su lakse i brze od prijasnjih, aerodinamicnije (neke preaoerodinamicne, jabulani npr. :mrgreen: ). Ima tu naravno i nekih stvari koje su bile otezavajuce prije nekih 50-ak godina, kao sto su losiji tereni pa bi lopta mogla dobiti lakse "zabicu" i vjerovatno ima tu jos par stvari, kao to da su danas i odbrane jace nego prije, ali ipak mislim da su golmani sadasnjice i golmani koji su branili prije tih 50-ak i vise godina totalna razlika. Nisam bas neki ekspert za ovu temu, samo iznosim svoje misljenje, a ko zeli da se slozi bujrum, ko ne postujem i to :).
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 06 okt 2010, 15:56

vuvu_zzz je napisao/la:naravno kao sto sam i pretpostavljao za Jashina, druga je stvar sto ovdje raja je gledala ove Kahna, Bufona, Schmeihela, Bartheza i sta ja znam pa njih fali u zavisnosti za koga navijaju, naravno to je vase misljenje jer i ne znate kao i ja tog Jashina koji je branio 60 godina proslog vijeka.....ali eto nema vise dileme kad se uzmu svi parametri Jashin je najbolji svih vremena.....tako da ova thema vise nema smisla
ma koji parametri. Jesi li ti vidio ovaj poredak sa ovog gore linka? Kepke na 33. mjestu sa punom statistikom raznih priznanja, dok ispod njega 20-ak golmana nema nikakvu statistiku. Van Der Sar na 28. mjestu sa jos vise priznanja, Casillas 22. mjesto i na kraju Kahn na 8. mjestu. :roll: Lista je nidje veze s vezom.
Po statistici koju su ovdje naveli najbolji su: Kahn, Buffon, Casillas i Van Der Sar

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 06 okt 2010, 15:59

Hajrudin Čardaklija!!
Zadnja izmjena: ekii, dana/u 06 okt 2010, 17:35, ukupno mijenjano 2 puta.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 06 okt 2010, 16:03

Nemanja Supic :mrgreen:
Rođen s tobom da budem

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 06 okt 2010, 16:10

Bilal je napisao/la:
vuvu_zzz je napisao/la:naravno kao sto sam i pretpostavljao za Jashina, druga je stvar sto ovdje raja je gledala ove Kahna, Bufona, Schmeihela, Bartheza i sta ja znam pa njih fali u zavisnosti za koga navijaju, naravno to je vase misljenje jer i ne znate kao i ja tog Jashina koji je branio 60 godina proslog vijeka.....ali eto nema vise dileme kad se uzmu svi parametri Jashin je najbolji svih vremena.....tako da ova thema vise nema smisla
ma koji parametri. Jesi li ti vidio ovaj poredak sa ovog gore linka? Kepke na 33. mjestu sa punom statistikom raznih priznanja, dok ispod njega 20-ak golmana nema nikakvu statistiku. Van Der Sar na 28. mjestu sa jos vise priznanja, Casillas 22. mjesto i na kraju Kahn na 8. mjestu. :roll: Lista je nidje veze s vezom.
Po statistici koju su ovdje naveli najbolji su: Kahn, Buffon, Casillas i Van Der Sar
parametri:

He had stopped around 150 penalty kick which is the best record of all-time....
8 Times European Goalkeeper Of The Year
2 Times EURO ’s Best Goalkeeper Of Tournament ( 1960, 1964) i jos mnogi mnogi

kakva su ovo priznanja cak 8 puta najbolji evropski glman, ostali koliko vidim nisu ni priblizno tom broju, a trofeji kupova i liga sa klubom u ovom slucaju isu bitni nego samo individualna priznanja

nema smisla pricati drugacije, ali da bi tema na nesto licila bilo bi najbolje da se preimenuje u najbolji golman kasnih 90-tih, barem ih se neko sjeca da ne kazem vecina
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 06 okt 2010, 17:17

drugacije je to vrijeme bilo kada je branio Lav Jasnih..

mada po meni Gigi je najveci svih vremena i uvijek ce ostati..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 06 okt 2010, 17:29

Uzeli su ljudi sve u obzir.

I vrijeme kad su branili, i tezinu lopte, i brzinu igre, i nacin igre, kvalitet igraca, broj osvojenih titula itd. itd.
★★★

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 06 okt 2010, 17:33

L'Avvocato je napisao/la:Uzeli su ljudi sve u obzir.

I vrijeme kad su branili, i tezinu lopte, i brzinu igre, i nacin igre, kvalitet igraca, broj osvojenih titula itd. itd.
Djaba to sve, oni mogu uzeti u obzir sve, ali to su sve hipoteze, ne cista matematika, mozes ti godinu dana uzimati i pretpostavljati, ali to nista nije sigurno. Opet kazem, ovo je moje misljenje, ko se ne slaze ne mora :).
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 06 okt 2010, 22:55

Ma uredu to ... i po mom misljenju je Gigi najbolji ali ovo sto su u ovom clanku odradili je za svaku pohvalu i po meni je veoma objektivno odradjeno.
★★★

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 06 okt 2010, 23:00

al opet kad uzimas te nagrade u obzir moras shvatiti ko je sa kim bio u koje doba.. vidis Casillasa tek 22. zato sto brani u isto doba kao i Buffon i naravno ne pokupi sve nagrade.. isto tako i Gigiju, i njemu bi bilo lakse da nije imao toliku konkurenciju.. ovo kazem ako se nagrade racunaju u obzir, a vidim da se racunaju.. al opet, Gigi i Casillas imaju jos braniti dosta godina, tako da ima vremena za njih, pogotovo za Ikera.. dok Gigija ove povrede zezaju, mada kad je tu uvijek pokaze svoju klasu..

jedva cekam da ga vidim..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 okt 2010, 01:29

Mislim da je ovo glupa tema. U historji fudbala je bilo toliko kvalitetnih golmana, da ce svako od nas imati svog ljubimca i njega gurati u prvi plan, i trazit ce se dlaka u jajetu da bi se golman X ocrnio ili dokazao njegov ne/kvalitet. Cinjenica je takodjer da je Lev Yashin proglasen za najboljeg golmana svih vremena, cinjenica je takodjer da FIFA za najboljeg golmana na SP-u dodjeljuje trofej zvani Lev Yashin, koji je nama svima poznat kao Zlatna rukavica. Naravno statistika spada u karakteristike koje odlucuju je li neko najbolji, ali nije odlucujuca, jer ako bi se drzali statistike, onda:

- bi Michael Schumacher bio najbolji F1 vozac svih vremena, i ako neki tvrde da je to Senna
- bi Sven Hannawald bio najbolji svih vremena u skijaskim skokovima, jer je osovjio sve sto se moze osvojiti, i ako vecina tvrdi da su ispred njega Jens Weissflog i Janne Ahonnen
- bi Federer bio najbolji teniser svih vremena, i ako neki tvrde da to nije

itd itd.

Dakle po meni je ova tema, kao i sve ostale ovog tipa glupa, jer dosta pri odluci utjecu simpatije prilikom odabira.
A za Realovce koji se udaraju u prsa radi Casillasa, ja odgovorno tvrdim da nije bilo ozlijede Cesara u finalu LP protiv Leverkusena (gdje samo dragi Bog zna kako ste osvojili titulu) danas Casillas ne bi bio golman Real Madrida, jer ste i njega uspjeli u toj sezoni sistematski unistiti, ali eto i Vas nekad sreca pogledala, pa dobiste trenutnog najboljeg golmana na svijetu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 07 okt 2010, 02:50

Ruku na srce tesko je odabrati najboljeg svih vremena ma sta god mi govorili. Manchesterovi navijaci tvrde da je to Schmeichel, Bayernovi tvrde da je to Kahn, Realovi tvrde da je to Casillas a Juventusovi tvrde da je to Buffon.

Treba se priznati da su svi medju najboljim ikad, i da nikad nije lako odabrati jednog ispred svih.

Trenutno je Casillas najbolji golman svijeta, prije par godine to je bio Buffon, a uz njega i Oliver Kahn. Casillas je iznimno mlad i brani nevjerovatno, imamo tu i jos dva-tri vrlo dobra mlada golmana poput De Gee, Llorisa i Akinfeeva, i oni ce jednog dana postati jedni od najboljih ikad.

Kada Casillas odbrani tri penala uz jos dvije stoposto prilike na jednoj utakmici ne smije se osporavati njegov kvalitet, kada Gigi Buffon pokaze nevjerovatno reflekse u milion utakmica ne moze se osporavati njegov kvalitet.

Gigi je, ako se ne varam, cetiri puta bio najbolji prema IFFHS-u, Iker ima najbolju sezonu karijere i dva puta je statisticki bio najbolji golman svijeta, smjesi mu se jos jedna godina, ali statistika je kod golmana najmanje bitna.

Najbolji ikad: Gigi, Casillas, Kahn, Schmeichel, i oni za koje sam samo cuo poput Yashina, Zenge iz 90-tih, Zubizarreta i mnogi drugi ;)

lbj06miami
Kontakt:

Post Postao/la lbj06miami » 12 okt 2010, 19:59

Brnjoo je napisao/la:Ruku na srce tesko je odabrati najboljeg svih vremena ma sta god mi govorili. Manchesterovi navijaci tvrde da je to Schmeichel, Bayernovi tvrde da je to Kahn, Realovi tvrde da je to Casillas a Juventusovi tvrde da je to Buffon.

Treba se priznati da su svi medju najboljim ikad, i da nikad nije lako odabrati jednog ispred svih.

Trenutno je Casillas najbolji golman svijeta, prije par godine to je bio Buffon, a uz njega i Oliver Kahn. Casillas je iznimno mlad i brani nevjerovatno, imamo tu i jos dva-tri vrlo dobra mlada golmana poput De Gee, Llorisa i Akinfeeva, i oni ce jednog dana postati jedni od najboljih ikad.

Kada Casillas odbrani tri penala uz jos dvije stoposto prilike na jednoj utakmici ne smije se osporavati njegov kvalitet, kada Gigi Buffon pokaze nevjerovatno reflekse u milion utakmica ne moze se osporavati njegov kvalitet.

Gigi je, ako se ne varam, cetiri puta bio najbolji prema IFFHS-u, Iker ima najbolju sezonu karijere i dva puta je statisticki bio najbolji golman svijeta, smjesi mu se jos jedna godina, ali statistika je kod golmana najmanje bitna.

Najbolji ikad: Gigi, Casillas, Kahn, Schmeichel, i oni za koje sam samo cuo poput Yashina, Zenge iz 90-tih, Zubizarreta i mnogi drugi ;)
lijep poredak na kraju ali mislim da je Buffon doista najbolji svih vremena a evo izasla i ova lista za najboljeg golmana desetljeca i trenutan poredak je:
1. Gianluigi Buffon Italia 170

2. Iker Casillas España 157

3. Petr Čech Česká Republika 120

4. Oliver Kahn Deutschland 99

5. Edwin van der Sar Nederland 92

6. Nélson de Jesus e Silva »Dida« Brasil 90

7. Jens Lehmann Deutschland 72

8. Roberto Carlos Abbondanzieri Argentina 68

9. Fabien Barthez France 55

10. Rogério Ceni Brasil 53

11. Francesco Toldo Italia 52

12. José Manuel Reina España 50

13. Victor Valdes España 49

14. Júlio César Soãres Espíndola Brasil 44

15. Jerzy Dudek Polska 42

16. Igor Akinfeev Russia 41

17. Santiago Cañizares España 35

18. Grégory Coupet France 28

19. Rüştü Reçber Türkiye 27

20. José Luis Félix Chilavert Paraguay 26

i kako stoje stvari Buffonu je dovoljno da ove godine bude trinaesti golman svijeta da bi osigurao titulu najboljeg golmana desetljeca i tu nebi trebalo biti nikakvih problema i svakkao bi bilo zasluzeno.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, denimen99 i 1 gost.