FK Partizan

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

prigoda
Kontakt:

Re: FK Partizan

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 14:51

I Vuče, red bi bio da mi se izvineš. Bez obzira koliko te boli, reci pogriješio sam! Ne vadi se!
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 06 okt 2010, 14:59

Za pocetak odgovori:

Da li je Franjo Tudjman osnovao Fk Partizan? NE
Da li je on dao boje Fk Partizan? NE
Da li je on bio prvi predsednik Fk Patrizan? NE
Da li je bio predsednik Fk Partizan ikada? NE
Da li je uopste bio funkcioner Fk Partizan? NE

Prvo, F.Tudjman rodjen je 14. maja 1922. Na datum osnivanja Partizana, F.T. imao je tek 23 godine.
Njegova bitnost u SFRJ tada je bila kao i bitnost nekoliko hiljada mladjanih studenata vojne akademije koju je i on pohadjao. Tako da se insinuacija o njegovom osnivanju FK Partizan granici sa naucnom fantastikom. Vec sa stanovista elementarne logike, (cak i bez gledanju u zvanicunu dokumentaciju) ne moze se poverovati da jedan student od 23 godine u jednom tako krutom i komandnom sistemu kakav je bio komunisticki, je mogao da osnuje sportskog giganta u zemlji od 20 miliona stanovnika! Rec je o vrlo ruznoj zabludi, svesno instruiranoj 90ih godina, koja je za cilj imala neke stvari koje nemaju nikakve veze sa sportom.
Evo zvanicne liste svih predsednika FK Partizan: http://www.partizan.rs/predsednici.php? ... c=5&sec1=2
Kako je ova grupa maksimalno objektivna i barata iskljucivo i samo cinjenicama, bili bi nepravedni prema istini ako ne bi naveli koje je pravo ucesce F.Tudjmana u Partizanu. Kako je vec receno, on nikada nije imao bilo kakvu funkciju u Fk Partizan. Njegovo lazno medijsko vezivanje za FK Partizan proistice jedino iz podatka da se u periodu 1958-1961 nalazio na mestu predsednika (rotirajuceg po nacionalnom kljucu) SDJA Partizan. To je bilo telo koje je imalo jako slicnu funkciju onome koje danas ima SD (sportsko drustvo) Partizan. U tom telu je u periodu od 1945 do 1991, proslo na destine raznih vojnih funkcionera iz svih tadasnjih republika SFRJ, jer je JNA vodila racina o zastupljenoisti svih (nacionalni kljuc), i svi oni su po tadasnjem statutu Partizana na to mesto dolazili onako kako su postavljani u vojsci tj. JNA. Dakle ni po kakvoj navijackoj pripadnosti, vec strogo po moranju, tako da je na tom mestu bilo i vojnih lica koji su navijali (simpatisali) mnoge druge klubove, Zvezdu, Hajduk, Dinamo, Vardar, Zeljeznicar. Da to ne bi imalo velikog uticaja na same klubove u sportskom drustvu, statut je bio tako uredjen da SD nema pravo mesanja ni u kakve poslove kluba, pogotovo u sektore odlucivanja. Tako je slucaj i danas da su statuti gotovo svih SD u Srbiji takvi da clanovi SD nemaju pravo mesanja u klubove (fudbalski, kosarkaski, rukometni..). Sto je dovelo do situcije, da danas 90 posto navijaca Partizana i C.Zvezde nemaju blage veze sa time ko je predsednik SD njihovih klubova. Dakle i sada kao i tada rec je bila samo o proceduralnoj funkciji.

Za one koje to zanima, recimo da je upravo ovo jedna od tacaka za koju se planira velika promena, ukoliko se odluci da se umesto buduce klasicne privatizacije Partizana i C.Zvezde pribegne njihovom ogranizovanju po principu Real Madrida i Barselone. Gde se predsednicki kandidat bori za 4-ogodisnji mandat prvog coveka CELOG sportskog drustva. Tako da je odgovoran i za fudbalski, kosarkaski, rukometni, vaterpolo i sve ostale klubove u sportskom drustvu. To za posledicu moze imati neke pozitivne stvari, npr. eliminasti ponavljanje situacija kada su KK C.Zvezda i VK C.Zvezda bili pred gasenjem zbog par desetina hiljada evra duga, a fudbalski klub je u to isto vreme placao stotine hiljada evra za strane igrace iz Juzne Amerike koji su uglavom bili propale investicije.

………………………Boje i Grb Himna FK Partizan ...................………………………………………..
Posto je bilo dosta insinuacija na ovu temu. Istina je sledeca: Prva garnitura Partizanovih dresova 1945. bila je sasivena od crvene i plave padobranske svile, po ugledu na boje moskovskog CSKA koji je inace bio uzor po kom se Partizan osnivao i kasnije oblikovao. Crno-bele boje Partizan je dobio ubrzo nakon osnivanja, a posle jednog turnira u Italiji, koji je Partizan osvojio, i kao nagradu dobio je 2 garniture crno-belih dresova domacina turnira FK Juventusa.

Na molbu igraca, koji su tada kao i sada, dosta vodili racuna o svom izgledu na terenu, rukovodstvo Partizana dozvolilo je ekipi da nastupa u te dve garniture dresova prvo u prijateljskim, a zatim i zvanicnim utakmicama. Inace, te sezone, Partizan je odskakao po izgledu dresova od svih timova SFRJ, koji su svi redom igrali u rucno sivenim dresovima, nezavidnog kvaliteta. Pa otuda ni ne cudi molba i zelja Partizanovih igraca da se “sepure” u italjinaskim dresovima sirom terena tadashnje prve lige SFRJ. Kako je te sezone Parizan i osvojio titulu, eksperiment sa dresovima je opste prihvacen kao svojevrsna amajlija, i crno beli od te sezone su ostali crno-beli kakvim ih danas znamo.
Grb Partizana, dizajnirao je Branko Sotra, akademski slikar, profesor likovne akademije u Beogradu. Covek cije ime danas nosi jedna ulica na Cukarici, u Beogradu.
Himnu Partizana napisao je Dusko Radovic, poznati sprski pisac, dobitnik svetke nagrade za knjizevnost “Hans Kristijan Andersen”.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 06 okt 2010, 15:01

Ovaj tekst sam vidio prije godinu - dvije tako da si mogao napisati bar odakle si kopirao.

Znači da zaključimo.. Tuđman je prvi predsjednik športskog društva Partizan.. to je činjenica.
...što je više lome to je volim jače...

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 06 okt 2010, 15:05

Jacky drago mi je da si priznao da si fan Franjin,da ti je njegova ideologija super,te da mrzis iz dna duse sve sto ima veze sa prefiksom srb ili srp.Onda glupim ljudima,kojima je stepen inteligencije srzmjeran broju cipela koje nose ne vrijedi objasnjavati i davati cinjenice,jer oni ne vide dalje od svog nosa,neki ni dalje od trepavica.Onda isto tako pricas nebuloze,ma koliko se ne slagao sa prigodom,covjek je bar realan da su svi klubovi bili rezimski,jer toga je svjestan svaki gradjanin te propale tvorevine,bez obzira kako se zvao,sam sebe svakom izjavom kompromitujes i diskreditujes,da je to vise smjesno,vise mi nisi cak ni zanimljiv vec je to vise tragi komicno koliko lupas....
& $ - & " - & - &
ФСРС

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 06 okt 2010, 15:09

drinin vuk je napisao/la:Jacky drago mi je da si priznao da si fan Franjin,da ti je njegova ideologija super,te da mrzis iz dna duse sve sto ima veze sa prefiksom srb ili srp.Onda glupim ljudima,kojima je stepen inteligencije srzmjeran broju cipela koje nose ne vrijedi objasnjavati i davati cinjenice,jer oni ne vide dalje od svog nosa,neki ni dalje od trepavica.Onda isto tako pricas nebuloze,ma koliko se ne slagao sa prigodom,covjek je bar realan da su svi klubovi bili rezimski,jer toga je svjestan svaki gradjanin te propale tvorevine,bez obzira kako se zvao,sam sebe svakom izjavom kompromitujes i diskreditujes,da je to vise smjesno,vise mi nisi cak ni zanimljiv vec je to vise tragi komicno koliko lupas....
Režimski klubovi nisu oni koji su se gasili pa palili (Dinamo), već oni koji su izvorni jugo klubovi, koji nisu postojali do 1945. i koje je osnovala komunistička partija - Crvena Zvezda i Partizan.
...što je više lome to je volim jače...

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 06 okt 2010, 15:11

jacky09 je napisao/la:Ovaj tekst sam vidio prije godinu - dvije tako da si mogao napisati bar odakle si kopirao.

Znači da zaključimo.. Tuđman je prvi predsjednik športskog društva Partizan.. to je činjenica.
Ovde samo mogu da zakljucim da si ti nevidjeno glup covek. On je studije zavrsio negde oko 1957. godine a cin generala dobio je 1960. godine i tada je bio presednik Sportskog Drustva zato sto je bio vojno lice i morao je (a za tvoju informaciju, Partizan je osnovan 1945. a ne 1960.)

Ti posto si mnogo pametan koliko vidim, mozes da mi kazes sta u ovom textu nije istina?

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 15:16

Zaključak je da je njofra bio predsjednik i fk partizan i kk partizan i rk partizan i ok partizan, znači kompletnog JSD Partizan. Takođe je zaključak da drinin vuk nema pojma o partizanu i da samo izmišlja, laže (kao npr da je tuđman bio samo navijač partizana) i vrijeđa kada se satjera u ćošak i uhvati u laži.

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 06 okt 2010, 15:19

Prigoda pozdravi predsjednika tog Tudjmana i u moje ime!

Molio bih te da vise ne ulazis na ovu temu,jer ova tema ne trpi toliko gluposti u svakom postu.....
& $ - & " - & - &
ФСРС

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 15:26

Pozdravi ga ti. Bio je predsjednik tvog (kako ovo smiješno zvuči obzirom da imaš4,5 klubova) kluba a ne mog.
Šta ti ono reče, on je bio samo navijač :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Za Vuka ide jedna od Dine Merlina: Sve je laž, samo pusta laž..........

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 06 okt 2010, 15:32

prigoda je napisao/la:Pozdravi ga ti. Bio je predsjednik tvog (kako ovo smiješno zvuči obzirom da imaš4,5 klubova) kluba a ne mog.
Šta ti ono reče, on je bio samo navijač :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Za Vuka ide jedna od Dine Merlina: Sve je laž, samo pusta laž..........
Ti ili si neki klinac ili si isti kao onaj jacky...Nije bio presednik kluba nego Sportskog drustva, ako uopste znas sta to znaci?! Svasta...Pojedincima ovde je stvarno nizak IQ

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 15:36

DA predsjednik JSD Partizan u čijem sastavu je bio i fk partizan. Istina ili ne? To stoji i u onom linku koji sam postavio tako da znam čega je bio predsjednik!

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 06 okt 2010, 15:40

A to nije ista stvar...I nije bio presednik zato sto je hteo nego zato sto je morao...

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 15:42

I možda sam klinac, ali se jako dobro sjećam kada je za vas recimo igrao Zvonko Varga. O Bajri Župiću i ješiću da ne govorim.

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 15:45

Nuke, pusti bolan. Čim je bio predsjednik JSD pitao se i u fk i to više od predsjednika fk.Pogotovo u to vrijeme. Ne bih ni pisao da me onaj kvazi navijač nije upalio. U principu me boli k.ita i za partizan i za njofru. Nemoj se naći uvrijeđen.

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 06 okt 2010, 15:47

Evo citam i niste mi jasni pa sta i da je bio.Bla je drzava Jugoslavija i klub nije bio kao sad srpski orjentisan.Sta vi branite svoje srpstvo dokazujuci da nije bio pa i da je bio bio je nekad davno zar nemozete jednostavno prec preko toga i preko "rahmetli" tudmana :roll: :?
svoj ti pos'o !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 okt 2010, 15:54

prigoda je napisao/la:@jacky Ma nemoj ti sad biti kao on. U bivšoj državi su svi klubovi bili režimski, ili ih jednostavno ne bi bilo. Pusti tu priču, podsjeća me na komšije koje je taj režim htio "ugasiti" :D . Pa i zvezdaši se furaju da su kao naslijedili čini mi se beogradsku Slaviju, tako nešto. Mitomanija klasična!
I moj klub su osnovali komunisti pa šta!
Mi nismo nikoga nasledili.Postoji prica da je nasledjena SK Jugoslavija ali je to veoma klimavo.Naime kada je Jugoslavija ugasena,veci deo igraca su bili iz predratnog BSK-a medju njima i Rajko Stana te iz vec pomenute Jugoslavije npr Lovric.E sad posto je Jugoslavija ugasena mnogi navijaci Jugoslavije(cak i moj deda)su presli da navijaju za Zvezdu,jer je imala veoma slican grb,iste boje,te smo imali isti stadion.Da smo naslednci Jugoslavije imali bi u svojoj istoriji mnogo vise stvarii nesta slicno kao OFK Beograd.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 16:23

Devil je napisao/la:
prigoda je napisao/la:@jacky Ma nemoj ti sad biti kao on. U bivšoj državi su svi klubovi bili režimski, ili ih jednostavno ne bi bilo. Pusti tu priču, podsjeća me na komšije koje je taj režim htio "ugasiti" :D . Pa i zvezdaši se furaju da su kao naslijedili čini mi se beogradsku Slaviju, tako nešto. Mitomanija klasična!
I moj klub su osnovali komunisti pa šta!
Mi nismo nikoga nasledili.Postoji prica da je nasledjena SK Jugoslavija ali je to veoma klimavo.Naime kada je Jugoslavija ugasena,veci deo igraca su bili iz predratnog BSK-a medju njima i Rajko Stana te iz vec pomenute Jugoslavije npr Lovric.E sad posto je Jugoslavija ugasena mnogi navijaci Jugoslavije(cak i moj deda)su presli da navijaju za Zvezdu,jer je imala veoma slican grb,iste boje,te smo imali isti stadion.Da smo naslednci Jugoslavije imali bi u svojoj istoriji mnogo vise stvarii nesta slicno kao OFK Beograd.
Da u pravu si u pitanju je Jugoslavija. Nisam ni rekao da ste naslijedili već da se jedan dio navijača fura na to a jedini razlog te furke ti znaš (obzirom da vidim da si baš upućen u sport) tako da ga neću pominjati. Uglavnom u pravu si!

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 06 okt 2010, 18:28

Fudbaleri Partizana su pobjedili u Kup takmicenju ekipu apatinske Mladosti rezultatom 6-0.Utakmica je odigrana u Apatinu po losem vremenu pred 2000 gledalaca,a Partizan je u kombinovanom sastavu dosao do ubjedljive pobjede.Strijelci za Partizan su bili dva puta Cleo i Babovic,po jednom Scepovic,Davidov.
& $ - & " - & - &
ФСРС

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 okt 2010, 18:31

Nek vam je dragi Bog na pomoci,sada ce Medzik Babo u prvu postavu. :D
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 06 okt 2010, 18:39

Ne kontam sta time zelis reci,isto tako ne zelim ulaziti u neku diskusiju.Ali jedno je realno,u svoje vrijeme je taj Babovic bio jedan od najvecih talenata,momak kog su otjerali iz Partizana kao i Sulejmanija svi znamo zbog cega,a i dan danas Babovic je jedan od rijetkih kreativaca,realno poredeci ga sa vasih kreativcima daleko je od svih,osim po sutu gdje Milovanovic bolji....toliko o tome,iskren da budem bolje je da igra on nego Tomic,koji definitivno previse solira....
& $ - & " - & - &
ФСРС

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.