FK Partizan

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

jacky09
Kontakt:

Re: FK Partizan

Post Postao/la jacky09 » 05 okt 2010, 22:15

NukeR_G1970 je napisao/la:
prigoda je napisao/la:Red je da se sjetite i predsjednika koji vam je dao boju dresova.
Ajde kada naucis istoriju dodju da pricamo, ovako samo dokazujes koliko si glup...

Šta je krivo rekao?
...što je više lome to je volim jače...

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 06 okt 2010, 12:10

Decko ti ispadas jos smjesniji od njega,jer kad vec znas pravi odgovor a pravis se glup,jer nadam se da nisi potvrdjeni provokator,korisnik svih banalnosti i gluposti radi postizanja provokacije.
Eto posto vidim da nemas pojma o predsjednicima FK Partizan da te malo uvedem ja u to podneblje,od 1945-2010,nikada niko sa imenom Franjo Tudjman,sa njegovom ideologijom,nikada niko ni sa njegovim pseudonimima nije bio predsjednik FK Partizan,e sad decko ako ti imas neke informacije NK Croatia,a iste nema na ovom portalu,jbg valjda zato sto nema ni pomenutog.....Ne bih vise,jer stvarno sam mislio bar kada je o nekim glavnim opstepoznatim stvarima rijec da si kompetentan,ali kao sto vidim da nisi,vec se prosipas tu.... :twisted: :twisted: :twisted:
& $ - & " - & - &
ФСРС

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 12:33

@nuke grobar i drinin, partizanov,paokov i csk vuče.
Tuđman je bio predsjednik JSD Partizan i predsjednik FK Partizan. Doduše vi u BG uvijek imate neku svoju istoriju, možda ste i ovo prepravili.
Evo vam dva izvoda iz intervjua jedne od najvećih legendi Partizana Stjepana Bobeka:

"Tuđman mi je bio predsjednik i dobro sam ga poznavao, mada nismo često kontaktirali jer smo u različito vrijeme bili u klubu. Bio je vatreni navijač Partizana i dolazio je na svaku utakmicu. Istina, bio je živčan, ali je pod njegovim rukovodstvom Partizan pravio dobre rezultate, bio je veliki autoritet." - ističe Stjepan Bobek.

"Jako sam skroman. Kada sam došao u Beograd, mogao sam birati između trosobnog i četverosobnog stana, a ja budala izabrao dvosoban, u zgradi gdje je kafić "Kalenić". Sada se kajem zbog toga. Nikada nisam tražio novac od Partizana, niti ih ucjenjivao. Do 1963. sam bio vojni službenik i na svoju plaću sam još ponešto dobivao od kluba. Partizan se ne može hvaliti da je dao Bobeku pare, a neko misli da sam milijune uzeo. Nisam ja taj tip!" - odlučno će Bobek, koji je kako pišu tamošnji mediji, najpopularniji Hrvat u Partizanu uz pokojnog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 06 okt 2010, 12:46

De mi samo jos nadji list,dan izjave,te novinara koji je izjavu istu pisao,jer slozices se da danas svako pise,a i onda je bogami svako pisao,svi znamo u interesu onog debila Tite,protiv cije rijeci niko nista nije smio.Onda istorija je jedna,e sad sto je mnogi drugacije tumace,da sve je to ok bio je navijac Partizana,ali nikada,NIKADA,nije bio predsjednik FK Partizana,to nadji i na jednom od zvanicnih ili oficijelnih sajtova,gdje opet nema izrazene subjektivnosti,pa mozemo pricati. I da i sam si svjestan,bar bi trebao biti,da je medijska slika posle 92. pisala svasta,pa tako i da dosta Torcidasa zivi za Partizan.Onda opet ponavljam,nije stvar sta ja volim,tog zlocinca zalim,al to da je navijao,navijao je,a sve ostalo su bajke,mozda je bio neki od bitnih ljudi u odboru,ali predsjednik nikada.
& $ - & " - & - &
ФСРС

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 13:00

Da li je bio navijač to je upitno. Ono što nije upitno je to da je bio predsjednik jednog od tvojih mnogobrojnih klubova. Konkretno, onaj intervju je sa Inedex-a. Ukucaj na google Franjo Tuđman predsjednik partizana i sve će ti biti jasno. Možda ćeš se uvrijediti ali ti moram reći da ili pojma nemaš o partizanu ili da si neko dijete i uz to i ovo prvo čim ne znaš za da vam je njofra bio predsjednik. Ako imaš kontakt s nekim grobarima iz bg, pitaj i njih oni će ti reći istinu. I za kraj, ne pljuj po Titi, ipak je on stvorio jedan od tvojih klubova. Pozdrav i javi se da se izvineš kada saznaš istinu.

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 13:05

STJEPAN BOBEK: Tuđman je i u Beogradu tvrdio da navija za Dinamo Utorak, 16 Ožujak 2010 19:00

Legenda jugoslavenskog nogometa, Stjepan Bobek, prisjetio se u razgovoru za Kurir dana kada je Franjo Tuđman bio gazda beogradskog Partizana: 'I u Beogradu je Tuđman govorio da navija za Dinamo. Nikad nije navijao za Partizan'.

Davno je to bilo kada je Stjepan Bobek harao nogometnih terenima, ali priče o njegovom liku i djelu još su velike i žive. U svojoj 87. godini, ovaj rođeni Zagrepčanin, a zapravo legenda beogradskog Partizana, prisjetio se dana kada je njegovim klubom vladao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

Tadašnji general JNA došao je na čelo kluba po vojno-političkoj liniji, jer Partizan je bio 'armijski klub'. Ipak, Bobek tvrdi da je Franjo tada navijao za Dinamo.

"Bio sam sretan kad je Tuđman rekao da smo Hitrec i ja najbolji nogometaši koje je gledao. I u Beogradu je Tuđman govorio da navija za Dinamo. Nikad nije navijao za Partizan. Nije često dolazio na utakmice crno-belih, iako je bio predsjednik Sportskog društva 'Partizan', ne samo nogometnog kluba", sjeća se Bobek čiji je nogometni uspon počeo u Građanskom, da bi 1945. godine, po završetku rata trajno preselio u Beograd.

U Partizanu je igrao 13 godina i zabio nevjerojatna 403 gola u 468 utakmica. Premda sam kaže kako mu je od prvog dana u glavnom gradu Jugoslavije bilo lijepo, ipak se oduševio pozivom u reprezentaciju Nezavisne Države Hrvatske.

"Sređeno mi je da kao domobran igram za Građanski, koji je tad bio odlična ekipa, a Martin Bukovi bio je prototip modernog trenera. Pozvali su me i u reprezentaciju, a bio sam oduševljen kad sam prvi put obukao dres nacionalnog tima", priznaje Bobek koji je Pavelićevu mobilizaciju izbjegao upravo zahvaljujući transferu u Građanski.

Pa kako je onda završio u Beogradu? Po direktivi, naravno...

"Poslije rata pripao sam ekipi KNOJ, koja je nastupila na beogradskom turniru. Igrao sam vrlo dobro, pa su me počeli nagovarati da pređem u vojnički klub koji se tada osnivao. Danas mi nije žao, iako mi se tada nije išlo iz Zagreba. Tako je započela moja epizoda u Partizanu. Ne mogu reći nijednu lošu reč o Partizanu. To je moj klub, tu sam se afirmirao i postigao sve. Također, u Srbiji su me sjajno primili, tu se nikad nisam osjećao kao stranac. Uostalom, u Partizanu je uvek igralo mnogo Hrvata - Zebec, Šoštarić, Brozović, Glazer, Firm, Čajkovski...", zaključio je legendarni Štef/net

Vuče, ipak vam je bio samo predsjednik!

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 06 okt 2010, 13:17

E pusti se gluposti,ne znam kako nekog mozes nazivati malim,seljakom,pozivati se na Grobare iz BG kad nemas pojma i grijesis u svojoj osnovnoj tvrdnji. Naravno zivis u zabludi,ja ne zelim uticati na tebe,ali moram se osvrnuti na sve netacne informacije koje pises.Da Tudjman jeste bio navijac Partizana,naravno dok je bila SFRJ,onda kada se desio raspad gle cuda on navija za Dinamo,tadasnju Croaciju jer je naravno on uticao da se mijenja ime,jer gdje ce se jedan hrvatski klub zvati isto kao Dinamo iz Panceva,Vranja,naravno to i svaki boys zna,koliko su oni samo bojkotovali tadasnju Croaciju i nisu se slagali sa Tudjmanom.
A ovaj tekst bi i moja baba mogla napisati i kada je nesto sa Indexa sve mi je jasno,ipak hvala bogu svaki pravi zaljubljenik ce se pozvati na zvanicne i naucne i postovane oficijelne i zvanicne sajtove,a ne neke poluhuskacke gdje zapravo se pise ono sto narod zeli cuti.
Onda da svako od nas moze danas doci do razlicitih tekstova,ali jednostavno istina ne moze biti vise,istina je jedna,e sad sto to neke pogadja,sto neki nemaju identitet,sto neki imaju komplex nize vrijednosti,sto neki su zatucani,sto neki u namjeri provociranja iznose krajnje nerealne i smjesne konstatacije,izjave koje su pisane bez diskutanta itd...
& $ - & " - & - &
ФСРС

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 13:46

Znaš. boli me k.ita i za partizanom i dinamom i tuđmanom. Hajde priznaj jesi li tražio na netu podatak?
Kakve sad veze ima identitet sa ovom pričom? A? Mora malo i politike jel? Nebeski narod! Ti si iskompleksiran jer ne možeš da prihvatiš činjenicu da vam je jedan Hrvat i to Franjo Tuđman bio predsjednik!
A šta je za tebe zvaničan sajt? Neki poput serbian caffe? Hajde registruj se na Izaberi partizan ili južni front pa pitaj ljude! Ili otiđi na Wikipediu! Ili pitaj oca ili komšiju. Joj kako vas to boli, kakvi su tu kompleksi u pitanju, strašno!
Ipak si ti neko dijete!

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 06 okt 2010, 13:57

prigoda je napisao/la:Znaš. boli me k.ita i za partizanom i dinamom i tuđmanom. Hajde priznaj jesi li tražio na netu podatak?
Kakve sad veze ima identitet sa ovom pričom? A? Mora malo i politike jel? Nebeski narod! Ti si iskompleksiran jer ne možeš da prihvatiš činjenicu da vam je jedan Hrvat i to Franjo Tuđman bio predsjednik!
A šta je za tebe zvaničan sajt? Neki poput serbian caffe? Hajde registruj se na Izaberi partizan ili južni front pa pitaj ljude! Ili otiđi na Wikipediu! Ili pitaj oca ili komšiju. Joj kako vas to boli, kakvi su tu kompleksi u pitanju, strašno!
Ipak si ti neko dijete!
Et vidis kakav si ti LJAKSE. Niko nije nista drugo spomenuo sem toga da je Tudjman navijao za Partizan do 91.e sad ako to meni smeta,a pricamo o komplexima,onda mnogo vise vjerujem vama smeta jer to je vas franjito.Predsjednik nikada nije bio FK Partizan ,bio je u upravnom odboru,a sve navedene sajtove ne smatram znacanjnim,a i na pomenutnim nigdje ne stoji da je Tudjman bio,jer kako ce stojati nesto sto nema veze sa istinom.Onda da nisam zatucan kao ti to sigurno,jer i Bobek je bio Hrvat,al je legenda Partizana i igrac koji je obiljezio jednu epohu.Da mi to smeta rekao bih kako eto taj Bobek nije nikad obukao dres Partizana,al stvar je valjda u tacnosti cinjenica,a jedina tacnost je da Tudjman nikada nije bio predsjednik Partizana,e sad ako se ti pozivas na pristalice Cede Jovanovica koji se predstavljaju kao simpatizeri njegovi.Zna se vrlo dobro sta je zvanican sajt,a to je svakako sajt Partizana,sajt Vlade Hrvatske,sajt Vlade Srbije,a ne neki sajtovi gdje se na osnovu foruma uzimaju neke istine.Sam znas,valjda zapravo znas,da na Vikipediji se moze napisati da je predsjednik mogao biti i Obama,ali istina je ono sto je na zvanicnom sajtu kluba o kom se polemise.Onda isto tako ne moze neko brisati nesto ako je ono obiljezilo istoriju bez obzira o kome se radilo,tako da je stvarno istina to sto pricas sigurno je da bi se nasla i na sajtu Partizana.
Onda nazivas nekog djetetom,ajde necu biti skroman,cak mi je i cast da me neko smatra djetetom,a da pri tom taj neko nema tri istinite i tacne konstatacije na forumu,toliko o tome,a tek da ne pricam o procjenama o tvojim psiho-fizickim mogucnostima kao i o tvom stepenu intelekta jer to bi bilo spustanje na tvoj nivo konverzacije,a ipak to mi ne dozvoljava nepresusna snaga moje genijalnosti.
I da spominjati komplexe je stvoje strane za pokriti se usima,zato da ne bi nastavljali sa nabrajanjem ko ima komplex ovih 18 godina od koga u 85% slucajeva,toliko.....
& $ - & " - & - &
ФСРС

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 14:06

http://www.partizan.rs/pres.php?Jezik=s ... z2=3&sec=3
Je li ovo dovoljno zvanično za tebe?

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 06 okt 2010, 14:08

:D
Ti kao veliki Grobar da neznaš ko' ti je bio prvi predsjednik. :lol:

Jao sramote.

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 06 okt 2010, 14:11

O cemu mi pricamo,o izjavi navodnoj hrvatskom Vijesniku?! O tome kako je eto taj ****.rs prenio,a ona postavljena na sajt u media box,pogledaj istorijat FK Partizan i valjda ces konacno skontat.sa ****.rs,to da bude zvanicno,pa i sam bi trebao znati da velika vecina vjesti na tom portalu je prakticno pokusaj cigana da provociraju...
& $ - & " - & - &
ФСРС

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 06 okt 2010, 14:14

drinin vuk je napisao/la:O cemu mi pricamo,o izjavi navodnoj hrvatskom Vijesniku?! O tome kako je eto taj ****.rs prenio,a ona postavljena na sajt u media box,pogledaj istorijat FK Partizan i valjda ces konacno skontat.sa ****.rs,to da bude zvanicno,pa i sam bi trebao znati da velika vecina vjesti na tom portalu je prakticno pokusaj cigana da provociraju...
:lol:

Jedno je istina i povijesna činjenica, posve nešto drugo je što se vi sada stidite te iste.
Pa gdje bi stavili sliku Tuđmana kraj "svetog grba". :mrgreen:

http://www.partizan.rs/pres.php?Jezik=s ... z2=3&sec=3

Piše gore... "official website"

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 06 okt 2010, 14:25

Decko to sto ja mrzim zlocinca,ne znaci da cu preskociti ijedan dio svete istorije mog kluba,isto tako kad si vec toliko uporan da nam ti pricas o necemu te govoris o oficijelnosti,pogledaj lijevi gornji ugao,pise ****.rs,a oni su preuzeli navodnu izjavu sa vijesnika hrv,toliko o tome ko lupa loncice i ko ne priznaje istinu....
& $ - & " - & - &
ФСРС

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 06 okt 2010, 14:25

Pazite ovog paradoksa,
- FK Partizan je osnovan kao komunističko klub Jugoslavije i kao takav egzistirao do 1992 godine.
- Grobari od 1992 postaju opsjednuti Partizanom kao srpskim klubom i propagiraju četništvo, a istovremeno veličaju ime FK PARTIZAN.
PARTIZAN I ČETNIŠTVO priznaćete ne idu zajedno, mislim da bi se trebali opredjeliti ili fk draža ili brate fk partizan.
p.s. Ista je stvar i sa ciganima.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 06 okt 2010, 14:34

drinin vuk je napisao/la:Decko to sto ja mrzim zlocinca,ne znaci da cu preskociti ijedan dio svete istorije mog kluba,isto tako kad si vec toliko uporan da nam ti pricas o necemu te govoris o oficijelnosti,pogledaj lijevi gornji ugao,pise ****.rs,a oni su preuzeli navodnu izjavu sa vijesnika hrv,toliko o tome ko lupa loncice i ko ne priznaje istinu....
A ****.rs je po tvome izmislio ovu izjavu Bobeka da pogađam? :lol:

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 06 okt 2010, 14:35

Covjece postujem svacije misljenje,a sta to nisu partizanski klubovi Sarajevo i Zeljo. I sam znas da su u grbu prakticno svi imali zvijezdu,e sad sto je neki se stide i ne nose,a ako cemo realno da ne bi previse zalazili u politiku,toj sestorki je sam tadasnji sistem pravio stadione,davao sve,pa i imena i grbove,tako da pricati o dva srpska danas kluba je krajnje degutantno,a ne spomenuti dva hrvatska ili dva bosnjacka,jer svak ko spori ovu sestorku,te pripisuje nesto samo onoj dvojci najvecih klubova u bivsoj drzavi je neobjektivan i smjesan.
A isto tako ne kontam sta hoces da kazes,ako si htio vrijedjat ok je ,ja tebe ne zelim,ali cetnici su srbi,samim time i klub moze imat taj prefiks,e sad sto ti pokusavas vrijedjat,ok ja tebe necu nazvati osmanlijom ili ustasom,ali razmotri malo ovaj moj post i uvidjeces svoju gresku.
& $ - & " - & - &
ФСРС

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 06 okt 2010, 14:42

drinin vuk je napisao/la:Covjece postujem svacije misljenje,a sta to nisu partizanski klubovi Sarajevo i Zeljo. I sam znas da su u grbu prakticno svi imali zvijezdu,e sad sto je neki se stide i ne nose,a ako cemo realno da ne bi previse zalazili u politiku,toj sestorki je sam tadasnji sistem pravio stadione,davao sve,pa i imena i grbove,tako da pricati o dva srpska danas kluba je krajnje degutantno,a ne spomenuti dva hrvatska ili dva bosnjacka,jer svak ko spori ovu sestorku,te pripisuje nesto samo onoj dvojci najvecih klubova u bivsoj drzavi je neobjektivan i smjesan.
A isto tako ne kontam sta hoces da kazes,ako si htio vrijedjat ok je ,ja tebe ne zelim,ali cetnici su srbi,samim time i klub moze imat taj prefiks,e sad sto ti pokusavas vrijedjat,ok ja tebe necu nazvati osmanlijom ili ustasom,ali razmotri malo ovaj moj post i uvidjeces svoju gresku.
Naravno da su svi ili većina nosili petokrake. Neki preko cijelog grba ( :lol: ) neki malu nevidljivu zvjezdu. Znamo šta je se događalo sa 'drugima' (Zrinjski Mostar npr.). ;)

Ovo za stadion je potpuno krivo. Maksimir je napravljen više od 30 godina prije Jugoslavije.

Dinamo nikad nije bio režimski klub za razliku od Zvezde i Partizana.

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 14:42

Ti si beznadežan slučaj. Eto, partizan na svoju stranicu stavio intervju u kojem je izrečena jedna takva gnusna laž!
Mora da boli, ali šta ću ti ja!!!!!

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 06 okt 2010, 14:48

@jacky Ma nemoj ti sad biti kao on. U bivšoj državi su svi klubovi bili režimski, ili ih jednostavno ne bi bilo. Pusti tu priču, podsjeća me na komšije koje je taj režim htio "ugasiti" :D . Pa i zvezdaši se furaju da su kao naslijedili čini mi se beogradsku Slaviju, tako nešto. Mitomanija klasična!
I moj klub su osnovali komunisti pa šta!

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.