UEFA Europe League 2018/2019

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Mokes
Kontakt:

Re: UEFA Europe League 2018/2019

Post Postao/la Mokes » 17 avg 2018, 13:07

marconato je napisao/la:
Sto se rezultata tice, jesu upadali u LŠ, ali kao sto Siamo rece, tu osim RBS nije bilo nekih podviga, sve manje vise ocekivano obzirom na protivnike...

U EL neslavni nastupi. Partizan je samo u poslednja 2 ucestvovanja cini mi se uzeo vise ili jednako bodova kao oni u 4-5 nastupa! Jos kad se uzme u obzir da nijednim nisu bili ni blizu da prezime...
Ma šta je upasti u LŠ, ništa posebno, zato Zvezda nije igrala LŠ 26 godina, a Partizan 8. I kažeš očekivano s obzirom na protivnike, a Zvezda i Partizan ispadali od Ludogoreca kojeg je Dinamo dobio u 2. pretkolu (da te podsjetim mogli su dobiti razne amatere). Dinamo rutinski izbaci Astanu koja je vladar Kazahstana, a Zvezda lagano ispuši od Kairata. Da ne spominjem Černomorec, Tun, Šamrok i ostale velikane.

Zvezda nakon 10 godina konačno upala u grupe, a sad evo vezali 2 sezone u nizu, Partizan nije vezao 2 europske jeseni još od sezone 10/11. Dinamo imao niz od 11 sezona gdje je igrao grupe, jedini kiks prošle sezone.

I bili su blizu 2010-te da prođu grupe ;)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 avg 2018, 14:35

Mokes je napisao/la:
marconato je napisao/la:
Sto se rezultata tice, jesu upadali u LŠ, ali kao sto Siamo rece, tu osim RBS nije bilo nekih podviga, sve manje vise ocekivano obzirom na protivnike...

U EL neslavni nastupi. Partizan je samo u poslednja 2 ucestvovanja cini mi se uzeo vise ili jednako bodova kao oni u 4-5 nastupa! Jos kad se uzme u obzir da nijednim nisu bili ni blizu da prezime...
Ma šta je upasti u LŠ, ništa posebno, zato Zvezda nije igrala LŠ 26 godina, a Partizan 8. I kažeš očekivano s obzirom na protivnike, a Zvezda i Partizan ispadali od Ludogoreca kojeg je Dinamo dobio u 2. pretkolu (da te podsjetim mogli su dobiti razne amatere). Dinamo rutinski izbaci Astanu koja je vladar Kazahstana, a Zvezda lagano ispuši od Kairata. Da ne spominjem Černomorec, Tun, Šamrok i ostale velikane.

Zvezda nakon 10 godina konačno upala u grupe, a sad evo vezali 2 sezone u nizu, Partizan nije vezao 2 europske jeseni još od sezone 10/11. Dinamo imao niz od 11 sezona gdje je igrao grupe, jedini kiks prošle sezone.

I bili su blizu 2010-te da prođu grupe ;)
U odnosu na budzet koji imaju, ne ostvaruju nista znacajno bolje rezultate od Bg klub(ov)a...To je poenta price!
Budzet modrih je 3 x veci od Cz i Pfc.. ;)

Taj Kairat sto je izbacio Zvezdu je jaci od ove Astane, koja nije kvalitetom na onuom nivou na kojem je bila prije 2-3 sezone..

Ljudi nisu prezimili nikad u evropi, racunajuci posleratni period. Partizan je to uradio 2x, Zvezda 1. Tu je najvise Mamićeva krivica, jer je imao marionete za trenere! Prvi koji mu se suprotstavio, letio je (citaj: Vaha).
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 avg 2018, 14:40

Hmm,kojih godina je Zvezda od Ludogoreca ispadala?GNK ih je izbacio kada su tek počinjali biti ozbiljna ekipa u europskim okvirima.Tj.barem u okvirima ovih pretkola :mrgreen: Već samo koju godinu kasnije u skupini su gubili od njih jer su ovi vidno napredovali dok je GNK kao i uvijek ostao na mjestu.

Jasno,sve ove ekipe protiv kojih je GNK igrao i od kojih je bolji na papiru i imao je bolje budzete od njih je trebalo izbaciti i na terenu i taj uspjeh im se moze priznati,ali nista wow time nisu napravili.Napravili bi i priznalo bi se da je nelegalna uprava imala dobre rezultate da su se sa sličnim ekipama mogli nositi u grupama,a oni su fascinantno čim bi se u grupi našli sa takvima...gubili.Kraljevi pretkola.Zato i ona izjava ako se netko sjeća kad je osuđeni kriminalac izjavio da kako nemaju pobjeda u LP...imaju ih desetine u pretkolima,ali to neprijatelji Dinama,Hrvatske i katoličke crkve ne broje kuknjava Čuj da se pobjede u kvalifikacijama jednako ocijenuju kao one u grupama :rol:

Ne treba zaboraviti ni onaj dio o monopolu gdje je njima bilo omoguceno po defaultu da svake godine dobiju novu priliku ići kroz LP kvalifikacije pa ako ispadnu nakon koliko...dvije (?) utakmice opet imaš šansu u EL.Zvezda i Partizan nisu imali taj luksuz.

Al ono,po meni je Dinamo svih ovih godina imao daleko veci potencijal (sto igracki,sto vecim budzetom) nego su ga imali Zvezda i Partizan pa uopće ne treba raditi usporedbe koje su u startu krive,a ljudi ih vole raditi samo zato jer su to klubovi sa ovog područja (recimo neka ok usporedba bi bila RBS...na njihovom primjeru vidis da ovakvi klubovi itekako ispadaju od slabijih na papiru...to koliko su oni puta flopali na putu za LP nije realno.A opet su na kraju generalno imali daleko bolje rezultate u Europi gdje su ono prije koju godinu imali sve pobjede u EL u skupini i igrali jedan od najboljih nogometa.Dok se GNK zadovoljavao pukim plasmanom u LP gdje bi jedina "satisfakcija" bila ubiranje novaca od uefe.Koji ionako na kraju u 90% postotnom iznosu nije završavao za dobro kluba).Dovoljno pogledati koji su igrači prošli kroz klub.I koliko je klubova sa manjim budzetima sve ove godine radilo bolje rezultate.A oni nisu napravili apsolutno ništa svo ovo vrijeme.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 avg 2018, 14:48

Mada opet u sezonama kad je dinamo igrao LP ko kaze da ne bi prezimili u EL...ipak LP je svjetlosnu godinu iznad EL.
=\_1921_/=

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 17 avg 2018, 14:49

Porediti beogradske klubove s Dinamom zadnjih 10-15 godina po uspjehu u bilo kojem smislu je apsolutno degutantno.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 avg 2018, 14:54

Vi ocigledno ne hvatate sustinu price ili me sami Siamo konta! :)

Dinamo je s onim sto je imao morao mnogo vise...The end!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 17 avg 2018, 14:56

I opet je uradio više od Zvezde i Partizana...The end!
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners

1992 2006 2009 2011 2015

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 avg 2018, 15:03

Jeste, s naglaskom na ne toliko vise i znacajno koliko je trebao da uradi...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 avg 2018, 15:06

invincible1921 je napisao/la:Mada opet u sezonama kad je dinamo igrao LP ko kaze da ne bi prezimili u EL...ipak LP je svjetlosnu godinu iznad EL.
Pa zato su imali dovoljno prilika u EL da se pokažu pa nikad nisu prezimili :mrgreen:

Sad gledam...u LP su zabili 7 golova u 4 pojavljivanja :facepalm: 1-1-22 skor od čega je taj jedini remi protiv Dynamo K. u zadnjem kolu na mečavi na nemogućem terenu u Maksimiru golom iz penala kada su svi vec osigurali svoje pozicije.Jedini rezultat vrijedan hvale je pobjeda nad Arsenalom 2-1.Čime bi se bilo sramotno hvalit kad podvuces crtu i vidiš 1-1-22 skor.Gol razlika 7-62 :facepalm: 17/24 utakmice izgubljene u hendikepu :tokralju: Od čega pola u duplom hendikepu.Sramotno.Pojavi se neki klub pa ih napucavaju s vremena na vrijeme,al ove napucavaju kada god i gdje god se pojave.

U EL gubili od Astre,šamarao ih RBS u hendikepu dva puta,dva poraza od Chernomoretsa i Ludogoretsa.Najbolji su bili 10./11. kada ih je vodio zadnji pošteni trener prije Bjelice gdje su ispali sa 7 bodova.Gubili od Timisoare,Branna...Prošle godine ispali u kval. od Skenderbeua koji je dvije godine ranije bio "amaterska ekipa".

Od kvalifikacijskih pobjeda jedina vrijedna spomena kojom se moze naširoko hvaliti je ona nad Ajaxom u Amsterdamu (i ajde prolaz RBS-a prije dvije godine za ulazak u LP je isto dobar rezultat).U skupinama EL ekvivalent pobjedi nad Arsenalom u LP je ona nad Villarrealom pod Vahom.

No to je sve puno premalo.

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 17 avg 2018, 15:09

ajd dosta više sa porijeđenjima Zvezde/Partizana i Dinama, ajde pišite šta se konkretno događa u Hajduku?

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 avg 2018, 15:14

Nisam ih neko vrijeme detaljnije pratio,ali koliko vidim za*ebali su se dobro sa izborom Kosa na mjesto predsjednika.I od tada stagniraju.Brbić je je*ački posao napravio na svim segmentima nakon novog ustrojenja kluba i zato i je bio onako žestoko kritiziran od strane režimskih medija dok se danas ništa takvoga ne moze naći za ove nove ljude jer jednostavno nisu prijetnja.
Onda mislim da su se zeznuli i prvo sa smijenom Burića na trenerskoj poziciji (Kos ga naravno smijenio),a onda mozda i sa onom Carilla.

Više će znati reći:
Orjuna je napisao/la:...
dubrava je napisao/la:...
Android je napisao/la:...
Ako su još uvijek tu negdje u blizini :mrgreen:

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 17 avg 2018, 15:18

a jel ti možda žao što je Hajduk spao na ovako niske grane, jeste da ti voliš njegovog rivala, al te pitam?

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 avg 2018, 15:29

S obzirom da su clanski klub i praktički jedina opozicija onima koji zagovaraju da je privatan vlasnik JEDINO ISPRAVNO rješenje zelim im trenutno sve najbolje.Kada/ako stvari jednom ponovno budu normalne u Dinamu onda ću ih ponovno smatrati rivalima.Do tada su mi blizi nego GNK koliko god to čudno zvučalo.

A njihov problem je najmanje to kako je klub uređen.Plus da je lako naći dobrog privatnog vlasnika koji će uložiti imao bi ga svatko.Ne treba uopće ići puno dalje od primjera jednog Milana iz prošle sezone kojeg su preuzeli sumnjivi Kinezi.Ili u hrvatskom nogometu Istre koja je na kraju izvisila sa Gloverom (isti tip je bio žestoko "guran" da preuzme Hajduk jer će kao riješiti sve probleme kao privatan vlasnik za razliku od "nesposobne ulice") ili Splita koji je ispao u drugu,treću ili koju vec ligu sa Žužulima.

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 17 avg 2018, 21:58

invincible1921 je napisao/la:
ASD je napisao/la:Dinamo je godisnje znao i preko 30 miliona kuna da dobije od javnih novaca, a citao sam negdje da je u Maksimir od rata ulozeno preko 100 miliona kuna, Siamo vjerovatno za bolje.
Jeste li vi svjesni koje su to pare?
Daleko od toga da je sve ovo mamiceva zasluga, ali opet bez obira na sve njegove mane smijesno je rec da je on bio neko ko nije donio nista dobro...a realno jeste puno toga.

Dinamo je presao LVL koji klubovi iz ex yu nece jos dugo. Da nije instant projekat nego nesto sto traje i sto ce trajat, prepoznativljo ime , kad igrac kaze da je igro u dinamu to ima tezinu vise nego da je bio alfa i omega hajduka recimo.
Apsolutno. Npr dok zvezda i partizan igraju proljeće u evropi Dinamo je neki drugi level :rol:
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 17 avg 2018, 23:42

LAZARUS2000 je napisao/la: Apsolutno. Npr dok zvezda i partizan igraju proljeće u evropi Dinamo je neki drugi level :rol:
Kad uvežu 11 sezona u grupama, onda možemo pričati do tada :wave:

Mada, za Partizan je uspjeh i 2 sezone da veže :lol:
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners

1992 2006 2009 2011 2015

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 18 avg 2018, 00:05

Mokes je napisao/la:
LAZARUS2000 je napisao/la: Apsolutno. Npr dok zvezda i partizan igraju proljeće u evropi Dinamo je neki drugi level :rol:

Problem nastaje što partizan u jednoj sezoni osvoji više bodova 7 dobije više utakmica nego Dinamo u 11 :rol:
A opet lažeš. Partizan je imao samo jedan kiks protiv onih poljaka što je ispao prije toga ispao u grupi zbog gol razlike.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 18 avg 2018, 00:11

LAZARUS2000 je napisao/la:
Mokes je napisao/la:

Problem nastaje što partizan u jednoj sezoni osvoji više bodova 7 dobije više utakmica nego Dinamo u 11 :rol:
A opet lažeš. Partizan je imao samo jedan kiks protiv onih poljaka što je ispao prije toga ispao u grupi zbog gol razlike.
Dakle, bilježimo u tekicu da ispadanje od Šamroka nije kiks. Fino.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners

1992 2006 2009 2011 2015

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 18 avg 2018, 00:17

Mokes je napisao/la:
To je bio PO. Protiv poljaka prvo kolo. Ali hej daj šta daš pošto si uhvaćen u laži. Boga mi ti bi trebao da budeš političar. Predlažem ti snsd. Odlično bi se uklopio.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 18 avg 2018, 00:23

LAZARUS2000 je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
To je bio PO. Protiv poljaka prvo kolo. Ali hej daj šta daš pošto si uhvaćen u laži. Boga mi ti bi trebao da budeš političar. Predlažem ti snsd. Odlično bi se uklopio.
Gdje sam uhvaćen u laži, napisao da Partizan ne može da uveže 2 sezone u grupama već nekoliko godina.
slika
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners

1992 2006 2009 2011 2015

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 18 avg 2018, 11:01

Partizan je ****

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.