FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Dakle krvna grupa AB+ je potrebna momku koji je u životnoj opasnosti...ako neko ima tu grupu i u mogucnosti je da je daruje - neka ucini najhumaniju stvar i daruje krv.
Dajte prestanite se glupirati i nešto svađati ko djeca, ko je ciji navijac i slicna sranja...ljudski život u pitanju.
Dajte prestanite se glupirati i nešto svađati ko djeca, ko je ciji navijac i slicna sranja...ljudski život u pitanju.
Nestavljaj sve u isti kos.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
Pa moj @Baja_Zvjerka što mu rece za taj program. Ko ce opet slušati njega i njegove zavjere.
strasno ko sve sebe naziva navijacem F.K. Zeljeznicar, kad citam ove komentare sramota me to biti... za ove normalne, kod god ima AB+ sutra pravac Zenica... 

BRAVE HEART 1979-2005
-
- Kontakt:
JEDNA LIJEPA VIJEST
AB POZITIVNA JE UNIVERZALNI PRIMALAC TAKO DA SVI KOJI MOGU DATI KRV SUTRA U ZENICU NIJE BITNA KRVNA GRUPA
MOLIM VAS DA PROSIRITE I PO DRUGIM FORUMIMA
MANIJACI POKAŽIMO SVOJU HUMANOST
Krv se deli na 4 krvne grupe, u zavisnosti da li u eritrocitima postoje određeni proteini. To su: A, B, AB i O. Hemijske analize su dokazale da nosioci krvne grupe A imaju u membranama eritrocita specifičan protein aglutinogen A (antigen A). Kad se krv krvne grupe A dâ nekom ko nema dotični protein, ali zato u krvnoj plazmi ima istorodno antitelo (aglutinin α ili anti-A) doći će do aglutinacije. Krv krvne grupe B sadrži aglutinogen B na eritrocitima, krv krvne grupe AB sadrži oba proteina, a krv nulte krvne grupe (O) ne sadrži ni jedan od ta dva proteina. Posledica ove pojave je ta da krv krvne grupe O ne može da prima krv krvnih grupa A, B i AB, nego samo svoje krvne grupe, a nosilac krvne grupe AB ne može da daje krv krvnim grupama A, B i O, jer one ne poseduju oba proteina. Stoga, za O grupu se kaže da je univerzalni davalac (jer krv bilo koje krvne grupe može da primi krv O grupe), a za grupu AB se kaže da je univerzalni primalac (jer sadrži oba proteina).
[uredi] Rh faktor
Pored podele na ABO grupe, postoji i rezus faktor (Rh faktor), koji je dobio naziv po Rezus majmunu kod koga je i prvi put otkriven. Svi ljudi se dele na Rh+ (rh pozitivne) i Rh- (rh negativne). Ljudi sa Rh+ krvlju stvaraju rezus protein, dok ga ljudi sa Rh- krvlju ne stvaraju. Pri transfuziji, pored ABO grupa, pazi se i na ovaj faktor. Tako da je O- krvna grupa najuniverzalniji davalac jer, pored toga što ne sadrži ni jedan od dva aglutinogena, ona ne sadrži ni rezus protein. Shodno tome, AB+ krvna grupa je najuniverzalniji primalac, jer sadrži sva tri proteina.
AB POZITIVNA JE UNIVERZALNI PRIMALAC TAKO DA SVI KOJI MOGU DATI KRV SUTRA U ZENICU NIJE BITNA KRVNA GRUPA
MOLIM VAS DA PROSIRITE I PO DRUGIM FORUMIMA
MANIJACI POKAŽIMO SVOJU HUMANOST
Krv se deli na 4 krvne grupe, u zavisnosti da li u eritrocitima postoje određeni proteini. To su: A, B, AB i O. Hemijske analize su dokazale da nosioci krvne grupe A imaju u membranama eritrocita specifičan protein aglutinogen A (antigen A). Kad se krv krvne grupe A dâ nekom ko nema dotični protein, ali zato u krvnoj plazmi ima istorodno antitelo (aglutinin α ili anti-A) doći će do aglutinacije. Krv krvne grupe B sadrži aglutinogen B na eritrocitima, krv krvne grupe AB sadrži oba proteina, a krv nulte krvne grupe (O) ne sadrži ni jedan od ta dva proteina. Posledica ove pojave je ta da krv krvne grupe O ne može da prima krv krvnih grupa A, B i AB, nego samo svoje krvne grupe, a nosilac krvne grupe AB ne može da daje krv krvnim grupama A, B i O, jer one ne poseduju oba proteina. Stoga, za O grupu se kaže da je univerzalni davalac (jer krv bilo koje krvne grupe može da primi krv O grupe), a za grupu AB se kaže da je univerzalni primalac (jer sadrži oba proteina).
[uredi] Rh faktor
Pored podele na ABO grupe, postoji i rezus faktor (Rh faktor), koji je dobio naziv po Rezus majmunu kod koga je i prvi put otkriven. Svi ljudi se dele na Rh+ (rh pozitivne) i Rh- (rh negativne). Ljudi sa Rh+ krvlju stvaraju rezus protein, dok ga ljudi sa Rh- krvlju ne stvaraju. Pri transfuziji, pored ABO grupa, pazi se i na ovaj faktor. Tako da je O- krvna grupa najuniverzalniji davalac jer, pored toga što ne sadrži ni jedan od dva aglutinogena, ona ne sadrži ni rezus protein. Shodno tome, AB+ krvna grupa je najuniverzalniji primalac, jer sadrži sva tri proteina.
26.05.2010-TITULA
-
- Kontakt:
Ma danas je ono bilo mlitavno, bezvoljno, tako da sam siguran da se onakva lezerna igra vise ne moze ponoviti. Stanic kritican, i po meni najgori na travnjaku danas. Decko iz Celika na bocnoj poziciji se bukvalno sprdao sa Srletom u svim segmentima igre, krenuvsi od defanzive pa do ofanzive gdje nem je zadavao ogromne probleme, fakticki je kod svakog prodora po lijevoj strani bila gol sansa za Celik. Culum po meni danas najborbeniji, nakonkretniji. Sehiceve intervencije me uvijek ostave bez daha, tako je bilo i danas, i nikako mi nece biti jasno jos uvijek sta se desilo sa tim deckom od prosle sezone, tacnije polusezone kada je zario i palio premierligaskim terenima svojim intervencijama. Ocito je da je drugacije dok Osim sugerise sa klupe, nego neko drugi, pa je mozda i to rezultat nesto lezernijeg pristupa igri, ali i dosta dobra predstava celika, koji je ove sezone kao i prosle pokazao najvise na Grbavici.
mozel mi neko reci ko je i sta napiso u vezi te nesrece, ako moze na pm, hvala...
Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Ja ne znam šta ce Stanić ikako igrati na lijevom beku kad to nikad nije igrao dosad u karijeri
Lik je veceras bio preloš, niti jedan duel nije dobio, niti zna uci u duele, niti (kao ofanzivan igrac) ima naviku da se vraca u odbranu, da prati igraca, da ulazi u duel itd...plus što se loše postavlja kad protivnik napada, vazda je 3 metra od igraca...jednostavno katastrofalno izdanje, izgledao je kao najveci amater i pocetnik.
Ne znam, ali Stanić ne beku je preloša opcija...ovo ne treba Osimu ovakav experiment i luxuz...moglo nas je vrlo lako koštati veceras....vidjelo se kad je Radovanović ušao u igru koliko to odmah bolje izgleda...ne kažem da je Carlos ali je barem bek i igra kao bek.
Ni drugi bek Marković nije ništa pokazao, baš loše izdanje oba beka....zato i jest Čelik stvorio onoliko prilika i proboja preko krila...kad imaš panjeve umjesto bocnih igraca, protivnik to namiriše i osjeti pa baš tamo i napada.

Lik je veceras bio preloš, niti jedan duel nije dobio, niti zna uci u duele, niti (kao ofanzivan igrac) ima naviku da se vraca u odbranu, da prati igraca, da ulazi u duel itd...plus što se loše postavlja kad protivnik napada, vazda je 3 metra od igraca...jednostavno katastrofalno izdanje, izgledao je kao najveci amater i pocetnik.
Ne znam, ali Stanić ne beku je preloša opcija...ovo ne treba Osimu ovakav experiment i luxuz...moglo nas je vrlo lako koštati veceras....vidjelo se kad je Radovanović ušao u igru koliko to odmah bolje izgleda...ne kažem da je Carlos ali je barem bek i igra kao bek.
Ni drugi bek Marković nije ništa pokazao, baš loše izdanje oba beka....zato i jest Čelik stvorio onoliko prilika i proboja preko krila...kad imaš panjeve umjesto bocnih igraca, protivnik to namiriše i osjeti pa baš tamo i napada.
prije svega o utakmici zeljeznicar odavno nije gore odigrao a uz to pobijedio utakmicu. neke price oko sudjenja sto kruze po forumu su cista budalastina pogledajte sta se desava po drugim terenima, celik je imao svoje prilike jednu iskoristio a to je uspio bas zbog toga sto ih je sudija pustio da igraju lopte to jest ( sudije nisu mahale nepostojece opsajde,svirale penale i td. kao sto znaju), par prekrsaja koje su prevangule na nasu stranu jeste zbog imena i domacisntva..... ali faul na 30,35 metara nije nesto sto je toliko veliko da bi se tolika pompa digla, celikova odbrana je kriva za gol. drugi gol je zahvaljujuci visci majistoru koji je i donio pobjedu nezasluzenu po igri ali vrlo bitnu. znaci relano zeljeznicaru je sudija poklonio 3 do 4 prekrsaja koja su bila veoma daleko od gola, osim onoga kod kornera(pa ljudi u puno jacim ligama se desavaju gore stvari i gora sudjenja 10 puta). dabogda da je svim gostujucim ekipama ovako sudjenje kao celiku.
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Zbog treceg zutog kartona, kojeg je dobio protiv Celika, u Lukavici cemo biti liseni usluga Lazara Popovica.
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
sad je realno i normalno da se onakvi ''prekrsaji'' sviraju zelji, ali ste zato kukali 15 dana nakon takodje izmisljenog prekrsaja za vodeci gol sirokog ove sezone....nidje veze!sancez je napisao/la:prije svega o utakmici zeljeznicar odavno nije gore odigrao a uz to pobijedio utakmicu. neke price oko sudjenja sto kruze po forumu su cista budalastina pogledajte sta se desava po drugim terenima, celik je imao svoje prilike jednu iskoristio a to je uspio bas zbog toga sto ih je sudija pustio da igraju lopte to jest ( sudije nisu mahale nepostojece opsajde,svirale penale i td. kao sto znaju), par prekrsaja koje su prevangule na nasu stranu jeste zbog imena i domacisntva..... ali faul na 30,35 metara nije nesto sto je toliko veliko da bi se tolika pompa digla, celikova odbrana je kriva za gol. drugi gol je zahvaljujuci visci majistoru koji je i donio pobjedu nezasluzenu po igri ali vrlo bitnu. znaci relano zeljeznicaru je sudija poklonio 3 do 4 prekrsaja koja su bila veoma daleko od gola, osim onoga kod kornera(pa ljudi u puno jacim ligama se desavaju gore stvari i gora sudjenja 10 puta). dabogda da je svim gostujucim ekipama ovako sudjenje kao celiku.
Volim te Bosno!!!
realno je kod nas i to i ti znas i svi mi koji i malo pratimo nasu pl ligu, ja naravno da nisam kukao protiv sirokog ni protiv koga. U gostima moras ocekivati bar malu naklonost damacinu i igrati muski. ako si bolja ekipa na terenu jel 3 prekrsaja na 35m trebaju biti alibi za neuspjeh ekipe ??? evo npr. da je celikova odbarana izbacila onu loptu kao sto je trebala o onome prekrsaju na 35m se nebi nikako ni pricalo.xavi26 je napisao/la:sad je realno i normalno da se onakvi ''prekrsaji'' sviraju zelji, ali ste zato kukali 15 dana nakon takodje izmisljenog prekrsaja za vodeci gol sirokog ove sezone....nidje veze!sancez je napisao/la:prije svega o utakmici zeljeznicar odavno nije gore odigrao a uz to pobijedio utakmicu. neke price oko sudjenja sto kruze po forumu su cista budalastina pogledajte sta se desava po drugim terenima, celik je imao svoje prilike jednu iskoristio a to je uspio bas zbog toga sto ih je sudija pustio da igraju lopte to jest ( sudije nisu mahale nepostojece opsajde,svirale penale i td. kao sto znaju), par prekrsaja koje su prevangule na nasu stranu jeste zbog imena i domacisntva..... ali faul na 30,35 metara nije nesto sto je toliko veliko da bi se tolika pompa digla, celikova odbrana je kriva za gol. drugi gol je zahvaljujuci visci majistoru koji je i donio pobjedu nezasluzenu po igri ali vrlo bitnu. znaci relano zeljeznicaru je sudija poklonio 3 do 4 prekrsaja koja su bila veoma daleko od gola, osim onoga kod kornera(pa ljudi u puno jacim ligama se desavaju gore stvari i gora sudjenja 10 puta). dabogda da je svim gostujucim ekipama ovako sudjenje kao celiku.
aha, ok, vidim ja da ti to gledas normalnim ocima, izvinisancez je napisao/la:realno je kod nas i to i ti znas i svi mi koji i malo pratimo nasu pl ligu, ja naravno da nisam kukao protiv sirokog ni protiv koga. U gostima moras ocekivati bar malu naklonost damacinu i igrati muski. ako si bolja ekipa na terenu jel 3 prekrsaja na 35m trebaju biti alibi za neuspjeh ekipe ??? evo npr. da je celikova odbarana izbacila onu loptu kao sto je trebala o onome prekrsaju na 35m se nebi nikako ni pricalo.xavi26 je napisao/la:sad je realno i normalno da se onakvi ''prekrsaji'' sviraju zelji, ali ste zato kukali 15 dana nakon takodje izmisljenog prekrsaja za vodeci gol sirokog ove sezone....nidje veze!sancez je napisao/la:prije svega o utakmici zeljeznicar odavno nije gore odigrao a uz to pobijedio utakmicu. neke price oko sudjenja sto kruze po forumu su cista budalastina pogledajte sta se desava po drugim terenima, celik je imao svoje prilike jednu iskoristio a to je uspio bas zbog toga sto ih je sudija pustio da igraju lopte to jest ( sudije nisu mahale nepostojece opsajde,svirale penale i td. kao sto znaju), par prekrsaja koje su prevangule na nasu stranu jeste zbog imena i domacisntva..... ali faul na 30,35 metara nije nesto sto je toliko veliko da bi se tolika pompa digla, celikova odbrana je kriva za gol. drugi gol je zahvaljujuci visci majistoru koji je i donio pobjedu nezasluzenu po igri ali vrlo bitnu. znaci relano zeljeznicaru je sudija poklonio 3 do 4 prekrsaja koja su bila veoma daleko od gola, osim onoga kod kornera(pa ljudi u puno jacim ligama se desavaju gore stvari i gora sudjenja 10 puta). dabogda da je svim gostujucim ekipama ovako sudjenje kao celiku.

Volim te Bosno!!!
realno je kod nas i to i ti znas i svi mi koji i malo pratimo nasu pl ligu, ja naravno da nisam kukao protiv sirokog ni protiv koga. U gostima moras ocekivati bar malu naklonost damacinu i igrati muski. ako si bolja ekipa na terenu jel 3 prekrsaja na 35m trebaju biti alibi za neuspjeh ekipe ??? evo npr. da je celikova odbarana izbacila onu loptu kao sto je trebala o onome prekrsaju na 35m se nebi nikako ni pricalo.[/quote]
aha, ok, vidim ja da ti to gledas normalnim ocima, izvini
na kraju, ima ona da je odlika velikih ekipa da pobjedjuju i kad ne igraju dobro..[/quote]
pa normalno je da sudjenje nije bilo kriminalno i toliko lose koliko ga neki predstavljaju. ima i to ali visca je pobijedio celik sa onim sutem koji niko nije ocekivao!
aha, ok, vidim ja da ti to gledas normalnim ocima, izvini

pa normalno je da sudjenje nije bilo kriminalno i toliko lose koliko ga neki predstavljaju. ima i to ali visca je pobijedio celik sa onim sutem koji niko nije ocekivao!
Ma Radovanović je za Stanu Carlos na kvadratMandrak je napisao/la:Ja ne znam šta ce Stanić ikako igrati na lijevom beku kad to nikad nije igrao dosad u karijeri![]()

ŽEEEEELJOOOOO
- MU'MIN T.M.
- Kontakt:
Neka neko postavi golove sa utakmice, Višća-priča za sebe......
Ova pobjeda, nam mnogo znači,sve provokacije padaju u vodu,a pobjeda dobija na značaju zbog toga, kao i snaga volje i želje za preokretom (kao i protiv Veleža) i to me mnogo raduje.
Žao mi sto,Lazo neće igrati protiv Slavije, jer se ubio za nosanje sa Regojem,al et...Imal ko još suspendovan, pošto nisam upratio ko je sve dobio žute kartone.
P.S.Ibrahim Šehić, igrač utakmice u Želji, treba ga pohvaliti za sinošnje odbrane.Bravo.
Ova pobjeda, nam mnogo znači,sve provokacije padaju u vodu,a pobjeda dobija na značaju zbog toga, kao i snaga volje i želje za preokretom (kao i protiv Veleža) i to me mnogo raduje.
Žao mi sto,Lazo neće igrati protiv Slavije, jer se ubio za nosanje sa Regojem,al et...Imal ko još suspendovan, pošto nisam upratio ko je sve dobio žute kartone.
P.S.Ibrahim Šehić, igrač utakmice u Želji, treba ga pohvaliti za sinošnje odbrane.Bravo.
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"
- bistrikboy
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Jutro je pametnije od večeri. Željo je jučer i pored slabije utakmice uknjižio tri nova boda, što je u ovom trenutku jako bitno. Suđenje, po riječima Ibrakovića odlično iako je sudac imao dvije do tri sitne greškice, a što je iz takve jedne Željo postigao go, za to je krivac odbrana Čelika, a ne sudac. Daj Bože da se na svim premijerligaškim utakmicama ovako sudi. Igra? Igrali smo onoliko koliko nam je Čelik dozvolio. Malo čudno, ali je tako. Sve u svemu nije toliko ni loše, iako trebamo i možemo mnogo više.
1. Šehić - odličan
2. Marković - može bolje
3. Stanić - zna i može puno bolje, iako je na neprirodnoj poziciji
4. Kerla - standardan
5. Mešič - dobar, vraća se u formu
6. Savić - dobar
7. Ćulum - isto k'o i Mešić
8. Čolić - po meni podbacio, može i mora puno više
9. M. Bešlija - kapitenski, vrlo dobar
10. Zeba - k'o i Čolić, svi znamo da je najbolji kada je teren idealan, a to ječer nije bilo - kiša
11. Popović - dobar, borio se žao mi je što bar jedan od ona dva pokušaja nije ušao
12. Radovanović - ubuduće će opet biti standardan
13. Višća - ako je Džeko dijamant, Višća je neki novi dragi kamen (safir, rubin.... pojma nemam)
14. Perak - igrao malo za ocjenu.
Željo je šampion.
1. Šehić - odličan
2. Marković - može bolje
3. Stanić - zna i može puno bolje, iako je na neprirodnoj poziciji
4. Kerla - standardan
5. Mešič - dobar, vraća se u formu
6. Savić - dobar
7. Ćulum - isto k'o i Mešić
8. Čolić - po meni podbacio, može i mora puno više
9. M. Bešlija - kapitenski, vrlo dobar
10. Zeba - k'o i Čolić, svi znamo da je najbolji kada je teren idealan, a to ječer nije bilo - kiša
11. Popović - dobar, borio se žao mi je što bar jedan od ona dva pokušaja nije ušao
12. Radovanović - ubuduće će opet biti standardan
13. Višća - ako je Džeko dijamant, Višća je neki novi dragi kamen (safir, rubin.... pojma nemam)
14. Perak - igrao malo za ocjenu.
Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Stole iz Bora je napisao/la:Zbog treceg zutog kartona, kojeg je dobio protiv Celika, u Lukavici cemo biti liseni usluga Lazara Popovica.

Samo Željo!
-
- Kontakt:
hvala AllahuZaxon je napisao/la:Stole iz Bora je napisao/la:Zbog treceg zutog kartona, kojeg je dobio protiv Celika, u Lukavici cemo biti liseni usluga Lazara Popovica.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Trenutno korisnika/ca: Levin, Lokomotifa, MrkiMedo, Proximic, sassari, tiagofaria25 i 52 gosta.