KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la nerminh74 » 05 okt 2010, 20:59

Genije je napisao/la:
Jel ti ova konstatacija ozbiljna il se šališ????Ako misliš buzu i demića staviti u prvu postavu onda razmišljaš da se pridružimo vogošći u A1 ligi.

Prva po redu postava koju sam postavio je brža i tu su dva beka sa jednim plejom i zimićem kao pravim centrom i rahitićem kao visokim krilom što će kod nas i igrati jer na toj poziciji nemamo nikoga osim đure donekle.

Uglavnom Rahimić će igrati i centra i krilnog centra,batina će igrati beka i nisko krilo što je počesto i igrao u bivšem klubu.

Neznam dali postoji kakva mogućnost angažmana kikanovića jer on ima pravo nastupa na proljeće a valjalo bi vezati ga kakvim ugovorom jer se trenutno ne jagme baš za njega.
zasto letite kada citate
procitaj fino, ja sam fino napisao da ti pravis postave sa cistim centrima i bekovima, a da nigdje ne ubacujes 4 i 3 koji su buza i demic, a nigdje nisam napisao da bi trebali biti starteri

sto se tice rahimica, kojega ja usput cjenim jer je uvijek kostao manje nego sto je pruzao za razliku od daleko veceg broja igraca koji su prodefilovali bosnom, on je cista 5 i ako je nizak, a neno zna on fino sutati sa poludistance, npr. slobodna su mu bila 75.6% sto je veoma dobro za centra, a od 5 osutani 3 za sezonu 06/07 cak 4 je pogodio i ono sto je meni najvaznije prgav je igrac i prljavo igra, a to ce upravo donijeti odredzenu dozu krvi u ovu mladu ekipu

moje skromno misljenje je da ce u centarskom tandemu najvjerovatnije igrati zimic i djurasovic, da bi zimic nadoknadjivao bozinu deficitarnost u visini, a dzeno bi igrao sa buzom tako da imas njegovih 205 cm sa nerminovih 206-7 cm
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 05 okt 2010, 21:14

36-28 :P Muha ima 8 poena pogodio 2 trice u zadnjim minutama...Božo 6 poena 4 skoka....Dixon 3 poena 4 skoka 2 asistencije i 2 izgubljene lopte ...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 okt 2010, 21:38

odem nesto obaviti na razlici od 8, vratim se 52-36, šta bi?!!!

i nisam znao da je buza povredjen u suprotnom neznam sto neigra?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 okt 2010, 21:39

nerminh74 je napisao/la:odem nesto obaviti na razlici od 8, vratim se 52-36, šta bi?!!!

Mislim da nije povrijedjen, vjerovatno mu Dejo ne daje sansu veceras, jer se Bozo u potpunosti oporavio....

Meni nije samo jasno zasto ne proba malo Alija....

Neko mora od bekova da leti, ne moze ovako da se igra...

Ja bih otjerao ili Kruslina ili Radica, jer nijedan ni drugi nista ne pokazuju...

Nista odigrali nisu, ali bas nista...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 okt 2010, 22:00

neno#4 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:odem nesto obaviti na razlici od 8, vratim se 52-36, šta bi?!!!

Mislim da nije povrijedjen, vjerovatno mu Dejo ne daje sansu veceras, jer se Bozo u potpunosti oporavio....

Meni nije samo jasno zasto ne proba malo Alija....

Neko mora od bekova da leti, ne moze ovako da se igra...

Ja bih otjerao ili Kruslina ili Radica, jer nijedan ni drugi nista ne pokazuju...

Nista odigrali nisu, ali bas nista...
kao sto znas ja nisam nikada bio za njihov dolazak, jedino mi je sutersko vece kruslina malo poljuljalo u uvjerenju u to, ali opet milslim da nije za bosne

sto se tice boze, kada sam cuo koliko je trazio za povratak i kako se ponasao izgubio je dosta mog povjerenja, bez obzira koliko to malo znacilo i iskreno mislim da je bilo daleko bolje da su ostali pri iznosu koji su mu nudili na pocetku, a da su sacuvali hajrica, sto bi bez dovodzenja gore navedenog dvojca finansiski bilo moguce

ali ovakvo razmisljanje za ovu sprdacinu od uprave je preozbiljno, mislim da su imali 5% neke organizacije i mozga doveli bi alena omica koji sa svojih 216 cm je razvaljivao u U18 slo repki i sad na turneji u srbiji sa omladincima laskog/zlatoroga jos onda kada ih je skoro preklinjao seleskovic govoreci koliki je mali talenat i naravno KS BiH, ali eto mi smo puni talenata i izvrsnih igraca pa nam takav mlad i perspektivan centar ne treba, zatim vec pominjanog filipa petrovica koji je za sicu otisao u zrinski, a rijec je o 18 godisnjem momku koji vec sada moze drzati predavanje o kosarci radicu, kruslinu pa i batini ili su mogli na kraju dovesti glogovca, a ne da mali ode u spars koji vec sada ima daleko ozbiljniju skolu i omladinski pogon kosarke od K Bosne

stvarno mi se gadi ova situacija i kada pomislim koliko sam nekada cjenio imamovica, a u stvari o kakvom salabajzeru se radi

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 05 okt 2010, 22:11

76-58...ipak ispod 20 razlike :P
Muha 14 poena
Božo 11...5 skokova..
Dixon 6...6 skokova...4 asistencije...
Zimić 6...5 skokova
Krušulin 5
Batina,Hodžić,Radić 4

28 izgubljenih lopti...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 okt 2010, 22:31

Raul_64 je napisao/la:76-58...ipak ispod 20 razlike :P
Muha 14 poena
Božo 11...5 skokova..
Zimić 6...5 skokova
Krušulin 5
Batina,Hodžić,Radić 4

28 izgubljenih lopti...
pa hajd i nije lose mada bi mi prije 3-4 sezone razbili ovaj nancy... al hajd sad svi znamo vec da se ove sezone ne ide ni na sta veliko i meni samo nije jasno ako je tako zasto su dovedeni radic, kruslin pa i ovaj amerikanac bolje je onda dati nasoj djeci sansu da igraju i napraviti par solidnih igraca na koje ce se moci racunati u buducnosti ozbiljnije. nisam odavno pisao na ovoj temi jer ima mnogo teskih ljudi koji se nakace pa me peglaju i nerviraju svojim glupostima ali vidim ne pisu oni pa sam odlucio malo i ja da se aktiviram :D
ja sam spreman pomiriti se sa tim da budemo losi sezonu ili dvije ali ako ce se dati šansa mladim igracima i to onim koji je zasluzuju ali ne mogu da ne pomislim da nas sa ovakvom transfer politikom uprava opet pravi budalama...
You are someone else I am still right here

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 okt 2010, 22:34

fera je napisao/la:
Muha 14 poena
Božo 11...5 skokova..
Zimić 6...5 skokova
Krušulin 5
Batina,Hodžić,Radić 4

28 izgubljenih lopti...
pa hajd i nije lose mada bi mi prije 3-4 sezone razbili ovaj nancy... al hajd sad svi znamo vec da se ove sezone ne ide ni na sta veliko i meni samo nije jasno ako je tako zasto su dovedeni radic, kruslin pa i ovaj amerikanac bolje je onda dati nasoj djeci sansu da igraju i napraviti par solidnih igraca na koje ce se moci racunati u buducnosti ozbiljnije. nisam odavno pisao na ovoj temi jer ima mnogo teskih ljudi koji se nakace pa me peglaju i nerviraju svojim glupostima ali vidim ne pisu oni pa sam odlucio malo i ja da se aktiviram :D
ja sam spreman pomiriti se sa tim da budemo losi sezonu ili dvije ali ako ce se dati šansa mladim igracima i to onim koji je zasluzuju ali ne mogu da ne pomislim da nas sa ovakvom transfer politikom uprava opet pravi budalama...
ma neno do prosle sezone bi ih razbili, tada su tu bili ovcina, ivanovic na vrhuncu, ikonic, djordjevic, ..., a prije 3 sezone: williams, ikonic, byalie :roll:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 okt 2010, 22:36

nerminh74 je napisao/la:
fera je napisao/la:
Muha 14 poena
Božo 11...5 skokova..
Zimić 6...5 skokova
Krušulin 5
Batina,Hodžić,Radić 4

28 izgubljenih lopti...
ma neno do prosle sezone bi ih razbili, tada su tu bili ovcina, ivanovic na vrhuncu, ikonic, djordjevic, ..., a prije 3 sezone: williams, ikonic, byalie :roll:
Kakav neno :D :D :D :D

Ostalo je samo ime.....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 okt 2010, 22:39

sta se zalis shvati to kao kompliment kad te pomijesaju sa ovakvom gospodom

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 okt 2010, 22:41

fera je napisao/la:sta se zalis shvati to kao kompliment kad te pomijesaju sa ovakvom gospodom
hhhahahahahahahahhahaa, nijedne decko :lol: :lol: :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 okt 2010, 22:43

neno#4 je napisao/la:
fera je napisao/la:sta se zalis shvati to kao kompliment kad te pomijesaju sa ovakvom gospodom
ccc kako se to ponasa prema starijim od sebe :?:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 okt 2010, 22:50

fera je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
kako i zasluzuju 8-) 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 05 okt 2010, 22:56

28 izgubljenih lopti je stvarno previše.Vidjelo se i na turniru MD a i u prvoj utakmici protiv Francuza kada protivnik igra čvršću odbranu ili presing da se bekovi pogube i da ne mogu iskontrolisati loptu.Umjesto strogih prosjeka Radića,Dixona,Krušlina,Batine koji ne mogu donijeti prevagu mogao se dovesti dobar play.Iz godine u godinu se ponavljaju iste greške.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 okt 2010, 23:12

deniso je napisao/la:28 izgubljenih lopti je stvarno previše.Vidjelo se i na turniru MD a i u prvoj utakmici protiv Francuza kada protivnik igra čvršću odbranu ili presing da se bekovi pogube i da ne mogu iskontrolisati loptu.Umjesto strogih prosjeka Radića,Dixona,Krušlina,Batine koji ne mogu donijeti prevagu mogao se dovesti dobar play.Iz godine u godinu se ponavljaju iste greške.
šuti denise nemoj nas ofirati pricitace ovi treneri iz naše lige pa cemo pogubiti sve :D

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 okt 2010, 23:25

neno#4 je napisao/la:
fera je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:hhhahahahahahahahhahaa, nijedne decko :lol: :lol: :lol: :lol:
kako i zasluzuju 8-) 8-) 8-)
stidi se :D da nisi toliki grmalj ponekad bi te trebalo isprebijati :mrgreen:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 okt 2010, 00:54

stidi se :D da nisi toliki grmalj ponekad bi te trebalo isprebijati :mrgreen
Sreca tvoja pa smo dobri :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Inace bi imao problema :P :P :P

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 okt 2010, 01:12

Ja sve mogu da shvatim i da imas los suterski dan, i da ne ide ali 28 izgubljenih lopti jednostavno to ne mogu da shvatim. Od tih 28 lopti su bekovi izgubili 20, pa to je stvarno za mene odraz neodgovornosti prema igri...

Druga stvar, ne razumijem Deju, ali stvarno mi nije jasan...

Malog Demica uigrava na pocetku sezone i na MD turniru protiv jacih ekipa mu daje minutazu, pocinje u petorci i cim su se vratili Kruslin i Batina odmah bez minutaze, stvarno mi to postaje malo previse iritantno da ne kazem glupo...

Od ukupno 200 minuta po pozicijama nasa djeca su dobila 24 minute, znaci 10 posto, tu ne racunam Muhu, Zimu, Bozu jer su oni kao vec eto stariji..

Stvarno ne znam do kada cemo da propadamo ovako...

Zar veceras nije bila sansa da igraju i Buza i Demic, da Camac dobije 25 i vise minuta, da Mujic dobije 15 minuta, pa i po cijenu velikog poraza, nista nisu ni Dixon, Kruslin, Radic odigrali bolje....Ako se ispostavi da su bili povrijedjeni, ili nesto slicno u sto prosto sumnjam, onda je to druga stvar....

Meni nije problem ova tekma nego mi je problem nase prvenstvo ako se uopce bude igralo, jer bojim se da ce biti kamara poraza na strani, jer svi vide da smo mi losi, i da nas mogu dobiti, pogotovo u ovim malim sredinama...

Trenutno po kvalitetu su ispred nas i Borac i Zrinjski i Capljina, pa mozda i Sloboda...

Podhitno treba nesto mijenjati u decembru ce biti itekako kasno....
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 06 okt 2010, 01:17, ukupno mijenjano 1 put.

Ostalo je samo ime.....

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 06 okt 2010, 01:15

neno#4 je napisao/la:
Genije je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Dzenan Rahimic je iskljucivo pojacanje na centarskoj poziciji...

Nikada u zivotu nije igrao nista osim petice, iako je on undersized petica, ali bez suta....

Na krilnom centru ce igrati Bozo i Buza...

Ja prizeljkujem da otjeramo ili Diksona ili Radica da se otvori prostor Aliju i Camcu....

Ne postoji nikakav mogucnost angazovanja Kikija jer ce igrati za Ditu sigurno...
Znači daješ mi garancije da neće u istom timu igrati zimić i rahitić?????

Ja mislim suprotno.

I ja priželjkujem tjeranje radića i diksona i ne dovođenje nikoga do nove godine.
Ne da ti dajem garancije nego ti je to sto posto vjeruj mi.....

Provjereno to znam....

I Dzeno nije rahitic, on je covjek koji u prvoj sezoni kada je dosao bio je medju pet najkorisnijih igraca lige, a u drugoj sezoni igrao odlicno u ULEBU kupu, i svaki pfening koji je dobio je apsolutno zasluzio...

Na stranu sto nikada nije bio igrac koji je bio drag navijacima....

Ali je Dzeno puno vise dao za ovaj klub od recimo Pasalica, Zimica i ostalih....

Da one proslogodisnje ne spominjem...
Ima on svoje zasluge svakako,ali ima i nadimak zna se po čemu.

Koliko god u napadu imao te svoje frljoke pa i procenat frljoka on to sve umanji lošom odbranom,lošim skokom itd.
Ali dobro on je tu za male pare i kao ispomoć koja će garant preć u prvu pomoć.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 okt 2010, 01:25

Ja cu samo da te pitam da li se sjecas zadnjih minuta tekme sa Albom kada je Femerlingu objasnio par stvari....

Uostalom evo brojki iz NLB -a

http://www.adriaticbasket.info/w2/playe ... 379&sez=06

Cak i Lens nije imao ovakve brojke u NLB -u, o nekim nasim drugim centrima da ne govorimo...

I u Ulebu je imao odlicne prosjeke, imao je tada minutazu losiju, jer je Lens bio prvi izbor, nikada u paru nisu igrali, jedino malo sa Gran Canarijom cini mi se....

http://www.eurocupbasketball.com/ulebcu ... code=U2007

Ja ne kazem da je Dzeno vrhunski centar, nego za sve nase je masina u ovom trenutku, i ovakav kakav jeste...

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.