FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la sloboda72 » 15 avg 2018, 22:28

.......................................PIONIRI I KADETI BOLJI OD GOŠKA

...............slika
..........................................................15. Avgusta 2018.
Pionirska i kadetska selekcija FK Tuzla City ostvarile su pobjede u okviru 5.kola Omladinske Premijer lige BiH.

Posebno kvalitetnu partiju pružila je pionirska ekipa koja je sa visokih 5:0 nadvisila Goška.

Tim Selvera Ahmetovića pružio je nadahnutu i efikasnu partiju u kojoj su naprosto razmontirali vršnjake iz Hercegovine.

Goste je načeo Muminović već nakon pet minuta igre, a na 2:0 povisio je Sejdinović u 34.minuti. U 42.minuti već je bilo 3:0 kada je precizan bio Kasumović. Na četvrti gol se čekalo do 52.minute kada je poentirao Sakić da bi tačku na “i” u 62.minuti stavio “rezervista” Babajić.

Kadetska ekipa nakon pobjede na Tušnju nad Slobodom od 3:1 u prošlom kolu, ostvarila je drugu vezanu pobjedu. Jedan ali vrijedan pogodak zabio je Ibrišević u samom finišu utakmice, dovoljno za tri velika boda.

Tuzla City – Gošk (U15) 5:0

Stadion “Bare”. Gledalaca: 50. Sudija: Edin Golać (Banovići). Pomoćnici: Elvedin Topuzović (Tuzla) i Mirza Čejvanović (Tuzla). Delegat: Eldin Hodžić (Tuzla). Strijelci: 1:0 Muminović (5), 2:0 Sejdinović (34), 3.0 Kasumović (42), 4:0 Sakić (52), 5:0 Babajić (62).

Tuzla City: Hamzić, Muminović (od 54.Azirović), Husić, Kamberović, Johić, Kasumović, Sakić (od 56.Babajić), Korkutović (od 57.Hamzić), Sejdinović (od 57.Nezirovac), Muratović (od 44.Husejinović), Šehić. Trener: Selver Ahmetović.

Gošk: Pirija, Jukić (od 65.Vicković), Jakša, Miličević, Šipić, Šuta, Elezović, Popović, Babić (od 36.Pavlović), Zekušić (od 66.Marčić), Ćorić (od 57.Hadžiomerović). Trener: Slavko Limov.

Tuzla City – Gošk (U17) 1:0

Stadion “Bare”. Gledalaca: 70. Sudija: Elvedin Topuzović (Tuzla). Pomoćnici: Edin Golać (Banovići) i Mirza Čejvanović (Tuzla). Delegat: Eldin Hodžić (Tuzla). Strijelci: 1:0 Ibrišević (80).

Tuzla City: Avdić, Redžić, Dedić (od 59.Ibrišević), Požegić (od 47.Bećirović), Ahmetović (od 70.Bilalić), Husić (od 66.Skopljak), Mujkić, Čabrić, Mujkanović, Gavrić, Mehmedović. Trener: Selvir Mujić.

Gošk: Pirija, Abdulaji, Mijattović, Kuridža, Ljuban (od 78.Garbo), Raspudić, Valjan (od 80.Stanković), Akrapović, Hajdarević, Moro, Miličević. Trener: Goran Bošković.

press Služba FK Tuzla City
http://fktuzlacity.com/pioniri-i-kadeti-bolji-od-goska/
Ja volim FK Tuzla City

tarantula27
Kontakt:

Post Postao/la tarantula27 » 15 avg 2018, 23:07

BosanacGorstak je napisao/la:
crvenocrnitz je napisao/la: sta kazes, skoro 100 000? :facepalm: ako oduzmes i neutralne navijace od 8000 vas je bilo do 300 pa izracunaj koje je boje Tuzla :D
Sad ce sto godina kako ste eskuzivitet u Tz i ako je sto godina s koljena na koljeno,besplatnim ulaznicama i odlicnim terminom to vas maksimum,potanko brate.Mi pod ovim sto smo sad i kako smo organizovani sad egzistiramo tek par sedmica, i osim nekoliko desetaka ljudi iz Simin Hana ovo je odlicno.

I ima tema opste diskusije,tamo odgovori ako vec imas potrebu.Ovo je tema na kojoj zelimo da diskutujemo o svom klubu i igracima.Toliko puta sam procitao razne gadosti na temi Slobode i nikada sebi nisam uzeo za pravo da vam pametujem po temi jer postujem pravila foruma.Postujte ih i vi Slobodasi,znaci opste diskusije ili PL opcenito/prepucavanja.Hvala

@tarantula,pozdrav momcino
Nema te u zadnje vrijeme,valja zbiti safove i idemo jako :mrgreen:
Sto se tice Stojceva,covjek je odigrao iznad prosjeka ekipe za ovo dosad sto smo gledali.Da nam hoce jos kojeg Stojceva il Nukica uvalit,veci nam je problem napad u vidu Mahmutovica i Poturalica.Tu nam treba zvijer jer su prva cetri kola pokazala koliko smo ocajni sa efikasnoscu.Da je bilo pameti kad je trebalo pa Krpica potpisati,kakva masina..bas steta al et duga je sezona da se kajemo :kafa:
Nece ovo na dobro. Nemamo ekipu a nemamo ni trenera. Imamo oko Babuke par lezihljebovica koji se prave pametni i misle da znaju a on ih slusa. Stojcev je najskuplji igrac lige a ucinak nula golova nula asistencija. Babuka dok ima vremena povlaci poteze. Osimu na noge i daj mu sta hod trazi. Ispast cemo ako se sta ne poduzme i nikad se necemo vratiti.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 16 avg 2018, 01:21

Slobodan,predpostavljam.... zadovoljan....zrno po zrno, marka po marka, cigla po cigla.....i treci poraz u 5 kola..... ja mislim da je Slobi noga ako zijani od selje pa nek negdje drugo gradi palace
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tarantula27
Kontakt:

Post Postao/la tarantula27 » 16 avg 2018, 07:13

staragarda je napisao/la:Slobodan,predpostavljam.... zadovoljan....zrno po zrno, marka po marka, cigla po cigla.....i treci poraz u 5 kola..... ja mislim da je Slobi noga ako zijani od selje pa nek negdje drugo gradi palace
Nek sa sobom povede Murgu, Stojceva i Crnkica. Zasta moj Babuka ti pare izvrnu. Savjetnici su ti nula bodova. Ima jos vremena i treba sto prije djelovati.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 16 avg 2018, 11:19

"Poslije današnjeg sastanka ćemo vidjeti u kojem smjeru će ići stvari"

Slobodan Starčević o krizi u FK Tuzla City
Tuzla City je jučer u Gabeli upisala treći poraz ove sezone. Tuzlaci sada zauzimaju tek deseto mjesto, a evidentni su problemi i samo igri, posebno napadu.
S. Mlaćo
16.08.18. 10:52

slika

- Svjestan toga je i Slobodan Starčević, šef struke ovog tima.

- "Prvo poluvrijeme nismo odigrali kako smo trebali. Nakon izmjena smo se preporodili, bili bolji rival u jednom periodu drugog poluvremena, a onda smo pali poslije trećeg gola GOŠK-a. Na kraju smo sretno postigli drugi pogodak i to je to", priča Starčević za SportSport.ba.

- Tuzla City teško postiže pogotke, svjestan je toga i iskusni stručnjak.

- "Od početka imamo problema sa tim ofanzivnim dijelom. postigli smo jedan pogodak u četiri utakmice, jučer smo uspjeli još dva. Imamo tu velike probleme i to je jasno. Dva igrača su u napadu iz Prve lige FBiH i nisu još uvijek na nivou Premijer lige. Imamo Nukića koji je jedini raspoložen, Crnkić se još uvijek traži, kod Stojčeva se osjeti ta pauza i nije to taj nivo koji mi želimo. Danas ćemo imati jedan sastanak u klubu, sve analizirati i vidjeti u kojem smjeru će ići stvari. Željeli smo da protiv Sloboda i GOŠK-a izađemo iz te neke krize efikanosti, nismo to ostvarili, a sada nam idu dvije teške utakmice, Željezničar pa Zrinjski", pomalo zagonetan je bio Starčević.

- U nedjelju na Tušanj dolazi sarajevski Željezničar.

- "Željo je motiv više za nas. Neke ekipe su pokazale da kroz taj motiv se može igrati protiv njih, ali veoma su kvalitetna ekipa. Teško neko može reći da se će vaditi protiv Želje", dodao je Starčević.

Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
https://sportsport.ba/fudbal/poslije-da ... ari/286828
Ja volim FK Tuzla City

Jadosao
Kontakt:

Post Postao/la Jadosao » 16 avg 2018, 11:22

Svaku ekipu stigne kriza rezultata, desi se los dan... Medjutim definitivno ovdje je nesto vise u pitanju, pet kola, cetiri lose utakmice, bez zalaganja, bez trcanja...Prva utakmica u Sirokim je na nesto i djelovala, ostalo ruzno za gledati...Moje licno misljenje da vise skripi igracki kadar, nema tu zalaganja, nema tu trener sta plaho ni izmisliti, Joco Stokic povredjen, Ajdin Mahmutović povredjen , Adis Nurkovic povredjen, od pojačanja nista ekspresno, sivilo, umjesto da dignu ekipu oni su se svi utopili u sivilo..Oko Azmira definitivno se vrte ljudi koji nemaju fudbalskog znanja i iskustva, usli smo u sezonu bez spica..igramo sporo ...teske dvije utakmice slijede, daj boze i bod izvuci .. Sreca u nesreći pa ima Mladost i Zvijezda koje ne odskacu od nas. do juce smo se smijali Slobodi, sad nam se bumerang vratio, Sloboda i kad je gubila , igraci su ostavljali srce na terenu.
Mozda smetamo, mozda nas ne vole...Ali prihvatite činjenicu TU SMO...

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 16 avg 2018, 12:46

Ne bi dobro bilo otvarati razgovor o razlazu sa Starčevićem.Sad ,drugi trener da dođe samo bi rekao da on to nije ni selektirao ni obavljao pripreme ,te će viditi šta može da se uradi.Pretpostavljam da cijenjena dušebrižnička elita preferira neko "plaho" trenersko ime.
Meni kroz mnoge ove postove provejavaju oni koji se iz nekih svojih razloga raduju relativno slabom startu.Mislim žele što gore to bolje.
Sloboda je 2014/15 u jesenjem djelu bila 3. otpozada na tabeli sa nekih bod više od Bijeljine i Mladosti.I na kraju završila na 6. mjestu.Nemam protiv da se razgovara na PDF o Tuzla Citiyu.Ali bi volio vidjeti obrazloženu ,argumentovanu kritiku.Ovo je kritika zbog tabele uglavnom, Da je jučer Tuzla pobijedila sve bi to bilo podnošljivo.A hoće ,počet će pobjeđivati sigurno.Ovu ekipu i trenera treba ostaviti na mirui ne odmagati dodatnim pritiskom na trenera i igrače.Jak klub može da zapadne u rezultatsku krizu ,ali jak klub će sigurno izaći iz te krize.TuzlaCity jeste jak i organizovan klub.

p.s.
Molio bih kad se spominju Husićevi savjetnici da se spomenu imenom i prezimenom.
Ovako se stiče dojam da kritikuje ona druga strana koja nije tušnula svoje pulene.Pa sad jedva dočekala. Ej Bože dragi,jada i bijede.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 16 avg 2018, 13:12

15 Avgust 2018
Ostali na samo četiri boda: Tuzla City poražen i od GOŠK-a

FK Tuzla City nakon odigranih pet kola ima tek četiri osvojena boda.
Šansu da poprave bodovni skor imali su danas u Gabeli gdje su gostovali ekipi GOŠK-a, koja do danas nije imala niti jednu upisanu pobjedu.
Nakon zanimljivih 90 minuta GOŠK je slavio s 3:2.
Već nakon prvog poluvremena domaći su vodili sa 2:0. Sredinom drugog dijela Nuhić je izborio penal, Kostić je bio precizan i Tuzla City je uspjela da se vrati u igru. Domaći su do kraja poveli sa 3:1, da bi Tuzla City u sudijskog nadoknadi uspjela samo da ublaži poraz.
Priliku da pobjegne sa dna tabele mlađi tuzlanski premijerligaš ima u narednom kolu kada dočekuje Željezničar.
(Tuzlainfo.ba
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo klasičnog primjera kako piše neprijateljski raspoložen portal.

"OSTALI NA SAMO ČETIRI BODA"-Antologijski naslov.
Ispada smo imali 10 bodova pa ih prokockali .
Ja volim FK Tuzla City

sloboda63
Kontakt:

Post Postao/la sloboda63 » 16 avg 2018, 13:18

sloboda72 je napisao/la:15 Avgust 2018

Šansu da poprave bodovni skor imali su danas u Gabeli gdje su gostovali ekipi GOŠK-a, koja do danas nije imala niti jednu upisanu pobjedu.
Već nakon prvog poluvremena domaći su vodili sa 2:0. Sredinom drugog dijela Nuhić je izborio penal, Kostić je bio precizan i Tuzla City je uspjela da se vrati u igru. Domaći su do kraja poveli sa 3:1, da bi Tuzla City u sudijskog nadoknadi uspjela samo da ublaži poraz.
Priliku da pobjegne sa dna tabele mlađi tuzlanski premijerligaš ima u narednom kolu kada dočekuje Željezničar.
(Tuzlainfo.ba
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Šta tebi u ovom tekstu smeta. Sve je navedeno onako kako i jeste. Ne znam o kojem se portalu radi ali je tekst sasvim korektan. Možda tebi nešto fali?

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 16 avg 2018, 13:19

tarantula27 je napisao/la:
staragarda je napisao/la:Slobodan,predpostavljam.... zadovoljan....zrno po zrno, marka po marka, cigla po cigla.....i treci poraz u 5 kola..... ja mislim da je Slobi noga ako zijani od selje pa nek negdje drugo gradi palace
Nek sa sobom povede Murgu, Stojceva i Crnkica. Zasta moj Babuka ti pare izvrnu. Savjetnici su ti nula bodova. Ima jos vremena i treba sto prije djelovati.
Ko su savjetnici.Koje bi ti igrače doveo a koje škartirao.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 16 avg 2018, 13:21

Ma ovi "dušebrižnici" s oproštenjem pod.ebaju.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 16 avg 2018, 13:25

Babuka sretna ti "samo četiri boda"i čestitam ti na njima od srca.

slika
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 16 avg 2018, 13:27

sloboda63 je napisao/la:

(Tuzlainfo.ba

Šta tebi u ovom tekstu smeta. Sve je navedeno onako kako i jeste. Ne znam o kojem se portalu radi ali je tekst sasvim korektan. Možda tebi nešto fali?
Piše ti ispod teksta ime portala. ?????????????
Ja volim FK Tuzla City

sloboda63
Kontakt:

Post Postao/la sloboda63 » 16 avg 2018, 13:31

sloboda72 je napisao/la:
sloboda63 je napisao/la:

(Tuzlainfo.ba

Piše ti ispod teksta ime portala. ?????????????
OK, a šta te brine u samom tekstu?

Jadosao
Kontakt:

Post Postao/la Jadosao » 16 avg 2018, 13:41

sloboda72 je napisao/la:Ne bi dobro bilo otvarati razgovor o razlazu sa Starčevićem.Sad ,drugi trener da dođe samo bi rekao da on to nije ni selektirao ni obavljao pripreme ,te će viditi šta može da se uradi.Pretpostavljam da cijenjena dušebrižnička elita preferira neko "plaho" trenersko ime.
Meni kroz mnoge ove postove provejavaju oni koji se iz nekih svojih razloga raduju relativno slabom startu.Mislim žele što gore to bolje.
Sloboda je 2014/15 u jesenjem djelu bila 3. otpozada na tabeli sa nekih bod više od Bijeljine i Mladosti.I na kraju završila na 6. mjestu.Nemam protiv da se razgovara na PDF o Tuzla Citiyu.Ali bi volio vidjeti obrazloženu ,argumentovanu kritiku.Ovo je kritika zbog tabele uglavnom, Da je jučer Tuzla pobijedila sve bi to bilo podnošljivo.A hoće ,počet će pobjeđivati sigurno.Ovu ekipu i trenera treba ostaviti na mirui ne odmagati dodatnim pritiskom na trenera i igrače.Jak klub može da zapadne u rezultatsku krizu ,ali jak klub će sigurno izaći iz te krize.TuzlaCity jeste jak i organizovan klub.

p.s.
Molio bih kad se spominju Husićevi savjetnici da se spomenu imenom i prezimenom.
Ovako se stiče dojam da kritikuje ona druga strana koja nije tušnula svoje pulene.Pa sad jedva dočekala. Ej Bože dragi,jada i bijede.
I ja i ti ,, ja sigurno,, volimo i navijamo za Tuzla City, reci ti meni jel ovo lici na neku igru ? Ko je selektirao ova pojacanja ? Da li stvarno sa ovom ekipom mozemo ista vise osim borbe da ostanemo u PL...jedino u cemu se slažem sa tobom jeste da ne treba mijenjat trenera...naj manja krivica je na njemu..kako klub funkcionise znam bolje od tebe sigurno, i necemo sa time u javnost, ali reci ti da nije tako sjajno kako ti pises, moze to puno bolje i mora.
Mozda smetamo, mozda nas ne vole...Ali prihvatite činjenicu TU SMO...

FoSte95
Kontakt:

Re: Opste diskusije

Post Postao/la FoSte95 » 16 avg 2018, 14:23

Polako ljudi šta vam je, valja sve ovo uigrati. Glupi su komentari da je Starčević loš trener a šta je čovjek sa Krupom radio

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 16 avg 2018, 15:01

tuzlak1987 je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:
staragarda je napisao/la:Mani se lafine Slobodane....kakve palače,k u r c i ,palci....poraz na strani-bod kuci...sa ovom ekipom je to lose...bez datog gola...mogao bi se on trpit domiza Slobode a onda zrno po zrno i Alahmanet.... frajer vazda zadovoljan... smijesno
------------------------------------------------------------------------------------------------------
8. FK Zvijezda - 09..... 2... 0... 2... 0... 2
9.FK Sloboda............ 2... 0... 1... 1... 1
10.FK Tuzla City........ 2... 0... 1... 1... 1
11.FK Mladost........... 2... 0... 1... 1... 1
12.NK GOŠK............. 2... 0... 0... 2... 0
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Garda ba ,pa Sarajvo zijani od njih u prvom kolu ko ništa.Prejaki su ljudi u ovom trenutku bili za nas.Morali smo žrtvovati ljepotu,napade, prečke,i ostalo,da ne bi upisali i drugu "0".U Širokom ,pohvale na sve strane ali "jumpa kjampa zjapi".Fudbal se igra prije svega za bodove.Doći će vrijeme ,mi smo i postavili opstanak u PL za primarni cilj.Da je to Sloboda ili neko od slabijih ekipa ja bih govorio to što i ti.
:rol: :rol: :rol:
De mi druže reci jel ovo moguće :rol: :rol:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 avg 2018, 15:06

FoSte95 je napisao/la:Polako ljudi šta vam je, valja sve ovo uigrati. Glupi su komentari da je Starčević loš trener a šta je čovjek sa Krupom radio
Nije los trener, ali je stigao u totalno nezdravu sredinu.

fukaroni
Kontakt:

Post Postao/la fukaroni » 16 avg 2018, 16:05

sloboda72 je napisao/la:Ne bi dobro bilo otvarati razgovor o razlazu sa Starčevićem.Sad ,drugi trener da dođe samo bi rekao da on to nije ni selektirao ni obavljao pripreme ,te će viditi šta može da se uradi.Pretpostavljam da cijenjena dušebrižnička elita preferira neko "plaho" trenersko ime.

p.s.
MOZDA VAS SUNCE OGRIJE PA DA HUSREF DOBIJE OTKAZ U SARAJEVU :rol: :rol: :rol:
fukare

tarantula27
Kontakt:

Post Postao/la tarantula27 » 16 avg 2018, 17:12

Cuj imena i prezimena. Ko je pratio klub od dolaska Babuke zna ko su savjetnici i ko ga mazi po mosnjama ne bi li mu izvukao koji dolar. Babuka je bio u Americi u najgorem trenutku za klub i zato nam se desava ovakav start. Pogledajmo na kraju krajeva igracki kadar. Kakvi su to igraci? Comor Starcevicev covjek i u Krupi bio, taljenje hiljadu posto. Murga, Nukic, Stojcev, Mahmutovic i da ne nabrajam dalje. Sarajevo se rijesilo one americke prevare a Babuku nasavjetovali da ga dovede. Starcevicu noga, dovesti Osima juniora i dati mu novce i ovce. Sve ovlasti moguce i Babuka moze u Ameriku.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: LloriS i 4 gosta.