FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BordoSarajevo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoSarajevo » 13 avg 2018, 08:45

Iako je svojim potezima, izjavama i rezultatima zaslužio da bude bivši, trenera, Husrefa Musemića ne treba smjenjivati i mjenjati, pa kad bi i zijanili sljedeće dvije utakmice. ZAŠTO? Vratimo film unazad, treneri se smjenjivali, NIKAD nije išlo na bolje što se tiče i rezultata i igre. Znači, problem nije trener, problem je dublje prirode, problem je UPRAVA, a sve manje se skandira protiv iste.

Svaki trener je imao svoje velike greške koje bi haman pa svaki forumaš ovdje uvidio nakon par treninga, ali gurali su po svom. Tako je i sa Husrefom, tako je bilo i sa Čalom, Kodrom, Uščuplićem, Ješićem, Varešanovićem, Jovićem i svim ostalim, svi su imali kardinalnih grešaka na koje smo svi ukazivali.

Bolje je opet vidjeti Husrefa poslije lošeg rezultata onakog syebanog jer nije ni njemu lahko kao ni nama, nego Ješića kojeg je bolio kur.ac poslije neke sramote. Naravno, nikako nije bolje vidjeti neku sramotu, ali hoću reći, Husref bar razumije donekle navijače nakon sramote neke nego neki deb.il kao Ješić, naprimjer.

Nikako ne mogu razumjeti Husrefa što Hebibovića stavlja na beka, što svaku utakmicu miješa štopere, što Adukora guši na stoperu, što izmišlja i rotira igrače po pozicijama itd.. ali ono što baš ne mogu shvatit je sljedeće: kaže da ne zna on kako su tekli pregovori sa Šovšićem i zbog čega je propao transfer, pa yebemu, tu ste svi, pričaj sa Hadžićem, pričaj sa Sabrinom i sa ostalim u upravi, moli, govori da ti treba igrača, malo ih stisni..njima nije rezultat bitan ali nek tebi bude, naš si, ne budi kao oni, pa ako već toliko igrača neće platiti, reci, izađu u javnost, ogradi sebe, na njih usmjeri navijače i opet bi bio na klupi, ne bi te smjeli smjeniti jer bi imao armiju navijača iza sebe, više bi tako bio na klupi nego na ovaj način.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 avg 2018, 08:53

Ma dođe pozitivni šok od 2-3 utakmice i sve po starom. Ja i dalje ne vjerujem da smo treći na tabeli sa omjerom 2 2 1.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 13 avg 2018, 09:06

Eh sad, što se tiče Tana, dosta ima raje koja nije upućena u situaciju na relaciji FK Sarajevo - Vincent Tan.
Detalje ugovora i saradnje ne znam, ali ko prati klub i dešavanja u i oko kluba mogao je zaključiti kako to fonkcioniše.
Dogovor je bio da Tan uđe u klub kupujući upravljačka prava, tom kupovinom je vratio dugove koji su nam bili za vratom, pored tog uložio je u trening kamp i to je to od njeg, nije dogovor bio da on svake godine upumpava svoje pare u klub, a mi, naš posao je da vodimo klub, samim tim što nemamo dugove i što imamo akademiju moći ćemo bit samoodrživ klub bez njegove pomoći. Lokalni sponznori, prodaja igrača, prihodi od kantona, prihodi od ulaznica, prihodi od evrope..

Tan ima većinska prava, dobio je obećanje da se neće ići u minus i njega više ništa ne zanima, boli njega briga, neće se čovjek zamarat s nama.
Eh sad, zbog lopovluka naših ljudi smo znali otić u minus, zbog toga je svog čovjeka ubacio u klub da to nadgleda. Sigurno je on pokrio te minuse ali sljedeći put neće pa onda gledajte i snalazite se. Možda on neke pare i prebaci ali to je sve minimalac.

Zbog toga imamo trenutno situaciju takvu kakvu imamo, imamo najveće prihode u državi a opet ne možemo meda. Nijedan klub u državi ne zarađuje više od prodaje igrača od nas, sigurno ni jedan klub ne dobija više od sponzora, nijedan klub ne zarađuje više od prodaje karata, niti od evrope nemaju veću zaradu od nas ali opet više troše i više ulažu, ZAŠTO?!
ZATO što je nama bitno samo da imamo za plate, štedimo na svim poljima kako bi pokrili što više mjeseci sa platama i kako bi "bili sigurno" da će plata biti na vrijeme i kako se ne bi desilo da se ode u minus, to im je bitnije od rezultata, nažalost.

Da imamo ljude sa znanjem u klubu, mogli bi glat, bez problema, biti samoodrživi tj. da ne idemo u minus a da svake godine osvojimo trofej. Milion načina ima da se zaradi novac, da se napravi zdrava atmosfera, da se napravi odlična ekipa, da se osvajaju trofeji, da se afirmišu mladi igrači i da na kraju osvojiš trofej i da opet posluješ pozitivno. ALI NE ZNAJU, NIT MOGU NAUČIT, NIT ĆEMO NAPREDOVAT SA OVIM TRENUTNIM.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 13 avg 2018, 09:13

BordoSarajevo je napisao/la:Iako je svojim potezima, izjavama i rezultatima zaslužio da bude bivši, trenera, Husrefa Musemića ne treba smjenjivati i mjenjati, pa kad bi i zijanili sljedeće dvije utakmice. ZAŠTO? Vratimo film unazad, treneri se smjenjivali, NIKAD nije išlo na bolje što se tiče i rezultata i igre. Znači, problem nije trener, problem je dublje prirode, problem je UPRAVA, a sve manje se skandira protiv iste.

Svaki trener je imao svoje velike greške koje bi haman pa svaki forumaš ovdje uvidio nakon par treninga, ali gurali su po svom. Tako je i sa Husrefom, tako je bilo i sa Čalom, Kodrom, Uščuplićem, Ješićem, Varešanovićem, Jovićem i svim ostalim, svi su imali kardinalnih grešaka na koje smo svi ukazivali.

Bolje je opet vidjeti Husrefa poslije lošeg rezultata onakog syebanog jer nije ni njemu lahko kao ni nama, nego Ješića kojeg je bolio kur.ac poslije neke sramote. Naravno, nikako nije bolje vidjeti neku sramotu, ali hoću reći, Husref bar razumije donekle navijače nakon sramote neke nego neki deb.il kao Ješić, naprimjer.

Nikako ne mogu razumjeti Husrefa što Hebibovića stavlja na beka, što svaku utakmicu miješa štopere, što Adukora guši na stoperu, što izmišlja i rotira igrače po pozicijama itd.. ali ono što baš ne mogu shvatit je sljedeće: kaže da ne zna on kako su tekli pregovori sa Šovšićem i zbog čega je propao transfer, pa yebemu, tu ste svi, pričaj sa Hadžićem, pričaj sa Sabrinom i sa ostalim u upravi, moli, govori da ti treba igrača, malo ih stisni..njima nije rezultat bitan ali nek tebi bude, naš si, ne budi kao oni, pa ako već toliko igrača neće platiti, reci, izađu u javnost, ogradi sebe, na njih usmjeri navijače i opet bi bio na klupi, ne bi te smjeli smjeniti jer bi imao armiju navijača iza sebe, više bi tako bio na klupi nego na ovaj način.
Nisam taj koji hoda hodnicima kluba pa ne znam pouzdano sta se desava. Ali znam citati reakcije ljudi i poneke izjave da shvatim sta se desava.
Husref je jednom stidljivo spomenuo da nije dobio ni jednog igraca kojeg je trazio ali se nada da bi nesto moglo doci.
On je skontao da je uprava napravila betonski zid izmedju sebe i navijaca izjavom "Mi odgovaramo vlasniku". Time nam kazu da klub nije u kontroli navijaca i da ih navijaci ne interesuju. To je naravno pogana laz jer Tan nije vlasnik nego ima kontrolu. Husfer ovo zna i pazi da ne kaze javno nista protiv njih jer bi za par dana postao bivsi. Problem je sto Sabrina i bratija ne priznaju navijace i samo su fokusirani da zadovolje Tanov minimum ( - a to je poslovanje bez gubitka).

Zato ih nije briga za 0:8, za to sto titule nece biti godinama, sto je navijaca sve manje, sto je kvalitet igre na najnizem nivou. Nema veze za srednji prst ili ismijavanje po drustvenim mrezana. To je bitno navijacima ali ovo nije vise klub navijaca.

Naravno verbalno namazana uprava povremeno kaze navijacima on sto oni zele cuti da ih smiri. Da prestanemo talasati jer smo im neugodnost. Ali i dalje rade isto jer bolje ne znaju.
Zadnja izmjena: kengur, dana/u 13 avg 2018, 09:18, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 avg 2018, 09:16

Karte bi trebale sutra biti puštene u prodaju od 10 sati.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 13 avg 2018, 09:29

bihuzur je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:sve ce se izmislit samo da Husref nije kriv :crazy: Pa covjek ne zna sta prica , kaze ako zele da odem otici cu , pa vidis da zele , sto ne odes , ovako ako izgube na grbavici ce sam se pokupiti ....
nikad taj nece otici niti ce reci da je on kriv. on bi supka dao za lovu. ceka otkaz da dobije repa pa ce u sisin han
Mescini da ste u manjini, vecina ceka konkretna rjesenja a ne reprize.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 13 avg 2018, 09:31

skoroalen je napisao/la:
Mokes je napisao/la:Vlado Jagodić.
Jado Vlagodić*
Jedan od najvećih stručnjaka lige, jedino je možda bolji Branimir Tulić.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 13 avg 2018, 09:39

Ne znam samo kako vlasniku pravdaju minus koji vec dvije godine prave. Ili nekim cudom ne dolazi do njega.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 13 avg 2018, 09:47

pasica je napisao/la:Ne znam samo kako vlasniku pravdaju minus koji vec dvije godine prave. Ili nekim cudom ne dolazi do njega.
Znas kako se kaze za statistiku i knjigovodstvo - ako masiras brojeve dovoljno oni ti mogu pokazati sta god pozelis.
Plus neko od raje je krajem prosle godine izracunao da smo imali prihode oko 3 mil ne ukljucujuci sponzore. Doduse treba platiti put u Ameriku i ostalo ali vjerujem da se zakrpe. Za to im sluzi Akademija.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 13 avg 2018, 10:16

Ja ne mogu da vjerujem da je neko toliko retardiran, da sa ovim budzetom nisi u stanju da osvajas svake godine ili svake druge titulu. Moras bas nesposobni debil biti (sto i jesu) da to ne uspijes.

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 13 avg 2018, 10:22

Hahahahaha, e cuj da neko prevari milijardera koji ima najbolje knjigovodje i ekonomiste. Forumski strucnjaci AHAHAHAHAHAHAHA

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 13 avg 2018, 10:42

Idemo dobiti Zeljanu :opaopa: :opaopa: sto se tice derbija tu je sve moguce i znam da ce nase lutke poginuti da dobiju tu utakmicu :beba:
Ja bih krenuo ovako pa sta Bog da: Vladan, Anel, Nihad, Amer, Selmir, Joachim, Amar, Ljuban, Krste, Aladin i Haris
I papak sjuga uvijek plakat ce :tralala:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 13 avg 2018, 10:44

Saburom je dżennet ograđen.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 13 avg 2018, 10:47

Stroj1946 je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da je neko toliko retardiran, da sa ovim budzetom nisi u stanju da osvajas svake godine ili svake druge titulu. Moras bas nesposobni debil biti (sto i jesu) da to ne uspijes.
Kojim budžetom? Koliki je naš budžet? Ulaže li se taj budžet u igrački kadar? Na osnovu čega mislite da imamo više para od drugih ekipa? Na osnovu Tana?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 avg 2018, 10:49

BelminM23 je napisao/la:Saburom je dżennet ograđen.
A i ludnica u Nahorevu.

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 13 avg 2018, 11:04

Stroj1946 je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da je neko toliko retardiran, da sa ovim budzetom nisi u stanju da osvajas svake godine ili svake druge titulu. Moras bas nesposobni debil biti (sto i jesu) da to ne uspijes.
I mene zanima odakle vam informacije da imamo taj "veliki" budžet koji svi spominjete ? Da imamo para imamo, al ispade mi smo PSG za ovu ligu. :hmmmmm:
I am coming

hrn
Kontakt:

Post Postao/la hrn » 13 avg 2018, 11:12

Koliko smo karata dobili za derbi

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 13 avg 2018, 11:14

SarajevoJeBordo je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
Mokes je napisao/la:Vlado Jagodić.
Jado Vlagodić*
Jedan od najvećih stručnjaka lige, jedino je možda bolji Branimir Tulić.
Kakav god da je, on ima isti broj titula Premijer lige kao i naš Husref. :D
@Anonjimus nismo PSG lige nego Barselona lige, nemoj nas ponižavat. :kafa:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 13 avg 2018, 11:15

Prica mi jedan junior zvijezde iz Gradacca, kada su igrali protiv nasih juniora prije 4 godine kakve uslove su imala nasa djeca, doktori, fizioterapeuti, voce, sokovi, vode ma sve sto imaju prve ekipe, ako je dalje gostovanje ide se na spavanje takve uslove u to vrijeme nijedan omladinski pogon nije imao, eh sad dal se sta promijenilo ne znam
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 13 avg 2018, 11:16

skoroalen je napisao/la: @Anonjimus nismo PSG lige nego Barselona lige, nemoj nas ponižavat. :kafa:
Jbg reko kad nas može GOŠK mogu i ja :kafa:
I am coming

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.