FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

JoeBleck
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la JoeBleck » 12 avg 2018, 09:06

Donnie Darko je napisao/la:Verratti je najveći mit u modernom fudbalu.

25 godina, 0 posebnih stvari učinjenih u karijeri osim jedne ili dvije jače utakmice u LP u kojima je uopšte primjećen. Zapravo najveći poduhvat koji je napravio u svojoj karijeri profesionalnog fudbalera je što mu je ime bilo dio Neymarove transfer sage.
A 2-3 klizeca , bacaju u zaborav kako je x puta ostavio ekipu da igra za njega.

Ultra precjenjen , uvijek Raketa prije njega.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 12 avg 2018, 09:09

u napad na Sevilju.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 12 avg 2018, 09:18

Frenkie De Jong il Thiago ukoliko prodaju Rakitica, al nema nista od toga, nece se to raditi.
Iduce ljeto i De Lihta i De Jonga, Rakitica prodati, Piquea dozivotno klupirati, ako vec ove godine ne izgubi mjesto od Lengleta, iako sumnjam da bi igrali s Umtitijem i Lengletom.

Veceras ce Arthur da izdominira Sevillu, Osmo i Munjara zabijaju, laganih 4:0

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 avg 2018, 11:00

Bezveze palamudite, nema nista od prodaje ni Rakitica ni Dembelea.
27.10.2020

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 avg 2018, 11:06

Hoćel biti na SK prenos?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 12 avg 2018, 11:07

Osim13 je napisao/la:Hoćel biti na SK prenos?
SK2
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 avg 2018, 11:22

:thumbup:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 12 avg 2018, 11:36

let3 je napisao/la:
MrHc je napisao/la:Da ne budem nacionalista i kazem da samo ovi Kroatici podrzavaju raketu, napisat cu da nikad nisam ni prizekljivao dolazak Pjanica koji mi je licno isto ojebina.

Busquets - Vidal - Roberto - Arthur - Rafinha - Coutinho - Puig i po povratku Alena vjerujem da se nebi ni osjetio odlazak plavokosog dodavaca prvom unazad do sebe.

Sve ono sto Raketa radi - spartanje po desnoj strani i pokrivanje Messijeve kurcobolje jednako dobro moze raditi i Roberto siguran sam u to.

A to sto je kroatice spucala euforija ovog svjetskog pa od Ivana prave Lamparda i Gerarda u jednom to je vec za promatranja.
Jarane, i ja bi volio da dovedemo i Pogbu i Veratija i Pjanića i svašta nešto...al da su babi muda :mrgreen: znaš i sam da od toga nema ništa ;)
Kakav god da je - Raketa je uz Busija ponajbolji veznjak Barce. Nažalost, tako je....Roberta i Rafinhu ne treba stavljati u isti koš sa Ivanom :nene: prvi jer je haman zaboravio igrati u vezi :lol: , a drugi nikad nije bio ni blizu Rakete. Realno.

Još da znaš koliko volim nacioinaliste kroatice, ko Bajro mater :mrgreen:
Ma uopste nisam prizivao dolazak tog omalenog precjenog Talijana, niti one Farncuske karikature poznate jedino po frizurama, kazem samo da je po MOM misljenju Rakitic nepotreban.
Strasno mi se svidio njegov dolazak i njegova prva sezona. A eto to se slazemo da ga i Messi **** sto ne igra vise krilo pa to je samo dodatni razlog da nam ne treba. Ja mislim da ima neki podatak da je on igrac sa najmanje predriblanih igraca od prvih 11 Barcelone.
Znam da je imao par asistencija za proslu sezonu finih al' sta je to za "nosioca" igre Barcelone.
Pa de napravi neki visak - dadni jednu dijagonalu - loptu u prostor - opali je jednom sa 25 metara po golu - nesto ?!??!?

A ovi sto osporavaju Puiga ce imati kad jesti svoje rijeci. Otisao je Toure da se napravi prostor Busquetsu ; otisao je Deco da se napravi prostor Iniesti, otisao je Ronaldino da se napravi prostor Mesiju al' nneeeee nedo Bog da ode Rakitic Barca bi propala -.-'

Da naglasim ovo je moje misljenje i moj stav ne morate se frustrirati jer sam za sebe upravu a vi imate svoje misljenje i svoje stavove koje ne zelim mijenjati a ni vi necete moj. Lp
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 avg 2018, 12:22

Kad je Deco otišao, Iniesta je imao već 226 utakmica za Barcelonu, preko 270 u karijeri, bio standardni prvotimac sa preko 20 nastupa za Španiju, kad su bili europski prvaci. Kad je Toure otišao, Busquets je imao 93 utakmice za Barcelonu, 118 u karijeri, također već bio standardni prvotimac reprezentacije sa 15-ak nastupa, kad su svjetsko osvojili. Messi je imao 110 nastupa za Barcelonu, 142 ukupno, za Argentinu isto preko 30 utakmica, i bio je već drugi igrač svijeta.

Što je najvažnije, svi redom su već u tom momentu bili bolji igrači i igrali važnije uloge u Barceloni. Jedini za kojeg se možda može napraviti argument je Toure, da je možda još uvijek u tom trenutku bio bolji, iako je za Barcelonu Busquets bio mnogo važniji.

To je ako uzmemo pretpostavku da je to razlog zbog kojeg su otišli, da bi se ovima kao pravio prostor, što nije. Otišli su jer više nisu bili potrebni, neki što nisu bili taj nivo, neki što nisu odgovarali Pepovim zamislima.

Puig sa druge strane ima 3 utakmice za Barcelonu B. Prodati standardnog prvotimca i drugog najboljeg veznjaka u ekipi, da bi se napravio prostor nekome ko ima 0 iskustva na seniorskom nivou (osim par amaterskih pripremnim utakmica), ne znam, ne mogu naći riječi za takve ideje a da ne uvrijedim nekoga. Nema apsolutno nikakvog smisla.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 avg 2018, 12:49

Ja sam siguran da Rakitić i Dembele neće nigdje, pogotovo Ivan. Prvo što je njemu ekstra u Barci, igra redovno, igra sa najboljim igračima i zašto bi išao? Nema logike. Uz to, Ernesto ga veoma cijeni, konstantan je, tako da opet nema logike. Dembelea isto tako neće prodati, pa nisu ludi da nakon sezone puste takvog talenta, koji je i pored tih par problema tokom prošle sezone, opet imao dobru statistiku i imao je dobrih tekmi.

Nevjerovatno mi je koliko novinari traže tu ekskluzivu oko Dembelea.. Čitavo ljeto se piše da će otići, da hoće da ide, da nije zadovoljan pošto je i Malcom došao, da Valverde nije zadovoljan s njime itd.
Tolika količina gluposti da ne možeš vjerovati, a sve sama laž do laži.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 avg 2018, 12:51

Znači riješenje za očajni vezni red je da ostavimo iste veznjake u prvih 11 ?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 avg 2018, 12:57

jasmin10 je napisao/la:Znači riješenje za očajni vezni red je da ostavimo iste veznjake u prvih 11 ?
Rješenje je dovesti bolje igrače.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 avg 2018, 13:00

Donnie Darko je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Znači riješenje za očajni vezni red je da ostavimo iste veznjake u prvih 11 ?
Rješenje je da dovedeš bolje.
Vidal i Arthur nisu bolji od trenutnih igrača. Imali ću cijelo ljeto da ganjaju svjetsku klasu u veznoj liniji a oni dovedose Vidala. Što se tiče prodaje igrača tu su napravili fin posao zahvaljujuci Evertonu.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 avg 2018, 13:01

Ovom veznom redu ne fali ništa, a vidim još uvijek se kao mjerilo uzima onaj debakl u Rimu. Imaš sad Arthura, za kojeg mislim da će biti bomba. Imaš Vidala koji može biti zlata vrijedan ako prikaže igre iz Juvea, mada i u Bayernu je imao dobrih igara. Od ove sezone, imaćeš i Coutinha, koji je klasa i samim njegovim povratkom, diže se nivo kvalitete. Tu su i Rafinha, koji ako prikaže ovu igru sa priprema, biće odličan izbor za rotacije. I na kraju, tu će biti i Roberto, koji nije klasan, ali je veoma dobar i zahvalan igrač.

Veoma dobra sredina po mom viđenju, uvijek se može rotirati kad bude potrebno, a da ne gubiš toliko gledano sa strane kvalitete. Uzmi u obzir još i Alenu kad se oporavi.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 avg 2018, 13:02

rakitic bi mogao otici po meni jedino da to bude neka trampa za tiaga, to bi imalo smisla, vjerujem da ga niko kovac zeli, da tiago zeli nazad u barcelone, klubovi bi se mogli dogovoriti vjerovatno, no najveci problem je taj zeli li rakitic, odnosno njegova gospodja rakel zamijeniti toplu i lijepu barcelonu za minken pod alpama, mislim da ne zele

tiago za rakitica uz doplatu naravno za nas ne bi bilo lose, jako cijenim raketu no mislim da je on sa ovim svjetskim prvenstvom i svim sto je osvojio u barci dosegao neki zenit i da ce ubuduce forma mu opadati vjerovatno, mozda bi mu nova sredina sad odgovarala, a mi imamo vec tu vidala i kad bi dosao alcantara bilo bi tu vise opcija, buskec,vidal,alcantara i coutinjo je respektabilan vezni red, no to su vrlo vjerovatno samo mokri snovi jer tesko da bi rakitic mogao u bayern
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 avg 2018, 13:22

Leo Messi večeras ima priliku ući u historiju! Naime, ako Barça osvoji Superkup Španije, to će za Argentinca biti čak 33. trofej u redovima Blaugrane čime bi sam bio najtrofejniji igrač Barcelone svih vremena (trenutno prvo mjesto dijeli s Andresom Iniestom.
:salut: :salut:

Sumnjam da bi Valverde htio mijenjati Rakitić za Thiaga, a ne vjerujem ni da se Rakitiću ide u Minhen.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 12 avg 2018, 13:25

Zamjena Rakitic za Thiaga je slabljenje tima , nikako pojacanje.

Raketa nije Iniesta iki Xavi ali je klasan igrac i covjek na kojeg se u svakom trenutku klub moze osloniti.
Pred njim su sigurno jos 2-3 top sezone , samo ponuda od 80+ miliona treba se razmotriti , ostalo je gubljenje vremena i kvaliteta.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 avg 2018, 13:29

Rakitic i Thiago se trebaju upariti, ne trejdati. Čak štaviše bili bi vrhunski par na sredini.

Ali ništa od toga, odlučili su da je Vidal bolja opcija. Vidjet ćemo.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 avg 2018, 14:02

Ne mogu se upariti kada se igra 4 4 2 ili 4 2 3 1.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 12 avg 2018, 14:13

cuj zamjena rakitic za thiaga je slabljenje tima, po cemu? U svakom segmentu igre Thiago bolji osim u bezmudnom pristupu igri, Thiagova najveca mana su ozljede, uvijek bile.
A ovi sto laprdaju da nestaje u velikim utakmicama nemaju pojma o zivotu, njegov zadatak je u svakoj utakmici isti, on svoj dio posla uvijek obavi, Bayern ako ne moze povezati igru i ne stvara prilike, to ide njemu na dusu, a svaku utakmicu u kojoj je "nestao" Bayern je bio bolji i imao vise prilika, a Ribery, Robben, Lewa, Muller i kompanija koja je zaduzena da zabija to nisu radili.

A ako se pogledaju Barcine utakmice i protiv PSG-a, Atletica, Rome i Chelsea, naseg veznog reda nije bilo, ni na karti, jel i za to Thiago kriv?

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.