A sto mi je najnelogicnije procitati od forumasa, a nadam se da nisu djeca od 14 godina, jeste "guraju ga jer je neciji dajdzic, amidzic...". Pa covjece kako ces drugacije prodati igraca ako mu ne dadnes prostora da se pokaze, dokaze, istrpi njegova mladost, a igranjem stekne iskustvo i uhvati formu, KAKO?Aerials je napisao/la:Ja bih prije istrpila ovo naše talentovane djece što imamo, nego tamo neke tokmake od 30+ koji su, pa možda i na istom nivou kao ova djeca. Od njih bi makar nešto imali, od ovih ništa.
Što se Smajića tiče, iskreno se nadam da će uspjeti da realizuje ovaj transfer, nije mala stvar.
Neistomisljenici, samo se sjetite Todorovica, ukoliko ste uopste pratili aktivnije Slobodu i njene igrace, kako je igrao do dolaska Cele, koji mu je dao da igra i nasao mu poziciju. Taj isti Celo je dao sansu Smajicu i momcic je zabio nekih golova i tako skrenuo paznju na sebe, nadajmo se da ga prodamo za dobrobit kluba.
Reci cete da je Todorovic igrao i u reprezentaciji redovno i debitovao u A reprezentaciji? On u U21 nije odigrao nista spektakularno, a u A repku je debitovao ponajvise odlicnim igrama u Slobodi i strasnoj polusezoni. Isto tako je i Smajic prosao sve mladje kategorije i sa 18 godina debitovao za U21, sto je veliki uspjeh za Slobodu i njega samoga.
Pomislit ce neki da imam privatni razlog braniti Smajica, ali oni koji me poznaju ce reci da je to neistina, da je to dijete uopste nikad nisam pozdravio na ulici, ali je stvar u tome da ne mozes reci kako se Todorovic forsirao u Slobodi jer je bio igracina, a svi znamo da to nije istina, a da Smajic se forsira samo jer je Senadov rod. A u biti obojica su izdanak nase skole, zive pravi sportski zivot i daju sve od sebe da postanu sto bolj fudbaleri. Njihovim transferima se otvaraju vrata ostalim mladicima, ne moze veci motiv jednom Beganovicu ili Maksimovicu od spoznaje i nade da ipak se moze otici van granica nase zemlje upravo iz Slobode, a narocito u jacu ligu i klubove. Zato svi trebamo biti ponosni na nas OP, kakav god da je, i dati podrsku svakom nasem mladom igracu najvise radi Slobode, a Senadu i slicnima se moze psovati, prozivati, tjerati, do vas (nas) je.