FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Brcanskamalta
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Brcanskamalta » 08 avg 2018, 18:11

AlfredNobel je napisao/la:Hebiba kidnapovati..

Evo šta ti kažu momci, znači nije ni kontaktiran Arežina. Očekivano je bilo da će odbiti ponude za Muminovića i Velića, znači nije do nas ili do igrača. Za Beširovića sam već rekao..
Muminovic je mladi reprzentativac i najbolji mladi golman drzave u trenutku ponude (sada je povrijedjen)i ti nudis 50 000 maraka.
Ciganluk ...Nema napretka dok ne pocne placanje igraca....
Sloboda trazila 150 000 i 20 posto transfera narednog.Puno za milijardera Tana,jel da.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 08 avg 2018, 18:12

Yebem ti vise Sovsica.Njega je Mamic zavrsio(lupam kao i vi sto vjerujete nekom tamo).Moze on pricati sta hoce.U cetvrtak u 22 sata ok,a ujutru osvanu u Mostaru.Koji su njegovi uslovi i kako se odgovorilo treba uprava da kaze.Sad dovesti igraca ,na 6 mj. ili godinu ne znam.Mozda se i nase vedete nisu slozile ,mozda i onako puno trke protiv Italijana.Ko ce znati stolica se drmala Kapitenu.Nekad radi atmosvere ,nije dobro ni dovoditi.Ne morate se sloziti,ali meni smrdi tu sa svih strana.No yebo Sovsica, mozda je i cilj bio ovo da o njemu pricamo(prepiremo se).Ja ga spomenuti necu.Akademija.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 avg 2018, 18:13

kengur je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:a naši procijenili da ne vrijedi toliko.

Isto tako i za Šovšića, ovo što si rekao za pare mi je suludo.. Zašto bi mu dali pare na ruke, od odlaska Selimovića i Ibrakovića, ja mislim da nema više para na ruke i razbacivanja, već imaš bonuse, pa se ti pokaži. Meni je najgore to što su ga izradili ako je već bilo dogovoreno.
To što neki igrač traži određenu cifru i ako je ne dobije, ne znači da nemamo para, već da su procijenili do koje će granice ići i koliko zaslužuje.
@Alfred,
Vrlo je bitno dobro procijeniti vrijednost igraca inace sve konstantno propada (nikoga neces potpisati).
Izgleda da nasi stalno podcjenjuju igrace pri procjeni i zato nemamo pojacanja.

Kontradiktoran si sa Sovsica. Prvo kazes mi to ne redimo a covjek kaze da su mu nasi obecali (dakle radimo mi to) a onda izradili (plus nam uprava laze pa buduci igraci vise ne mogu vjerovati na rijec istoj).
Nisam upućen niti znam šta je sve tu bilo, zato i postoje brojne teorije. Ne znaš ni da li je njegova verzija priče poptuno tačna, da li je ovako ili onako, zato i nagađamo. Koliko ja znam, igračima se više ne daje na ruke, što je apsolutno ispravno. Imaju svakve bonuse, pa zapni guzicom. To ne važi samo za Šovšića, već za svakog ko dolazi. Možda griješim, možda ne, ali ne znam čitavu pozadinu, pa zato navodim neke teorije i ne mogu reći da je 100% tako.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 avg 2018, 18:14

Brcanskamalta je napisao/la:

Evo šta ti kažu momci, znači nije ni kontaktiran Arežina. Očekivano je bilo da će odbiti ponude za Muminovića i Velića, znači nije do nas ili do igrača. Za Beširovića sam već rekao..
Muminovic je mladi reprzentativac i najbolji mladi golman drzave u trenutku ponude (sada je povrijedjen)i ti nudis 50 000 maraka.
Sloboda trazila 150 000 i 20 posto transfera narednog.Puno za milijardera Tana,jel da.
Ma Elva burazeru mi smo sada samoodrživ klub
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 08 avg 2018, 18:20

AlfredNobel je napisao/la:
kengur je napisao/la:

Isto tako i za Šovšića, ovo što si rekao za pare mi je suludo.. Zašto bi mu dali pare na ruke, od odlaska Selimovića i Ibrakovića, ja mislim da nema više para na ruke i razbacivanja, već imaš bonuse, pa se ti pokaži. Meni je najgore to što su ga izradili ako je već bilo dogovoreno.
To što neki igrač traži određenu cifru i ako je ne dobije, ne znači da nemamo para, već da su procijenili do koje će granice ići i koliko zaslužuje.
@Alfred,
Vrlo je bitno dobro procijeniti vrijednost igraca inace sve konstantno propada (nikoga neces potpisati).

Kontradiktoran si sa Sovsica. Prvo kazes mi to ne redimo a covjek kaze da su mu nasi obecali (dakle radimo mi to) a onda izradili (plus nam uprava laze pa buduci igraci vise ne mogu vjerovati na rijec istoj).
Nisam upućen niti znam šta je sve tu bilo, zato i postoje brojne teorije. Ne znaš ni da li je njegova verzija priče poptuno tačna, da li je ovako ili onako, zato i nagađamo. Koliko ja znam, igračima se više ne daje na ruke, što je apsolutno ispravno. Imaju svakve bonuse, pa zapni guzicom. To ne važi samo za Šovšića, već za svakog ko dolazi. Možda griješim, možda ne, ali ne znam čitavu pozadinu, pa zato navodim neke teorije i ne mogu reći da je 100% tako.
Pa jel se onda slazes da se neko iz kluba trebao oglasiti na onaj intervju Sovsica i iznijet nasu teoriju , on nista nije nagadjo, javno je iznio svoju stranu pricei i popiso se po klubu , a iz naseg kluba muk i tisina?
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 avg 2018, 18:21

puno, pogotovo procentaža od 20% od sljedećeg transfera, previše za klub u finansijskim problemima Slobode...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 08 avg 2018, 18:21

MortemHz je napisao/la:

Ma Elva burazeru mi smo sada samoodrživ klub
Koji nema 150 000 maraka za najveceg talenta drzave .
Dokle god svi hocemo samo dzabalame igraca nema nista od nas.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 08 avg 2018, 18:23

U INAT DUSMANIMA,BIT CE SARAJEVO SAMPION.AL CE NEKI FORUMASI POCRKATI ,STA ONDA NECE VALJATI.90 K DALI ZA JUNIORA .TREBA LI POZDRAVITI . YEBEM TI UPRAVO MAJKU , SMJENI SE.6 BODOVA(DVIJE GOSTOVALI,U NE BAS DOBROM MOMENTU),DRUGO PRETKOLO.HAJMO UVESTI PRAVILO DA PSUJEMO NA ZAOSTATKU 3+ BODOVA.LEGALNO.HAJMO BAR TRUNKU POZITIVE,TRUNKU.
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 08 avg 2018, 18:23, ukupno mijenjano 1 put.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 08 avg 2018, 18:23

MortemHz je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Kakva li ce nam biti reputacija na kraju mandata Sabre, Poture i ovih rava? :cool:
Ideš li sad na ove dvije?
Idem na obje! I na Sabrinu i na Poturu.. Ti?
Bahati, bahati Željkan!
1946

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 avg 2018, 18:24

Brcanskamalta je napisao/la: Koji nema 150 000 maraka za najveceg talenta drzave .
Dokle god svi hocemo samo dzabalame igraca nema nista od nas.
koji ima ugovor, koji nije važeći ako mu Sloboda ne uplati 2 plate....sa finansijama Slobode?
rođena mater ga ne bi platila
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 avg 2018, 18:25

joker90 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Kakva li ce nam biti reputacija na kraju mandata Sabre, Poture i ovih rava? :cool:
Ideš li sad na ove dvije?
Idem na obje! I na Sabrinu i na Poturu.. Ti?
:rol: :rol: :rol:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 avg 2018, 18:25

Inijesta je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:@Inijesta
Pa to je i logično.. Beširović jedan od najboljih igrača lige bio i normano je i očekivano da će mu primarni cilj biti inostranstvo. Da nije otišao u Hajduk i da mu je gorilo pod nogama, došao bi on kod nas. Za Muminovića su tražili odštetu čini mi se, a za Velića nije bilo velikog interesa, a i on je to rekao u jednom intervju. Arežini je koliko znam Željo ponudio više i otišao je tamo, neka me neko ispravi ako griješim.

I ne mogu da razumijem još jednu stvar.. Znači, ako postoji interes za jednog igrača od strane više klubova, uzmimo za primjer Arežinu i ako naši postave neku granicu do koje će ići u smislu para, onda je to nešto loše? Možda je Arežina tražio veliku cifru, a naši procijenili da ne vrijedi toliko.

Pa na osnovu cega onda kazes navedi mi igraca koji bi nas odbio, odbilo te je u zadnje vrijeme bruku igraca, i ti koji ne odu u inostranstvo zavsre u zrinjskom ili kod gurbeta
Pa i ako su trazili odstetu za Muminovica, procjenis isplati li ti se i platis, al onda vratis film u nazad i skontas da smo zadnju odstetu za Velkoskog platili tako da odmah odpadaju takvi igraci u startu
To za Arezinu se slazem, upitnik je, postavi neku granicu ako ne e da pristane ok , daj saopstenje u javnost nismo se uspjeli dog zbig tog i tog

https://sportsport.ba/fudbal/krenuo-u-s ... ski/285614
Evo buraz ovo dobro procitas i skontas ko nama klub vodi
Ovo sto je ovaj balavac Sovsic izjavio se zove sramocenje, blacenje, pisanje po klubu, jos uvijek nisam vidio da su opovrgnuli bilo sta od ovog, kad opovrgnu ja cu im prvi u klub otici i izvinut se za pljuvanje, al znamo da do tog ne e doci jer je ovaj idiot Sovsic u pravu
Dogovor s njim je bio da mu prvih 6 mjeseci ugovora daju na ruke 50 - tak milja Km, a ostalo regularne plate, to je sasvim normalno, bukvalno dodje ko davanje 6 plata unaprijed
Kad je dosao na potpis, druga prica ...
Koji to igrači, opet te pitam druže?

Oko tih odšteta i ne treba trošiti riječi, rijetko kad je i plaćamo, a i kad platimo, to je neki mizeran novac. Lično bih za Muminovića dao ako je istina ovo za 150.000 ojra, a pregovarao bih za ovaj udio od narednog transfera, jer mi 20% ne bi bilo prihvatljivo.
I složio bi se, to sam ja milion puta govorio, dok se ne počnu plačati odštete, nema od toga ništa ozbiljno. Može uvijek iskrsnuti dobar igrač koji je free agent, što da ne, ali čitava ekipa od slobodnih igrača.. Ne ide.

Čitao sam ovaj članak i ponavljam, ako je istina da su ga izradili tako, onda je to supacki i jadno urađeno. Nemoj obećavati, ako ne možeš održati. Naravno da treba demantovati.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 08 avg 2018, 18:27, ukupno mijenjano 1 put.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 08 avg 2018, 18:26

AlfredNobel je napisao/la:
kengur je napisao/la:

@Alfred,

Tacno je da ni ja ni ti nismo bili prisutni. ALI sta ima frajer od izmisljanja price ? Svakako je otisao negdje drugo. Ali razocarail su ga, pa je progovorio. Nemojte mi reci da on hoce da nam srusi upravu i da zato izmislja. Daleko su vece sanse da je ono istina.

Osim toga stalno ponavljas "nasi procijenili" i time je to kao kvalitetno uradjeno. Ko to procjenjuje kod nas ? Koordinator ili drolja Sabra ili ... ? Ko je to toliki maher i kompetentan ?

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 08 avg 2018, 18:28

STA SE ISPREPADANI. TEK POCELO. PORED OVAKVIH NAVIJACA GOSTUJUCI NAM I NE TREBAJU. HALO BA NIJE NAS TREBALO BITI NA MAPI ,BEZ MILIJARDERA. AKADEMIJA KOSTA , KAO BUDZET POLA PREMIJERLIGASA.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 avg 2018, 18:30

ima jedna stvar koje me kopka i malo mi je čudna u onoj njegovoj izjavi

kaže:
Pitam se šta bi bilo da sam tako iz Rusije došao maksuz na pregovore, a ne iz Zagreba..."
o čemu priča? igrao je u Poljskoj prije ovoga, dakle ili ne zna gdje je igrao :D i onda je debilčina neviđena ili misli da je igrao na SP ili da je mogao??? što je za skoka sa ajfelovog na glavu :rol: :urnebes: :tokralju:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 avg 2018, 18:33

DenchiNL je napisao/la:ima jedna stvar koje me kopka i malo mi je čudna u onoj njegovoj izjavi

kaže:
Pitam se šta bi bilo da sam tako iz Rusije došao maksuz na pregovore, a ne iz Zagreba..."
o čemu priča? igrao je u Poljskoj prije ovoga, dakle ili ne zna gdje je igrao :D i onda je debilčina neviđena ili misli da je igrao na SP ili da je mogao??? što je za skoka sa ajfelovog na glavu :rol: :urnebes: :tokralju:
Udaljenost puta, primjer

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 avg 2018, 18:34

@kengur
Ma kakvo rušenje Uprave, to ne može ni Messi, a kamoli Šovšić.. Nije valjda da je to neko pomislio? :lol:

Nisam rekao ako su nešto procijenili, da je to kvalitetno i tačno odrađeno. A sad da li su oni kompetentni ili nisu, ko procjenjuje a ko ne, to je druga tematika i nema veze s ovim što govorim.

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 08 avg 2018, 18:34

DenchiNL je napisao/la:ima jedna stvar koje me kopka i malo mi je čudna u onoj njegovoj izjavi

kaže:
A mozda misli na razdaljinu bih-rusija(sto je puno dalje nego zagreb-sarajevo, jer kao ucinio nam uslugu i maksuz dosao na pregovore nama na noge
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 08 avg 2018, 18:37

Odavno nisam citao komentare,mozda i nikad ,da jedan igrac ne potpise za neki klub i oplete po tom klubu.Glavni grad ,SFF,magnet .Dao dragi Bog,da nismo zaineresovani za S.Krpica.Tamo Tito.Ovdje bi na noz bio docekan.Akademija

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 avg 2018, 18:37

Inijesta je napisao/la:

kaže:
A mozda misli na razdaljinu bih-rusija(sto je puno dalje nego zagreb-sarajevo, jer kao ucinio nam uslugu i maksuz dosao na pregovore nama na noge
ne znam meni bi naumpala recimo koreja u kojoj je igrao :D prije rusije, kažem čudno baš mi zaparalo uši :D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Hajdeee, Mahalac7, mosarajvosa83, TETRAPAK i 22 gosta.