FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Inijesta
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Inijesta » 08 avg 2018, 17:29

AlfredNobel je napisao/la:
egzodus1946 je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Opet ne kontate šta se misli pod reputacijom i ugledom, ali hajde.. Imaju više titula i to stoji, ali govorim za nešto drugo. Recimo, zainteresovan si nekog igrača, znate li koliku ulogu igra taj ugled samog kluba? Koliko bi se njih rado uvalilo kod nas.. Zato kažem da je FKS najzvučniji klub i najveći brend u BiH. Nikakve prijašnje titule, posljednji rezultati, omjeri i slične stvari ne igraju ulogu, niti se to nešto gleda iz ugla potencijalnih pojačanja. Opet kažem i stojim iza svojih riječi, Zrinjski, Željo, Široki za tri života ne bi stekli to što FKS ima, niti će se kad moći porediti recimo jedan Zrinjski s FKS na tom polju. Nije to da govorim zato što sam pitar, uvijek ću biti objektivan a neki mitoman zaslijepljen fanatizmom.

Najbolji primjer vam je taj koji sam gore spomenuo.. Svaki igrač koji bi došao u ovu ligu, naravno regionalni, zna šta nosi ime Sarajevo. Zato i kada dolaze, gledaju da srede angažman kod nas. To znam jer sam se u nekoliko navrata dopisivao s igračima koji su se dovodili u naš kontekst i mogao sam vidjeti koliko se cijeni FKS. Između ostalih, Ivušić za kojeg sam već stavljao onaj screenshot i Komazec, koji bi se vratio samo kad bi postojao interes naših. Neće ti ista čast biti zaigrati za Zrinjski nego za FKS, uz poštovanje Zrinjskom. Tu je i Šovšić.. Došao potpisati i kao što je rekao, odbio par klubova zbog FKS. I onda kad je to propalo, otišao put Mostara. A da ne spominjem koliko se igrača nudilo svih ovih godina, a ostao mi je u sjećanju Simon Vukčević.

Tako ja vidim stvari, imate bruku takvih primjera. To je jednostavno tako i u drugim jačim ligama. United je od odlaska Fergusona jedna velika qarina, ali opet je privlačan za 90% igrača, zato što imaju šta? Reputaciju i ugled. Milanu se to već počelo 'izlizivati', ali oni imaju drugi tip problema. :bih:

Recimo, meni se gadi naša zadnja titula koja je došla na jedvite jade. Nisi pokazao dominaciju, već si u zadnji tren došao do nje. Tako da, što se mene tiče, ne moramo je nikad osvajati ako će biti na takav način. Hoću da prikažemo dobre igre, konstantne rezultate da imamo i onda će i titula biti zaslužena. A ovako, to povuci potegni, navlači, lobiraj, namjesti, ma pišam se ja na takve titule. Zato naše klubove i trpaju u Evropi, ali FKS se izdigao iz tog jada. Ako će se kaljati obraz kluba kao što je bio onaj slučaj s Husićem, onda da i mi postanemo kriminalan klub, pa neka se svaki meč i titula završava u "Parku Prinčeva". Meni bi bio blam kurciti se titulama Osima, a časne su kao kurave na Stupskoj petlji.
Ma kakva crna reputacija, o cemu pricas djecace. Kakvi mi i reputacija, davno su prosla ta vremena, igraci idu gdje im je bolje i gdje ce vise zaraditi. Budimo realni ni u ovoj vukojebini nismo prvi izbor za igraca, a to smo mogli vidjeti u par primjera.

Pare igraju najvecu ulogu, a sve ostalo su price za malu djecu.
Daleko od toga, ali svako ima svoje.

Nego, zanima me koji su nas to igrači odbili iz ove lige?
Odbili su te samo u ovom zadnjem roku Velic i Muminovic golmani,odbio te Arezina( i neka su i nisu igraci za FKS) , a da ti ne pricam da npr o jednom Dini Besirevicu nas klub ne moze ni sanjati ili bilo kojem drugom igracu koji odskace u ovoj ligi
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 avg 2018, 17:31

muhamedhulk je napisao/la:Klub rekao da je bilo 23 000 vs Atalanta.
Da, 23.820
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 08 avg 2018, 17:32

Kakav je ovaj novi golman Sarajeva, Dzafic?

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 08 avg 2018, 17:35

MortemHz je napisao/la:
muhamedhulk je napisao/la:Klub rekao da je bilo 23 000 vs Atalanta.
Da, 23.820
To je gledaoca sa kartam + sezonske.
Jel negdje objavljeno koliko je karata prodato.?

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 08 avg 2018, 17:37

Nek su rekli vise. ja stavio 28.000 kako avaz rekao :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 avg 2018, 17:38

Zukanovic je napisao/la:Nek su rekli vise. ja stavio 28.000 kako u avaz rekao :D
Ma ni blizu, 29 milja je bilo protiv Borusije a tad je Koševo skoro bilo krcato, naravno ne pikam gostujuci sektor.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 avg 2018, 17:40

Jesul juniori poceli igrat pl.
Jel moze ko postavit rezultate

Juniora kadeta i pionira, negdje sam cito da su nesto neki gubili i igrali nerjeseno

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 avg 2018, 17:45

OTNYS_YNWA je napisao/la:Kakav je ovaj novi golman Sarajeva, Dzafic?
ne vjerujem da će šarnut, više za drugi/treći izbor...bivši kapiten Olimpije...ima naše papire kako sam čuo...slovenci su dobri golmani inače :hmmmmm:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 avg 2018, 17:46

@Inijesta
Pa to je i logično.. Beširović jedan od najboljih igrača lige bio i normano je i očekivano da će mu primarni cilj biti inostranstvo. Da nije otišao u Hajduk i da mu je gorilo pod nogama, došao bi on kod nas. Za Muminovića su tražili odštetu čini mi se, a za Velića nije bilo velikog interesa, a i on je to rekao u jednom intervju. Arežini je koliko znam Željo ponudio više i otišao je tamo, neka me neko ispravi ako griješim.

I ne mogu da razumijem još jednu stvar.. Znači, ako postoji interes za jednog igrača od strane više klubova, uzmimo za primjer Arežinu i ako naši postave neku granicu do koje će ići u smislu para, onda je to nešto loše? Možda je Arežina tražio veliku cifru, a naši procijenili da ne vrijedi toliko.

Isto tako i za Šovšića, ovo što si rekao za pare mi je suludo.. Zašto bi mu dali pare na ruke, od odlaska Selimovića i Ibrakovića, ja mislim da nema više para na ruke i razbacivanja, već imaš bonuse, pa se ti pokaži. Meni je najgore to što su ga izradili ako je već bilo dogovoreno.
To što neki igrač traži određenu cifru i ako je ne dobije, ne znači da nemamo para, već da su procijenili do koje će granice ići i koliko zaslužuje.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 avg 2018, 17:49

Inijesta je napisao/la:

Odbili su te samo u ovom zadnjem roku Velic i Muminovic golmani,odbio te Arezina( i neka su i nisu igraci za FKS) , a da ti ne pricam da npr o jednom Dini Besirevicu nas klub ne moze ni sanjati ili bilo kojem drugom igracu koji odskace u ovoj ligi
Velića, Arežinu nismo kontaktirali nikad, pisali portali jesu...Todorović,Muminović i Beširević momci pod ugovorom koji su htjeli da igraju i odu vani...

mi nikom ne garantujemo minutažu niti da se može odmah pristat na prvu ponudu...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 avg 2018, 17:55

https://sportsport.ba/fudbal/zatvorio-n ... era/286029

koga da zaključamo za desnog beka :D :urnebes: :rol:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 avg 2018, 17:55

Nije te Arežina mogao odbiti jer ga nikada niko nije kontaktirao a to je i potvrđeno. Velić i Muminović nisu odbili Sarajevo nego njihovi klubovi. Tražili više para i mi nismo imali/htjeli dati i to je sve. Drago mi je da je tako završilo jer to nisu neki igrači ali bi više volio da smo doveli recimo normalnog desnog beka i još jednog veznog. Ovo ostalo bi možda i moglo proći.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 08 avg 2018, 17:57

Kakva li ce nam biti reputacija na kraju mandata Sabre, Poture i ovih rava? :cool:
Bahati, bahati Željkan!
1946

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 avg 2018, 17:59

joker90 je napisao/la:Kakva li ce nam biti reputacija na kraju mandata Sabre, Poture i ovih rava? :cool:
slika
jer će im biti kraj mandata :D
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 08 avg 2018, 17:59, ukupno mijenjano 1 put.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 avg 2018, 17:59

Hebiba kidnapovati..

Evo šta ti kažu momci, znači nije ni kontaktiran Arežina. Očekivano je bilo da će odbiti ponude za Muminovića i Velića, znači nije do nas ili do igrača. Za Beširovića sam već rekao..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 08 avg 2018, 18:02

AlfredNobel je napisao/la:a naši procijenili da ne vrijedi toliko.

Isto tako i za Šovšića, ovo što si rekao za pare mi je suludo.. Zašto bi mu dali pare na ruke, od odlaska Selimovića i Ibrakovića, ja mislim da nema više para na ruke i razbacivanja, već imaš bonuse, pa se ti pokaži. Meni je najgore to što su ga izradili ako je već bilo dogovoreno.
To što neki igrač traži određenu cifru i ako je ne dobije, ne znači da nemamo para, već da su procijenili do koje će granice ići i koliko zaslužuje.
@Alfred,
Vrlo je bitno dobro procijeniti vrijednost igraca inace sve konstantno propada (nikoga neces potpisati).
Izgleda da nasi stalno podcjenjuju igrace pri procjeni i zato nemamo pojacanja.

Kontradiktoran si sa Sovsica. Prvo kazes mi to ne redimo a covjek kaze da su mu nasi obecali (dakle radimo mi to) a onda izradili (plus nam uprava laze pa buduci igraci vise ne mogu vjerovati na rijec istoj).

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 08 avg 2018, 18:07

AlfredNobel je napisao/la:@Inijesta
Pa to je i logično.. Beširović jedan od najboljih igrača lige bio i normano je i očekivano da će mu primarni cilj biti inostranstvo. Da nije otišao u Hajduk i da mu je gorilo pod nogama, došao bi on kod nas. Za Muminovića su tražili odštetu čini mi se, a za Velića nije bilo velikog interesa, a i on je to rekao u jednom intervju. Arežini je koliko znam Željo ponudio više i otišao je tamo, neka me neko ispravi ako griješim.

I ne mogu da razumijem još jednu stvar.. Znači, ako postoji interes za jednog igrača od strane više klubova, uzmimo za primjer Arežinu i ako naši postave neku granicu do koje će ići u smislu para, onda je to nešto loše? Možda je Arežina tražio veliku cifru, a naši procijenili da ne vrijedi toliko.

Pa na osnovu cega onda kazes navedi mi igraca koji bi nas odbio, odbilo te je u zadnje vrijeme bruku igraca, i ti koji ne odu u inostranstvo zavsre u zrinjskom ili kod gurbeta
Pa i ako su trazili odstetu za Muminovica, procjenis isplati li ti se i platis, al onda vratis film u nazad i skontas da smo zadnju odstetu za Velkoskog platili tako da odmah odpadaju takvi igraci u startu
To za Arezinu se slazem, upitnik je, postavi neku granicu ako ne e da pristane ok , daj saopstenje u javnost nismo se uspjeli dog zbig tog i tog

https://sportsport.ba/fudbal/krenuo-u-s ... ski/285614
Evo buraz ovo dobro procitas i skontas ko nama klub vodi
Ovo sto je ovaj balavac Sovsic izjavio se zove sramocenje, blacenje, pisanje po klubu, jos uvijek nisam vidio da su opovrgnuli bilo sta od ovog, kad opovrgnu ja cu im prvi u klub otici i izvinut se za pljuvanje, al znamo da do tog ne e doci jer je ovaj idiot Sovsic u pravu
Dogovor s njim je bio da mu prvih 6 mjeseci ugovora daju na ruke 50 - tak milja Km, a ostalo regularne plate, to je sasvim normalno, bukvalno dodje ko davanje 6 plata unaprijed
Kad je dosao na potpis, druga prica ...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 avg 2018, 18:09

joker90 je napisao/la:Kakva li ce nam biti reputacija na kraju mandata Sabre, Poture i ovih rava? :cool:
Ideš li sad na ove dvije?

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 avg 2018, 18:09

kengur je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:a naši procijenili da ne vrijedi toliko.

@Alfred,
Vrlo je bitno dobro procijeniti vrijednost igraca inace sve konstantno propada (nikoga neces potpisati).
Kontradiktoran si sa Sovsica. Prvo kazes mi to ne redimo a covjek kaze da su mu nasi obecali (dakle radimo mi to) a onda izradili (plus nam uprava laze pa buduci igraci vise ne mogu vjerovati na rijec istoj).
generalno postoje neka pravila glede toga i konstrukcije novih ugovora...jer su to nedavno sve promjenili, tipizirali ugovore...vjerovatno mu je Emir svašta obećao a neko to vratio na ono kako mi poslujemo tj. ne odjednom nego u manjim iznosima tokom sezone...ili su ga fakat pokušali zajebat, more bit svašta blentavi su ovi naši...nikad ne znaš

mislim bilo bi logično jer lik samo trči za parama čitavu karijeru, ako ti je cilj da klepiš lovu i bježiš za po godine onda i tražiš pare unaprijed bez uslova, zato se i pregovara, ako se želiš zadržati negdje onda ti to nije bitno , novac bi dobio svakako, bit će ovaj ko Kukoč slučaj ja mislim ali eto...
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 08 avg 2018, 18:12, ukupno mijenjano 1 put.

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 08 avg 2018, 18:11

MortemHz je napisao/la:Nije te Arežina mogao odbiti jer ga nikada niko nije kontaktirao a to je i potvrđeno. Velić i Muminović nisu odbili Sarajevo nego njihovi klubovi. Tražili više para i mi nismo imali/htjeli dati i to je sve. Drago mi je da je tako završilo jer to nisu neki igrači ali bi više volio da smo doveli recimo normalnog desnog beka i još jednog veznog. Ovo ostalo bi možda i moglo proći.
Da kontaktiran je i to od strane Hadzije, isto kao i Velic s kojim su skoro vec dogovoreni uslovi bili i plata i sve, za Muminovica su jedino trazili odstetu
I ja kazem hvala Bogu pa ne dodjose jer nisu igraci za FkS

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: jurisicduska i 24 gosta.