Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

mirsad993
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la mirsad993 » 01 avg 2018, 15:38

Haj ako već si limitiran u napadu uredu, al makar zapni u odbrani još početak utakmice, ne možeš preko 30poena primiti za četvrtinu, od toga 10 najmanje na zicer tipa ovo zadnje 2 sekunde do isteka napada lopta iz auta lik sam ostade na polaganju :damn: :damn:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 01 avg 2018, 15:45

:shock:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 avg 2018, 16:04

Wandelanoite je napisao/la:Mehic ne zna košarkaške osnove, onog novinara sto ga stavi u TOP 5 talenata u svom godištu kaznit podhitno.

PS.

Ne piši mi privatne poruke, nemas pojma i za tvoje dobro uhvati se knjige i škole.
Ko ti to pise privatne? :lol:

Uzas zivi. Djeca su drugi univerzum i sramota je sta nam rade.

Britanci danas uzeli Fince, a ja sam mislio da su oni medju najlosijim ovdje. Mi cini mi se idemo na Italiju sad?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 avg 2018, 16:06

kobe24 je napisao/la:Ko ti to pise privatne? :lol:

Britanci danas uzeli Fince, a ja sam mislio da su oni medju najlosijim ovdje. Mi cini mi se idemo na Italiju sad?
jest, rusi na litvaniju, a mi sa italijom u petak u 15:15
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 avg 2018, 16:14

kakav je magarac ovaj subasic :tokralju:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 01 avg 2018, 16:17

Grohotom, grohotom...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 01 avg 2018, 16:46

Protiv iste ove ekipe Litvanije Srbija a i Crna Gora vodili cijelu utakmicu i u zadnjoj minuti prokockali pobjedu,
A gledaj nas :plac: dugo cemo vremena mi spominjati Musu i Atića kad su ove mlađe kategorije u pitanju

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 avg 2018, 17:25

Nasa jedina sansa je ovaj mec s Italijom, jer u slucaju poraza kasnije moramo dobiti obje utakmice ako planiramo ostati u A diviziji. Ako je vjerovati podacima na fibinoj stranici, Italijani su skroz niski i imaju samo jednog igraca preko 2 metra. Taj im igra startnog centra, visok je 207cm, na terenu provodi oko 22 minute i ne sutira gotovo nikako (cini mi se da ima tek 2 suta po mecu). To bi se moralo iskoristiti i Matkovica maksimalno isforsirati. Skoro sve suteve im uzimaju dvojica vanjskih igraca, koji su cini mi se jedini i dvocifreni (imaju oko 17-18ppg, na isto toliko suteva). Ekipno sutiraju tricu nesto ispod 30%, sto znaci da nisu ni suterska ekipa i ja mislim da mi tu definitivno imamo sanse. Sad bi ovaj debil Dzidic trebao pregledati sve cetiri njihove utakmice na prvenstvu i napraviti plan da se nekako dobiju. Vidjeti koja odbrana im najmanje odgovara, koje su vrline i mane ove dvojice najboljih i maksimalno ih usmjeriti da cine to u cemu nisu dobri.

Nasa petorka po meni treba biti: Kameric, Subasic, Ilic, Bosnjak i Matkovic.

Kameric treba biti tu zato sto s njim nasi napadi izgledaju puno tecnije (nego kad je Ramljak startni play), ali mu zabraniti da sutira cesto. Subasic treba biti tu zbog odbrane, ali mu reci da ne bude sivonja i da ne ide glavom kroz zid. Ako te covjek prodje, pusti ga skroz i gotova stvar. Ne mozes ti svakog zaustaviti, niti mozes blokirati 20cm viseg od tebe, a on i to pokusava. Mali ima srce, gine na svaku loptu, ali treba to malo racionalnije raditi. Ilic je danas ponovo bio jako dobar. Njemu treba praviti akcije da utrcavanjem iz blokova ima ciste mid-range situacije jer je u tome najjaci. Bosnjak treba biti tu zbog odbrane, a i u napadu takodjer zna biti koristan (u polukontrama recimo, kad cesto zna izvuci 2+1). Matkovic u petak mora imati najmanje 15 suteva i treba ga maksimalno isforsirati. Mehic ne smije imati vise od 10 minuta, i to samo kad ovog povremeno odmara. Hrstic je danas bio ponajbolji i treba vidjeti u kojim situacijama je dobar i shodno tome napraviti akcije za njega. Ramljak nek mijenja Kamerica, pogotovo ako se ovaj ne snadje. Dedajicu takodjer dati neke minute, pa ako ga krene pustiti ga malo duze da igra. Omerovic, Begic i Masic uopste ne trebaju ulaziti. Dakle, kljucno je da nasi 'strucnjaci' studiozno pregledaju sve meceve Italijana, da se napravi neki plan i da uvjezbaju to do petka.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 avg 2018, 17:41

Ne mogu zamisliti da ova generacija može Italiju uopće odvesti u neku ozbiljnu utakmicu, recimo da nije sve već gotovo u 26. minuti utakmice, a kamoli pobjediti. 20 - 25 razlike za njih lagano.

Pozde
Kontakt:

Post Postao/la Pozde » 01 avg 2018, 20:19

kobe24 je napisao/la:.
Italija je suterski losa samo po statistici. Forsiraju trice kada istice napad i zato im je los procenat, a otvorene suteve uglavnom pogadjaju. Miaschi i Palombo spadaju medju najbolje igrace na prvenstvu, ali ostatak ekipe je ocajan. Dieng i Grant su solidni dok je ostatak losiji i od igraca sa nase klupe. Centar ne postoji na terenu pa se to treba iskoristiti. Lose brane vanjski sut, ali to nama i nije neka prednost. Ovaj dvojac ako pocne pogadjati suteve onda su nezaustavljivi, a pogotovo jer mi igramo losu odbranu.

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 01 avg 2018, 20:38

Jel nam dovoljna samo ta eventualna pobjeda da izborimo opstanak?

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 avg 2018, 21:27

Pozde je napisao/la: Italija je suterski losa samo po statistici. Forsiraju trice kada istice napad i zato im je los procenat, a otvorene suteve uglavnom pogadjaju. Miaschi i Palombo spadaju medju najbolje igrace na prvenstvu, ali ostatak ekipe je ocajan. Dieng i Grant su solidni dok je ostatak losiji i od igraca sa nase klupe. Centar ne postoji na terenu pa se to treba iskoristiti. Lose brane vanjski sut, ali to nama i nije neka prednost. Ovaj dvojac ako pocne pogadjati suteve onda su nezaustavljivi, a pogotovo jer mi igramo losu odbranu.
Ako vec nemaju kvalitetnih visokih kosarkasa, onda je jasno da im sut postaje glavni adut. Medjutim, ne moze se reci da su neka aman kvalitetna suterska ekipa jer pogadjaju svega 5.5 trica po mecu. Zanimljivo, i mi pogadjamo identican broj trica, a daleko smo od suterske ekipe. Normalno je da su protiv nas svi favoriti i da mogu izgledati kao jake ekipe (primjer je Ukrajina, koja je danas izgubila od Srbije preko 70 razlike), ali sumnjam da je ova Italija nesto pretjerano kvalitetna. Zaboravio sam ovog Dienga spomenuti, on bi takodjer mogao biti ozbiljna prijetnja za nas tim. Ova dvojica su vjerovatno bas kvalitetni, ali sigurno imaju svojih nedostataka i zato kazem da treba pregledati sve njihove dosadasnje meceve na prvenstvu. Dzidic je valjda shvatio sta ko od nasih moze i vrijeme je da u ovom mecu pokazu zube i dobiju Italiju, jer u slacuju poraza definitivno ispadamo.

Mirsad993, da, razigravali bi od 9. do 12. mjesta.

Pozde
Kontakt:

Post Postao/la Pozde » 02 avg 2018, 01:03

kobe24 je napisao/la:
Pozde je napisao/la: Italija je suterski losa samo po statistici. Forsiraju trice kada istice napad i zato im je los procenat, a otvorene suteve uglavnom pogadjaju. Miaschi i Palombo spadaju medju najbolje igrace na prvenstvu, ali ostatak ekipe je ocajan. Dieng i Grant su solidni dok je ostatak losiji i od igraca sa nase klupe. Centar ne postoji na terenu pa se to treba iskoristiti. Lose brane vanjski sut, ali to nama i nije neka prednost. Ovaj dvojac ako pocne pogadjati suteve onda su nezaustavljivi, a pogotovo jer mi igramo losu odbranu.
Ako vec nemaju kvalitetnih visokih kosarkasa, onda je jasno da im sut postaje glavni adut. Medjutim, ne moze se reci da su neka aman kvalitetna suterska ekipa jer pogadjaju svega 5.5 trica po mecu. Zanimljivo, i mi pogadjamo identican broj trica, a daleko smo od suterske ekipe. Normalno je da su protiv nas svi favoriti i da mogu izgledati kao jake ekipe (primjer je Ukrajina, koja je danas izgubila od Srbije preko 70 razlike), ali sumnjam da je ova Italija nesto pretjerano kvalitetna. Zaboravio sam ovog Dienga spomenuti, on bi takodjer mogao biti ozbiljna prijetnja za nas tim. Ova dvojica su vjerovatno bas kvalitetni, ali sigurno imaju svojih nedostataka i zato kazem da treba pregledati sve njihove dosadasnje meceve na prvenstvu. Dzidic je valjda shvatio sta ko od nasih moze i vrijeme je da u ovom mecu pokazu zube i dobiju Italiju, jer u slacuju poraza definitivno ispadamo.

Mirsad993, da, razigravali bi od 9. do 12. mjesta.
Ma da Dzidic ista zna on bi vec nesto uradio u prve 4 utakmice.. Miaschi previse forsira, ali opet ima pravo za to jer je ponajbolji igrac ekipe. Palumbo je dozivio povredu zgloba u prvoj utakmici pa ne igra onako kako moze jer je inace vjerovatno najbolji igrac na ovom turniru. Isto tako Miaschi u odbrani nema ulogu jer lose rotira i ne prati ostatak ekipe. Imamo sansu pa cemo vidjeti hocemo li je iskoristiti.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 02 avg 2018, 01:36

kobe24 je napisao/la:
Wandelanoite je napisao/la:Mehic ne zna košarkaške osnove, onog novinara sto ga stavi u TOP 5 talenata u svom godištu kaznit podhitno.

PS.

Ne piši mi privatne poruke, nemas pojma i za tvoje dobro uhvati se knjige i škole.
Ko ti to pise privatne? :lol:

Dotični talenat.

Dzaba se nadate Talijani ce nas zgazit isto 20-tak razlike, sam Miaschi ce ih dobit.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 02 avg 2018, 10:49

Srbija dobila Ukrajinu 72 razlike, a nas Ukrajina 13.

Boris Dzidic :clap:
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 avg 2018, 12:05

Pozde je napisao/la: Ma da Dzidic ista zna on bi vec nesto uradio u prve 4 utakmice.. Miaschi previse forsira, ali opet ima pravo za to jer je ponajbolji igrac ekipe. Palumbo je dozivio povredu zgloba u prvoj utakmici pa ne igra onako kako moze jer je inace vjerovatno najbolji igrac na ovom turniru. Isto tako Miaschi u odbrani nema ulogu jer lose rotira i ne prati ostatak ekipe. Imamo sansu pa cemo vidjeti hocemo li je iskoristiti.
Ma iskreno, ja sam od svih ostalih reprezentacija malo pratio samo Srbiju, Hrvatsku i Crnu Goru. Italijanima sam samo statistiku prerovio. Oni su veliki favoriti sutra, kao i svi drugi sto bi bili, ali ja se opet nekako nadam da ova dvojica nece imati svoj dan, mada svi oni nekako po obicaju proigraju protiv nas.

Wandelanoite, ma vjerovatno mu je to otac, a bas me cudi sto i meni nije pisao jer sam uglavnom govorio da jos uvijek nije naucio osnove kosarke (doduse, ti to kazes na grublji nacin). :lol: Ja se opet potajno nadam da ce on za 3-4 godine biti solidan za aba ligu, mada nisam bas siguran koliko je pametan ovaj transfer u Buducnost.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 02 avg 2018, 12:51

Ova generacija u diviziji A je kao da španskog četvrtoligaša naprosto ubaciš u Primeru i eto, snalazite se i plivajte.

Prošli turnir smo makar imali Čamparu, čiji su svi nedostaci izašli na vidjelo u seniorskoj košarci gdje je bar za sada skroz nestao, ali to je igrač koji bi se na ovom nivou samo nasmijao: "Ukrajina? Idem im dati 25 poena i dobiti utakmicu".

Možda je mogao i Džidić imati takvog igrača u rosteru, ali je odabrao da ga odstrani zbog nediscipline pred sami polazak na turnir.

S obzirom koliko su iz Saveza požurili da izraze podršku tom potezu, pa iz Sparsa(a koji se obično drže zakopčani do grla) da osude, sve više vjerujem da su tu odigrane neke zakulisne radnje, da se vodi tihi rat između Saveza i Sparsa koji se prelomio preko leđa najboljeg igrača U18 selekcije. Koji bi bio uzrok? Možda Biberoglu, ali ni iz Saveza nikad nisu pokazali da ih se to uopće nešto previše tiče. Koliko su im bitne oml. selekcije pokazali su i sad kad su podržali potez koji je značio kraj i posljedne nade da bi mogli ostati u A.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 03 avg 2018, 09:18

Prema kladionicama Italija je danas veliki favorit (1.10; 1.06; 1.07 )
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 03 avg 2018, 18:03

U koliko sati je utakmica,ima li stream?

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 03 avg 2018, 18:05

Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 11 gostiju.