Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Derdiyok
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Derdiyok » 03 avg 2018, 00:57

Kanye je napisao/la: Mislim da smo svi sto trenutno pisemo u Bosni. Secko je pobjegao. Yebe ga matematika.
Sad kad naleti padobranac sa onim " Ja ne živim u Bosni, ja sam u Hercegovini ! "
LAZARUS2000 je napisao/la: Ostaje da vidimo.
Sjeverna Makedonija :roll:
Zadnja izmjena: Derdiyok, dana/u 03 avg 2018, 00:58, ukupno mijenjano 1 put.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 avg 2018, 00:57

Kanye je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Kanye je napisao/la: Poljska puna Ukrajinaca. .
A sve ostale zemlje pune Poljaka.
Istina. To su ljudi koji su otisli najvise zbog posljedica komunizma. Drzava se otvorila i logicno da ces otici traziti bolje. Najvise ih je otislo kad su usli u EU. Danas rijetko ko ide, cak im fali radne snage. Osim Ukrajinaca ima puno Pakistanaca i Indijaca. Nisu Njemacka, al su na najboljem putu da to postanu. U ekonomskom su rastu od pada komunizma. Cak nisu padali ni u vrijeme ekonomske krize.

Kad uzmes u obzir da su Cesi, Poljaci i Slovaci imali istu startnu poziciju kao ostatak istocne Evrope moras priznati da su sad u poprilicno dobroj situaciji.
Marsal je napisao/la:I pun forum Bošnja koji izvana najviše voli svoju domovinu, fakat historija se ponavlja.
Mislim da smo svi sto trenutno pisemo u Bosni. Secko je pobjegao. Yebe ga matematika.
Imas krive informacije o Poljacima, oni i dan danas bjeze i rade najgore poslove.
Vjeruj mi upoznat sam, par jarana mi ide u Njemacku raditi na crno po njemackim vinogradima, vecina ljudi po tim vinogradima su poljaci (ilegalci), a posao je medju zadnjim koji bi neko tamo radio.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 03 avg 2018, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 03 avg 2018, 00:58

BelminM23 je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:Jebote kakva poplava danas, ovo u zivotu nisam vidio

Pomogni ti meni, pomognut ću i ja tebi.

Ništa to, sve dok tri dana ne budeš zarobljen. :D
Ma ja sam na sigurnom, samo meni brdo moze krenut :mrgreen:
Dva dana zaredom su brutalne oluje, jucerasnja me uhvatila u putu, ova hvala Bogu nije. Ne znam stvarno sta je sa ovim ljetom, ovo nije normalno.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 avg 2018, 00:58

Derdiyok je napisao/la:
Sve bi to bilo uredu da je čitav sistem normalan. Ljudi se bolan snalaze na razne načine, i podržavam to.
Znas kako se jos snalaze? Sa drzavnog posla koji opet ja placam rade frilensing.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 03 avg 2018, 00:58

Pa valjda je zdravstveno osiguran ako je na birou. Doduše, čuo sam da i biro zna skidati ljude ako imaju uplate na račun više od 200KM.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 03 avg 2018, 01:00

sljivo je napisao/la:
Derdiyok je napisao/la:
Sve bi to bilo uredu da je čitav sistem normalan. Ljudi se bolan snalaze na razne načine, i podržavam to.
Znas kako se jos snalaze? Sa drzavnog posla koji opet ja placam rade frilensing.
A za privatne poslove, znaš li koliko te poslodavci zakidaju mjesečno ?
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 03 avg 2018, 01:02

Mokes je napisao/la:Pa valjda je zdravstveno osiguran ako je na birou. Doduše, čuo sam da i biro zna skidati ljude ako imaju uplate na račun više od 200KM.
Pa trebali bi biti. Nađu oni načine da te ostave na birou, a da nemaš osiguranje. Moju drugaricu su tako zeznuli, na kraju morala naći posao gdje će je osigurati barem mjesec dana, da bi mogla nakon otkaza imati zdravstveno sa biroa. Ne znam kako i šta obzirom da imam članove porodice koji dana staža nemaju, a imaju osiguranje. Garant neka rupa u zakonu pa preko toga zezaju omladinu koja nije upućena.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 avg 2018, 01:04

Derdiyok je napisao/la: A za privatne poslove, znaš li koliko te poslodavci zakidaju mjesečno ?
Pitas me da li znam? Kako mislis poslodavci?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 avg 2018, 01:05

Bolje je biti majstor neki ali da volis to, da se predas tom poslu. Nego navaljivati na programerski posao kao lud, a samo jer si cuo da je tu dobro.
Ima posla ali to nije nikakav lud novac. Ti prvo ako hoces da budes to i imas lijep zivot vecinom moras van drzave. U Tuzli kao imas one firme, daj ba imas uzak broj ljudi koji znaju, a ostali zavrse fax i rade za nize plate, pola vremena presjede na poslu. Jos je gore kada imas energetiku i telekomunikacije pa gledas zavrsio sam FET, a nema dostojnog posla odoh ja u programere. A tamo budes teski prosjek i uzimas 850 maraka.
Vjerovatno u Sarajevu nesto bolje, u nekim gradovima i ne postoji vec ako zavrsis u Tuzli ili Sarajevu moras ostati tu da zivis i radis, nema kuci sta ces kuci gradovi mrtvi. Uglavnom overrated da imas 200 djece sto navale na jedan smjer, a tamo imas u gradu citavom 100 ljudi sto imaju dobru platu, a ostali juniori.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 03 avg 2018, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 03 avg 2018, 01:06

Aerials je napisao/la:
Mokes je napisao/la:Pa valjda je zdravstveno osiguran ako je na birou. Doduše, čuo sam da i biro zna skidati ljude ako imaju uplate na račun više od 200KM.
Pa trebali bi biti. Nađu oni načine da te ostave na birou, a da nemaš osiguranje. Moju drugaricu su tako zeznuli, na kraju morala naći posao gdje će je osigurati barem mjesec dana, da bi mogla nakon otkaza imati zdravstveno sa biroa. Ne znam kako i šta obzirom da imam članove porodice koji dana staža nemaju, a imaju osiguranje. Garant neka rupa u zakonu pa preko toga zezaju omladinu koja nije upućena.
Tako jest, čim si na birou, automatski si zdravstveno osiguran. Znam iz ličnog iskustva :mrgreen:
Ako se ne javlkaš na vrijeme, onda ostaneš bez zdravstvenog i moraš nekome platiti da te prijavi mjesec da bi opet imao pravo.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 03 avg 2018, 01:06

ASD je napisao/la: Imas krive informacije o Poljacima, oni i dan danas bjeze i rade najgore poslove.
Vjeruj mi upoznat sam, par jarana mi ide u Njemacku raditi na crno po njemackim vinogradima, vecina ljudi po tim vinogradima su poljaci (ilegalci), a posao je medju zadnjim koji bi neko tamo radio.
Ja imam o njima informacije iz prve ruke. Nisam rekao da niko ne odlazi, rijetki odlaze i dalje. Al se je dosta smanjilo u odnosu na prijasnje vrijeme kad su svi bjezali. Norveska i Britanija su im prve zemlje za odlazak.

Na istoku jos imaju ogromnih problema, najvise zbog lose infrastrukture. Trenutno prave autoputeve i pruge po cijelom istoku zbog toga. I fakat im fali radne snage. Doduse, cijeloj Evropi fali, al je fascinantno da je zemlja koja je izasla iz komunizma prije 30 godina dosla do toga. Cesi su ispred njih, al oni su imalo malo bolju startnu poziciju.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 03 avg 2018, 01:07

Mokes je napisao/la: Tako jest, čim si na birou, automatski si zdravstveno osiguran. Znam iz ličnog iskustva :mrgreen:
Ako se ne javlkaš na vrijeme, onda ostaneš bez zdravstvenog i moraš nekome platiti da te prijavi mjesec da bi opet imao pravo.
Ma ova se javljala redovno, ali joj rekli nakon godinu dana da gubi osiguranje. Meni baš čudno bilo.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 avg 2018, 01:11

Kanye je napisao/la:
ASD je napisao/la: Imas krive informacije o Poljacima, oni i dan danas bjeze i rade najgore poslove.
Ja imam o njima informacije iz prve ruke. Nisam rekao da niko ne odlazi, rijetki odlaze i dalje. Al se je dosta smanjilo u odnosu na prijasnje vrijeme kad su svi bjezali. Norveska i Britanija su im prve zemlje za odlazak.

Na istoku jos imaju ogromnih problema, najvise zbog lose infrastrukture. Trenutno prave autoputeve i pruge po cijelom istoku zbog toga. I fakat im fali radne snage. Doduse, cijeloj Evropi fali, al je fascinantno da je zemlja koja je izasla iz komunizma prije 30 godina dosla do toga. Cesi su ispred njih, al oni su imalo malo bolju startnu poziciju.
slika

Evo ti za 2017.godinu, kazem ti da su u ogromnim problemima kad je migracija u pitanju.
Kad je ekonomski razvoj u pitanju, obicni covjek ne moze to tako brzo osjetiti.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 03 avg 2018, 01:12, ukupno mijenjano 1 put.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 03 avg 2018, 01:12

Mokes je napisao/la:
Aerials je napisao/la:
Tako jest, čim si na birou, automatski si zdravstveno osiguran. Znam iz ličnog iskustva :mrgreen:
Meni je najjace to da ako nisi redovan student ne mozes biti zdravstveno osiguran.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 avg 2018, 01:13

Kanye je napisao/la: Meni je najjace to da ako nisi redovan student ne mozes biti zdravstveno osiguran.
Ja nemam zdravstvenog od oktobra, a redovan sam sad do oktobra. Upao sam u limbo jer oni nisu zakon napravili kako treba.
Ovi ne zele da me prime na biro jer sam redovan, a oni tamo ne zele da mi daju potvrdu za zdravstveno.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 avg 2018, 01:15

Vidi ovog Šljive što sere po starom- Šta ti plaćaš jadan ne bio? Pregled kod doktora? :lol: Svi koji su na birou imaju jedino pregled besplatan a sve ostalo se plaća, lezi u bolnici umrijet ćeš ako im ne daš šta u koverti, a da ne pričam da svaki mogući lijek moraš sam kupiti, a freelancerima ne ide staž, npr na 1000 KM koje zaradiš moraš plaćati struju, vodu, internet, opremu, hranu a nemaš ni penziono ni zdravstveno još treba 14% poreza plaćati. Ko jede kod babe šta pametuješ kad nemaš pojma i kakve ostale beneficije ti spominješ? Ti plaćaš nešto.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 03 avg 2018, 01:16

Kanye je napisao/la: Meni je najjace to da ako nisi redovan student ne mozes biti zdravstveno osiguran.
Pa ovo ni znala nisam. :lol:
Joj plaćaš im najmanje 7 puta više od uobičajene cijene, i opet nemaš osiguranja. :bow:

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 03 avg 2018, 01:17

ASD je napisao/la:slika

Evo ti za 2017.godinu, kazem ti da su u ogromnim problemima kad je migracija u pitanju.
Kad je ekonomski razvoj u pitanju, obicni covjek ne moze to tako brzo osjetiti.
Sta ti je izvor? Ovo nema sanse da je tacno. I to zbog Turske, Srbije i Ukrajine. Ovo za Poljsku i moze biti tacno. Nije to veliki problem. Mada ne vjerujem da je ovolika razlika. Za svakog Poljaka sto ode dodje Ukrajinac.
Aerials je napisao/la:
Pa ovo ni znala nisam. :lol:
Joj plaćaš im najmanje 7 puta više od uobičajene cijene, i opet nemaš osiguranja. :bow:
Ja plakao od smijeha kad mi je drug rekao da je u toj situaciji. Konto da me zayebava.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 03 avg 2018, 01:24

Ma sve kod nas naopako. Posmatrajući ove situacije, svakim danom sve više podržavam odlazak iz ove države, nažalost.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 avg 2018, 01:24

Kanye je napisao/la:

Sta ti je izvor? Ovo nema sanse da je tacno. I to zbog Turske, Srbije i Ukrajine. Ovo za Poljsku i moze biti tacno. Nije to veliki problem. Mada ne vjerujem da je ovolika razlika. Za svakog Poljaka sto ode dodje Ukrajinac.
https://www.cia.gov/library/publication ... 2rank.html

Poljska je na 118.mjestu, mi smo 119.mjestu

Ovo je net migration rate, odnos odlazaka i dolazaka, uracunati su Ukrajinci koji dolaze.
A vjerujem da je stvarno stanje i gore od ove cifre, po Njemackoj ih je bruka koji ilegalno rade, neprijavljeni.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 46 gostiju.