Mi ne volimo jednake šanse. Mi volimo da su šanse na tuđoj strani.Marsal je napisao/la:Bi oni, ali nemaju muda sad kad su šanse jednakeDerdiyok je napisao/la:
Pa vidiš indirektno da hoće Srbi da uzmu

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Mi ne volimo jednake šanse. Mi volimo da su šanse na tuđoj strani.Marsal je napisao/la:Bi oni, ali nemaju muda sad kad su šanse jednakeDerdiyok je napisao/la:
Pa vidiš indirektno da hoće Srbi da uzmu
Srbin prica kako ce za biti rata. Bosnje pricaju kako se nece boriti ni za kog. Nisam bio ziv pocetkom 90ih, al vecina prica iz 90ih koje znam ovako pocinje.Derdiyok je napisao/la:Pa vidiš indirektno da hoće Srbi da uzmuMarsal je napisao/la:
Neće nikad ovdje više iko uzet pušku u ruke i ginut za Baketa i raju.
Ne ponavlja se sve, ovaj put nema JNA da uzme sebi oružje.Marsal je napisao/la:fakat historija se ponavlja.
Bolja ovaASD je napisao/la:Taman dok su i ovi sto nemaju ukusa o muzici i ovi sto pricaju o ratu na temi, da ih se malo edukuje.![]()
Hmm.. vidjet ćemo gdje ću završiti.Derdiyok je napisao/la:Bivši kolega od privatnog programiranja skupio sebi za garsonjeru u Hrasnici.sljivo je napisao/la: Matematika moze jedino skola i za to bas treba stranka I stela. Ostalo je honorarno ili nesto slicno, uglavno necijenjeno. Ekonomija ne znam. Programiranje je parali ako imas iskustva, al izgines pod pritiskom i stresom. Postalo je mejnstrim pa je sad teze naci posao al tu srecom bas samo znanje igra ulogu pa zavisis samo od sebe. Ako znas programirati mozes imati preko milju i po I bez osnovne skole. Najbolje je ono project manager, scrum i te ublehe, nema prasinarskog posla a parali.
Nema, ali ocigledno ima puno vise Bosnjaka koji bi izasli na ulicu sa Titovom slikom. Tako da, all the same.Derdiyok je napisao/la:Ne ponavlja se sve, ovaj put nema JNA da uzme sebi oružje.Marsal je napisao/la:fakat historija se ponavlja.
Ne sumnjam. Ako se uvalis u dobre krugove samo nebo je granica. I ako si frilenser ne placas nikome nista, radis od kuce, kod babe na lonac, to je plata na platu. Ja dok platim porez i ostale zajebancije mogao bi tri garsonjere na kredit.Derdiyok je napisao/la: Bivši kolega od privatnog programiranja skupio sebi za garsonjeru u Hrasnici.
Kako ne plaćaš, kad moraš i retroaktivno sadsljivo je napisao/la:Ne sumnjam. Ako se uvalis u dobre krugove samo nebo je granica. I ako si frilenser ne placas nikome nista, radis od kuce, kod babe na lonac, to je plata na platu. Ja dok platim porez i ostale zajebancije mogao bi tri garsonjere na kredit.Derdiyok je napisao/la: Bivši kolega od privatnog programiranja skupio sebi za garsonjeru u Hrasnici.
Oni su na Jalti napravili bili zone uticaja i Grcku su dali Britaniji, tamo Rusiji uticaj u Rumuniji i Bugarskoj, a Jugoslaviju i tada 50-50. Ali sam uvjeren da nije bila SFRJ onda ne bi bilo ni Engleza ili nekog drugog vec SSSR. Znaci to ti je bilo neizbjezno. Ja samo vidim prednosti u tome sto se to desilo i drugi ishod povoljan za sve bar na taj odredjeni period ne mogu zamisliti.LAZARUS2000 je napisao/la:[
A sve to su uradili titovi proleteri.
Dakle oprostio je tito, ali možda nije trebao da oprašta. Npr na kosovu. Još ih je nagradio. Primao je šiptare iz Albanije ko eu migrante. Nazor je pravio naciju ali hej pored jugoslovenske nacije napravio je dvije tri nove. Ček zar nije bio cilj jedna velika nacija, jes, ali samo kad treba srbe i hrvate da uvjeriš da nisu srbi i hrvati već jugosloveni. Makedonci, crnogorci, muslimani e oni mogu biti i to i Jugosloveni. Hrvati se nisu primili na to. Nažalost mnogi srbi jesu. Branili smo krepanu jugoslaviju do kraja i još su nas optužili da hoćemo veliku srbiju.. Pravio je nove crkve tj crvkvene organizacije. Crtao smiješne granice gdje je drkao sve žive. Tito je sve uradio da do ovoga dođe.
Protiv koga ?LAZARUS2000 je napisao/la: Naprotiv. Mislim da čak neće to biti naš rat. Možda budemo na istoj strani.
Sve bi to bilo uredu da je čitav sistem normalan. Ljudi se bolan snalaze na razne načine, i podržavam to.sljivo je napisao/la:Treba im uzeti porez, mozda ne retroaktivno ali sad naplacivati. On na birou, kod kuce radi, pa malo drka, pa radi, a ja mu placam zdravstveno i druge beneficije, ne moze.
Posao je nebitan. Bitna je tvoja voljda da dođeš ovamo. Samo ti dođi.Aerials je napisao/la: Hmm.. vidjet ćemo gdje ću završiti.
Jedini vrijedan post na ovoj temi.Brokula je napisao/la:
Ostaje da vidimo.Derdiyok je napisao/la:Protiv koga ?LAZARUS2000 je napisao/la: Naprotiv. Mislim da čak neće to biti naš rat. Možda budemo na istoj strani.
Istina. To su ljudi koji su otisli najvise zbog posljedica komunizma. Drzava se otvorila i logicno da ces otici traziti bolje. Najvise ih je otislo kad su usli u EU. Danas rijetko ko ide, cak im fali radne snage. Osim Ukrajinaca ima puno Pakistanaca i Indijaca. Nisu Njemacka, al su na najboljem putu da to postanu. U ekonomskom su rastu od pada komunizma. Cak nisu padali ni u vrijeme ekonomske krize.ASD je napisao/la:A sve ostale zemlje pune Poljaka.Kanye je napisao/la: Poljska puna Ukrajinaca. .
Mislim da smo svi sto trenutno pisemo u Bosni. Secko je pobjegao. Yebe ga matematika.Marsal je napisao/la:I pun forum Bošnja koji izvana najviše voli svoju domovinu, fakat historija se ponavlja.
Ma trenutni zakon je loše napisan. Pazi ovo:sljivo je napisao/la:Treba im uzeti porez, mozda ne retroaktivno ali sad naplacivati. On na birou, kod kuce radi, pa malo drka, pa radi, a ja mu placam zdravstveno i druge beneficije, ne moze.
Naime, ako freelancer zarađuje 1000 KM mjesečno, morat će platiti 4% osnovicu za zdravstveno (40KM), te 10% na poreznu osnovicu od 960KM (96KM). Dakle ukupno 96 + 40KM bez da je zdravstveno osiguran. Osim tog poreza na dohodak, freelancer mora sam da se zbrine za račune koje plaća da bi održao biznis kojim se bavi, mora sam da riješi svoje mirovinsko i zdravstveno osiguranje (ili bilo kakvu vrstu uštede novca za stare dane) koje nema od države.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.