Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

LAZARUS2000
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la LAZARUS2000 » 03 avg 2018, 00:41

Marsal je napisao/la:
Derdiyok je napisao/la:
Pa vidiš indirektno da hoće Srbi da uzmu :kafa:
Bi oni, ali nemaju muda sad kad su šanse jednake ;)
Mi ne volimo jednake šanse. Mi volimo da su šanse na tuđoj strani. :kafa:
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 avg 2018, 00:41

Bez stranke u Bosni si niko. Kakav pošten rad i preseravanja, manite se ćorava posla
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 03 avg 2018, 00:41

Derdiyok je napisao/la:
Marsal je napisao/la:

Neće nikad ovdje više iko uzet pušku u ruke i ginut za Baketa i raju.
Pa vidiš indirektno da hoće Srbi da uzmu :kafa:
Srbin prica kako ce za biti rata. Bosnje pricaju kako se nece boriti ni za kog. Nisam bio ziv pocetkom 90ih, al vecina prica iz 90ih koje znam ovako pocinje.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 avg 2018, 00:42

Taman dok su i ovi sto nemaju ukusa o muzici i ovi sto pricaju o ratu na temi, da ih se malo edukuje. :kafa:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 03 avg 2018, 00:43

I pun forum Bošnja koji izvana najviše voli svoju domovinu, fakat historija se ponavlja.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 avg 2018, 00:44

Kanye je napisao/la: Poljska puna Ukrajinaca. .
A sve ostale zemlje pune Poljaka.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 03 avg 2018, 00:45

Marsal je napisao/la:fakat historija se ponavlja.
Ne ponavlja se sve, ovaj put nema JNA da uzme sebi oružje.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 03 avg 2018, 00:45

ASD je napisao/la:Taman dok su i ovi sto nemaju ukusa o muzici i ovi sto pricaju o ratu na temi, da ih se malo edukuje. :kafa:

Bolja ova

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 03 avg 2018, 00:46

Derdiyok je napisao/la:
sljivo je napisao/la: Matematika moze jedino skola i za to bas treba stranka I stela. Ostalo je honorarno ili nesto slicno, uglavno necijenjeno. Ekonomija ne znam. Programiranje je parali ako imas iskustva, al izgines pod pritiskom i stresom. Postalo je mejnstrim pa je sad teze naci posao al tu srecom bas samo znanje igra ulogu pa zavisis samo od sebe. Ako znas programirati mozes imati preko milju i po I bez osnovne skole. Najbolje je ono project manager, scrum i te ublehe, nema prasinarskog posla a parali.
Bivši kolega od privatnog programiranja skupio sebi za garsonjeru u Hrasnici.
Hmm.. vidjet ćemo gdje ću završiti.

#Muzika. :kafa:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 03 avg 2018, 00:47

Derdiyok je napisao/la:
Marsal je napisao/la:fakat historija se ponavlja.
Ne ponavlja se sve, ovaj put nema JNA da uzme sebi oružje.
Nema, ali ocigledno ima puno vise Bosnjaka koji bi izasli na ulicu sa Titovom slikom. Tako da, all the same. :kafa:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 avg 2018, 00:48

Derdiyok je napisao/la: Bivši kolega od privatnog programiranja skupio sebi za garsonjeru u Hrasnici.
Ne sumnjam. Ako se uvalis u dobre krugove samo nebo je granica. I ako si frilenser ne placas nikome nista, radis od kuce, kod babe na lonac, to je plata na platu. Ja dok platim porez i ostale zajebancije mogao bi tri garsonjere na kredit.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 03 avg 2018, 00:50

sljivo je napisao/la:
Derdiyok je napisao/la: Bivši kolega od privatnog programiranja skupio sebi za garsonjeru u Hrasnici.
Ne sumnjam. Ako se uvalis u dobre krugove samo nebo je granica. I ako si frilenser ne placas nikome nista, radis od kuce, kod babe na lonac, to je plata na platu. Ja dok platim porez i ostale zajebancije mogao bi tri garsonjere na kredit.
Kako ne plaćaš, kad moraš i retroaktivno sad :lol:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 avg 2018, 00:50

Srbi podijeljeni, tako da od rata nema ništa. Jedino su oni retardirani i zaslijepljeni tim stvarima
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 avg 2018, 00:52

LAZARUS2000 je napisao/la:[
A sve to su uradili titovi proleteri.
Dakle oprostio je tito, ali možda nije trebao da oprašta. Npr na kosovu. Još ih je nagradio. Primao je šiptare iz Albanije ko eu migrante. Nazor je pravio naciju ali hej pored jugoslovenske nacije napravio je dvije tri nove. Ček zar nije bio cilj jedna velika nacija, jes, ali samo kad treba srbe i hrvate da uvjeriš da nisu srbi i hrvati već jugosloveni. Makedonci, crnogorci, muslimani e oni mogu biti i to i Jugosloveni. Hrvati se nisu primili na to. Nažalost mnogi srbi jesu. Branili smo krepanu jugoslaviju do kraja i još su nas optužili da hoćemo veliku srbiju.. Pravio je nove crkve tj crvkvene organizacije. Crtao smiješne granice gdje je drkao sve žive. Tito je sve uradio da do ovoga dođe.
Oni su na Jalti napravili bili zone uticaja i Grcku su dali Britaniji, tamo Rusiji uticaj u Rumuniji i Bugarskoj, a Jugoslaviju i tada 50-50. Ali sam uvjeren da nije bila SFRJ onda ne bi bilo ni Engleza ili nekog drugog vec SSSR. Znaci to ti je bilo neizbjezno. Ja samo vidim prednosti u tome sto se to desilo i drugi ishod povoljan za sve bar na taj odredjeni period ne mogu zamisliti.
To se moralo raspasti do 90ih i kakav god da si imao rezim prije toga zbog izmjesanog stanovnistva koje je bilo tako jos od odlaska Turaka si morao dobiti rat.

A sto se tice tih stvari koje nisu rjesene je po meni kriv Srpski program pri stvaranju drzave. Ne moze se rjesavati nesto u drugoj polovini 20. vijeka, kada je taj problem trebalo rjesiti 100 godina prije. Imas vise pismenih ljudi, vise lidera i onda normalno dobijes nove nacije. Kralj je te mase ignorisao, a prva drzava Srba ih nije gledala kao nesto svoje. Kako su to Albanci uradili na osnovu plemena i jezika, fino su svega nabacali na sjeveru imas katolike, dole na jugu pravoslavce.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 avg 2018, 00:52

Treba im uzeti porez, mozda ne retroaktivno ali sad naplacivati. On na birou, kod kuce radi, pa malo drka, pa radi, a ja mu placam zdravstveno i druge beneficije, ne moze.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 03 avg 2018, 00:53

LAZARUS2000 je napisao/la: Naprotiv. Mislim da čak neće to biti naš rat. Možda budemo na istoj strani.
Protiv koga ?
sljivo je napisao/la:Treba im uzeti porez, mozda ne retroaktivno ali sad naplacivati. On na birou, kod kuce radi, pa malo drka, pa radi, a ja mu placam zdravstveno i druge beneficije, ne moze.
Sve bi to bilo uredu da je čitav sistem normalan. Ljudi se bolan snalaze na razne načine, i podržavam to.
Aerials je napisao/la: Hmm.. vidjet ćemo gdje ću završiti.
Posao je nebitan. Bitna je tvoja voljda da dođeš ovamo. Samo ti dođi. :zviz:

Od mene ti mjesto prebivališta :lol:
Zadnja izmjena: Derdiyok, dana/u 03 avg 2018, 00:55, ukupno mijenjano 2 puta.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 avg 2018, 00:53

Brokula je napisao/la:
Jedini vrijedan post na ovoj temi. :kafa:

Trebao si im zalijepiti ajete iz ove sure o 'onima s lijeve i s desne strane', samo sto te strane nemaju nikakve veze sa strankama. :mrgreen:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 03 avg 2018, 00:54

Derdiyok je napisao/la:
LAZARUS2000 je napisao/la: Naprotiv. Mislim da čak neće to biti naš rat. Možda budemo na istoj strani.
Protiv koga ?
Ostaje da vidimo.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 03 avg 2018, 00:54

ASD je napisao/la:
Kanye je napisao/la: Poljska puna Ukrajinaca. .
A sve ostale zemlje pune Poljaka.
Istina. To su ljudi koji su otisli najvise zbog posljedica komunizma. Drzava se otvorila i logicno da ces otici traziti bolje. Najvise ih je otislo kad su usli u EU. Danas rijetko ko ide, cak im fali radne snage. Osim Ukrajinaca ima puno Pakistanaca i Indijaca. Nisu Njemacka, al su na najboljem putu da to postanu. U ekonomskom su rastu od pada komunizma. Cak nisu padali ni u vrijeme ekonomske krize.

Kad uzmes u obzir da su Cesi, Poljaci i Slovaci imali istu startnu poziciju kao ostatak istocne Evrope moras priznati da su sad u poprilicno dobroj situaciji.
Marsal je napisao/la:I pun forum Bošnja koji izvana najviše voli svoju domovinu, fakat historija se ponavlja.
Mislim da smo svi sto trenutno pisemo u Bosni. Secko je pobjegao. Yebe ga matematika.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 03 avg 2018, 00:56

sljivo je napisao/la:Treba im uzeti porez, mozda ne retroaktivno ali sad naplacivati. On na birou, kod kuce radi, pa malo drka, pa radi, a ja mu placam zdravstveno i druge beneficije, ne moze.
Ma trenutni zakon je loše napisan. Pazi ovo:
Naime, ako freelancer zarađuje 1000 KM mjesečno, morat će platiti 4% osnovicu za zdravstveno (40KM), te 10% na poreznu osnovicu od 960KM (96KM). Dakle ukupno 96 + 40KM bez da je zdravstveno osiguran. Osim tog poreza na dohodak, freelancer mora sam da se zbrine za račune koje plaća da bi održao biznis kojim se bavi, mora sam da riješi svoje mirovinsko i zdravstveno osiguranje (ili bilo kakvu vrstu uštede novca za stare dane) koje nema od države.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.