Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la lumani » 29 jul 2018, 19:58

nerminh74 je napisao/la:
lumani je napisao/la:@nermin

Biber nije 4 on je S. F a ako nisi ništa vidio jbg onda.Ima dijete savršen shut a tijelo je već tu..
Znam da nije 4, ali ponavljam nije jak na lopti i nema eksplozivnost, zato sam pominjao poziciju 4 sto je i mirza uradio
Sto znaci bice igrac koji nece probijati i nece igrati neku odbranu, prema tome u napadu ce coskariti u odbrani sakrivati
To je tesko ogromni talenat

Igrač koji sam sebi izgradi sut neće nikada ćoškariti.. Ali vidjeti ćeš za 2, 3 godine kakav ubica će da bude...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 jul 2018, 20:08

Da je sam sebi izgradio sut vidio sam 3 max.4 puta, a gledao sam ga mislim 7 puta
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 29 jul 2018, 20:19

Možda imam uske vidike, ali ja zaista ne vidim zašto ovolika dreka oko ovih oml. selekcija, "da država da pare", potrebno je platiti stručni štab, hotele, putovanja, dvorane, obroke mjesec dana priprema, sve to na kraju se svodi da na nama druge reprezentacije popravljaju koš razliku. Zašto ulagati u to?

Da ova selekcija nije uopće otišla na U18 EP, košarka ne bi ništa propustila. Jednako važi i za seniore iz posljednog prozora. Ako ne možete okupiti ekipu koja je u stanju nekog i pobjediti, nemojte onda džabe novac trošiti ikako.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jul 2018, 21:00

Ne znam al ni ja ne vidim u Biberoviću toliki talenat ono sto sam ga gledo dosad mene lično nije odusevilo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 29 jul 2018, 21:04

Boris Dzidic ujko i smrad od covjeka, jesil se nauzimao para kokošaru, bijedniče ?
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 29 jul 2018, 23:39

Drape je napisao/la:Da ova selekcija nije uopće otišla na U18 EP, košarka ne bi ništa propustila.
Ne bi imali Matkovica za buducnost ... niti ijednog kvalitetnog talenta, sve bi pokupili Hrvatska, Srbija, Turska i Slovenija ... ovako bar se mozemo nadati da smo 'ukrali' im svima jednog talenta koji ce za 3,4,5 godina mozda izrast' u kvalitetnog kosarkasa ... a sad hocel' repka se takmicit' igdje za 3,4,5 godina to je vec dugi par opanaka ... :kafa:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 29 jul 2018, 23:41

Wandelanoite je napisao/la:Boris Dzidic ujko i smrad od covjeka, jesil se nauzimao para kokošaru, bijedniče ?
Mali Ramljak je svoju kovertu odplatio onom tricom na pocetku drugog pl. .... :clap:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 30 jul 2018, 06:25

DaVinci je napisao/la:
Drape je napisao/la:Da ova selekcija nije uopće otišla na U18 EP, košarka ne bi ništa propustila.
Ne bi imali Matkovica za buducnost ... niti ijednog kvalitetnog talenta, sve bi pokupili Hrvatska, Srbija, Turska i Slovenija ... ovako bar se mozemo nadati da smo 'ukrali' im svima jednog talenta koji ce za 3,4,5 godina mozda izrast' u kvalitetnog kosarkasa ... a sad hocel' repka se takmicit' igdje za 3,4,5 godina to je vec dugi par opanaka ... :kafa:
Ko nam garantuje da cemo ga imati za buducnost? Svi smo mislili imamo Sikirasa kao stub reprezentacije za tu neku buducnost, a onda se pricalo o Mehicu kao sljedecom Nurkicu momak ne zna dvokorak napraviti kako treba. Mislim da trebamo precjenjivati svoje talente, kad skontam vise imamo ovih sto se pojave niodakle nego razvijenih talenata. Kad bi ti neko pisao prije dvije-tri godine da ce Penava biti realniji seniorski reprezentativac nego Njegos svi bismo pomislis “pazi budale sta pise”. Jos sa ovim Matkovicima i ostalim imas mogucnost kad iskoristi nasu repku da se promovise, kaze ma zajebi Bosnu odoh igrat za “maticu” :D

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jul 2018, 08:05

Sjecate li se zlatne U16 i proekcije za buducnost kada ono samo musa koji nije usao niti medzu prvih 20 drafta, a predvidzalo mu se medzu prva 3
Zato ja kazem sabura
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 30 jul 2018, 10:05

" $ ' & ? (' ? ' " $ " "), па " не ' $ " $ о " " ?.
' " " $ " $ је ' ? " у ". Ту ', ? ' " $ $, " $ " у овој " ? ¥ ? " " " (о " статусу су " / $ ' " " & по " " & "), & % " " ' " у % центра, ? ", а на ' је на ? " АНГТ ? у $ & $ $ " ? & " ".
" $ $ ове " " за & ' веровао $ " ? " $ ове & ", ' на ' ЕП.
$ ? су " на ЕП ", $ " " ?, - $ " ? " " (зна " тога " у ? ") ? % ¥, " " / упознат, ту су " на ' ' " то " прате.

" " ово ЕП (ето - пуне 3 $) се " по $ ' (" " у "-" су ? $), " ту " у групној фазо " не ¥, " $ у 1/8Ф. & је ? $ на ЕП У-16 & у групној " ? 0-3, 3 % пораза, " то $ " -50, $ " $ $ 2 $ ' " $ $ ? ЕП, те ? СП У-17.

" " - $ ' $ " готово па " знатно тежег ", ? ($ вероватно ") у ' " ' 1/8 Ф.
Ову " ? ' """ на $ " У-16 у & пре 2 " по $, $ су ? " ", " & потврђују ?, пре 2 $ на ЕП У-16 " (ту " је у ? " 14-$ " &), ове $ " је " & Европе, " $ $ $, " " """ $ %, $ ?, & & ?, $ у ", " у & " не ' $.
Вероватно " " овог ЕП " су у $ ' " ЦГ ? " ? $ ', $ су се " - ?, " тај ' је & $ " $ ?.

Но ? у ' ' 1/8 (" је готово па ") " " ? " ? %, " " - у & за &.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 jul 2018, 11:57

Trebalo mi je nekoliko dana da shvatim svu veličinu poteza da se potjera najbolji igrač iz svakako limitirane ekipe dva dana pred prvenstvo :rol: Da li su mislili da mogu opstati u diviziji A i bez njega, ili su bili spremni pokazivati autoritet na njemu pa i pod cijenu da i ova posljedna preostala selekcija u diviziji A ispadne iz nje, teško je razlučiti. Savez je uredno javno podržao odluku stručnog štaba :facepalm:

I dok se posljednih godina čak znala provući i teza da je zaustavljen odliv naših igrača u druge selekcije, čini se da dugo nismo izgubili više igrača kao iz aktuelne 2000./2001. generacije. Iz 2000. godišta Frganja i D. Ilić su se opredjelili za Srbiju a J. Planinić za Hrvatsku, dok iz 2001. godišta Biberović za Tursku a Bratanović za Belgiju.

Moglo bi se naširoko o "državi", Savezu i svemu ostalom zašto je to tako, ali problem je puno dublji od toga, jednostavno nema zdravog patriotizma prema Bosni i Hercegovini ni kod igrača ni kod njihovih porodica koje su ih odgojile, nema tog sasvim normalnog stava da će se igrati ili za BiH ili za nikoga(kao što je D. Todorović zauzeo stav prema Srbiji), čak naprotiv, BiH je ona zadnja opcija, a nekima ni to. Posebno je sraman i nerazumljiv stav Bošnjaka koji su vodeći izdajnici bh. košarkaške reprezentacije.

Bošnjaci su košarkaški Dodik za Bosnu i Hercegovinu!

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 30 jul 2018, 18:29

slika
MES QUE UN CLUB!

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 31 jul 2018, 12:26

Na šta smo spali kad je kvota na velesilu Finsku 1.03 protiv nas :damn: :damn: :damn: :damn: :damn: :damn: :damn: :damn:

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 31 jul 2018, 12:53

mirsad993 je napisao/la:Na šta smo spali kad je kvota na velesilu Finsku 1.03 protiv nas :damn: :damn: :damn: :damn: :damn: :damn: :damn: :damn:
Finska je odavno velesila za nas u svim kategorijama ;)
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 31 jul 2018, 16:40

ako daju dzidicu honorar sto nas je svjesno izbacio u b diviziju,treba zapalit savez i sve ljude u njemu

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 jul 2018, 17:42

Kako je lijepo vidjeti sistemski napravljenu ekipu, u kojoj svi znaju pravilno sutnuti loptu i u kojoj je haman svaki igrac prijetnja na sutu za tri. Ovi Finci bi mogli drzati casove nasim seniorima kad je sut u pitanju, a nasi juniori svakako nisu imali sta traziti ovdje. Momci su imali oko 50% sut iz igre (oko 60% za 2 i oko 40% za tri), o cemu mi ne mozemo sanjati ni ovi najbolji kad igraju. Nasi su danas bili dobri, tj. izvukli su maksimum iz ovog meca. Ocigledan je nedostatak kvalitetnog vodje, a Kamenjas je to sigurno mogao biti, pa bar da se izbori taj ostanak u A diviziji. Ovako 98% ispadamo u B diviziju i to je zalosno.

Ilic je danas bio jako dobar. Momak ima smisla za kosarku, ali je u Sparsima bio u sjeni Tignja, Biberovica, Radaka i ostalih. Fali mu mase i rutine u zavrsnicama na obrucu. Za njega bi po meni najbolje bilo da prepise Penavinu karijeru nakon juniorskog eurobasketa.

Matkovic mora vise forsirati. Lijepo je vidjeti da je racionalan i da trazi najbolju soluciju u napadu, ali ako si svjestan da su ostali limitirani, onda ti moras malo vise forsirati. Momak definitivno zna igrati kosarku. Ima i lijep izbacaj, pa se ne bih iznenadio da u buducnosti pocne sutirati s (polu)distance. Takodjer, u odbrani ne bjezi od kontakta, djeluje da je skocan i nije spor. Realne su sanse da napravi nesto u karijeri, pogotovo kad se uzme u obzir da je godinu dana mladji na ovom prvenstvu.

Ramljak se popravlja iz meca u meca. Ima dobru visinu i duzinu za playmakera i ima dobar pregled igre. Solidan je na ulazu, a djeluje da ni sut nije tako los. Mora poraditi na masi, na prevodjenju lopte i na organizaciji napada.

Mehic se malo popravio od adidasovog euroligaskog turnira. Shvatio je sta centar treba da radi. Malo je popravi kretnje u napadu, brze se odmotava iz bloka i sad to ne izgleda toliko ruzno. Mene raduje sto se stalno pozicionira i nudi za loptu na niskom postu. Jos uvijek je on trom, skokove hvata sa zemlje, nema cvrstine i eksplozivnosti. Umjesto da ih sve ukucava u obruc sa svojom visinom i snagom, on sve nesto traljavo radi. Jednostavno, ne moze se pohvaliti Bog zna kakvom inteligencijom, ali bi za 3-4 godine uz maksimalno zalaganje mogao napraviti nesto.

Kameric ima dobro vodjenje lopte i solidan je organizator napada. Precesto se zabija pod protivnicki kos, slab je suter i tesko da ce od njega biti nesto.

Od svih ostalih, mozda ovaj Bosnjak napravi nesto. Sve zavisi koliko ce mu Siroki dati prostora. Ima dobro tijelo, dobar izbacaj, ali nekako djeluje tromo i smotano s loptom, tako da su po meni male sanse da ce biti nesto od njegove kosarke.

Najgluplji od svih je definitivno Omerovic. Momak svaki dodir s loptom u napadu iskoristi da je opali na kos, ili da krene u solo prodor. Veze o zivotu nema i ne zasluzuje mjesto na spisku. Dvojica iz Gena (Begic i Masic) takodjer nemaju veze s vezom i samo smetaju na spisku. Njih 99% neko gura, pogotovo jer je ovaj Begic isao na prvenstvo i prosle godine. Subasic iz Slobode je inteligentan igrac i strasan je borac, ali je jednostavno prenizak za pozicije 2 i 3. Uvijek cuva po 10cm vise od sebe i prinudjen je stalno praviti faule. Dedajic je dobar kontrolor lopte, ima lijep sut, ali je takodjer prenizak i nece moci nista znacajnije napraviti u karijeri. Hrstic isto ima lijep izbacaj i na tome sve pocinje i zavrsava.

Puna saka brade ako iz ove generacije dobijemo dvojicu za seniorsku reprezentaciju. Matkovic bi mogao biti najblizi tome, a drugi bi mogao biti jedan od trojice Ramljak-Ilic-Mehic. Mozda i sva trojica naprave nesto, ali tu je ogroman upitnik. Ostaje zal sto cemo dogodine sve omladinske selekcije gledati u B diviziji...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 31 jul 2018, 18:14

Ovaj odlazak Mehica u Buducnost mi djeluje kao da je Misko digao ruke od njega
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 31 jul 2018, 18:21

Generacija 2000./2001. do sada sveukupno ima samo jednu pobjedu(protiv Poljske prije dvije godine) računajući i U16 EP gdje su ispali i sad ovo U18 EP gdje opet sve ide prema ispadanju i vjerovatno im je opet jedna pobjeda na turniru maksimum.

Generacija zalutala u diviziju A, vjerovatno je nemali broj kvalitetnijih ekipa u diviziji B.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 31 jul 2018, 18:31

Dzidicu trenerski qrcu moze l' makar jedna ispod 10?
MES QUE UN CLUB!

Pozde
Kontakt:

Post Postao/la Pozde » 31 jul 2018, 18:40

kobe24 je napisao/la:Kako je lijepo vidjeti sistemski napravljenu ekipu, u kojoj svi znaju pravilno sutnuti loptu i u kojoj je haman svaki igrac prijetnja na sutu za tri. Ovi Finci bi mogli drzati casove nasim seniorima kad je sut u pitanju, a nasi juniori svakako nisu imali sta traziti ovdje. Momci su imali oko 50% sut iz igre (oko 60% za 2 i oko 40% za tri), o cemu mi ne mozemo sanjati ni ovi najbolji kad igraju. Nasi su danas bili dobri, tj. izvukli su maksimum iz ovog meca. Ocigledan je nedostatak kvalitetnog vodje, a Kamenjas je to sigurno mogao biti, pa bar da se izbori taj ostanak u A diviziji. Ovako 98% ispadamo u B diviziju i to je zalosno.

Ilic je danas bio jako dobar. Momak ima smisla za kosarku, ali je u Sparsima bio u sjeni Tignja, Biberovica, Radaka i ostalih. Fali mu mase i rutine u zavrsnicama na obrucu. Za njega bi po meni najbolje bilo da prepise Penavinu karijeru nakon juniorskog eurobasketa.

Matkovic mora vise forsirati. Lijepo je vidjeti da je racionalan i da trazi najbolju soluciju u napadu, ali ako si svjestan da su ostali limitirani, onda ti moras malo vise forsirati. Momak definitivno zna igrati kosarku. Ima i lijep izbacaj, pa se ne bih iznenadio da u buducnosti pocne sutirati s (polu)distance. Takodjer, u odbrani ne bjezi od kontakta, djeluje da je skocan i nije spor. Realne su sanse da napravi nesto u karijeri, pogotovo kad se uzme u obzir da je godinu dana mladji na ovom prvenstvu.

Ramljak se popravlja iz meca u meca. Ima dobru visinu i duzinu za playmakera i ima dobar pregled igre. Solidan je na ulazu, a djeluje da ni sut nije tako los. Mora poraditi na masi, na prevodjenju lopte i na organizaciji napada.

Mehic se malo popravio od adidasovog euroligaskog turnira. Shvatio je sta centar treba da radi. Malo je popravi kretnje u napadu, brze se odmotava iz bloka i sad to ne izgleda toliko ruzno. Mene raduje sto se stalno pozicionira i nudi za loptu na niskom postu. Jos uvijek je on trom, skokove hvata sa zemlje, nema cvrstine i eksplozivnosti. Umjesto da ih sve ukucava u obruc sa svojom visinom i snagom, on sve nesto traljavo radi. Jednostavno, ne moze se pohvaliti Bog zna kakvom inteligencijom, ali bi za 3-4 godine uz maksimalno zalaganje mogao napraviti nesto.

Kameric ima dobro vodjenje lopte i solidan je organizator napada. Precesto se zabija pod protivnicki kos, slab je suter i tesko da ce od njega biti nesto.

Od svih ostalih, mozda ovaj Bosnjak napravi nesto. Sve zavisi koliko ce mu Siroki dati prostora. Ima dobro tijelo, dobar izbacaj, ali nekako djeluje tromo i smotano s loptom, tako da su po meni male sanse da ce biti nesto od njegove kosarke.

Najgluplji od svih je definitivno Omerovic. Momak svaki dodir s loptom u napadu iskoristi da je opali na kos, ili da krene u solo prodor. Veze o zivotu nema i ne zasluzuje mjesto na spisku. Dvojica iz Gena (Begic i Masic) takodjer nemaju veze s vezom i samo smetaju na spisku. Njih 99% neko gura, pogotovo jer je ovaj Begic isao na prvenstvo i prosle godine. Subasic iz Slobode je inteligentan igrac i strasan je borac, ali je jednostavno prenizak za pozicije 2 i 3. Uvijek cuva po 10cm vise od sebe i prinudjen je stalno praviti faule. Dedajic je dobar kontrolor lopte, ima lijep sut, ali je takodjer prenizak i nece moci nista znacajnije napraviti u karijeri. Hrstic isto ima lijep izbacaj i na tome sve pocinje i zavrsava.

Puna saka brade ako iz ove generacije dobijemo dvojicu za seniorsku reprezentaciju. Matkovic bi mogao biti najblizi tome, a drugi bi mogao biti jedan od trojice Ramljak-Ilic-Mehic. Mozda i sva trojica naprave nesto, ali tu je ogroman upitnik. Ostaje zal sto cemo dogodine sve omladinske selekcije gledati u B diviziji...
Ako pratis Sparse znas da isti taj Ilic uzme maksimalno 7 suteva po utakmici jer nije tip igraca koji trazi suteve nego igra za tim. Dzidic izgleda nikad nije pogledao utakmicu Sparsa da bi to znao. Momak igra dobro, ali trener od njega trazi da uzima najvise suteva iako je to daleko od njegovog stila igre.

Matkovic je po mom misljenju najbolji od prisutnih igraca. Ima sut, dobru odbranu i najbitnije nastoji da proigra saigrace. Treba ga vise forsirati i jos bi bolji bio. Ima problema sa gradjenjem skoka, ali to je svojstveno za vecinu igraca ovih generacija.

Mehic igra racionalno kao i Matkovic. Dosta je trom igrac, ali moze dosta toga uraditi u oba smjera. U odbrani dobro gradi skok, ali je u napadu dosta spor u postavljanju blokova i kretnji bez lopte. Moze dosta napredovati.

Kameric nije kalibar za reprezentaciju. Momak zna prevesti loptu i tu je kraj. Igra plejmejkera a ne dodaje svojim saigracima. Sut nema iako ga forsira. Puno bolje bi se snasao igrac kao sto je Semir Karic koji nije dobio poziv.

Bosnjak je tip igraca koji ima dobar sut, a ostalo nije vrijedno spominjanja. Lose vodi loptu i nema bas tehniku. Odlican mu je sut i ako bude imao sansu da radi sa dobrim trenerima onda ce i postati puno kompletniji igrac, a ne samo suter.

Omerovic nema dobru funkciju u reprezentaciji. Pokusava da forsira jer nema drugog nacina da se pokaze u odnosu na minutazu koju dobije. Jednostavno se ne uklapa u koncept ove reprezentacije jer mu ne odgovara ovakav stil igre.

Taj dvojac Begic/Masic je vodio GEN kroz prvu seniorsku sezonu. Isti taj dvojac je dao kombinovano preko 35 poena ekipi Zivinica koju predvodi pomocni trener reprezentacije i koji je vec bio upoznat sa igrom obojice. Begic zahtijeva vise suteva i samim tim kad pocne pogadjati onda razigrava saigrace. Isto kao i Masic koji je ipak fizicki slabiji.

Subasic je uz Matkovica bio jedan od boljih igraca u ove tri utakmice. Dao je sve od sebe. Bori se i u odbrani i u napadu i ne forsira suteve. Jako racionalan igrac, ali ima problem sa faulovima.

Ramljak definitivno nije igrac koji treba prevoditi loptu. Dosta lopti gubi i to u bitnim trenucima utakmica. Ima dobar sut sa distance, a mozda i najbolji osjecaj za prodor od prisutnih igraca. Opet smatram da je trenerova greska sto on prevodi loptu, a ne neko drugi.

Hrstic i Dedajic su suteri. Dedajic je dobar suter, ali mu fali fizicke snage. Hrstic je losiji suter, ali dobro gradi skok s obzirom na ostale igrace na njegovoj poziciji.

Sve u svemu, Dzidic je lose postavio igrace i rade zadatke na koje nisu navikli u svojim klubovima. Imam osjecaj da neke od igraca nije ni gledao kako igraju za svoje klubove i zato dobijamo od tih igraca lose partije. Nadajmo se boljem u nastavku prvenstva.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.