Ama otkud ti to da se manje trosi protiv udarnih postava?Jel to imas negdje podatak koliko igra protiv prvih petorki protivnika,a koliko protiv drugih?Oikamid je napisao/la:Joj, sva logika ide u to da se lik manje troši protiv udarnih postava i to zaista jeste tako (zbog toga ima PER 18). I u principu, njemu uopšte ne ide u prilog ova lista kada je u pitanju ova rasprava. Mizeran value, mizeran.
I čisto jedno pitanje za tebe, da li bi radije u svojoj ekipi imao Turnera ili Powella?
Evo,ja cu ti reci i ponoviti iz onoga sto sam gledao prosle sezone.Znaci,lik pocinje utakmicu i sveukupno igra 23min.To znaci da je u petorci na pocetku tekme i nakon poluvremena.Obicno bude zamijenjen kad ostane 5min do kraja cetvrtine(imas play by play bilo koje tekme na ESPNu,pa provjeri).Prostom matematikom to znaci da on igra 14min protiv udarnih postava,a 9 protiv klupe protivnika.Kako se to manje trosi u toj konstelaciji?
Nadalje,ja i ne govorim da je ovo neki aman value,promasujes poentu.Samo govorim da je i dalje relevantan i da covjek nije rekreativac,jer ako je on rekrativac,a 21.ja na listi od 60,sta su onda ovi ostali?
Jasan odgovor,Powell je imao bolju proslu sezonu od Turnera gledajuci naprednu statistiku.Decko je u manje minuta bio produktivniji na parketu,a i gledao sam utakmice svojim ocima.Medjutim,Turner je mladji i jos uvijek ima prsotor za napredak,za razliku od ovog koji je gotov produkt.Zato izbor pada na Turnera i to statistika ne moze pokazati,ali se svakako moze desiti da neko ima bolju x sezonu od nekog drugog.To ne znaci i da je bolji igrac,jer za takvu ocjenu treba gledati kontinuitet,putanju razvoju,godine itd itd.