Jel taj rođak možda Dantes ?BelminM23 je napisao/la:Kad čujem da neko kaže Kuran, šamarčinom bih ga lupio.
Ima jedan rođak stariji sve govori: "Jest Kurana mi".
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Ne bi se trudio da izgovaram s onom pauzom isto ko što se ne bih trudio da izgovram Mjulla il Solskjaer pravilno...BelminM23 je napisao/la:Kad čujem da neko kaže Kuran, šamarčinom bih ga lupio.
Ima jedan rođak stariji sve govori: "Jest Kurana mi".
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Grow your hair back, please.

The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
- LAZARUS2000
- Kontakt:
Ti si budući ljekar, akademski građanin, i kao takav moraš religiju posmatrati malo kritički. Ne u njoj tražiti odgovore koji joj ne pripadaju. Religija treba da bude tvoj mir, tvoja utjeha, pogled na život, a nikako tvoj izvor informacija ili naučnog rada. Slijepa vjera vodi do fanatizam, fantazam do sukoba. Ja te razumijem bolje od velike većine ovdje jer sam i sam vjernik. I u religiji kako mojoj tako i tvojoj najviše se bojim slijepog vjerovanja i uzimanja zdravo za gotovo religijske tekstove.kobe24 je napisao/la:Pa s čim mogu povezati ove ajete: "Nek čovjek pogleda od čeka je stvoren! Stvoren je od tekućine koja se izbaci, koja između kičme i grudi izlazi. On je, zaista, kadar da ga ponovo stvori onoga Dana kada budu ispitivane savjesti, kada čovjek ni snage ni branioca neće imati."?LAZARUS2000 je napisao/la: Pa ti si to povezao sa spremom. Neki su nalazili poveznice sa fizikom i hemijom.
Ja samo želim nešto novo. Sigurno da onda mora biti nešto o putovanju kroz svemir, da li hipersvemirom ili drugačije nije bitno. Ono nastanak svijeta poglavlje crvotočine, kvantna mehanika i drugo
Ni Kur'an, ni bilo koja druga vjerska knjiga ne pojašnjava bukvalno svaku moguću situaciju u kojoj se ljudi mogu naći. U tom slučaju bi one imale po milijardu stranica.Zato sam i rekao da ti je pitanje glupo. Islam ne pobija naučna dostignuća, osim ako se ona kojim slučajem ne kose sa onim što je pojašnjeno u Kur'anu i hadisima.
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.
- LAZARUS2000
- Kontakt:
Ja ne izgovaram. Uostalom zar je to bitno? Zar neki ne govore i Koran?Derdiyok je napisao/la:
Pa i izgovara se kako piše.
Kapije moćne na putu nek stoje,
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Kontradiktorno s obzirom na prethodno citiranje.LAZARUS2000 je napisao/la:Ja ne izgovaram. Uostalom zar je to bitno? Zar neki ne govore i Koran?Derdiyok je napisao/la:
Pa i izgovara se kako piše.
Jel misliš na one koji za Crvenu Zvezdu kažu Red Star ili ? Pardon, Crvenu Zvijezdu

® GONGASHI POWERHOUSE ®
Dobro si im puko kontru Puma, na ove Koran ili ti Ku'ran furke i sl. opjevane 100 puta.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
@LAZARUS2000 Onaj tvoj strawman je bio THICC boii! Kontas nece te moci dohvatiti ako mislis da je i Einsteinova vrijednost nestala jer nije nista izumio u zadnjih desetak godina.
Ti sad njemu govoris kako treba da zivi i u sta da vjeruje("treba tvoja knjiga biti kritikovana" - pa ako on vjeruje da je 100% u pravu, sto bi je kritikovao? to ti njemu naredjujes iz svoje vjere).
Kuran nije naucna knjiga niti tvrdi da je, kobe24 samo govori da imaju neke stvari tu koji on smatra su se tek kasnije dokazali a prvo bili neprihvaceni u svijetu nauke. Ne mora nijedna knjiga nesta da "radi" da bi bila istinita na kraju krajeva.
Ti sad njemu govoris kako treba da zivi i u sta da vjeruje("treba tvoja knjiga biti kritikovana" - pa ako on vjeruje da je 100% u pravu, sto bi je kritikovao? to ti njemu naredjujes iz svoje vjere).
Kuran nije naucna knjiga niti tvrdi da je, kobe24 samo govori da imaju neke stvari tu koji on smatra su se tek kasnije dokazali a prvo bili neprihvaceni u svijetu nauke. Ne mora nijedna knjiga nesta da "radi" da bi bila istinita na kraju krajeva.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
A Tulamore Dew?Puma je napisao/la:+
Ili eventualno Jameson ili Stock, bez kole naravno.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Volim Arctic MonkeysAerials je napisao/la:Grow your hair back, please.

I sto li cure vole duzu kosu?

2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Arabella im je najjača pjesma, kraj priče!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Ne znam, vrlo moguće. Ne volim ja nešto ni predugu, samo nisam neki fan nularice i kratkih skroz frizura.Mokroguz je napisao/la: Volim Arctic Monkeys![]()
![]()
![]()
I sto li cure vole duzu kosu?Je li da mozes prste kroz kosu provuci?

Njemu je odlično stojala duga kosa, ovo sad je bezveze.
Rokoko87 je napisao/la:Arabella im je najjača pjesma, kraj priče!

R U Mine?, Why'd You Only Call Me When You're High? i Do I Wanna Know? su isto odlične.
Meni se svidja. Ja bas promijenio filozofiju kose prije mjesec dana, i ja htjeo biti k'o JMSN(eh, moram ti to pokazati, bas me zanima sta ti mislis o njemu).
Sve do sada sam preferirao da imam duzu kosu, pa mi dosadilo, teze odrzavati.

Uh ja jednom nuklearno zabiberio wasabijem onaj soy sauce koji dodje sa sushijem, vidio imam previse wasabija pa da ga potrosim jer necu da bacam grehota, ali ono bilo bas kasika toga ostalo, ja kontam istopit ce se i malo popustiti.
Umocim zalogaj, pa zagrizem i zvacem. Rasplak'o sam se k'o Celine Dion.

Posto bi mi ovo bilo off-topic, ovdje sam premjestio da izvines.Ramiy je napisao/la:Valja li cemu taj sushi?

Uh ja jednom nuklearno zabiberio wasabijem onaj soy sauce koji dodje sa sushijem, vidio imam previse wasabija pa da ga potrosim jer necu da bacam grehota, ali ono bilo bas kasika toga ostalo, ja kontam istopit ce se i malo popustiti.
Umocim zalogaj, pa zagrizem i zvacem. Rasplak'o sam se k'o Celine Dion.
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Postavi sliku na koga misliš, zanima me.Mokroguz je napisao/la:Meni se svidja. Ja bas promijenio filozofiju kose prije mjesec dana, i ja htjeo biti k'o JMSN(eh, moram ti to pokazati, bas me zanima sta ti mislis o njemu).Sve do sada sam preferirao da imam duzu kosu, pa mi dosadilo, teze odrzavati.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Imao je on vise faza u karijeri sto se tice frizureAerials je napisao/la:Postavi sliku na koga misliš, zanima me.

2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Nisam ni primjetio.
Zatvori svoje i uzivaj. 
Ja bih volio da imam plave oci, ili najradje zelene.

Ja bih volio da imam plave oci, ili najradje zelene.

2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Trenutno korisnika/ca: VolimBiH96 i 50 gostiju.