Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

harden
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la harden » 28 jul 2018, 16:35

Puma je napisao/la: Ja mislim da je ovo jako koristan insekt. U biti od od insekata jedino mrav i bubamara mi ne smetaju.
Na vikendici sam znao vidjati raznoraznih grmalja. Recimo ona totalno crna buba, zna biti velicine misa.
Jeste, ako se dobro sjecam jede i ostale manje insekte. Viđao sam na vikendici svasta, zmija je redovna pojava jer je pored Une... znam i na koju bubu mislis, al' i dalje zbog trauma iz djetinjstva najvise me strah ove stonoge :lol:
Osim13 je napisao/la: Ima rogove velike? To je zayebano kad ujede, ja jednom cjepanicom ga udaro ono nista
Vjerovatno onda znas koliko je ovo brza zivotinja, nemos joj nista.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 28 jul 2018, 16:37

Dvije se rasprave odvijaju o kukcima i svemiru :D
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 jul 2018, 16:40

Penaltiky je napisao/la: @Kobe24

Arapi su to pogrešno prepisali od grka, već jednom sam u detalje ovdje objasnio. Pa u Kuranu se tvrdi da se sperma stvara između rebara i bubrega, al vi ćete uvijek naći opravdanje za gluposti.
Da bi mogao tvrditi nesto, moras imati znanje. Nedovoljno je uzimati stavove sa debilnih blogova i portala, koji pokusavaju pobiti ono sto pise u Kur'anu. Ljudi preziru islam do te mjere da pokusavaju na sve moguce nacine naci kontradiktornosti u Kur'anu, a to se nece desiti do Sudnjeg dana. Ne znam kad si prvi put pisao o ovome na forumu, ali evo ti sad dokaz kako se razvijaju spolne stanice. Evo sta nauka o tome kaze:

slika

MEZONEFROS je prabubreg, jedan od tri generacije prilikom embrionalnog razvoja bubrega. Guglaj ako ne vjerujes.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 jul 2018, 16:40

Ramiy je napisao/la:Dvije se rasprave odvijaju o kukcima i svemiru :D
Nus pojave nedostataka para i seksa, moze I slajfanja.

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 jul 2018, 16:40

rob do bagro je napisao/la:
filip13 je napisao/la:da zakljucimo,mjesec ne postoji
Da zakljucimo, nepismen si. :thumbup:

volim i ja tebe

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 jul 2018, 16:43

Rokoko87 je napisao/la:Osim zaspao.
Pozdrav šsčćčevljanovića :opaopa: sad san ma livadti spavo :guz: :salut:

Lweze mi oči pred očima :hmmmmm: :D
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 jul 2018, 16:43

Ramiy je napisao/la: Dvije se rasprave odvijaju o kukcima i svemiru :D
Ja sam završio što se mene tiće s obzirom da nemam namjeru slati dopis NASI,.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 jul 2018, 16:48

Ramiy je napisao/la:Dvije se rasprave odvijaju o kukcima i svemiru :D
Ova o insektima je zavrsila davno al' nisam bio na forumu da odgovorim ljudima.
Ako ti ova o svemiru nije zanimljiva, predji na lj&s, tamo se o vjeri piše. :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 jul 2018, 16:49

Ramiy je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Ramiy je napisao/la:Preskupo i nije zanimljivo a sto se onda gleda pomracenje mjeseca kad nije zanimljiv?
Mijesas dvije razlicite vrste zanimacije.
To je zanimljivo vidjeti, ali nema tu nista posebno zanimljivo sto bi NASA otkrivala ili istrazivala.
Ma ne mijesam. Nego su mi glupi izgovori nije jeftino i nije zanimljivo. A zanimljive su nuklearke i ostale stvari?
Cim je ljudima zanimljivo da gledaju pomracenje mjeseca ima i bogatasa koji bi puno platili da odu na mjesec i sl.
Sta fondova ima za svemir koje se tu pare obrcu niko ne zna, ali eto nismo u sve upuceni pa i ne znamo.
Znamo koliko nam je dozvoljeno da znamo.
Zadnji put kad sam to pratio, prije par godina, mislim da sam citao neke analize kako je potrebno preko 100 milijardi dolara da bi se sletilo na mjesec.
To recimo nebi mogao finansirati privatno niko na Svijetu, cak ni NASA to vise ne moze, jedino se pitaju politicari, da li bi povecali budzet za tako jedan skupo poduhvat.
Da je danas na snazi hladni rat kao prije, ne sumnjam da bi, ali danas kada nema utrke nema sanse za tako nesto.

Slobodno kucajte na google, neke bezvezne misije kostaju nekoliko milijardi dolara, a korisnije su mnogo za covjecanstvo.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 jul 2018, 16:52

Da zavrsimo s raspravom, odoh gledati Azmirove bebe. :D

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 28 jul 2018, 16:54

Odo i ja sta drustveno korisno raditi :D

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 28 jul 2018, 17:05

Vamos Simin Hanos
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 28 jul 2018, 17:09

Penaltiky je napisao/la:Arapi su to pogrešno prepisali od grka, već jednom sam u detalje ovdje objasnio. Pa u Kuranu se tvrdi da se sperma stvara između rebara i b̶u̶b̶r̶e̶g̶a̶ kicme, al vi ćete uvijek naći opravdanje za gluposti.
Od kojih?

Hipokrat je vjerov'o da sperma dolazi iz cijelog tijela, da krv majke konstantno "hrani" embryo(u kuranu pise "kap" ako se dobro sjecam), i da se prvo meso formira pa onda kost.
Aristotel je vjerov'o da se embryo formira od tecnosti majke i oca, ne od krvi.
Galen je samo vodio semanticke argumente protiv Hipokrata i stavljao svoje kategorije/periode u/o formiranju, vjerovao je da se ta masa formira prije nego sto bilo kakva krv udje u njoj, i da je meso formirano u drugoj fazi prije kosti, kasnije je samo rekao da se meso dodatno gradi na tim kostima koji se ostvare, i ako hoces reci da je upravo to sto je u kuranu, pa onda je to poprilicno u pravu i ostaje samo semanticna rasprava u "najboljem" slucaju.

Veci je apsurd da covjek u Muhamedovoj situaciji dodje do svo tog znanja pa da samo preprica. To ide protiv cijelog principa Occamove ostrice.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 jul 2018, 17:59

Mokroguz je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:Arapi su to pogrešno prepisali od grka, već jednom sam u detalje ovdje objasnio. Pa u Kuranu se tvrdi da se sperma stvara između rebara i b̶u̶b̶r̶e̶g̶a̶ kicme, al vi ćete uvijek naći opravdanje za gluposti.
Od kojih?

Hipokrat je vjerov'o da sperma dolazi iz cijelog tijela, da krv majke konstantno "hrani" embryo(u kuranu pise "kap" ako se dobro sjecam), i da se prvo meso formira pa onda kost.
Aristotel je vjerov'o da se embryo formira od tecnosti majke i oca, ne od krvi.
Galen je samo vodio semanticke argumente protiv Hipokrata i stavljao svoje kategorije/periode u/o formiranju, vjerovao je da se ta masa formira prije nego sto bilo kakva krv udje u njoj, i da je meso formirano u drugoj fazi prije kosti, kasnije je samo rekao da se meso dodatno gradi na tim kostima koji se ostvare, i ako hoces reci da je upravo to sto je u kuranu, pa onda je to poprilicno u pravu i ostaje samo semanticna rasprava u "najboljem" slucaju.

Veci je apsurd da covjek u Muhamedovoj situaciji dodje do svo tog znanja pa da samo preprica. To ide protiv cijelog principa Occamove ostrice.
Prekrizi slobodno i ovo 'rebara', jer u Kur'anu stoji 'izmedju kicme i grudi'. Poenta je onom 'izmedju', a to otprilike dodje na isto, jer se bubrezi pruzaju od kraja torakalnog dijela kicme do treceg lumbalnog kraljeska. Mene bas zanima sta ce on sad reci u svoju odbranu, s obzirom da se jos jednom dokazalo da samo lupa gluposti.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 18:08

ti si otisao puno dalje od kurana, al ovako se easpravlha a ne jes bio na mjesecu, jes bio na marsu
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 jul 2018, 18:15

Penaltiky je napisao/la:ti si otisao puno dalje od kurana, al ovako se easpravlha a ne jes bio na mjesecu, jes bio na marsu
Zasto ne priznas da si izvalio glupost, nakon sto ti je fino pojasnjeno da je to sto pise u Kur'anu kasnije i naukom dokazano?

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 18:20

kobe24 je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:ti si otisao puno dalje od kurana, al ovako se easpravlha a ne jes bio na mjesecu, jes bio na marsu
Zasto ne priznas da si izvalio glupost, nakon sto ti je fino pojasnjeno da je to sto pise u Kur'anu kasnije i naukom dokazano?
jer mi je mrsko trazit i prevodit Dawkinsovo seciranje i sprdnju

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 28 jul 2018, 18:21

Helco sad si ko Buffon nikako ne odustajes :mrgreen:

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 18:23

Ramiy je napisao/la:Helco sad si ko Buffon nikako ne odustajes :mrgreen:
Pa više vjerujem Dawkinsu nego Kobetu :mrgreen:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 jul 2018, 18:28

Neke stvari su napisane crno na bijelo, tipa sta i kako u borbi ili sa zenama, a za neke treba tumacenje, te poznavanje 'pravog' arapskog, pa eto mogla bi se naci neka veza... Kao da i ove stvari nisu mogle biti napisane obicnim jezikom, pa da nas sviju raspamete kad ovamo budu napokon dokazane. Od evolucije, preko sunca i mjeseca itd.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: VolimBiH96 i 68 gostiju.