filip13 je napisao/la:kobe24 je napisao/la:filip13 je napisao/la:
a kako ti znas da ja ismijavam tog imaginarnog stvora?
Zato sto si nekoliko puta ovdje na chatu ismijavao Boga i opcenito sve religije.
nije ismijavanje religije kad napises da je smijesno vjerovati da je neko rodjen tako da mu je mama zatrudnila sa nekim imaginarnim stvorom,i to nekim bezgresnim zacecem,sa stvorom kojeg niko nikad nije vidio,bar ja to ne vidim kao ismijavanje
na koje tacno stvari mislis kad spominjes to ismijavanje?
Ne mislim samo na postove od danas, vec na sve dosadasnje. Ne da mi se sad roviti po tvojim postovima, ali znam da sam nekoliko puta htio reagovati, pa sam na kraju odustao.
Ako covjek vjeruje da postoji Bog, da je On Svemocan i da je stvorio sve vidljivo i nevidljivo, zasto mu je tesko povjerovati da je zena zatrudnila bez odnosa s muskarcem? Eto konkretno u Kur'anu je prije 1500 godina sve pojasnjeno, od stvaranja zigota i svih faza koje poslije dolaze. Ljudi koji su strucnjaci u embriologiji su se slozili da su takve stvari prvi put u Kur'anu spomenute i opisane. Profesor koji mi je drzao taj predmet na faxu nije musliman, ali je jasno rekao da su u Kur'anu prvi takvi dokazi. Ako Allah ucini da od neke obicne i bezvrijedne tekucine (sperme) moze nastati covjek, zasto onda mi danas nesto slicno ne napravimo spajajuci recimo pljuvacke muskarca i zene, ili neke druge tekucine iz prirodnih ljudskih otvora?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."