Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

filip13

Re: Chat

Post Postao/la filip13 » 28 jul 2018, 15:09

Ramiy je napisao/la:Od cega je nastao covjek? Morao je od neceg i od cega je to nesto nastalo pa da covjek od njeg nastane?

ne ocekujes valjda od osoba koje na ovom forumu izmedju ostalog postavljaju linkove sa muzickim klipovima turbo folka i slicnih muzickih pravaca da ti odgovore na to pitanje?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 jul 2018, 15:13

SlevinKelevra je napisao/la:
Primati su se odvojili od ostalih sisavaca prije nekih 85 miliona godina. To se moze uzeti kao pocetak nastanka danasnjeg covjeka.
Ti znaš šta se desilo prije 85 mil godina,aferim ljudino,.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jul 2018, 15:17

Kod nauke nema "ja znam, mislim". Imaju dokazi, fino ti ljudi pokazu fosile sa utvrdjenim periodima iz kojih dolaze. Pokazu ti ljudi skeletone dinosaura, to su oni sto se ne spominju u religijama :rol:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 jul 2018, 15:18

chily-rz je napisao/la:
Primati su se odvojili od ostalih sisavaca prije nekih 85 miliona godina. To se moze uzeti kao pocetak nastanka danasnjeg covjeka.
Ti znaš šta se desilo prije 85 mil godina,aferim ljudino,.
Zna nauka. Njoj vjerujem, jer to mi jednostavno ima mnogo vise smisla i logike. Plus, dokazi.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 28 jul 2018, 15:18

Ne mogu ocam :urnebes: :urnebes: :urnebes: Sad mi još više šega nego kad je tek izbacio. :rol:

NISSSSS ONNNNNNNN :lol:
Zadnja izmjena: uNbx, dana/u 28 jul 2018, 15:20, ukupno mijenjano 1 put.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 jul 2018, 15:19

filip13 je napisao/la: a cemu prijetnje tim i takvim bogom onome ko nije vjernik?
Cemu tvoje ismijavanje Boga, ako vec ne vjerujes da On postoji? Ovi nisu nikakve prijatnje, vec ono sto ceka covjeka koji ne postuje nijedan Boziji zakon. Ti ne moras vjerovati u to, ali ces se uvjeriti kad tad. :D

Slozices se sa mnom da je ovaj svijet nepravedan? Neko umre s 15, a neko s 95, neko se pati cijeli zivot, a neko maksimalno uziva svaki dan. Da ne navodim dalje ovakve stvari, vjerujem da ces shvatiti sta hocu da kazem. Eh, prema islamskom vjerovanju, Allahu je ovaj svijet manje bitan od krila musice (kako stoji u vjerodostojnoj predaji). Buduci svijet je vjecan, bilo da ides u raj ili pakao. Prosjecaj zivot na ovom svijetu je nekih 70-75 godina, a kad to uporedis sa vjecnoscu, onda dobijes sasvim male 'velicine', koje ni u promilima ne mozes izraziti. Zato ce na tom vjecnom svijetu svima biti sudjeno prema onome sto su ovamo radili, bilo da su zivjeli 20 ili 120 godina i tamo je apsolutna pravda. Onome koji se ovamo patio 30 godina nece biti ni na kraj pameti sve to, ako zna da ga tamo ceka vjecno uzivanje u raju. Isto tako i onaj koji je ovamo uzivao 90 godina, nista od toga se nece sjecati ako bude presudjeno da na buducem svijetu vjecno gori u paklu. Dakle, poenta je da ces tamo poznjeti ono sto ovamo posijes. A, postojanje Boga ce potvrditi svako ko imalo mozak ukljuci.

Penaltiky, pa povezujes nekakav ISIL sa islamom, a jasno je da oni nista od islama nemaju. Chily je to sve lijepo pojasnio.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 jul 2018, 15:19

tuzlak1987 je napisao/la: Kod nauke nema "ja znam, mislim". Imaju dokazi, fino ti ljudi pokazu fosile sa utvrdjenim periodima iz kojih dolaze. Pokazu ti ljudi skeletone dinosaura, to su oni sto se ne spominju u religijama :rol:
Normalno da se ne spomniju,religija je za čovjeka a ne za dinosauruse,.Kako nema a ne mogu objasnit kako je nastao čovjek pa se služe darvinom teorijom dok ne skontaju šta bolje,.

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 jul 2018, 15:21

kobe24 je napisao/la:
filip13 je napisao/la: a cemu prijetnje tim i takvim bogom onome ko nije vjernik?
Cemu tvoje ismijavanje Boga, ako vec ne vjerujes da On postoji? Ovi nisu nikakve prijatnje, vec ono sto ceka covjeka koji ne postuje nijedan Boziji zakon. Ti ne moras vjerovati u to, ali ces se uvjeriti kad tad. :D

Slozices se sa mnom da je ovaj svijet nepravedan? Neko umre s 15, a neko s 95, neko se pati cijeli zivot, a neko maksimalno uziva svaki dan. Da ne navodim dalje ovakve stvari, vjerujem da ces shvatiti sta hocu da kazem. Eh, prema islamskom vjerovanju, Allahu je ovaj svijet manje bitan od krila musice (kako stoji u vjerodostojnoj predaji). Buduci svijet je vjecan, bilo da ides u raj ili pakao. Prosjecaj zivot na ovom svijetu je nekih 70-75 godina, a kad to uporedis sa vjecnoscu, onda dobijes sasvim male 'velicine', koje ni u promilima ne mozes izraziti. Zato ce na tom vjecnom svijetu svima biti sudjeno prema onome sto su ovamo radili, bilo da su zivjeli 20 ili 120 godina i tamo je apsolutna pravda. Onome koji se ovamo patio 30 godina nece biti ni na kraj pameti sve to, ako zna da ga tamo ceka vjecno uzivanje u raju. Isto tako i onaj koji je ovamo uzivao 90 godina, nista od toga se nece sjecati ako bude presudjeno da na buducem svijetu vjecno gori u paklu. Dakle, poenta je da ces tamo poznjeti ono sto ovamo posijes. A, postojanje Boga ce potvrditi svako ko imalo mozak ukljuci.

Penaltiky, pa povezujes nekakav ISIL sa islamom, a jasno je da oni nista od islama nemaju. Chily je to sve lijepo pojasnio.
a kako ti znas da ja ismijavam tog imaginarnog stvora?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 jul 2018, 15:22

Zna nauka. Njoj vjerujem, jer to mi jednostavno ima mnogo vise smisla i logike. Plus, dokazi.
Što vjeruješ nauci a ne svojim očima ? Jesil vidio nekad mars il veneru o kojim pričaju ? Jesil mjerio nekad udaljenost do sunca ? Jesil bar vidio svojim očima da je zemlja okrugla pa da bar tu nedoumicu riješimo,.

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 28 jul 2018, 15:24

Je li teorija isto sto i dokaz?
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 jul 2018, 15:25

pogledas skok felixa baumgartnera sa ruba svemira i vidis da je zemlja okrugla,eto bar to za pocetak

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 jul 2018, 15:26

filip13 je napisao/la: a kako ti znas da ja ismijavam tog imaginarnog stvora?
Zato sto si nekoliko puta ovdje na chatu ismijavao Boga i opcenito sve religije.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jul 2018, 15:27

chily-rz je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la: Kod nauke nema "ja znam, mislim". Imaju dokazi, fino ti ljudi pokazu fosile sa utvrdjenim periodima iz kojih dolaze. Pokazu ti ljudi skeletone dinosaura, to su oni sto se ne spominju u religijama :rol:
Normalno da se ne spomniju,religija je za čovjeka a ne za dinosauruse,.Kako nema a ne mogu objasnit kako je nastao čovjek pa se služe darvinom teorijom dok ne skontaju šta bolje,.
Spominje se sve redom ono sto su znali da postoji. A za ovo realno pojma nisu imali ni da postoji niti su znali nesto o fosilima ni o uradu asteroida.
Zar nemamo i za covjeka pronadjene ostatke? Tj. ostatne onoga sto definitivno nije ni blizu majmuna ali je veoma slicno covjeku.

Svaki napredak nauke je udarac za religiju, dosli smo u zadnje vrijeme i do teorija o ravnoj zemlju. Za 10 godina smo opet na ledjima slona. Valjda im svima treba uplatiti skupocjenu voznju po svemiru jer dok oni ne vide onda nista od toga.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 jul 2018, 15:28

filip13 je napisao/la: pogledas skok felixa baumgartnera sa ruba svemira i vidis da je zemlja okrugla,eto bar to za pocetak
Pogledaj ti film na Allahovom putu pa se primaj da je sve po istinitom dešavanju,.To bile neke vip lože na rubu svemira kad je skako taj pa si ujagmio dobro mjesto ?

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 15:29

chily-rz je napisao/la:
Što vjeruješ nauci a ne svojim očima ? Jesil vidio nekad mars il veneru o kojim pričaju ? Jesil mjerio nekad udaljenost do sunca ? Jesil bar vidio svojim očima da je zemlja okrugla pa da bar tu nedoumicu riješimo,.
Sinoć si na istoku mogao vidjeti Mars. Udaljenost do sunca kao i kosmičke udaljenosti općenito se računaju a ne mjere.

Ja ne mogu da vjerujem kakva pitanja odrasli ljudi postavljaju.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 jul 2018, 15:30

tuzlak1987 je napisao/la:. Valjda im svima treba uplatiti skupocjenu voznju po svemiru jer dok oni ne vide onda nista od toga.
Ne moraju uplatit ništa al ne moram ni ja da vjerujem u nešto što nisam vidio svojim očima,zar nije to osnovno nacelo ateizma ?

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 15:31

chily-rz je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:. Valjda im svima treba uplatiti skupocjenu voznju po svemiru jer dok oni ne vide onda nista od toga.
Ne moraju uplatit ništa al ne moram ni ja da vjerujem u nešto što nisam vidio svojim očima,zar nije to osnovno nacelo ateizma ?
Čuj načelo ateizma. Druže Ateizam je odsustvo vjerovanja, nikakva definisana ideologija.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 jul 2018, 15:32

kobe24 je napisao/la:
filip13 je napisao/la: a kako ti znas da ja ismijavam tog imaginarnog stvora?
Zato sto si nekoliko puta ovdje na chatu ismijavao Boga i opcenito sve religije.

nije ismijavanje religije kad napises da je smijesno vjerovati da je neko rodjen tako da mu je mama zatrudnila sa nekim imaginarnim stvorom,i to nekim bezgresnim zacecem,sa stvorom kojeg niko nikad nije vidio,bar ja to ne vidim kao ismijavanje

na koje tacno stvari mislis kad spominjes to ismijavanje?

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 jul 2018, 15:33

Tekst koji kopirate će se automatski prikazati ovdje jw se nadafam da je do mene ovo šro čitam i da sutra istog neće bir nema jaro svemira šarena laža gore hejmo jest oblake oss vanihile i čokolade branko kokica
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 jul 2018, 15:34

chily-rz je napisao/la:
filip13 je napisao/la: pogledas skok felixa baumgartnera sa ruba svemira i vidis da je zemlja okrugla,eto bar to za pocetak
Pogledaj ti film na Allahovom putu pa se primaj da je sve po istinitom dešavanju,.To bile neke vip lože na rubu svemira kad je skako taj pa si ujagmio dobro mjesto ?

da,ono je bila sve montaza,tom cruise skakao umjesto baumgartnera,sve u studiju snimano,zemlja je ravna ploča

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: lol89, rio_Ferdy88 i 77 gostiju.