Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jul 2018, 13:42

chily-rz je napisao/la:Što imate potrebu da se šprdate sa vjerom ? Ako si ateista ne znaci da si pametniji od drugih nego da si duhovno osiromašen,normalno je razmišljati da ovaj dunjaluk nije postao sam od sebe,da ljudi nisu nastali od majmuna i da ima neko koje iznad svega ovozemaljskog,prirodno je bez da te iko uputi na bilo koju religiju,.
Ne mora znaciti da osoba nije duhovno bogata ako se ne uklapa u ovu pricu. Religije vode porijeklo sa Bliskog istoka ali se nekim slucajem desilo to da se mnogo ratova u svijetu vodilo bas izmedju tih religija iako vode porijeklo iz istog korijena. Ista stvar kod nas, ne moze me niko ubjediti da SPC nije pokrovitelj ratova kao i IZ, da Vatikan nije podupirao NDH i sada da ne nabrajam milion je primjera. Danas su mnogi problemi koje imamo u drzavi bas zbog razlicitih religija.

Religija nije nikakvo bogatstvo jer je to nacin podjele. Kada se covjek rodi isti je kao i svaki drugi, a onda ga uce da podrzava ovo pa ono i tako se kroz zivot napravi milion malih podjela gdje se ljudi razlikuju. Kao npr. jedan navija za Partizan, drugi za Zvezdu. Dodje neko i onda te mrzi jer navijas za drugi tim. Ista stvar sa religijom. Religije govore da propagiraju toleranciju ali to nije tako, postoje razlike izmedju religija sto ljude kroz prakticiranje dovodi do stava "moja je religija ispravna, druga religija nije".

Znaci totalno pogresan stav koji je prisutan i kod nas. Covjek moze biti duhovno bogat i vjerovati da postoji nesto ali u isto vrijeme skontati da su religije samo sistem podjele u ovom svijetu i nacin za manipulisanje ljudima i okretanje jednih protiv drugih.
Znaci treba biti sve super, milijarde ljudi vjeruju u Boga ali tu ima faktor dominacije. Uvijek ce jedna religija gurati svoje, druga svoje. Tu kada gubis populaciju, teritoriju, resurse neminovno je da dodje do sukoba izmedju religija.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 jul 2018, 13:42

jasmin10 je napisao/la: Nema šanse. Hvala Bogu vjernika će biti mnogo više nego što je danas.
Bice, ali samo u drustvima poput naseg, gdje religija raste, na Zapadu je u fazi opadanja, imigranti je drze na zivotu.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 28 jul 2018, 13:44

Ne znam Ole evo, sad bih se zaputio na Jadran, popio koju staklenku Karlu na plaži, bućno se i nazad. Kupio u Obiju jednu policu i pored'o ove limenke ko ukras.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 13:45

Dobro izgleda i limenka od Sarajevskog Premium
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 jul 2018, 13:47

Penaltiky je napisao/la:Dobro izgleda i limenka od Sarajevskog Premium
Aha al premiuma ono vidjelo nije ušas šta napravoše od onog

uNbx je napisao/la:Ne znam Ole evo, sad bih se zaputio na Jadran, popio koju staklenku Karlu na plaži, bućno se i nazad. Kupio u Obiju jednu policu i pored'o ove limenke ko ukras.
Joj to je dobra ideja modgao sam sutrs :ljepota:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 13:50

Osim13 je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:Dobro izgleda i limenka od Sarajevskog Premium
Aha al premiuma ono vidjelo nije ušas šta napravoše od onog

uNbx je napisao/la:Ne znam Ole evo, sad bih se zaputio na Jadran, popio koju staklenku Karlu na plaži, bućno se i nazad. Kupio u Obiju jednu policu i pored'o ove limenke ko ukras.
Joj to je dobra ideja modgao sam sutrs :ljepota:
Na grijeh me tjerate :puke:

slika

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 jul 2018, 13:54

Oo helćo dobra krugla

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 jul 2018, 13:55

chily-rz je napisao/la:Što imate potrebu da se šprdate sa vjerom ? Ako si ateista ne znaci da si pametniji od drugih nego da si duhovno osiromašen,normalno je razmišljati da ovaj dunjaluk nije postao sam od sebe,da ljudi nisu nastali od majmuna i da ima neko koje iznad svega ovozemaljskog,prirodno je bez da te iko uputi na bilo koju religiju,.

a ko tvrdi da su ljudi postali od majmuna??

duhovno osiromasen onaj ko je ateista,ok,a sta je onaj ko vjeruje da je nekad na svijet dosla osoba cija mama je zatrudnila sa nekim nevidljivim stvorom kojeg niko nikad nije vidio?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 jul 2018, 13:56

Marsal je napisao/la: Evo, nisam ni ateista, ali uvijek imam potrebu da se svađam sa vjernicima jer oni prvi počnu :mrgreen:
Mada, već sam rekao na drugoj temi, na ovom forumu ima vjernika koji te zaista svojim ponašanjem i rezonovanjem oduševe, a hvala Bogu takvih znam i previše uživo, a eto dvojica su mi čak vrlo dobri prijatelji.

Ono što ja zamjeram nekim vjernicima je nedostatak kritičkog razmišljanja, pogotovo ovdje kod nas. Nećeš ti ništa manji musliman bit ako zamjeraš i kritikuješ npr Islamsku zajednicu BiH. Nisam siguran, ali mislim da bi mogao čak i zaraditi sevape kod Allaha ako digneš glas protiv ljudi koji kao predstavljaju Islam, a rade sve suprotno od načela te vjere.

Ovo je jedan banalan primjer, mrsko mi je sad poduže tekstove kucati.
Ma ja govorim o religiji kao duhovnom stanju čovjeka a ne konkretno na neku ciljanu religiju u smislu da se apsolutno moraš pridržavati nečeg što je zaživjelo prije stotine godina,.Kad čovjek ima makar ono malo duhovnog u sebi on se plaši svojih djela,vaga dobro od lošeg,moralno od nemoralnog,poštuje drugog i drugačijeg,ne krade,ne otima,itd,.

Nemam ja ništa ni kontra ateista,svakom njegovo ali mi smeta što se takvi šprdaju sa vjerom u Boga,budi šta hoš al pusti i mene da vjerujem kako želim i nemoj me nicim izazvan provocirat,.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 13:57

Osim13 je napisao/la:Oo helćo dobra krugla
Gledaj kako je pokapalo sa strane po kao devetnaestogodsnjakinji iz Minesote :tokralju:

Kako mi promače ovo s majmunima. :rol: :rol:
chily-rz je napisao/la:Kad čovjek ima makar ono malo duhovnog u sebi on se plaši svojih djela,vaga dobro od lošeg,moralno od nemoralnog,poštuje drugog i drugačijeg,ne krade,ne otima,itd,.
Pa ovdje hodže i vjernici javno pričaju kako švercaju i brane krađu i zloupotrebu donacija.

Ova rečenica je takva isprazna floskula da je to nevjerovatno.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 jul 2018, 14:02

Taman taman taman je

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 jul 2018, 14:04

chily-rz je napisao/la:
Marsal je napisao/la: Evo, nisam ni ateista, ali uvijek imam potrebu da se svađam sa vjernicima jer oni prvi počnu :mrgreen:
Mada, već sam rekao na drugoj temi, na ovom forumu ima vjernika koji te zaista svojim ponašanjem i rezonovanjem oduševe, a hvala Bogu takvih znam i previše uživo, a eto dvojica su mi čak vrlo dobri prijatelji.

Ono što ja zamjeram nekim vjernicima je nedostatak kritičkog razmišljanja, pogotovo ovdje kod nas. Nećeš ti ništa manji musliman bit ako zamjeraš i kritikuješ npr Islamsku zajednicu BiH. Nisam siguran, ali mislim da bi mogao čak i zaraditi sevape kod Allaha ako digneš glas protiv ljudi koji kao predstavljaju Islam, a rade sve suprotno od načela te vjere.

Ovo je jedan banalan primjer, mrsko mi je sad poduže tekstove kucati.
Ma ja govorim o religiji kao duhovnom stanju čovjeka a ne konkretno na neku ciljanu religiju u smislu da se apsolutno moraš pridržavati nečeg što je zaživjelo prije stotine godina,.Kad čovjek ima makar ono malo duhovnog u sebi on se plaši svojih djela,vaga dobro od lošeg,moralno od nemoralnog,poštuje drugog i drugačijeg,ne krade,ne otima,itd,.

Nemam ja ništa ni kontra ateista,svakom njegovo ali mi smeta što se takvi šprdaju sa vjerom u Boga,budi šta hoš al pusti i mene da vjerujem kako želim i nemoj me nicim izazvan provocirat,.

nekome je taj bog bitan koliko lanjski snijeg,tako da mu nije problem sprdati se i sa lanjskim snijegom i sa bogom

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 28 jul 2018, 14:04

Eto oni iz ISIS-a, ili da odemo dalje u istoriju, krstasi su kao veliki vjernici bas znali vagati izmedju dobrog i loseg. Ili onaj Kacavenda sto siluje djecu, kao i pola Vatikana.

To sto je neko vjernik ne znaci da ima dobro podesen moralan kompas. Ili to sto neko nije vjernik ne znaci da je dusevno zapusten.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 jul 2018, 14:06

dscile je napisao/la:Eto oni iz ISIS-a, ili da odemo dalje u istoriju, krstasi su kao veliki vjernici bas znali vagati izmedju dobrog i loseg. Ili onaj Kacavenda sto siluje djecu, kao i pola Vatikana.

To sto je neko vjernik ne znaci da ima dobro podesen moralan kompas. Ili to sto neko nije vjernik ne znaci da je dusevno zapusten.
:tokralju: :ljepota:

Za tebe druže jedan ladan virtuelni Jelen

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 jul 2018, 14:07

dscile je napisao/la: Eto oni iz ISIS-a, ili da odemo dalje u istoriju, krstasi su kao veliki vjernici bas znali vagati izmedju dobrog i loseg. Ili onaj Kacavenda sto siluje djecu, kao i pola Vatikana.

Pa nije ni vjernik,ne kontam,u Kuranu fino piše " "Onaj koji ubije nedužnog čovjeka kao da je pobio cijeli svijet ",.ISIS ti je prozivod Amerike,Izraela i Arabije,nemaju nikakve veze sa Islamom,.

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 jul 2018, 14:08

dscile je napisao/la:Eto oni iz ISIS-a, ili da odemo dalje u istoriju, krstasi su kao veliki vjernici bas znali vagati izmedju dobrog i loseg. Ili onaj Kacavenda sto siluje djecu, kao i pola Vatikana.

da,ako kazes da je pola katolickih sveceniuka potencijalni pedofili ,znajuci koliko takvih slucajeva ima,ne znaci da ismijavas ili vrijedjas tu religiju,nego da su ljudi koji obavljaju taj posao,a to im je samo posao,cesto optuzivani i osudjivani za pedofiliju

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 14:09

chily-rz je napisao/la:
dscile je napisao/la: Eto oni iz ISIS-a, ili da odemo dalje u istoriju, krstasi su kao veliki vjernici bas znali vagati izmedju dobrog i loseg. Ili onaj Kacavenda sto siluje djecu, kao i pola Vatikana.

Pa nije ni vjernik,ne kontam,u Kuranu fino piše " "Onaj koji ubije nedužnog čovjeka kao da je pobio cijeli svijet ",.ISIS ti je prozivod Amerike,Izraela i Arabije,nemaju nikakve veze sa Islamom,.
Vodstvo možda jeste, i to možda, ali običan vojnik je obični vjernik.

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 28 jul 2018, 14:09

Nisu vjernici oni koji glume vjernike a njih je nazalost vise nego pravih vjernika
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 jul 2018, 14:09

Vraćam se makki u Bosnu

Tek kad nabijem oaer promila shvatim kkav je umjetnik Haldan

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jul 2018, 14:10

Marsal je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
Jer se u Jugi nije išlo u Njemačku masovno, to je samo danas trend :lol:
Jeste, išlo se jer se moglo, a ne iz prijeke potrebe (osim nekih krajeva kojima politika namjerno nije dozvolila razvoj zbog fašističke prošlosti). I moj tata je jedan od tih koji je 70-ih zapalio put Njemačke, ali se vratio poslije 4 godine jer je razlika u plati tj. u novcu što bi ti ostajao bila mala i zanemarljiva, tako da se veliki broj ljudi i vraćao nazad jer se i ovdje moglo živjeti sasvim solidno. A vidjet ćemo u idućih 10-20 godina, koliko će se gastabajtera vratit ovdje ne da uživa u penziji nego da provede najbolje godine radeći u BiH, ali i Hrvatskoj.
Al zato danas za te četiri godine ima penzije ko i za 36 u BIH
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas i 6 gostiju.