Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Zamisli da su osjetili tek prave "komunjare" iz SSSR-a, Kine il Čaušeskue mada i mi danas imamo slilnu verziju, pa da su im rušili bogomolje, likvidirali ako saznaju da se mole itd.
Išlo se, ali se moglo i bez toga.
Išlo se, ali se moglo i bez toga.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kod nas ovdje vjecito rasprave sta je dobro sta nije i tako ti prodje vrijeme. Zivot je kratak da bi ti ovdje na Balkanu propao realno. Sto prije skontas to bolje za tebe jer ti ostane vise vremena.
Ovdje bukvalno gdje god da krenes i koliko god imao dobru volju neko ce te blokirati na neki nacin. Ovdje ba sve na tezi nacin. Mislim katastrofa kad vidis vani kako mladi ljudi dobiju bolju sansu brze i lakse u zivotu od nase omladine. Za mene je vec kasno jer sam ovdje ostajao godinu za godinom sada ovo malo godinu dvije zavisim od dobre volje profesora ali sto se ovih mladih tice bez obzira studirali ili ne, ako necete pravac raditi neki osrednji posao, ako hocete univerzitet vani.
I jos nisam dosao do posla, tu ima da me poderu. Tu sto postenije radis vise te deru.
Ovdje bukvalno gdje god da krenes i koliko god imao dobru volju neko ce te blokirati na neki nacin. Ovdje ba sve na tezi nacin. Mislim katastrofa kad vidis vani kako mladi ljudi dobiju bolju sansu brze i lakse u zivotu od nase omladine. Za mene je vec kasno jer sam ovdje ostajao godinu za godinom sada ovo malo godinu dvije zavisim od dobre volje profesora ali sto se ovih mladih tice bez obzira studirali ili ne, ako necete pravac raditi neki osrednji posao, ako hocete univerzitet vani.
I jos nisam dosao do posla, tu ima da me poderu. Tu sto postenije radis vise te deru.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 28 jul 2018, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
Čekaj kralju. Nemoj misliti da ja branim SDA i ove njihove nazovi muslimane. Što se tiče posla tada i sada, tadašnji sistem je bio bolji. Pa ako te zanima, ovdje sam glasao za SDP, a sada ću glasati za Denisa.Marsal je napisao/la:Hehe, mjesecima tražiš način kako da riješiš svoju budućnost, dvoumiš se koji zanat da upišeš iako si dobru školu završio, doživiš nepravdu na konkursima i onbda opet pljuješ sistem u kojem je nezaposlen bio onaj ko nije htio radit i zarađivat.jasmin10 je napisao/la:O čemu pričaš ti ? Pa koliko ima momaka što su se okrenuli vjeri a roditelji komunjare. Ali hvala Bogu na vakat su skontali da od tog zaostalog razmišljanja komunjara nema nista.
Jest bogami, komunjare su bile zaostale, zato je sve danas, hvala Bogu, napredno.
Ja govorim sa te neke vjerske strane. Doduše pogriješio sam sa ovim zaostalim ali mi smiješno što ovi ismijavaju vjeru. Što se mene tiče nek vjeruje ko god hoće, ali mi glupo da se vrijeđaju osobe koje vjeruju.
Ja bih prvi zapalio u Njemačku medju ćafire

Tačno, donekle. Ali sigurno doktori i inžinjeri nisu napuštali relativno dobro plaćene poslove. Išlo se uglavnom iz ruralnih sredina, te se nije odlazilo u ovim količinama.Lillard je napisao/la: Jer se u Jugi nije išlo u Njemačku masovno, to je samo danas trend
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
- Marsal
- Kontakt:
Jeste, išlo se jer se moglo, a ne iz prijeke potrebe (osim nekih krajeva kojima politika namjerno nije dozvolila razvoj zbog fašističke prošlosti). I moj tata je jedan od tih koji je 70-ih zapalio put Njemačke, ali se vratio poslije 4 godine jer je razlika u plati tj. u novcu što bi ti ostajao bila mala i zanemarljiva, tako da se veliki broj ljudi i vraćao nazad jer se i ovdje moglo živjeti sasvim solidno. A vidjet ćemo u idućih 10-20 godina, koliko će se gastabajtera vratit ovdje ne da uživa u penziji nego da provede najbolje godine radeći u BiH, ali i Hrvatskoj.Lillard je napisao/la:
Jer se u Jugi nije išlo u Njemačku masovno, to je samo danas trend
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Išao her ŽikaPenaltiky je napisao/la:Tačno, donekle. Ali sigurno doktori i inžinjeri nisu napuštali relativno dobro plaćene poslove. Išlo se uglavnom iz ruralnih sredina, te se nije odlazilo u ovim količinama.Lillard je napisao/la: Jer se u Jugi nije išlo u Njemačku masovno, to je samo danas trend
Nemoj tako. Sad bi Hendo rekao da je bolje ovdje živjeti od malina.Marsal je napisao/la:Jeste, išlo se jer se moglo, a ne iz prijeke potrebe (osim nekih krajeva kojima politika namjerno nije dozvolila razvoj zbog fašističke prošlosti). I moj tata je jedan od tih koji je 70-ih zapalio put Njemačke, ali se vratio poslije 4 godine jer je razlika u plati tj. u novcu što bi ti ostajao bila mala i zanemarljiva, tako da se veliki broj ljudi i vraćao nazad jer se i ovdje moglo živjeti sasvim solidno. A vidjet ćemo u idućih 10-20 godina, koliko će se gastabajtera vratit ovdje ne da uživa u penziji nego da provede najbolje godine radeći u BiH, ali i Hrvatskoj.Lillard je napisao/la:
Jer se u Jugi nije išlo u Njemačku masovno, to je samo danas trend

Što imate potrebu da se šprdate sa vjerom ? Ako si ateista ne znaci da si pametniji od drugih nego da si duhovno osiromašen,normalno je razmišljati da ovaj dunjaluk nije postao sam od sebe,da ljudi nisu nastali od majmuna i da ima neko koje iznad svega ovozemaljskog,prirodno je bez da te iko uputi na bilo koju religiju,.
Meni ta Njemačka turbofolk, previše naših, Turaka... Češka mi se čini finom.Osim13 je napisao/la:Išao her ŽikaPenaltiky je napisao/la:Tačno, donekle. Ali sigurno doktori i inžinjeri nisu napuštali relativno dobro plaćene poslove. Išlo se uglavnom iz ruralnih sredina, te se nije odlazilo u ovim količinama.Lillard je napisao/la: Jer se u Jugi nije išlo u Njemačku masovno, to je samo danas trend
Nije prirodno. Nego izmisljeno i nametnuto od strane ljudi. Kako znaš da sam duhovno osiromašen? Jel to ima način da izmjeriš?chily-rz je napisao/la:Što imate potrebu da se šprdate sa vjerom ? Ako si ateista ne znaci da si pametniji od drugih nego da si duhovno osiromašen,normalno je razmišljati da ovaj dunjaluk nije postao sam od sebe,da ljudi nisu nastali od majmuna i da ima neko koje iznad svega ovozemaljskog,prirodno je bez da te iko uputi na bilo koju religiju,.
Zadnja izmjena: Penaltiky, dana/u 28 jul 2018, 13:30, ukupno mijenjano 2 puta.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma ne moze se porediti prije i sada. Mozda ljudi jesu bili komunisti ali bilo je kako Jugoslavija kaze. Znaci Staljin kaze necete, Tito kaze hocemo i bude kako Tito kaze. Ovi sada sto vode drzave su jadnici, ona Kolinda bi popusila qrac Makronu ako bi rekao hajd. Evropa je od 1990 obezbjedila za Balkan mjesto u svijetu, a to je da budemo Evropski Meksikanci. Tj. ubijanje nataliteta, diktiranje situacije u drzavama kako bi se ljudi selili vani i radili poslove koje oni ne zele.
- Marsal
- Kontakt:
Evo, nisam ni ateista, ali uvijek imam potrebu da se svađam sa vjernicima jer oni prvi počnuchily-rz je napisao/la:Što imate potrebu da se šprdate sa vjerom ? Ako si ateista ne znaci da si pametniji od drugih nego da si duhovno osiromašen,normalno je razmišljati da ovaj dunjaluk nije postao sam od sebe,da ljudi nisu nastali od majmuna i da ima neko koje iznad svega ovozemaljskog,prirodno je bez da te iko uputi na bilo koju religiju,.

Mada, već sam rekao na drugoj temi, na ovom forumu ima vjernika koji te zaista svojim ponašanjem i rezonovanjem oduševe, a hvala Bogu takvih znam i previše uživo, a eto dvojica su mi čak vrlo dobri prijatelji.
Ono što ja zamjeram nekim vjernicima je nedostatak kritičkog razmišljanja, pogotovo ovdje kod nas. Nećeš ti ništa manji musliman bit ako zamjeraš i kritikuješ npr Islamsku zajednicu BiH. Nisam siguran, ali mislim da bi mogao čak i zaraditi sevape kod Allaha ako digneš glas protiv ljudi koji kao predstavljaju Islam, a rade sve suprotno od načela te vjere.
Ovo je jedan banalan primjer, mrsko mi je sad poduže tekstove kucati.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Letu Štuke Tepsija aw aw
Evo sjedim miksam Šveps Tandžerinu sa Fantom od narandže i mogu reći da mi se ne dopada, zato ću sad smiksat Fantu i Sarajevkana da ogadim jetri i bubrezima život eh et neš ti mene yebavat
Evo sjedim miksam Šveps Tandžerinu sa Fantom od narandže i mogu reći da mi se ne dopada, zato ću sad smiksat Fantu i Sarajevkana da ogadim jetri i bubrezima život eh et neš ti mene yebavat
Ti moraš skontat da nije svakom bilo dobro ko tvom starom ili djedu u Tuzli. Neko se patio toliko godina, bio zadnja rupa na sviralu te "države" i sad mu je 50 puta bolje, makar ni sad nije idealno. Ko i u svakom vremenu, nekom bilo bolje, nekom lošije pa oni kojima je bilo bolje pričaju tako bla bla.tuzlak1987 je napisao/la:Ma ne moze se porediti prije i sada. Mozda ljudi jesu bili komunisti ali bilo je kako Jugoslavija kaze. Znaci Staljin kaze necete, Tito kaze hocemo i bude kako Tito kaze. Ovi sada sto vode drzave su jadnici, ona Kolinda bi popusila qrac Makronu ako bi rekao hajd.
Ovi što pričaju da je to zarad prošlosti iz rata, što se ruralnih sredina tiče. Pa kralju moj ko da te neko pitao ili znao za kog se boriš, moraš ić ili si mrtav pa ti vidi. Daj bola o čemu pričamo.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- ASD
- Kontakt:
Islo se, ali se ni u ludilo ne moze porediti sa ovim sad.Lillard je napisao/la:Jer se u Jugi nije išlo u Njemačku masovno, to je samo danas trendMarsal je napisao/la:Hehe, mjesecima tražiš način kako da riješiš svoju budućnost, dvoumiš se koji zanat da upišeš iako si dobru školu završio, doživiš nepravdu na konkursima i onbda opet pljuješ sistem u kojem je nezaposlen bio onaj ko nije htio radit i zarađivat.jasmin10 je napisao/la:O čemu pričaš ti ? Pa koliko ima momaka što su se okrenuli vjeri a roditelji komunjare. Ali hvala Bogu na vakat su skontali da od tog zaostalog razmišljanja komunjara nema nista.
Jest bogami, komunjare su bile zaostale, zato je sve danas, hvala Bogu, napredno.
Znaci ni u ludilu.
Pa i meni je glupo glumiti vjernike i podržavati SDA.
Osim13 je napisao/la:Letu Štuke Tepsija aw aw

Ouuu, gospodska, Maršala mi Tita.Osim13 je napisao/la:
Dobro izgleda limenka

jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Ja hečlo bratePenaltiky je napisao/la:Osim13 je napisao/la:Letu Štuke Tepsija aw aw

Skasapio sam od jutros puno makje mi već mi lwete slova na mobitelu kuknjava

Jel de luće mi cvijeća ovalvu da kupim i daje gledam samouNbx je napisao/la:Ouuu, gospodska, Maršala mi Tita.Osim13 je napisao/la:
Dobro izgleda limenka
Ja imam dvajs limenki Tuzlaka kontam izac na sunce i raskovat seOsim13 je napisao/la:Ja hečlo bratePenaltiky je napisao/la:Osim13 je napisao/la:Letu Štuke Tepsija aw aw
Skasapio sam od jutros puno makje mi već mi lwete slova na mobitelu kuknjavaodo malo prileći da nebude dat trolam
Jel de luće mi cvijeća ovalvu da kupim i daje gledam samouNbx je napisao/la:Ouuu, gospodska, Maršala mi Tita.Osim13 je napisao/la:
Dobro izgleda limenka
Ma ka subotom se raskućim prvi slobodan dan eo ne znam upišaću se a žao ni ostaviti
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.