Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Salih1984
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Salih1984 » 26 jul 2018, 21:32

Hoce li biti prijenos u18 reprezentacije sutra?
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 26 jul 2018, 21:34

kobe24 je napisao/la:Citajuci ovo saopstenje uprave Sparsa, poprilicno sam siguran da je sve ovo i bilo ovako. Momak je vjerovatno kao kapiten stao iza saigraca, a debil koji je poznat po vrbovanju nasih mladih kosarkasa za Hrvatsku ga je odstranio iz ekipe. Njih 4-5 u 'strucnom' stabu ekipe ne moze da smiri 13-14 momaka, a kako ce i moci kad ne budu tu uopste. Nema veze, ionako obilujemo kvalitetom, tako da se Kenanov izostanak nece ni osjetiti. :thumbup:
Gdje se moze procitati saopstenje uprave Sparsa?

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 26 jul 2018, 21:35

@Salih1984
evo ovdje o Kamenjasu
https://sportsport.ba/kosarka/spars-ko- ... jas/284603

a 28.6 igramo protiv Španije

#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 26 jul 2018, 21:48

Bassha je napisao/la:@Salih1984
evo ovdje o Kamenjasu
https://sportsport.ba/kosarka/spars-ko- ... jas/284603

a 28.6 igramo protiv Španije

Hvala kolega.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 26 jul 2018, 23:41

Wandelanoite je napisao/la:
DaVinci je napisao/la:
Wandelanoite je napisao/la:ali Sparsi su 100% upravu sto se tiče gnjide Dzidica. Covjek koji javno nastupa sa stavom da igraci iz "Herceg-Bosne" trebaju da igraju za Hrvatsku je nas selektor. Covjek koji uzima i šakom i kapom igračima antitalentima za pozive, a i dalje je tu. Smrad i gnjida, Boris Dzidic.
Odakle onda Matkovic kod nas ... zar ga po toj logici nije treb'o ustupit' Kroatima ... :hmmmmm:
Ne brani g*vnara koji na Facebooku objavljuje slike s kampa iz Ljubuškog (nisam siguran) i pise novi Zubci, Benderi, Bogdanovici...
Apsolutno mi je Dzidic nebitan lik ... samo kazem da je tolika gnjida da nebi nam dao ni Matkovica kojeg i Hrvatska zeli ... a Matkovic je u timu i igrace za nas ako ga u medjuvremenu neotjera ... a to za Zubce, Bendere i Bogdanovice ... mozel' bit' da g*vnar misli na njih kao kosarkase a ne samo kao Cro reprezentativce ... da ti momci s kampa mogu krenuti njihovim kosarkaskim stopama pa postati kvalitetni kosarkasi a ne samo Cro reprezentativci ... ili je morao dodati i Teletovica, Nurkica i Musu u opisu pa da to bude tako ... :hmmmmm:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 27 jul 2018, 00:08

Da od 100 hiljada košarkaša on slucajno probere baš tri otpadnika iz Hercegovine. Da ne kazem da je na kampu na TERITORIJI BIH bilo obilje zastava "lijepe njihove".
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 27 jul 2018, 00:12

Čisto da se zna ko je selektor BiH u18.

slika
MES QUE UN CLUB!

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 27 jul 2018, 00:21

Wandelanoite je napisao/la:Da od 100 hiljada košarkaša on slucajno probere baš tri otpadnika iz Hercegovine. Da ne kazem da je na kampu na TERITORIJI BIH bilo obilje zastava "lijepe njihove".
Ali, druze ... tim momcima na kampu u Ljubuskom su ta trojica uzori ... njima Mirza, Dzanan i Jusuf dodju isto sto i reprezentativci Irana ... znaci apsolutno nista ... pa ja kad prolazim kroz 'Kroatsku' Hercegovinu uopste neosjecam da sam u BiH ... a ako ja se tako osjecam dole onda oni se osjecaju k'o da su usred Zagreba ... htjeli smo rat '90-tih sad nam valja do kraja nasih bjednih zivota zivjeti s plodovima tog rata ... :(
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 27 jul 2018, 00:23

DaVinci je napisao/la:
Wandelanoite je napisao/la:Da od 100 hiljada košarkaša on slucajno probere baš tri otpadnika iz Hercegovine. Da ne kazem da je na kampu na TERITORIJI BIH bilo obilje zastava "lijepe njihove".
Ali, druze ... tim momcima na kampu u Ljubuskom su ta trojica uzori ... njima Mirza, Dzanan i Jusuf dodju isto sto i reprezentativci Irana ... znaci apsolutno nista ... pa ja kad prolazim kroz 'Kroatsku' Hercegovinu uopste neosjecam da sam u BiH ... a ako ja se tako osjecam dole onda oni se osjecaju k'o da su usred Zagreba ... htjeli smo rat '90-tih sad nam valja do kraja nasih bjednih zivota zivjeti s plodovima tog rata ... :(
Zaboli me qrac kako se oni osjećaju, ovaj smrad ne treba da bude selektor BiH jos mu se dopusta da se preserava nad našim talentima, nek otjera ove svoje sto im pare uzima. Bukva je najveci krivac sto nam se ovo dešava i sto se pusta da Hrvati i Srbi ovako se*u.
MES QUE UN CLUB!

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 27 jul 2018, 00:30

Steta sto Cojic ne zeli da vodi neku selekciju on je za u16 kao stvoren

Nadam se da ce uskoro promijeniti odluku i zeljeti da se preko ljeta posveti nekoj reprezentaciji
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 27 jul 2018, 00:36

ko bi u ovoj selekciji mogao uz ilica i matkovica biti medju boljima? mozda ramljak? ko su uopste finalnih 12?

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 27 jul 2018, 22:06

Bassha je napisao/la:Steta sto Cojic ne zeli da vodi neku selekciju on je za u16 kao stvoren

Nadam se da ce uskoro promijeniti odluku i zeljeti da se preko ljeta posveti nekoj reprezentaciji
Ma steta je sto vise nece da salje najkvalitetnije igrace prema nasoj reprezentaciji, a on ionako nece da "gubi" vrijeme preko ljeta, jer tad i najvise radi individualno sa svojim igracima,tako da njega vodjenje raprezentacije bilo koje i ne zanima sto je i sam izjavio.Covjek je sposoban i takve ljude treba podrzat.Taman se krenulo i uvezalo se i jos jace bi bilo, al eto ode sve niz vodu...sad samo jos da pustimo vodu.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 27 jul 2018, 22:20

Treneri ocekivaju da momak koji je vjerujem maloljetan i fizioterapeut kojeg vjerujem igraci postuju kao autoritet(sarkazam) da odrzavaju disciplinu u reprezentaciji punoj djecurlije. Ovdje su treneri sigurno napravili gresku, ali lakse je otjerati jednog igraca nego preuzeti odgovornost da ne radis svoj posao. Uredu, Kamenjas je odradio par treninga sa A repkom ali nemos ocekivati da ce ponasati kao Stipanovic. Najsmjesnije je ova druga “opomena” radi ishrane. Djeste amerikanci nisam vas prepoznao a ostavljate djecu za koju ste po preuzeli odgovornost

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 28 jul 2018, 01:37

edinjo-bih je napisao/la:ko bi u ovoj selekciji mogao uz ilica i matkovica biti medju boljima? mozda ramljak? ko su uopste finalnih 12?
1. Kamerić Abdulah
2. Ramljak Josip
3. Hrštić Armin
4. Begić Hamza
5. Ilić Vojin
6. Omerović Nedim
7. Subašić Armin
8. Bošnjak Marko
9. Matković Karlo
10. Dedajić Haris
11. Mašić Ali
12. Mehić Amar

Kameric po mom misljenju bi mogao biti iznenadjenje, u drugom timu Albe imao je dobre brojke
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 28 jul 2018, 01:51

Bassha je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:ko bi u ovoj selekciji mogao uz ilica i matkovica biti medju boljima? mozda ramljak? ko su uopste finalnih 12?
1. Kamerić Abdulah
2. Ramljak Josip
3. Hrštić Armin
4. Begić Hamza
5. Ilić Vojin
6. Omerović Nedim
7. Subašić Armin
8. Bošnjak Marko
9. Matković Karlo
10. Dedajić Haris
11. Mašić Ali
12. Mehić Amar

Kameric po mom misljenju bi mogao biti iznenadjenje, u drugom timu Albe imao je dobre brojke
Jbt komsija mi ostao među 12, a ja nemam pojma :D
MES QUE UN CLUB!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 jul 2018, 04:14

Ovo je nevidjeni cirkus. :lol:

Sve su prilike da ce se ovi momci grcevito boriti za opstanak u A diviziji i po meni 70% ispadaju. Ne gine nam ona sudbina od prije dvije godine, kad su U16 reprezentaciju ekspresno vratili sa vrha na dno. Nisam pratio kvalitet ostalih reprezentacija i nisam uopste upoznat s tim stvarima, ali tesko da postoje tri losije ekipe od ove nase. Bolje da su poslali Sparse na prvenstvo, koji su i bez Tarika kvalitetnija ekipa (iako se na onom adidasovom turniru juniorske EL moglo vidjeti da je njihova ekipa losija nego ikad). Cinjenica je da su i oni ispali nefer u ovom slucaju Biberovica, ali ja ih u potpunosti razumijem. Nisu mogli nista promijeniti, jer je mali sa svojim roditeljima odlucio to sto je odlucio i tu je kraj price. Nisu oni ludi da zatezu odnose s bilo kim zbog glavonje Bukve i ostalih debila iz saveza.

Nego, da pokusam obrazloziti zasto je ovo smijesan sastav i zasto mislim da smo vec jednom nogom u B diviziji:

- Trojac iz Slobode (Dedajic, Subasic, Omerovic) nema kvalitet za ovaj nivo i mozda bi se tek jedan od njih trebao naci na konacnom spisku;
- Vojin Ilic nema kvalitet da bude vodja ove ekipe jer to nije ni u Sparsima, koji imaju nekoliko momaka ispred njega;
- Amar Mehic jos uvijek nije naucio osnove ove igre i nema smisla dati mu vise od 10 minuta u prosjeku, a igrat ce sigurno mnogo vise nakon sto su izbacili Kamenjasa;
- Hamza Begic je bio na prvenstvu i prosle godine. Momak ne zna voditi loptu, nema suta i kao takav jednostavno ne moze garantovati ni 5 ppg, bez obzira sto ima tog nekog iskustva sa ovakvih takmicenja;
- Armin Hrstic se vec godinama poziva. Svaki put bude precrtan medju prvima i ne vidim smisao da se sad njegovo ime nadje na konacnom spisku. Sumnjam da se za godinu dana mogao toliko popraviti;
- Josip Ramljak se prebacio kod nas nakon sto je ustanovljeno da nije dovoljno kvalitetan za Hrvatsku, tako da sumnjam da ce od njega biti neke velike koristi;
- Karlo Matkovic je sigurno kvalitetan i meni jos uvijek nije jasno otkud on kod nas, ali ne mislim da ima dovoljno znanja i iskustva da povede ovu ekipu i osigura s njom opstanak;
- Masic, Bosnjak i Kameric su mi nepoznanica. Za prvog sam nekako siguran da nema kvalitet, drugi mozda bude od koristi, a ovaj iz Albe bi mogao biti pozitivno iznenadjenje (mada sam i tu skeptican).

Smijesno je da Sparsi imaju samo jednog kosarkasa, a Sloboda trojicu, iako je 5x losija od sarajevske ekipe. Procitao sam ovo saopstenje 'strucnog' staba nase juniorske reprezentacije u vezi Kamenjasa i bas se nasmijao. Prvo, debili su samu djecu ostavili u hotelu i ocekivali su da tinejdzer od 18 godina bude u stanju da zavodi red medju saigracima, dok su svi oni negdje izvan hotela (u kojem istovremeno borave jos dvije nase omladinske reprezentacije). Posebno je zanimljivo da je tu bila i jedna zenska reprezentacija, a oni su opet njih ostavili bez ikakvog nadzora. Jasno je da njima u tim godinama kljucaju hormoni i mozda su samo pred tim djevojcicama htjeli da ispadnu sto veci mangupi. Ne treba ni spominjati onu smijuriju u vezi krsenja nekakvog plana ishrane. Trenjiranjem strogoce i izmisljanjem tih gluposti nase trenercine pokusavaju da sakriju svoje ocigledno neznanje. Ovako ostajemo bez daleko najboljeg kosarkasa iz ove generacije, a oni nek i dalje nastavljaju zaduzivati kapitena ekipe da zavodi red umjesto njih. Sta je tek trebalo uraditi s Gegicem, Vrabcem, Buzom i ostatkom ekipe nakon one pijanke od prije dvije godine... :lol:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 28 jul 2018, 08:28

Kamenjaš = Nikola Kalinić. Samo što je on bio Modrić ove generacije pa zaista ne znam kako Džidić planira ne ispasti iz divizije A.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 28 jul 2018, 09:27

kobe24 je napisao/la:Ovo je nevidjeni cirkus. :lol:

Sve su prilike da ce se ovi momci grcevito boriti za opstanak u A diviziji i po meni 70% ispadaju. Ne gine nam ona sudbina od prije dvije godine, kad su U16 reprezentaciju ekspresno vratili sa vrha na dno. Nisam pratio kvalitet ostalih reprezentacija i nisam uopste upoznat s tim stvarima, ali tesko da postoje tri losije ekipe od ove nase. Bolje da su poslali Sparse na prvenstvo, koji su i bez Tarika kvalitetnija ekipa (iako se na onom adidasovom turniru juniorske EL moglo vidjeti da je njihova ekipa losija nego ikad). Cinjenica je da su i oni ispali nefer u ovom slucaju Biberovica, ali ja ih u potpunosti razumijem. Nisu mogli nista promijeniti, jer je mali sa svojim roditeljima odlucio to sto je odlucio i tu je kraj price. Nisu oni ludi da zatezu odnose s bilo kim zbog glavonje Bukve i ostalih debila iz saveza.

Nego, da pokusam obrazloziti zasto je ovo smijesan sastav i zasto mislim da smo vec jednom nogom u B diviziji:

- Trojac iz Slobode (Dedajic, Subasic, Omerovic) nema kvalitet za ovaj nivo i mozda bi se tek jedan od njih trebao naci na konacnom spisku;
- Vojin Ilic nema kvalitet da bude vodja ove ekipe jer to nije ni u Sparsima, koji imaju nekoliko momaka ispred njega;
- Amar Mehic jos uvijek nije naucio osnove ove igre i nema smisla dati mu vise od 10 minuta u prosjeku, a igrat ce sigurno mnogo vise nakon sto su izbacili Kamenjasa;
- Hamza Begic je bio na prvenstvu i prosle godine. Momak ne zna voditi loptu, nema suta i kao takav jednostavno ne moze garantovati ni 5 ppg, bez obzira sto ima tog nekog iskustva sa ovakvih takmicenja;
- Armin Hrstic se vec godinama poziva. Svaki put bude precrtan medju prvima i ne vidim smisao da se sad njegovo ime nadje na konacnom spisku. Sumnjam da se za godinu dana mogao toliko popraviti;
- Josip Ramljak se prebacio kod nas nakon sto je ustanovljeno da nije dovoljno kvalitetan za Hrvatsku, tako da sumnjam da ce od njega biti neke velike koristi;
- Karlo Matkovic je sigurno kvalitetan i meni jos uvijek nije jasno otkud on kod nas, ali ne mislim da ima dovoljno znanja i iskustva da povede ovu ekipu i osigura s njom opstanak;
- Masic, Bosnjak i Kameric su mi nepoznanica. Za prvog sam nekako siguran da nema kvalitet, drugi mozda bude od koristi, a ovaj iz Albe bi mogao biti pozitivno iznenadjenje (mada sam i tu skeptican).

Smijesno je da Sparsi imaju samo jednog kosarkasa, a Sloboda trojicu, iako je 5x losija od sarajevske ekipe. Procitao sam ovo saopstenje 'strucnog' staba nase juniorske reprezentacije u vezi Kamenjasa i bas se nasmijao. Prvo, debili su samu djecu ostavili u hotelu i ocekivali su da tinejdzer od 18 godina bude u stanju da zavodi red medju saigracima, dok su svi oni negdje izvan hotela (u kojem istovremeno borave jos dvije nase omladinske reprezentacije). Posebno je zanimljivo da je tu bila i jedna zenska reprezentacija, a oni su opet njih ostavili bez ikakvog nadzora. Jasno je da njima u tim godinama kljucaju hormoni i mozda su samo pred tim djevojcicama htjeli da ispadnu sto veci mangupi. Ne treba ni spominjati onu smijuriju u vezi krsenja nekakvog plana ishrane. Trenjiranjem strogoce i izmisljanjem tih gluposti nase trenercine pokusavaju da sakriju svoje ocigledno neznanje. Ovako ostajemo bez daleko najboljeg kosarkasa iz ove generacije, a oni nek i dalje nastavljaju zaduzivati kapitena ekipe da zavodi red umjesto njih. Sta je tek trebalo uraditi s Gegicem, Vrabcem, Buzom i ostatkom ekipe nakon one pijanke od prije dvije godine... :lol:

Nesto se vjerovatno desava na relaciji savez - Spars, vjerovatno zele da im se indirekno svete za Biberovica. Ali mene cudi ovoliko igraca Slobode u repkama, a ruku na srce malo tko zasluzuje mjesto.

Sta mislis da li su Hrvati shvatili da se Matkovic se ne razvija pravim putome i da od njega nece biti ono sto ocekuju pa su odustali od borbe za njega i okrenuli se nekim drugim kojim dolaze
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 28 jul 2018, 11:19

Ne pamtim kad sam u zadnjih par godina nezainteresovanije iščekivao ova prvenstva u mlađim kategorijama kao ove godine, prije sam znao svih 12 igrača i njihove vrline i mane, sad jedva da sam cuo za par njih, umjesto da nam je titula prvaka Evrope otvorila put za jos dobrih rezultata kod nas kontra, kad ispadnemo sa u18 u b diviziju vraticemo se u rang sa antikošarkaškim zemljama, u20 ugašena, ove dvije ostale u B diviziji a imali smo ne tako davno jedno ljeto ja mslm sve 3 selekcije u A diviziji ili barem dvije redovno

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, ebi46, relativizam i 35 gostiju.