tacno tako.ultrasstyle_tz je napisao/la:uredjen klub sebi ne moze dopustiti da se raspadne odlaskom predsjednik/direktora/trenera, bilo kojeg pojedinca. Pa ko god on to bio.
mi nemamo percepciju sta je uredjen klub jer nikad nismo ni bili isti. U par navrata smo imali malo bolje rezultate pa smo mislili da smo uredjen klub (kad smo igrali finala kupova)
ali vracam se na pocetak. uredjen klub ne formira odbore za hitnost, uredjen klub ne prestaje funkcionisati odlaskom bilo kojeg pojedinca. U uredjenom klubu sutra mozes smijeniti upravu i klub nije paralizovan, klub ide dalje, sve funkcionise.
takvih je samo par u drzavi. Ko je predsjednik Zrinjskog ili Sirokog? niko i ne zna jer nije toliko ni bitno. Taj predsjednik sutra moze se zarotirati u sustinskom funkcionisanju kluba nece se promijeniti nista. Finansiranje je poslozeno, poslovanje je poslozeno, budzet popunjen, svako zna svoj posao, jer ti klubovi imaju odgovarajce sluzbe i broj ljud.I onda je svejedno ko je predsjednik i zato se u ovim klubovima i ne zna ko je predsjednik.
Slicni su jos i Zeljo, gdje sutra da ode Misimovic Zeljo nece sazivati odbore za hitnost, nece ugroziti finansije do te mjere da klub ne moze postojati i poslovati, i svaki segment kluba ce znati sta mu je ciniti; i donekle Sarajevo, gdje bi se ipak nesto primijetilo i promijenilo jer je "privatni" klub.
**** te kod nas ode predsjednik, ne zna se cim i kako , te da li ce klub putovat na slijedecu utakmicu.
i to poslozen i uredjen klub.
nema ba odbora za hitnost. Uredjen klub moze postojat 4-5 mjeseci sa unaprijed planiranim prihodima i rashodima, budzetom taman da ga niko ne vodi.
jer valjda zdrav razum nalaze da se uredjen klub vodi tako. Planiras i budzetiras barem 6 mjeseci unaprijed, a idealno najmanje godinu-dvije.
e de vi meni recite kad smo mi mogli 6 mjeseci unaprijed funkcionisat ?
mi imamo privid kluba jer se takmicimo, bude i trening na tusnju prije utakmice i to je to