NaravnoPerryFred je napisao/la:svrakino1921 je napisao/la:Mi smo najjaci klub u regionu
Jer sve ovo nabrojano ispod je na Zelji 1/1
Hocu da kazem
Ekonomski smo samoodrzivi
NaravnoPerryFred je napisao/la:svrakino1921 je napisao/la:Mi smo najjaci klub u regionu
Nek je sretno , u Albu ne treba sumnjati.SARAJEVO1921 je napisao/la:Jbg![]()
Kompanija Alba preuzima brigu o travnjaku Stadiona Grbavica
Kompanija Alba i FK Željezničar potpisali su ugovor o saradnji prema kojem će ova kompanija preuzeti brigu o održavanju i servisiranju glavnog i pomoćnog terena na Stadionu Grbavica.
https://fkzeljeznicar.ba/kompanija-alba ... ica/32929/
Pa biće istok ljepši kad se natkrije, a samim tim će se spojiti sa sjeverom što daje dodatni "štimung" cijelom stadionu. Pa majku mu ljudi vi ste baš estetski tankiSignore je napisao/la:Centralna tribina na BP je istok. Taj njihov istok je bolji od zapada Grbavice. Uslovniji i ljepsi. Ne znam po cemu je i istok Grbavice bolji i ljepsi od tog istoka na BP. Samo je veci, nista vise.Raonffa je napisao/la:@Signore
Niko ovdje ne priča o kategorijama, i ptica na grani zna da je BP uslovniji stadion od Grbavice, a na tu utiču razni faktori, pa i ovaj parking što je gore @rob spomenuo.
Ja samo kažem da je Grbavica ljepša od BP sa svojim tribinama, gdje ide 3-1 u korist Grbavice po tribinama. Zapad vadi BP, pogotovo ga vadi u tim kategorijama, jer koliko znam zapad je najbitnija tribina što se tiče tih sranja i kategorija, i tu je razlika između BP-a i Grbavice, al' ja uopšte ne govorim o tome.
PS: Čelik, Željo, apsolutno nema nikakve veze sa tim, govorim isključivo o stadionima, klubovi su nebitni.
Jug i sjever BP? Obicne tribine, uostalom kao i jug Grbavice koji je izbetonirano brdo, al izbetonirana brda su i sjever i jug na BP. Na tim tribinama iza golova nema sta bit lijepo. Sjever Grbavice jeste najljepsa tribina od sve cetiri tribine na ta dva stadiona koje se nalaze iza golova, ali da te tribine na BP dobiju krov to bi bilo 1-1. Grbavica bi imala prednost samo to sto je veca, pa stvara bolji dojam, a imala bi svakako bolji izgled s vanjske strane, mada ja radije gledam onu travu na BP nego cevabdzinice i ostale izloge na Grbavici.
Ti poredis jednu po jednu tribinu. Pogledaj kompletan stadion. Te kako ti kazes ruzne tribine jug i sjever na BP se bas fino uklapaju na ostale dvije. Nije to nesto ultra lijepo, ali je to ipak kompletan stadion koji ukupno gledano nije ruzan, ali nije ni neka ljepotica. A Grbavica je jos dalje od ljepotice. Mozes gledati tribinu po tribinu, ali po tome ja mogu reci da je zapad Maksimira stvarno lijepa tribina i sredjena. Sjeveru fali jedan nivo i bio bi top. Istoku fali da se vrati staro stajanje na istok-dolje sto bi bila jako mala investicija i tribina bi imala pravi smek. Nigdje veze, tribina po tribina, svaka vodi svoju pricu, kao i zapad i jug na Grbavici. Ne tvore cjelinu, ne tvore stadion. To je ono sto BP sada ima, a Grbavica nema. Ja se nadam da ce imati i da ce imati uskoro. I opet kad se sve to napravi Grbavica ce imati cetiri razlicite tribine. Sad su istok i sjever razliciti. Redovi nisu u istoj visini, a cak ni danas nisam prebolio ulaze koji su se mogli napraviti da te tribine djeluju kao jedna cjelina. Al eto, dovoljno su slicne da se ljudima kaze da su to iste tribine. Onda ce doci jug za koji se vec reklo da ce biti drugaciji, strmiji i slicno, a na sve to se ocekuje nesto veci zapad. I to je onda sve isto? Bit ce lijepo, ne sumnjam, ali Grbavica danas ima puno vise mana nego BP, a i nakon zavrsetka ce ih imati, ali se nadam da ce ih biti manje nego na BP. I stadioni u Engleskoj imaju razlicite tribine, ali su lijepo skockani. Bit ce tako i Grbavica, ne sumnjam u to, sve ide u tom smjeru, ali je danas BP ipak ljepsi stadion. A do kad? Nadam se ne jos dugo. Ne zbog nabijanja na nos zenicanima, nego cisto da nam infrastruktura malo ozivi. Kamo srece da za pet godina BP bude najruzniji i najneuslovniji stadion u ligi, ali uz uslov da je danasnjeg izgleda i da ima sve sto i danas, ne da se razje*e pa da zato dobije taj status, nego da drugi jednostavno napreduju.
Na region mislis samo ex yu ili balkan sa grckom albanijom?svrakino1921 je napisao/la:Asolutno
Gledao sam izlaganje gosp.N Covica o dugovanjima F.K.C Zvezda
Sve mi je sad jasno
Dobar si tiavenija je napisao/la:Na region mislis samo ex yu ili balkan sa grckom albanijom?svrakino1921 je napisao/la:Asolutno
Gledao sam izlaganje gosp.N Covica o dugovanjima F.K.C Zvezda
Sve mi je sad jasno
Mislim.da si upravu za ex yu ne postoji veci klub od zelje eventualno mozda zvezda ili hajduk. Dok dinamo ne moze u istu recenicu jer je zeljo mnogo veci klub.
A rijeku partizan i ostale manje onda ne vrijedi pominjati
Sta ce Rijeka mala ulozila samo 40 mil eura u stadion.
PolakoPerryFred je napisao/la:Dinamo uvali igrača za 10-15 miliona, a Željo može sanjati milion.
i ovo ces docekati garant u ilovaci...gigglessmoke je napisao/la:Doviđenja prijatno.![]()
A jug i zapad na Grbavici su bas ukompovani? Daj covjece. Ti ocito vidis samo istok i sjever Grbavice i zamisljas kako ce to tek biti.Raonffa je napisao/la:
Pa biće istok ljepši kad se natkrije, a samim tim će se spojiti sa sjeverom što daje dodatni "štimung" cijelom stadionu. Pa majku mu ljudi vi ste baš estetski tanki![]()
![]()
Možda ja imam drugačiji ukus al' mi je stvarno Grbavica ljepša i više ukomponovan stadion nego BP koji je baš al' baš nesrazmjeran sa tribinama, pogotovo kad pogledaš jug i sjever, pa onda pogledaš onaj 'divovski' zapad.
Ja vjerujem da je veca mogucnost da prosirenje istoka bude skupo, nego da bude jeftino. Prosirenje istoka zahtjeva rusenje i ojacavanje postojece tribine. To je nesto sto je nama nepredvidljivo i ne mozemo sa sigurnoscu reci cifru. Druga stvar sto ja mislim da na BP nema potrebe da se prosiri jug i sjever, a prosirenje istoka mi je suludo. Jednostavno se nema kome prosiravati, jer gledatelja nema. Reprezentacija je imala jedan period kada je punila taj stadion, ali je ta euforija opala. Da bi ta eurofija trajal duze reprezentacija bi morala ici na svako veliko takmicenje, ali bi opet nakon nekog vremena euforija opala, jer 'sad smo mi sila, sad sviju lako dobijamo i sta me briga za te male utakmice u kvalifikacijama'. Jedan uspjeh reprezentacije ucinio je da svi gledaju na tu reprezentaciju kao jedini izvor srece, jer su nam klubovi ku*ac i nemaju nikakvih uspjeha, pa samim tim ni neke ozbiljne publike. Svi se oslanjaju samo na tu reprezentaciju koja je eto od tog povijesnog uspjeha propusila dva velika natjecanja. Vec nakon prvog propustenog interes je opao.JaskoBiH je napisao/la: Pa dobro ne kazem da nisi upravu al to su moje pretpostavke kao u ostalom i svih nas naa forumu sto se tice klubova i posjecenosti stadiona u nasoj ligi i ove kapacitete sto imamo su previse i za grbavicu je nepotrebna izgradnja i juzne i zapadne tribine akp cemo tako gledati ovo sto ima je sasvim dovoljno za zeljeznicar al eto nek se gradi valjda ce nekad i zatrebati.
Dinamo je prije 20tak godina, u eri prije Mamica prodavao igrace za 10tak milijuna eura, a prodavat ce ih i nakon Mamica.svrakino1921 je napisao/la:PolakoPerryFred je napisao/la:Dinamo uvali igrača za 10-15 miliona, a Željo može sanjati milion.
Taj sto je uvaljivao sad je u drugoj drzavi
Vidjet cemo kako ce ici sad to
Dinamo uvali igraca-daj molim te uz duzno postovanje prema tebi al Dinamo je malo imao veze sa tim
Jedan je Maminjo
sa aspekta reprezentacije i tv-prenosa sta ce stranci da vide vise me nije toliko sramota da se igra na grbavici, u prenosu to lijepo izgleda sa ovom novom tribinom i terenom a tek sa jugom ce da bude sjajno.Raonffa je napisao/la: Pa biće istok ljepši kad se natkrije, a samim tim će se spojiti sa sjeverom što daje dodatni "štimung" cijelom stadionu. Pa majku mu ljudi vi ste baš estetski tanki![]()
![]()
Možda ja imam drugačiji ukus al' mi je stvarno Grbavica ljepša i više ukomponovan stadion nego BP koji je baš al' baš nesrazmjeran sa tribinama, pogotovo kad pogledaš jug i sjever, pa onda pogledaš onaj 'divovski' zapad.
Ja vjerujem da je veca mogucnost da prosirenje istoka bude skupo, nego da bude jeftino. Prosirenje istoka zahtjeva rusenje i ojacavanje postojece tribine. To je nesto sto je nama nepredvidljivo i ne mozemo sa sigurnoscu reci cifru. Druga stvar sto ja mislim da na BP nema potrebe da se prosiri jug i sjever, a prosirenje istoka mi je suludo. Jednostavno se nema kome prosiravati, jer gledatelja nema. Reprezentacija je imala jedan period kada je punila taj stadion, ali je ta euforija opala. Da bi ta eurofija trajal duze reprezentacija bi morala ici na svako veliko takmicenje, ali bi opet nakon nekog vremena euforija opala, jer 'sad smo mi sila, sad sviju lako dobijamo i sta me briga za te male utakmice u kvalifikacijama'. Jedan uspjeh reprezentacije ucinio je da svi gledaju na tu reprezentaciju kao jedini izvor srece, jer su nam klubovi ku*ac i nemaju nikakvih uspjeha, pa samim tim ni neke ozbiljne publike. Svi se oslanjaju samo na tu reprezentaciju koja je eto od tog povijesnog uspjeha propusila dva velika natjecanja. Vec nakon prvog propustenog interes je opao.Signore je napisao/la:A jug i zapad na Grbavici su bas ukompovani? Daj covjece. Ti ocito vidis samo istok i sjever Grbavice i zamisljas kako ce to tek biti.Raonffa je napisao/la:
Pa biće istok ljepši kad se natkrije, a samim tim će se spojiti sa sjeverom što daje dodatni "štimung" cijelom stadionu. Pa majku mu ljudi vi ste baš estetski tanki![]()
![]()
Mozda je stvar ukusa, al meni je stadion Bilino polje ljepsi od dvije tribine na Grbavici. Sve ide u smjeru da se na Grbavici neke stvari promjene i kad dodje do tog ja vjerujem da ce mi Grbavica bit ljepsi stadion od BP, tj. nadam se da nece nesto sje*at.
JaskoBiH je napisao/la: Pa dobro ne kazem da nisi upravu al to su moje pretpostavke kao u ostalom i svih nas naa forumu sto se tice klubova i posjecenosti stadiona u nasoj ligi i ove kapacitete sto imamo su previse i za grbavicu je nepotrebna izgradnja i juzne i zapadne tribine akp cemo tako gledati ovo sto ima je sasvim dovoljno za zeljeznicar al eto nek se gradi valjda ce nekad i zatrebati.
babino je napisao/la:@signore objasnio sve u ovih par postova, svaka cast na korektnosti.
@faraon, tebe sam do danas smatrao ozbiljnim forumasom hehe...dva su razloga zasto vise ne mislim tako. Prvi je sto si uplovio u more neralnih komentara poput ovih sto svakodnevno pisu i kojima je zeljo ko real madrid a grbavica old traford.
citam i ne mogu vjerovati da jug grbavice smatras lijepom tribinom, ma sta lijepom, tribinom uopste, a kamo li da je to bolje i ljepse od tribina na bilinom polju.
Drugi razlog je sto podcjenjujes istok bilinog polja, tribinu koja je najskuplja i koja nosi vrijednost stadiona. To bi morao znati.
Poredis tribinu po tribinu i po tebi je 3-1 za grbavicu a svako realan i neutralan ce ti reci da je ustvari obratno, 1-3.
Istok BP kao glavna tribina je miljama ispred zapada grbavice kao tribine koja nosi, tj. koci kategorizaciju.
Zapad BP je avion za novi istok na grbavici, drago mi je da si i sam napisao da je zapad BP najbolja tribina u drzavi.
jug Grbavice sam vec opisao.
Sjever je jedina tribina koja je bolja na grbavici.
e sad, onog trenutka kada, nadam se jako brzo, istok grbavice dobije krov, te kada se izgradi novi jug, moze se raspravljati i porediti...iako i tada, kao sto vam covjek fino napisa, zapad dosta koci grbavicu i puno lakse ja lupam natkriti, pa cak i malo podici tribine iza golova na BP nego sagraditi zapad sa svim sadrzajima koji nose kategorizaciju.
na kraju, niko sretniji od mene da vec za godinu dana Bp bude npr 5. stadion po kvalitetu u drzavi ali trenutno je no1 svidjelo se to nekome ili ne...a s druge, tuznije strane, zalosno je da se mi iz zenice ponosimo, ovakvim, u euro okvirima, nikakvim stadionom.
na zimu 2014/15 su obnovljene svlacionice na Grbavici (domaca, za goste i za sudije) uz adaptaciju pomocnog terena i sistem navodnjavanja za glavni sto je sve kostalo 300.000 KM te se finansiralo 250.000 KM od UEFA (onaj novac sto su tada svi klubovi dobili vecinom za travnjak samo sto je Zeljo radio svlacionice, mislim da je Siroki radio krov od tog novca) i 50000 KM od opcine.Jiestifo je napisao/la:Da hoce svlacionice renovirati na Grbavici ove sadasnje bas i ne izgledaju toliko estetski
Ako prodje Zrinjski vjerovatno trece pretkolo na Pecari.JaskoBiH je napisao/la:Mene nesto zanima ako zrinjski prodje u trece pretkolo EL sto i nije tako nemoguce jer imaju objektivno slabiji klub,hoce li moci igrati pod bijelim brijegom ?
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.