Rekonstrukcija stadiona u BiH

Raonffa
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Raonffa » 22 jul 2018, 14:37

Pa jug na Grbavici je i ljepši i uslovniji nego sjever i jug zajedno na BP.

Stvarno ne znam kakva je to estetika na BP koju nema Grbavica, na Grbavici imaju barem dvije iste tribine jedna do druge, a na BP je to totalno nesrazmjerno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 22 jul 2018, 14:43

Raonffa je napisao/la: Pa jug na Grbavici je i ljepši i uslovniji nego sjever i jug zajedno na BP.

Stvarno ne znam kakva je to estetika na BP koju nema Grbavica, na Grbavici imaju barem dvije iste tribine jedna do druge, a na BP je to totalno nesrazmjerno.
Jel se fakat zezas, je li to onaj jug gdje donji betonski dio zjapi bez veze i gdje mahovina raste.

Onaj vas zapad poredit sa estetikom i izgledom na BP, nemoj me nasmijavat.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 jul 2018, 14:50

rob do bagro je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Pa jug na Grbavici je i ljepši i uslovniji nego sjever i jug zajedno na BP.

Jel se fakat zezas, je li to onaj jug gdje donji betonski dio zjapi bez veze i gdje mahovina raste.

Buraz, ako je tebi ovo ljepše od juga na Grbavici, ja onda fakat ne znam o čemu mi ovdje pričamo?
slika
slika
Zapad nije nikakva estetika, zapad je starinska tribina, al' pored zapada Grbavica će za koji mjesec imati dvije jednake natkrivene tribine jedna do druge, tako da je to odmah estetski ljepše od BP koji ima faktički četiri različite tribine (iako je zapad na BP najbolja tribina u državi).
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 22 jul 2018, 14:52

Raonffa je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:

Buraz, ako je tebi ovo ljepše od juga na Grbavici, ja onda fakat ne znam o čemu mi ovdje pričamo?
slika
slika
Zapad nije nikakva estetika, zapad je starinska tribina, al' pored zapada Grbavica će za koji mjesec imati dvije jednake natkrivene tribine jedna do druge, tako da je to odmah estetski ljepše od BP koji ima faktički četiri različite tribine (iako je zapad na BP najbolja tribina u državi).
Sta se raspravljas sa njima nije mi jasno, svakome objektivnom je Grbavica vec ispred Bilinog polja
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 jul 2018, 14:55

irfo je napisao/la: Sta se raspravljas sa njima nije mi jasno, svakome objektivnom je Grbavica vec ispred Bilinog polja
Ma BP vadi zapadna tribina koja je stvarno vrhunska, ove ostale tribine svaka sama po sebi nije bolja od nijedne Željine (govorimo o poređenju istok-istok, jug-jug i sjever-sjever).

Al' kad nabace aBd krov na istok, uz dužno poštovanje BP, ja ne znam kako će to biti bolji stadion od Grbavice na bilo koji način.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 22 jul 2018, 14:56

Daj brate nemoj zajebavat, kad napravite zapad i jug onda cu reci da je stadion odlican, ovako je to samo sminkanje i krpljenje. ;)

slika
slika

Pogledaj koliko ima parkinga iza istoka, sjevera i zapada i to vam je manjak.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

nagibBeg
Kontakt:

Post Postao/la nagibBeg » 22 jul 2018, 14:57

Kad reprezentacije dolaze u zenicu moraju inhalaciju nositi

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 jul 2018, 14:59

Ja ti rekoh, Grbavica ima tri bolje tribine nego BP, a ti postavljaj slike parkinga do sutra, sam znaš da ne govorimo opšte o tim stvarima nego čisto stadion al' eto ;)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 jul 2018, 14:59

Bilino polje je nas najljepsi i najuslovniji stadion. Ima crtiri tribine, prilicno lijepo slozene i zadovoljava vise uslova nego ijedan drugi stadion u drzavi. Ali, mozemo reci da je BP nazalost nosi taj epitet najboljeg i najljepseg, jer ruku na srce, nije nesto pretjerano lijep, a nije ni najvisa UEFA kategorija. Ipak, to je ono najbolje sto imamo i mozemo se samo zamisliti kakvo je ostalo kad je to najbolje.

Grbavica se ne moze porediti s BP, jer Grbavica i nije kompletan stadion. Grbavica je pola stadiona, i to ona manje bitna polovica. Grbavica se nece moci porediti s BP sve dok ne naprave zapad, jug je potpuno nebitan u svoj toj prici, jer je samo estetske prirode, ali je eto ipak bitnija tribina od istoka i sjevera, jer su tu smjesteni najvatreniji navijaci Zelje. Grbavica bez novog zapad ne moze napredovati, ne moze ici dalje. Da li ce taj zapad biti velika tribina kao istok ili ce biti nesto manja tribina s 8-10 redova cisto da se dobije na prostoru, potpuno je nebitno. Grbavica treba novi zapad i tu sva prica staje. Bez novog zapada taj stadion moze samo gledati u ledja BP koje ima sve predispozicije da uz neka ulaganja dobije cat4. Grbavica treba jos raditi za cat3, ali su najavili da ce to biti ove godine. Za cat4 treba novi zapad, na ovom jednostavno nema prostora.

I to kazem ja koji simpatiziram Zelju, a Celik mi je odbojan. Ne moze mi se razum pomutiti pored zdravih ociju. Ta Grbavica mi je draza sto puta od BP, al draza mi je i moja stara skoro urusena kuca od 30 kvadrata nego necija vila na moru, pa ne mogu reci da je ta moja kuca ljepsa i bolja. Stoji, gledam ju, propada i jbg. Zeljo tu svoju kucu obnavlja i mozda ce jednog dana biti bolja od BP. Ja svoju ne, cekam da se srusi sama, jer ne vidim korist za razliku od Zelje.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 jul 2018, 15:06

@Signore

Niko ovdje ne priča o kategorijama, i ptica na grani zna da je BP uslovniji stadion od Grbavice, a na tu utiču razni faktori, pa i ovaj parking što je gore @rob spomenuo.

Ja samo kažem da je Grbavica ljepša od BP sa svojim tribinama, gdje ide 3-1 u korist Grbavice po tribinama. Zapad vadi BP, pogotovo ga vadi u tim kategorijama, jer koliko znam zapad je najbitnija tribina što se tiče tih sranja i kategorija, i tu je razlika između BP-a i Grbavice, al' ja uopšte ne govorim o tome.

PS: Čelik, Željo, apsolutno nema nikakve veze sa tim, govorim isključivo o stadionima, klubovi su nebitni.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 22 jul 2018, 15:08

Signore je napisao/la:Bilino polje je nas najljepsi i najuslovniji stadion. Ima crtiri tribine, prilicno lijepo slozene i zadovoljava vise uslova nego ijedan drugi stadion u drzavi. Ali, mozemo reci da je BP nazalost nosi taj epitet najboljeg i najljepseg, jer ruku na srce, nije nesto pretjerano lijep, a nije ni najvisa UEFA kategorija. Ipak, to je ono najbolje sto imamo i mozemo se samo zamisliti kakvo je ostalo kad je to najbolje.

Grbavica se ne moze porediti s BP, jer Grbavica i nije kompletan stadion. Grbavica je pola stadiona, i to ona manje bitna polovica. Grbavica se nece moci porediti s BP sve dok ne naprave zapad, jug je potpuno nebitan u svoj toj prici, jer je samo estetske prirode, ali je eto ipak bitnija tribina od istoka i sjevera, jer su tu smjesteni najvatreniji navijaci Zelje. Grbavica bez novog zapad ne moze napredovati, ne moze ici dalje. Da li ce taj zapad biti velika tribina kao istok ili ce biti nesto manja tribina s 8-10 redova cisto da se dobije na prostoru, potpuno je nebitno. Grbavica treba novi zapad i tu sva prica staje. Bez novog zapada taj stadion moze samo gledati u ledja BP koje ima sve predispozicije da uz neka ulaganja dobije cat4. Grbavica treba jos raditi za cat3, ali su najavili da ce to biti ove godine. Za cat4 treba novi zapad, na ovom jednostavno nema prostora.

I to kazem ja koji simpatiziram Zelju, a Celik mi je odbojan. Ne moze mi se razum pomutiti pored zdravih ociju. Ta Grbavica mi je draza sto puta od BP, al draza mi je i moja stara skoro urusena kuca od 30 kvadrata nego necija vila na moru, pa ne mogu reci da je ta moja kuca ljepsa i bolja. Stoji, gledam ju, propada i jbg. Zeljo tu svoju kucu obnavlja i mozda ce jednog dana biti bolja od BP. Ja svoju ne, cekam da se srusi sama, jer ne vidim korist za razliku od Zelje.
:clap:
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

SARAJEVO1921
Kontakt:

Post Postao/la SARAJEVO1921 » 22 jul 2018, 15:36

Jbg :D

Kompanija Alba preuzima brigu o travnjaku Stadiona Grbavica

Kompanija Alba i FK Željezničar potpisali su ugovor o saradnji prema kojem će ova kompanija preuzeti brigu o održavanju i servisiranju glavnog i pomoćnog terena na Stadionu Grbavica.

https://fkzeljeznicar.ba/kompanija-alba ... ica/32929/
Iz rupe sam izašao, za rupu živim, u rupi ću završiti

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 jul 2018, 15:41

Zeljovci ne raspravljajte sa njima nista u vezi stadiona jer nema potrebe
Uefa je rekla svoje
Kad se pokrije istok nasa Grbavica ce imati 10 000 natkrivenih mjesta
Po tome se gleda uslovnost stadiona
Hoces li pokisnut do gaca il neces

Mi smo najjaci klub u regionu
Imamo svoj stadion
Imamo svoje poslovne prostore koje rentamo
I imat cemo led reklame koje cemo rentat takoder

Iluzorno je raspravljat sa njima

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 22 jul 2018, 15:56

svrakino1921 je napisao/la:Zeljovci ne raspravljajte sa njima nista u vezi stadiona jer nema potrebe
Uefa je rekla svoje

Imamo svoj stadion

Ja nisam ni iz Sarajeva a ni iz Zenice i u potpunosti se slazem sa ovim sto je napisao signore tako stoje stvari da je trenutno bp nauslovniji stadion a sto se tice zelje idu samo pohvale posebno za upravu a i za navijace uradile su se super stvari i u planu i dalje da se radi ne znam samo zasto se odma nadjete uvrijedjeni navijaci zelje,niko nece da kaze da to sto se radi nije super al realno ima tu jos puno posla da bi to na kraju izgledalo tip top.Iskreno mislim da ovi ljudi koji vode zelju mogu da zavrse kompletnu grbavicu i nadam se tome.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 22 jul 2018, 16:00

svrakino1921 je napisao/la:Zeljovci ne raspravljajte sa njima nista u vezi stadiona jer nema potrebe
Uefa je rekla svoje

Imamo svoj stadion

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 22 jul 2018, 16:17

Uefa je rekla svoje

Imamo svoj stadion

Ja navijam da Grbavica bude najjači stadion u Evropi, ali brate odvadi malo.

Čuj rentaš poslovne prostore, a ono čevabdžinice, birtije i kladionice ... najveće ruglo ... mene bi bilo stid to pominjati u ovom kontekstu.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 jul 2018, 16:19

Raonffa je napisao/la:@Signore

Niko ovdje ne priča o kategorijama, i ptica na grani zna da je BP uslovniji stadion od Grbavice, a na tu utiču razni faktori, pa i ovaj parking što je gore @rob spomenuo.

Ja samo kažem da je Grbavica ljepša od BP sa svojim tribinama, gdje ide 3-1 u korist Grbavice po tribinama. Zapad vadi BP, pogotovo ga vadi u tim kategorijama, jer koliko znam zapad je najbitnija tribina što se tiče tih sranja i kategorija, i tu je razlika između BP-a i Grbavice, al' ja uopšte ne govorim o tome.

PS: Čelik, Željo, apsolutno nema nikakve veze sa tim, govorim isključivo o stadionima, klubovi su nebitni.
Centralna tribina na BP je istok. Taj njihov istok je bolji od zapada Grbavice. Uslovniji i ljepsi. Ne znam po cemu je i istok Grbavice bolji i ljepsi od tog istoka na BP. Samo je veci, nista vise.

Jug i sjever BP? Obicne tribine, uostalom kao i jug Grbavice koji je izbetonirano brdo, al izbetonirana brda su i sjever i jug na BP. Na tim tribinama iza golova nema sta bit lijepo. Sjever Grbavice jeste najljepsa tribina od sve cetiri tribine na ta dva stadiona koje se nalaze iza golova, ali da te tribine na BP dobiju krov to bi bilo 1-1. Grbavica bi imala prednost samo to sto je veca, pa stvara bolji dojam, a imala bi svakako bolji izgled s vanjske strane, mada ja radije gledam onu travu na BP nego cevabdzinice i ostale izloge na Grbavici.

Ti poredis jednu po jednu tribinu. Pogledaj kompletan stadion. Te kako ti kazes ruzne tribine jug i sjever na BP se bas fino uklapaju na ostale dvije. Nije to nesto ultra lijepo, ali je to ipak kompletan stadion koji ukupno gledano nije ruzan, ali nije ni neka ljepotica. A Grbavica je jos dalje od ljepotice. Mozes gledati tribinu po tribinu, ali po tome ja mogu reci da je zapad Maksimira stvarno lijepa tribina i sredjena. Sjeveru fali jedan nivo i bio bi top. Istoku fali da se vrati staro stajanje na istok-dolje sto bi bila jako mala investicija i tribina bi imala pravi smek. Nigdje veze, tribina po tribina, svaka vodi svoju pricu, kao i zapad i jug na Grbavici. Ne tvore cjelinu, ne tvore stadion. To je ono sto BP sada ima, a Grbavica nema. Ja se nadam da ce imati i da ce imati uskoro. I opet kad se sve to napravi Grbavica ce imati cetiri razlicite tribine. Sad su istok i sjever razliciti. Redovi nisu u istoj visini, a cak ni danas nisam prebolio ulaze koji su se mogli napraviti da te tribine djeluju kao jedna cjelina. Al eto, dovoljno su slicne da se ljudima kaze da su to iste tribine. Onda ce doci jug za koji se vec reklo da ce biti drugaciji, strmiji i slicno, a na sve to se ocekuje nesto veci zapad. I to je onda sve isto? Bit ce lijepo, ne sumnjam, ali Grbavica danas ima puno vise mana nego BP, a i nakon zavrsetka ce ih imati, ali se nadam da ce ih biti manje nego na BP. I stadioni u Engleskoj imaju razlicite tribine, ali su lijepo skockani. Bit ce tako i Grbavica, ne sumnjam u to, sve ide u tom smjeru, ali je danas BP ipak ljepsi stadion. A do kad? Nadam se ne jos dugo. Ne zbog nabijanja na nos zenicanima, nego cisto da nam infrastruktura malo ozivi. Kamo srece da za pet godina BP bude najruzniji i najneuslovniji stadion u ligi, ali uz uslov da je danasnjeg izgleda i da ima sve sto i danas, ne da se razje*e pa da zato dobije taj status, nego da drugi jednostavno napreduju.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 jul 2018, 16:20

gigglessmoke je napisao/la:
Uefa je rekla svoje

Imamo svoj stadion

Ja navijam da Grbavica bude najjači stadion u Evropi, ali brate odvadi malo.

Čuj rentaš poslovne prostore, a ono čevabdžinice, birtije i kladionice ... najveće ruglo ... mene bi bilo stid to pominjati u ovom kontekstu.
Imala je nekad i Mazda tu svoj salon :kafa:

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 22 jul 2018, 16:22

svrakino1921 je napisao/la:Mi smo najjaci klub u regionu
:urnebes:

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 22 jul 2018, 16:22

Doviđenja prijatno. :mrgreen:

slika

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.