FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sutra ocekujem poraz uz losu igru, ipak je gosk malo jaci od ovih amatera
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Hoce li biti link neki sjutra ?
- SARAJEVO1921
- Kontakt:
Navijaci skoro pa uvijek razmisljaju navijacki, bez rezonskog razmisljanja i bilo kakve logike
Mi sa godisnjim budzetom od 4 do 5 miliona maraka ne mozemo istovremeno ulagati u infrastrukturu, igracki kadar i omladinski pogon, i to ne samo mi nego iole svaki sportski kolektiv u regionu pa i šire, od proljeca 2016 do danas koliko toliko uspijevamo izbalansirati sve, u pretprosloj i prosloj sezoni bili smo do par zadnjih kola ravnopravan konkurent ekipi i klubu koji sav svoj budzet fokusiraju iskljucivo na tim, dakle sve sto imaju daju na plaće i premije igraca i pored toga i sa tim smo u odredjenim momentima bili bolji, a na kraju bez titule u oba slucaja ostali prvo zbog ne snalazenja a zatim i ne znanja u datom trenutku, naravno da najvecu krivicu snose oni koji upravljaju klubom, ali...
Svakako da je ocekivano da vlada nepovjerenje prema ljudima koji vode klub, da su navijaci nestrpljivi i nezadovoljni, ali kada se pogleda sta se uradilo zadnje dvije godine, sve stvari koje smo mogli samo da sanjamo nekoliko godina unazad, imamo nesto sto nijedan klub i sportski kolektiv u drzavi nemaju, imamo svoj stadion, poslovne prostore koje rentamo, sa prostorima na istoku imat cemo dodatni dupli prihod i tako godisnji prihod od cca. pola miliona, izgradili smo istocnu tribinu, uradili vrhunski teren, kojeg i komentator na SK. spominje da je uz Rijekin i Zvezdin najbolji u regionu, idu led reklame, do kraja godine pokrivanje istoka i brojači na ulazima, nove savremene klupe, sve stvari koje ni jedan drugi klub ne moze ni da pomisli da uradi a ne da ih realizuje !
Iskreno se nadam da cemo do 100 te godisnjice imati potpuno nov tip top sredjen stadion sa svim pratecim sadrzajima, nesto od cega cemo odudarati u regionu, u BIH i da ne spominjem, kakvim tempom i sa cim smo krenuli pocetkom 2016 i sta imamo danas zaista neprocjenjivo i to ce priznati iole svako ko je imalo realan, prije svega prema samom sebi a zatim i svojoj najblizoj okolini !
Zato kada sve saberem i oduzmem imam strpljenja prema svemu, jbg ne mogu ni ja sa svojom plaćom plaćati dva kredita za dva stana, vozati novo auto, i izlaziti svaki vikend, putovanja i odmore da ne spominjem, tako i ovdje, i pored enormnih izdataka za infrastrukturu mi cemo i ove godine uvjeren sam biti jedan od glavnih konkurenata za titulu uz Široki, Zrinjski je ralno mnogo slabija ekipa nego prosle sezone a vjerujem da je doslo i do odredjenog zasicenja, komsije opet imaju velikih finansijskih problema, sto se i vidi na prelaznom roku, jbg kada je god da prica ide prica o guranju omladinaca, sto i cine, zato nova sezona i nova velika ocekivanja, valjda bude nesto iz trece srece
Sutra pobjeda na bilo koji nacin, nepostojeci penal, gol rukom i slicno nebitno je, tipujem 1:3
I zato sabura za sve, sabura,

Mi sa godisnjim budzetom od 4 do 5 miliona maraka ne mozemo istovremeno ulagati u infrastrukturu, igracki kadar i omladinski pogon, i to ne samo mi nego iole svaki sportski kolektiv u regionu pa i šire, od proljeca 2016 do danas koliko toliko uspijevamo izbalansirati sve, u pretprosloj i prosloj sezoni bili smo do par zadnjih kola ravnopravan konkurent ekipi i klubu koji sav svoj budzet fokusiraju iskljucivo na tim, dakle sve sto imaju daju na plaće i premije igraca i pored toga i sa tim smo u odredjenim momentima bili bolji, a na kraju bez titule u oba slucaja ostali prvo zbog ne snalazenja a zatim i ne znanja u datom trenutku, naravno da najvecu krivicu snose oni koji upravljaju klubom, ali...
Svakako da je ocekivano da vlada nepovjerenje prema ljudima koji vode klub, da su navijaci nestrpljivi i nezadovoljni, ali kada se pogleda sta se uradilo zadnje dvije godine, sve stvari koje smo mogli samo da sanjamo nekoliko godina unazad, imamo nesto sto nijedan klub i sportski kolektiv u drzavi nemaju, imamo svoj stadion, poslovne prostore koje rentamo, sa prostorima na istoku imat cemo dodatni dupli prihod i tako godisnji prihod od cca. pola miliona, izgradili smo istocnu tribinu, uradili vrhunski teren, kojeg i komentator na SK. spominje da je uz Rijekin i Zvezdin najbolji u regionu, idu led reklame, do kraja godine pokrivanje istoka i brojači na ulazima, nove savremene klupe, sve stvari koje ni jedan drugi klub ne moze ni da pomisli da uradi a ne da ih realizuje !
Iskreno se nadam da cemo do 100 te godisnjice imati potpuno nov tip top sredjen stadion sa svim pratecim sadrzajima, nesto od cega cemo odudarati u regionu, u BIH i da ne spominjem, kakvim tempom i sa cim smo krenuli pocetkom 2016 i sta imamo danas zaista neprocjenjivo i to ce priznati iole svako ko je imalo realan, prije svega prema samom sebi a zatim i svojoj najblizoj okolini !
Zato kada sve saberem i oduzmem imam strpljenja prema svemu, jbg ne mogu ni ja sa svojom plaćom plaćati dva kredita za dva stana, vozati novo auto, i izlaziti svaki vikend, putovanja i odmore da ne spominjem, tako i ovdje, i pored enormnih izdataka za infrastrukturu mi cemo i ove godine uvjeren sam biti jedan od glavnih konkurenata za titulu uz Široki, Zrinjski je ralno mnogo slabija ekipa nego prosle sezone a vjerujem da je doslo i do odredjenog zasicenja, komsije opet imaju velikih finansijskih problema, sto se i vidi na prelaznom roku, jbg kada je god da prica ide prica o guranju omladinaca, sto i cine, zato nova sezona i nova velika ocekivanja, valjda bude nesto iz trece srece
Sutra pobjeda na bilo koji nacin, nepostojeci penal, gol rukom i slicno nebitno je, tipujem 1:3

I zato sabura za sve, sabura,

Iz rupe sam izašao, za rupu živim, u rupi ću završiti
Graovac ni na klupi Vojvodine veceras nije bio.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ma dobro, kada upakuješ onda to dođe tako. Al' suštinski isti je to qurac k'o i op, u takvoj konstataciji bi op trebao okupljati djecu koja su prve fudbalske korake upisala u datom klubu, znači ono bukvalno dijete koje je prvi put šutnulo loptu sa 5,6,7,8 godina kada se učlanilo u taj klub. A i sam znaš da to nije baš tako, većina djece opet dođe sa strane. Eto konkretno Hasanović i Šarić, nisu ni oni od malena u Želji, jedan je došao iz Fojnice drugi iz Zenice. Al' eto oni su opet došli kao djeca (12,13 godina lupam) i neke prve ozbiljnije korake su napravili u Želji, a pod "ozbiljnije" računam neke U15 ili U17 kadetske selekcije.DenchiNL je napisao/la:Prije svega znas da nije provokacija pogotovo tebi neRaonffa je napisao/la:Meni je samo žao što će danas-sutra neko drugi pokupiti 'kajmak' za Hasanovića. Eto, konkretno Sarajevo, doveli Šarića i Hasanovića iz Želje i sutra će oni biti "akademci i njihova djeca", i ako budu imali znanja, mogu ih fino unovčiti. A kada malo zagrebeš ispod površine vidiš da su i jedan i drugi neke prve kadetske/juniorske afirmacije doživjeli u Želji, čak preko nas došli i do omladinskih selekcija.
Isto kao što znaju reći da je Mihojević (čak će poneki mozak to reći i za Cimirota) njihovo dijete, fol akademac i tako to, a dečko igrao u Leotaru čak i za seniore.
Pravite gresku u logici i mijesate op i akademiju
Akademija je bukvalno kupljenje ponajboljih igraca regije, kajmaka sto ti kazes, niko iz akademije obicno nije iz klubskog op, vec svana, dovedes ih pomocu scoutinga i napravis ekipu, tim, naucis formaciju, zive zajedno i predju u seniore neki....
Dakle Akademci vecinom nisu nasa djeca....i to je nacin na koji akademija radi to je poenta, a ne da budu djeca iz op u njoj...
Uglavnom razumijem te šta hoćeš reći, al' poenta je ista, kako je Željo pokupio 'kajmak' na Višći (ili što je mogao na Sadikoviću npr), tako je i Sarajevo pokupilo na Mihojeviću, a danas sutra će na Hasanoviću i Šariću.
Eh sad razlika je kad Sarajevo "sjebe" Leotar ili Željo "sjebe" Radnika iz Hadžića sa onim kad Željo to uradi Sarajevu, ili obrnutno što je češći slučaj zadnjih godina.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ma dobro, al' sutra ako od Hasanovića postane igrač svi će ga pamtiti po tome što je prve seniorske minute upisao za Sarajevo, Želju niko neće ni spominjati.Jiestifo je napisao/la:Kakvi oni i unovcenje na igracima.Njima je plafon "unovcati" pisljivih 150k eura nekoj ekipi iz druge lige Portugala gdje igraci nece sansu dobiti u B ekipi a ne u seniorimaRaonffa je napisao/la:Meni je samo žao što će danas-sutra neko drugi pokupiti 'kajmak' za Hasanovića. Eto, konkretno Sarajevo, doveli Šarića i Hasanovića iz Želje i sutra će oni biti "akademci i njihova djeca", i ako budu imali znanja, mogu ih fino unovčiti. A kada malo zagrebeš ispod površine vidiš da su i jedan i drugi neke prve kadetske/juniorske afirmacije doživjeli u Želji, čak preko nas došli i do omladinskih selekcija.
Isto kao što znaju reći da je Mihojević (čak će poneki mozak to reći i za Cimirota) njihovo dijete, fol akademac i tako to, a dečko igrao u Leotaru čak i za seniore.
Mislim ovo svakako nije vrijedno rasprave, takve stvari se dešavaju i na neki način su i normalna pojava, nego eto samo kažem šta mi malo smeta.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
ovaj krcmarevic je pukao ko fosna...neznam gdje ste ga nasli...pa on je svu zeljinu djecu rastjerao...i zasto je zeric posudzen u federalku kad je lijepo mogao u olimpik da igra premijerligaski fudbal....jeli besirevic posudzen ili je i njega otjerao...po cemu je zec recimo bolji od zerica...glupost, sto prije ga otjerati i dovesti amara upropastit ce ovu zlatnu generaciju juniora...
Hajdeeeeee
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
-
- Kontakt:
U koliko igraju ovi nas
Hocel biti gdje link
Hocel biti gdje link
Pa ne igra Olimpik Premijer ligugruezi je napisao/la:ovaj krcmarevic je pukao ko fosna...neznam gdje ste ga nasli...pa on je svu zeljinu djecu rastjerao...i zasto je zeric posudzen u federalku kad je lijepo mogao u olimpik da igra premijerligaski fudbal....jeli besirevic posudzen ili je i njega otjerao...po cemu je zec recimo bolji od zerica...glupost, sto prije ga otjerati i dovesti amara upropastit ce ovu zlatnu generaciju juniora...

Ima li ko reci ima li li linka za danasnju tekmu???
Utakmica je u 17:30, prijenos je na MojaTV.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ne razumijem ovo da smo rastjerali Kemu, Velica i Dzindu i sad smo ostali opet na dva stopera +Jadranko(ne smatram covjeka za profesionalnog fudbalera). Pa trebao se se ostavit bar jedan od trojice mladih stopera, ali vjerujem da je u najavi neki srpski/hrvatski polovnjak da pokrije tu poziciju.
Kemo koliko god da je naše dijete i koliko god da je bio dobar u juniorima, trenutno je na nivou federacije. Čovjek nije odigrao kvalitetnih pola sata sve zajedno za prvi tim u 2 sezone
ZELJEZNICAR 1921!
ma i ja mislim da nece nista od njeg biti, ali mogao se ko rezerva ostaviti, najvise mi je zao Velica i ne razumijem nikako kako smo ga se talo lako rijesilihamzaTM87 je napisao/la:Kemo koliko god da je naše dijete i koliko god da je bio dobar u juniorima, trenutno je na nivou federacije. Čovjek nije odigrao kvalitetnih pola sata sve zajedno za prvi tim u 2 sezone
Trebam kupiti karte dijasporcima, kad pustaju u prodaju Apolon?
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
S obzirom da je evropska tekma vjerojatno vec od utorka, a ako kojim slucajem to ne bude slucaj onda srijeda od 10 sati ujutro....
Moj ti je savjet obezbijedi karte vec u srijedu ranije s obzirom da one vrlo lako planu kad je ovako malo ozbiljnija ili svecanija tekma.... ne bi se iznenadio da jug plane isti dan, a da se zapad ni ne prodaje zbog "prijatelja" kluba....
Moj ti je savjet obezbijedi karte vec u srijedu ranije s obzirom da one vrlo lako planu kad je ovako malo ozbiljnija ili svecanija tekma.... ne bi se iznenadio da jug plane isti dan, a da se zapad ni ne prodaje zbog "prijatelja" kluba....
I ja smatram da je Kemo mogao ostati kao rezerva, prije Bogičevića u svakom slučaju.irfo je napisao/la:ma i ja mislim da nece nista od njeg biti, ali mogao se ko rezerva ostaviti, najvise mi je zao Velica i ne razumijem nikako kako smo ga se talo lako rijesilihamzaTM87 je napisao/la:Kemo koliko god da je naše dijete i koliko god da je bio dobar u juniorima, trenutno je na nivou federacije. Čovjek nije odigrao kvalitetnih pola sata sve zajedno za prvi tim u 2 sezone
Što se tiče Velića, zar on nije na posudbi u visočkoj Bosni? Ako je u pitanju posudba, vjeruj da to nije loša opcija, Bosna ove sezone svakako nema rezultatski imperativ (nije nerealno da možda i ispadnu), imat će fin prostor Velić da se dokaže i pokaže.
Valja po ovom Dzehennemu igrati danas. 0:1 dosta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.