FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ima li neko tačnu info da li mu zaista nisu mogli ispuniti uslove ili je to klasičan bošnjakluk u nagađanju? Zašto se MORA misliti ako je 2,04 da odma valja? Čovjek ima 23 godine i 44 nastupa, znalo je proći i po 2 godine da ne uveže dvije utakmice.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- muhamedhulk
- Kontakt:
Jel' tesko povjerovati da nema kvalitet za nas Klub? Valjda cemo traziti boljeg od Pavlovica? A ovaj tesko da je bolji, to se po biografiji moze vidjeti.
Sto se mene tice golman ne treba, imas trojicu pa koji je najbolji neka igra.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ovo drugo.. Ovdje ti jedino provjerene informacije ima Mortem, koliko ja znam. Sve ostalo je lupanje..SarajevoJeBordo je napisao/la:Ima li neko tačnu info da li mu zaista nisu mogli ispuniti uslove ili je to klasičan bošnjakluk u nagađanju? Zašto se MORA misliti ako je 2,04 da odma valja? Čovjek ima 23 godine i 44 nastupa, znalo je proći i po 2 godine da ne uveže dvije utakmice.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Ivušić bi bio upgrade vjerujem, ili onda malo boljeg drugog dovesti, a tucakovića liferovati ili na posudbumuhamedhulk je napisao/la:Jel' tesko povjerovati da nema kvalitet za nas Klub? Valjda cemo traziti boljeg od Pavlovica? A ovaj tesko da je bolji, to se po biografiji moze vidjeti.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Kako ćeš poslati na posudbu, igrača, kojeg niko neće, a nije lud da prihvati raskid ugovora. Jedino ga dati/vratiti Rundi da nosa kafe.DenchiNL je napisao/la:Ivušić bi bio upgrade vjerujem, ili onda malo boljeg drugog dovesti, a tucakovića liferovati ili na posudbumuhamedhulk je napisao/la:Jel' tesko povjerovati da nema kvalitet za nas Klub? Valjda cemo traziti boljeg od Pavlovica? A ovaj tesko da je bolji, to se po biografiji moze vidjeti.
zrinjski bez špica
kone bez igre samo prekidi
široki egzodus
dakle bukvalno dovedi 2-3 igrača(1 od njih golman) za prvih 11 i odi uzmi titulu
ali ne, treba štedit

kone bez igre samo prekidi

široki egzodus

dakle bukvalno dovedi 2-3 igrača(1 od njih golman) za prvih 11 i odi uzmi titulu
ali ne, treba štedit

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- AlfredNobel
- Kontakt:
U tome je i stvar.. Zrinjski je realno dobar i konstatan par sezona, pogotovo dok im je bio Marinović, koji je sjajan trener. Ne znam kakvi će biti s Mišeom, ali nisu nešto odigrali onu prvu tekmu, dosta bezidejni i statični.DenchiNL je napisao/la:zrinjski bez špica![]()
kone bez igre samo prekidi![]()
široki egzodus![]()
ali ne, treba štedit![]()
Što se tiče Želje, katastrofalni su oni već par sezona, samo je sreća što igraju u ovoj ligi, gdje prolazi ova njihova traljava igra, ako se može nazvati igrom. Ne pamtim Želju koji je odigrao nekoliko finih akcija po meču, gdje dobro stoje i imaju igru. Sve im se svodi na nabacivanje i izbijanje, ne mogu iznijetu loptu s svoje polovine kroz pas igru. Samo mi nije jasno, kako mogu imati onoliko nafake svih ovih sezona.. Evo i danas, dali prvi gol skroz bezveze, a prije toga bili presmiješni. Pa onda prošle sezone onaj gol Kjosjevskog u zadnjim minutama.. Vazda neke frljoke im ulijeću, nije mi jasno kod kojeg hodže idu.. Baš smiješna ekipa, ali to valjda ekstra prolazi u ovoj ligi. Oni bi u Hrvatskoj ne bi ni Inter Zaprešić dobili..
Široki priča za sebe.. Imali su finog trenera u vidu Sablića, ali im on ode, pa i Menalo, sada su izgleda katastrofalni.
I šta onda reći za nas.. Igramo najljepši i najatraktivniji fudbal, brza igra, kratki pasovi, dobra tranzicija, najefikasnija ekipa, ali opet.. Koči nas što nemamo pobjednički mentalitet. Zrinjski to ima, mi nemamo, Željo ga isto nema, ali ima žestoku sreću. Evo već par sezona je fama i oko kluba, ulazi se s bodovnim zaostatkom, pa promjene trenera, vječito je nešto. Imam osjećaj da ne znamo igrati prljavo i hinjski, ne znamo se fajtat, već se igra pas igra i gleda se previše ta tehnička strana, a za našu ligu je glavna taktika krkanluk. Realno, ne možeš ti ni očekivati neku wow igru i rezultate, a ekipa ti čine slobodni igrači, od kojih neki ne bi mogli ni amaterski igrati.
Treba ulaganje, to je ključna stvar. Od slobodnih igrača nema ništa, naravno uvijek se neki može pokupiti ako izleti šansa, ali da ti je komplet ekipa skrojena od 'free agenta', to ne može.. Ali, nema od toga ništa još 50 godina.. Tada dolazi i lijepa igra, efikasna, konstantni rezultati, naravno uz dobru struku. Ja ne bih mogao gledati da imamo igru kao Željo recimo, čitavu sezonu da gledam ekipu koja nije napravila pet akcija od početka sezone. Fudbal je spoj ljepote i uspjeha, tj. trofeja, to je ono što privlači svakog, a ne neke pobjede koje dođu na jedvite jade i gdje mi tokom meča od dosade dođe radije da prebacim na tursku safunjaru Elif.
Ovdje malo treba da bi rasturao.. Malo ulaganja ti može donijeti dosta toga, ali mi smo svoju šansu prokockali nakon one titule. Da se radilo transparentno, pravedno i sistemski, mogli smo danas gledati FKS u grupnoj fazi. Ovako..
Mi mozemo pricat sta hocemo, mi jesmo prosle godine igrali malo ljepsi nogomet, al isto tako dosta smo pickastije igrali nego vaso i zrinjski.
Vaso miskin sto se tice ove dvije utakmice u le igra ljepse nego sto smo mi igrali protiv banana, a u njiha 7 novi igraca u prvi 11 a unas 80% ekipe 3 godine zajedno.
Zrinjski naj uigranija ekipa planski se radi, doveli su igrace koji su vrh bh nogometa a kvalitetom ne zadovoljavaju potraznju klubova iz inozemstva.
Biblija todorevic barisic itd.
Posteno receno mi imamo naj slabiju ekipu po svim parametrima al da dovedemo golmana kao delac, 10 ko biblija ili arezina i spica ko benko sigurno bi bili bolji od vase i zrinjskog, al Vakva 3 igraca morale bi se trazit pare od tana kojeg **** boli za nas
Vaso miskin sto se tice ove dvije utakmice u le igra ljepse nego sto smo mi igrali protiv banana, a u njiha 7 novi igraca u prvi 11 a unas 80% ekipe 3 godine zajedno.
Zrinjski naj uigranija ekipa planski se radi, doveli su igrace koji su vrh bh nogometa a kvalitetom ne zadovoljavaju potraznju klubova iz inozemstva.
Posteno receno mi imamo naj slabiju ekipu po svim parametrima al da dovedemo golmana kao delac, 10 ko biblija ili arezina i spica ko benko sigurno bi bili bolji od vase i zrinjskog, al Vakva 3 igraca morale bi se trazit pare od tana kojeg **** boli za nas
- AlfredNobel
- Kontakt:
Kralju, šta se ti svega nabrblja.. Ali, najjače u ovom postu mi je "unas" i "vakva".. 

druže nije ne da se ne slažem nego bi se mogao po podu valjat od šege, pa ljudi 3 dodavanja po zemlji nisu imali do onog trećeg gola danas...sva im je igra prekidi...a mi smo promijenili komplet odbranu to znaš od polusezone, dakle nema 3 godine niko u zadnjoj liniji , hebib nije igrao beka, dule nije lijevog, jedino adukor ima polusezonu na stoperu...imaš novo krilo...fantastično igramo prema naprijedPitar6785 je napisao/la:Mi mozemo pricat sta hocemo, mi jesmo prosle godine igrali malo ljepsi nogomet, al isto tako dosta smo pickastije igrali nego vaso i zrinjski.
zrinjski toliko planski radi da su planirali ne dovesti napadača pred evropu

bilbija je polušpic a ne 10-tka i Krste je bolji na toj poziciji...a slažem se nek dovedu 2-3 igrača za prvih 11 uzeli bi trofej sigurno...
ne trebaš tražiti ništa od tana novca ima, 4 miliona imaju, 3 od prošle i 1 od evrope sada, taman morali kredit dići to se može završiti bez ikoga...

Nadam se da si razumio znaci trebaju nam 3 top igraca da popisamo sirotinju, bez takva 3 igraca sirotinja ce pisat po nama
- StariGrad071
- Kontakt:
Ako uvezemp u prvi 5 kola 4 pobjede i remi bit cemo prvaci.
Slazem se da oni nisu imali dodavanja neki akcija i tom slicno al nismo ni mi i plus smo izgledali mnogo slabi od banana dok oni nisu izgledali losi od ovih estonaca. E sad sto adukor igra stopera sto dusman igra lijevo krilo sto rahmanovic igra mma to nexnaci da su oni dugo na okupu a izgledaju koda nikad igrali zajedno nisu
- StariGrad071
- Kontakt:
Pa ovi estonci bi bili osrednja ekipa druge lige. Prevelik amaterizam.
druže pogledaj drugi gol naš i sjeti se da je to se desilo na 40+ stepeniPitar6785 je napisao/la:Slazem se da oni nisu imali dodavanja neki akcija i tom slicno al nismo ni mi i plus smo izgledali mnogo slabi od banana dok oni nisu izgledali losi od ovih estonaca. E sad sto adukor igra stopera sto dusman igra lijevo krilo sto rahmanovic igra mma to nexnaci da su oni dugo na okupu a izgledaju koda nikad igrali zajedno nisu
evo izazov za bilo koji tim lige da to ponovi na 15-20 stepeni....

Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 18 jul 2018, 20:56, ukupno mijenjano 1 put.
Vidjecemo kako na normalnim uslovima igramo,nije bilo realno igrat na 40 i kusur stepeni,vidjecemo ih sad al nista ne ocekujem bolje od prosle godine,jednostavno imaju gubitnicki i nikakav mentalitet
Nešto ne mogu se oteti dojmu a da ovo ne napišem, ne znam kakva su vaša ostalih mišljenja, al naši igrači imaju veliku problem u glavi, u većini slučajeva kada prime gol, oni "padnu" u igri, igraju al bukvalno amaterski, 3 pasa ne mogu uvezati, treba se poraditi na tome, treba vršiti presing na protivnicke igrače po čitavom terenu, treba trčati, nema od šetanja po terenu ništa. Mislim da u našoj ligi ni jedna ekipa ne bi mogla odgovoriti na presing, i na pokretljivosti igrača, tu bi mnogo toga dobili, al Bože moj šta nam je, tu nam je. Mada neko je od prošlih postova napisao da naši nemaju taj pobjednički mentalitet, i to se baš da primjetiti, mada tu najviše treba trener da motiviše igrače, što se toga tiče Čala mi se sviđao, smatram da je on u tom segmentu puno bolji od Husrefa.
Bordo bijeli za život cijeli!!
pa tome se treba prilagoditi i odmah napadati od prve na foru ga uliva i onda lagano gradimo....jer previše energije košta okretat tekmu...i svaka budala zna krasti vrijeme i valjati se....mi se branit ne znamo prvenstveno jer nemamo igrače za to i trebamo igrati iz svoje jačine..tj. napadaBenjolos je napisao/la:Nešto ne mogu se oteti dojmu a da ovo ne napišem, ne znam kakva su vaša ostalih mišljenja, al naši igrači imaju veliku problem u glavi, u većini slučajeva kada prime gol, oni "padnu" u igri, igraju al bukvalno amaterski, 3 pasa ne mogu uvezati, treba se poraditi na tome, treba vršiti presing na protivnicke igrače po čitavom terenu, treba trčati, nema od šetanja po terenu ništa. Mislim da u našoj ligi ni jedna ekipa ne bi mogla odgovoriti na presing, i na pokretljivosti igrača, tu bi mnogo toga dobili, al Bože moj šta nam je, tu nam je. Mada neko je od prošlih postova napisao da naši nemaju taj pobjednički mentalitet, i to se baš da primjetiti, mada tu najviše treba trener da motiviše igrače, što se toga tiče Čala mi se sviđao, smatram da je on u tom segmentu puno bolji od Husrefa.
Kod Cale je Zijo imao tu ulogu lozionicara,realno frajer je carsija mrtva ono,ono pozitivna budala nafurat ce te na foru.Uz njega si imao Calu koji ima stav kao da su mu djeca svi,i njega nemozes nikad da nesto sabotiras jel covjeka nemozes da ne gotivis,kad te bukvalno gleda ko svog sina. I kad njih dvojicu spojis sastavis tako nesto sto lahko dopire do igraca.S te strane taj strucni stab je imao tu fintu u vidu motivacije sto se moglo vidjeti u mnogim tekmama kad smo bukvalno na muda pobjedjivali jel smo bukvalno vise od protivnika to zeljeli ne sto smo kvalitetniji nesto.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
meni je ludo da njih dvojica nisu imali mjesta u Akademiji...to bi mi bilo toliko logično...miky_hz je napisao/la:Kod Cale je Zijo imao tu ulogu lozionicara,realno frajer je carsija mrtva ono,ono pozitivna budala nafurat ce te na foru.Uz njega si imao Calu koji ima stav kao da su mu djeca svi,i njega nemozes nikad da nesto sabotiras jel covjeka nemozes da ne gotivis,kad te bukvalno gleda ko svog sina. I kad njih dvojicu spojis sastavis tako nesto sto lahko dopire do igraca.S te strane taj strucni stab je imao tu fintu u vidu motivacije sto se moglo vidjeti u mnogim tekmama kad smo bukvalno na muda pobjedjivali jel smo bukvalno vise od protivnika to zeljeli ne sto smo kvalitetniji nesto.
Trenutno korisnika/ca: mosarajvosa83, USB i 41 gost.